Milosmtt 598 Napisano Decembar 23, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Posto godinama vec vozim Suzukija moram vam pojasniti neke stvari.Novi suzuki motori imaju mineralno ulje u masinama i moraju se sa tim uljem voziti 1000 km do prvog servisa.Nikako se ne sme ispustati ranije,pogotvo ne na 200km.Sto se tice Joce i Taleta oni NISU OVLASTENI SERVISERI za Suzuki motore.Da bi neko bio ovlasten mora imati potpisam ugovor sa Madjar Suzuki company.jer su oni nadlezni za Srbiju ijedini mogu nekoga ovlastiti za servisiranje.Sto znaci da ,ako su ti udarili pecat u gar.knjizicu tvoja gar. vise ne vazi nigde u evropi.jbg a ko je ovlascen ? ..... ne trebam valjda da idem u madjarsku na servis ? Najbolje da odemo u Japan, verovatno su tamo najovlašćeniji. Na sajtu Euro sumara imaš ovlašćene servisere i to je to. ps. recimo oteraš u Mađarsku na servis... I nešto se desi oko agregata u međuvremenu, motor ne ide. Motor ti je u garanciji. Odeš kod Euro sumara i oni ti kažu da ti je garancija poništena jer taj servis u Mađarskoj nema ugovor sa Euro sumarom i nije ovlašćen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Decembar 23, 2008 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan ... mislim da je to slabo verovatno, jel šta bi radio da ti se pokvari u Francuskoj, valjda u tu garanciju spadaju svi ovlašćeni suzukijevi servisi u svetu .. a euro sumar ti je naveo kod nas , tako da mislim da ne bi trebao imati problema oko toga... e sad pitanje dal ta garancija koju ti da euro smar važi van Srbije , pošto nije ovlašćen uvoznik za motore od samog suzukija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Decembar 23, 2008 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kome treba i ima vremena za citanje u dugim zimskim nocima- može poslužiti http://www.jiffypark.com/vstrom/dl650service.pdf. Nije u pitanju ovlascenje nego nepostovanje proizvodjackih preporuka. Ko voli da menja ulje na 200km nek samo izvoli p.s. dajte adresu ljubaznog servisera Joce ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 580 Napisano Decembar 24, 2008 Drug član, 1714 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Nije u pitanju ovlascenje nego nepostovanje proizvodjackih preporuka. Ko voli da menja ulje na 200km nek samo izvoli p.s. dajte adresu ljubaznog servisera Joce ;D www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=851.0 Joca je covek koga je najveci broj ljudi debelo ishvalio na forumu, pa mi je malo ne logicno da covek prica gluposti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ristreto 0 Napisano Decembar 24, 2008 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ga mozes baciti u dunav ,ali od toga nikave koristi.SVI Suzuki motori izlaze iz fabrike sa mineralnim uljemi MORA SE VOZITI sa njim prvih 1000 km ,malo edukacije ti nebi skodilo(gde si to cuo za onih 6 mes. nisam skoro cuo vecu glupost).Upravo zbog ovakvih stvari i trba ba postoje ovakvi forumi kako bi se tehnicka kultura podizala iz dana u dan.Ako ne znate zasto ide mineralno recite ,rado cu vam objasniti ali je ptrebno malo vise pisanja.Inace u Srbiji imaju DVA ovlastena uvoznika i potpisnika ugovorA ZA PRODAJU Suzuki motora u Srbiji Euro sumar i Markos,dok je firma iz Horgosa mora ove godine da proda min. 50 kom da bi ostvario pravo da dobije ugovor za 2009.(zato i prodaje motore po nerealno niskim cenama )Aa sto se tice servisa je sledece.Do ove god. samo Markos i Euro sumar imaju pravo na ovlasten servis a njih je ovlastio MADJAR Suzuki,a oni ne mogu i ne smeju nikoga da ovlaste.Euro sumar nema svoj servis pa se to radi precutno kod Joce(koji nema ugovor sa Madjar Suzukijem),dok Markos ima svoj servis u Novom Sadu. Malo sam ga oduzio, ali je bolje kako bi stvari bile jasnije korisnicima i ljubiteljima SUZIKIJA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 580 Napisano Decembar 24, 2008 Drug član, 1714 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ga mozes baciti u dunav ,ali od toga nikave koristi.SVI Suzuki motori izlaze iz fabrike sa mineralnim uljemi MORA SE VOZITI sa njim prvih 1000 km ,malo edukacije ti nebi skodilo(gde si to cuo za onih 6 mes. nisam skoro cuo vecu glupost).Upravo zbog ovakvih stvari i trba ba postoje ovakvi forumi kako bi se tehnicka kultura podizala iz dana u dan.Ako ne znate zasto ide mineralno recite ,rado cu vam objasniti ali je ptrebno malo vise pisanja.Inace u Srbiji imaju DVA ovlastena uvoznika i potpisnika ugovorA ZA PRODAJU Suzuki motora u Srbiji Euro sumar i Markos,dok je firma iz Horgosa mora ove godine da proda min. 50 kom da bi ostvario pravo da dobije ugovor za 2009.(zato i prodaje motore po nerealno niskim cenama )Aa sto se tice servisa je sledece.Do ove god. samo Markos i Euro sumar imaju pravo na ovlasten servis a njih je ovlastio MADJAR Suzuki,a oni ne mogu i ne smeju nikoga da ovlaste.Euro sumar nema svoj servis pa se to radi precutno kod Joce(koji nema ugovor sa Madjar Suzukijem),dok Markos ima svoj servis u Novom Sadu. Malo sam ga oduzio, ali je bolje kako bi stvari bile jasnije korisnicima i ljubiteljima SUZIKIJA. Ne znam skim se ti svadjas i ko ti vuce sanke, ali si ovde izneo gomilu gluposti ??? Za svoje pare svako neka kupuje gde mu odgovara, tvoje je pravo da favorizujes Markos iz N.Sada, a moje da isticem Vector iz Horgosa, ali nije u redu da se iznose neistinite tvrdnje! Po prethodnim postovima iz drugih tema vidim da se iz petnih zila trudis da ishvalis Markos sto je po meni sasvim OK, ali nije primereno odraslim ljudima da uzdizu jednoga dok pljuju po drugima Sto se tice prodaje Eurosumar je za ovu godinu prodao preko 500 motora, a Vector preko 130, sto je uzasno malo za firmu koja posluje u glavnom gradu, a SUZUKI MAGYAR iz razloga poboljsanja prodaje i vece zastupljenosti Suzuki motora na trzistu Srbije ponudio Atili, vlasniku firme Vector da mu u Beogradu otvore salon Suzuki motora o cemu sam vec pisao, pa ne bih da se ponavljam. A sto se uvoza i prodaje tice Markos, Vector, 3T-Racing i Eurosumar su dileri u apsolunto identicnom polozaju i pravima za trziste Srbije Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Decembar 24, 2008 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan ... ako moze samo da mi se pojasni onaj deo sa mineralnim uljem, moze i link neki, decko je rekao da je zamenio isto sa mineralnim na 200 km jel to cisto ne trebas zbog garancije ili ima neki razlog tehnicke prirode ... ? hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 24, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da Vladamir treba da se javi ovde. Mašina dolazi iz fabrike grubo obrađena. Svakim pređenim kilometrom delovi naležu na svoje mesto. Od trenja klipa o zid cilindra se prave opiljci koji završavaju u ulju. Mineralno ulje se stavlja zbog slabijeg podmazivanja kako bi svi ti delovi nalegli na svoje mesto. Bila je tema o razradi mašine. Greška bi bila staviti polu sintetiku ili sintetiku u agregat. Takvo ulje bi zaustavilo proces razrade. ristreto: Ajde ti popij času koka kole koja je stajala 6 meseci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ristreto 0 Napisano Decembar 24, 2008 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ga mozes baciti u dunav ,ali od toga nikave koristi.SVI Suzuki motori izlaze iz fabrike sa mineralnim uljemi MORA SE VOZITI sa njim prvih 1000 km ,malo edukacije ti nebi skodilo(gde si to cuo za onih 6 mes. nisam skoro cuo vecu glupost).Upravo zbog ovakvih stvari i trba ba postoje ovakvi forumi kako bi se tehnicka kultura podizala iz dana u dan.Ako ne znate zasto ide mineralno recite ,rado cu vam objasniti ali je ptrebno malo vise pisanja.Inace u Srbiji imaju DVA ovlastena uvoznika i potpisnika ugovorA ZA PRODAJU Suzuki motora u Srbiji Euro sumar i Markos,dok je firma iz Horgosa mora ove godine da proda min. 50 kom da bi ostvario pravo da dobije ugovor za 2009.(zato i prodaje motore po nerealno niskim cenama )Aa sto se tice servisa je sledece.Do ove god. samo Markos i Euro sumar imaju pravo na ovlasten servis a njih je ovlastio MADJAR Suzuki,a oni ne mogu i ne smeju nikoga da ovlaste.Euro sumar nema svoj servis pa se to radi precutno kod Joce(koji nema ugovor sa Madjar Suzukijem),dok Markos ima svoj servis u Novom Sadu. Malo sam ga oduzio, ali je bolje kako bi stvari bile jasnije korisnicima i ljubiteljima SUZIKIJA. Ne znam skim se ti svadjas i ko ti vuce sanke, ali si ovde izneo gomilu gluposti ??? Za svoje pare svako neka kupuje gde mu odgovara, tvoje je pravo da favorizujes Markos iz N.Sada, a moje da isticem Vector iz Horgosa, ali nije u redu da se iznose neistinite tvrdnje! Po prethodnim postovima iz drugih tema vidim da se iz petnih zila trudis da ishvalis Markos sto je po meni sasvim OK, ali nije primereno odraslim ljudima da uzdizu jednoga dok pljuju po drugima Sto se tice prodaje Eurosumar je za ovu godinu prodao preko 500 motora, a Vector preko 130, sto je uzasno malo za firmu koja posluje u glavnom gradu, a SUZUKI MAGYAR iz razloga poboljsanja prodaje i vece zastupljenosti Suzuki motora na trzistu Srbije ponudio Atili, vlasniku firme Vector da mu u Beogradu otvore salon Suzuki motora o cemu sam vec pisao, pa ne bih da se ponavljam. A sto se uvoza i prodaje tice Markos, Vector, 3T-Racing i Eurosumar su dileri u apsolunto identicnom polozaju i pravima za trziste Srbije Pozdrav Zasto tebi deluje da se neko svadja sa nekim,pa ovde se iznose licni stavovi, (ja stojim iza svojih sa cinjenicama).Na zalost nisi dobro primetio da u mojim tekstovima nema pljuvanja nikoga, jer je to veoma ruzno i malogradjansk i to sebi ne dozvoljavam.Kada je rec o broju prodatih Suzukija upravo sam dobio informaciju : da je Srbiji do septembra uvezeno 329 km(ti proveri tvoje ozvore).A stose tice salona u bg glupost nevidjena .NIKADA ni jedna svetska kompanija nije nikome nudila niti gradila salne ,vec je to stvar koja je talno obrnuta.Kada je u pitanju uvoz samo Euro sumar i Markos imaju ugovor sa Suzukijem za 2008 i prdhodne god. VERUJ provereno(proveri tvoj izvor) Kada je rec o mineralnim uljima odgovor koji je Milosmtt je skroz u pravu ali kada je rec da je joca sipao ponovo mineralno ulje za 1700 din to ne moze da prodje jer kod motula min. ulje je cena od d 539,00 naziv 3000 4t Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 24, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Kada je rec o mineralnim uljima odgovor koji je Milosmtt je skroz u pravu ali kada je rec da je joca sipao ponovo mineralno ulje za 1700 din to ne moze da prodje jer kod motula min. ulje je cena od d 539,00 naziv 3000 4t Jeste, ali to ulje je isključivo za vazdušare... Joca je sipao ulje koje sam ja kupio po njegovoj i po preporuci ljudi koji rade u MASS Company a to je Motul 5000 4T. Znači ne 5100 nego 5000. To ulje je kao mineralno. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 580 Napisano Decembar 24, 2008 Drug član, 1714 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Ristreto, poruka ti je poprilicno konfuzna sa cudnim raporedom reci u recenici i znakovima intrepunkcije, pa se izvinjavam ako mi se ucinilo da si ljut i raspolozen za svadju. Moje su informacije u vezi prodaje SUZUKI motora do kraja decembra, e sad sto se tice tehnike i samog odrzavanja tu sam totalni duduk jer sam po struci doktor, koji se sa saraznih strana naslusao raznih prica o menjaju ulja pa sam hteo da na jedan konstruktivan nacin dodjemo do nekog zajednickog zakljucka dal ima ili nema svrhe zamenjivati ulje E sad, a pro po izgradnje salona i davanja licence ispricacu ti pricu koju znam iz prve ruke a koja pobija tvoje tvrdnje, a to je da su ljudi iz MAGYAR Harley Davidsona krenuli sa projektom prodaje motora i davanje licence firmi iz Madjarske ciji je direktor moj prijatelj iz Srbije za otvaranje firme ovde i dilersku dozvolu za HD motore.U pitanju je firma SKIONI koja je prosle i pretprosle godine izlagala na sajmu u BG i NS. Za cene ne znam gde si iskopao, i ja sam bio na savetovanju kod Joce i nije mi izgledao kao lakrdijas i prevarant, e sad izgled ponekad hoce i da zavara, ali za mene je covek alfa i omega za odrzavanje motora i u njega ne sumnjam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Decembar 24, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno trziste izbacuje konkurenciju koja utice na pad cena . Svaka firma ima svoju politiku i to je deo biznisa . Privatnici kod nas su navikli da mnogo dobro zaradjuju pa je pojava nizih cena odmah trn u oku je ode mu zarada . Po meni je najpametnije da ovi drugi prodaju po nabavnim cenama pa mogu da se ovi prvi posle ljute na njih . U svakom slucaju otvaranje granica dovesce do jos vece konkurencije i nizih cena koji su deo tranzicije ka normalnom svetu . Srpski sam svakog privatnika je da postane milioner prodajuci robu koju samo on ima i bilo bi pozeljno da svi kupuju samo nju . Nevidim sta je problem sa zamenom ulja na 200 km cak i da neko misli da je to samo bacanje para . Nisam jos cuo da ulje postaje bolje kad se duze koristi , a svi vidim znamo da kod razrade motora ono skupla opiljke . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ristreto 0 Napisano Decembar 26, 2008 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takodje i tebi veliki pozdrav Saxi, Naravno da ovde nema mesta za bilo kakve svadje ,vec jedno kreativno razmenjivanje licnih stavova i misljenja.Zamolio bih te da mim kazes ali da budes realan ,da li je moguce da se od septembra do decembra u Srbiji proda 301 motor i to samo suzukija .Vektor od kada prodaje Suzukija nije ukupno prodao 130 kom.Raspolazem sa izvestajima o prodaji u svim drzavama u okruzenju i imam tacne informacije (to mi je posao) npr. Naj veca prodaja Suzuki motora u Hrvatskoj je bila u 2007g. sa prodatih 470 kom. Kada je rec o davanju ugovora ( licenci) za prodaju nekih motora ugovori se potpisuju samo u slucaju da uvoznik ispunjava veoma zahtevne uslove koje postavljaju pojedini proizvodjaci.Sto znaci da niko nece graditi salon i davati nekom i molitim ga da radi za njih ,vec bi oni samo radili sto je i logicno.Izuzeto mala trzista kao sto je Srpsko veruj mi da nikoga posebno ne interesuje,sem nas samih.Joca je super lik, i naopako da imam nesto protiv njega.Cena mineralnog ulja 5100 je 539,00 (moja greska u prdehodnom tex.sam napisao 3000 4t) skinuta sa sajta uvoznika Motula.Cenu sam napisao zbog toga sto vecina majstora hoce da budu i trgovci ali ne bas naj boji a sve prek nasih ledja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 26, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan ristreto, Ulje sam lično ja kupio kod MASS COMPANY, marka MOTUL tip 5000 4T i kao što sam već napisao 4 litra 1700din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ristreto 0 Napisano Decembar 26, 2008 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno si prosao,to ispada 425,00 sto je veoma,veoma povoljno.Spreman za prve prolecne dane bravo!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Decembar 26, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ga mozes baciti u dunav ,ali od toga nikave koristi.SVI Suzuki motori izlaze iz fabrike sa mineralnim uljemi MORA SE VOZITI sa njim prvih 1000 km ,malo edukacije ti nebi skodilo(gde si to cuo za onih 6 mes. nisam skoro cuo vecu glupost).Upravo zbog ovakvih stvari i trba ba postoje ovakvi forumi kako bi se tehnicka kultura podizala iz dana u dan.Ako ne znate zasto ide mineralno recite ,rado cu vam objasniti ali je ptrebno malo vise pisanja.Inace u Srbiji imaju DVA ovlastena uvoznika i potpisnika ugovorA ZA PRODAJU Suzuki motora u Srbiji Euro sumar i Markos,dok je firma iz Horgosa mora ove godine da proda min. 50 kom da bi ostvario pravo da dobije ugovor za 2009.(zato i prodaje motore po nerealno niskim cenama )Aa sto se tice servisa je sledece.Do ove god. samo Markos i Euro sumar imaju pravo na ovlasten servis a njih je ovlastio MADJAR Suzuki,a oni ne mogu i ne smeju nikoga da ovlaste.Euro sumar nema svoj servis pa se to radi precutno kod Joce(koji nema ugovor sa Madjar Suzukijem),dok Markos ima svoj servis u Novom Sadu. Malo sam ga oduzio, ali je bolje kako bi stvari bile jasnije korisnicima i ljubiteljima SUZIKIJA. Ne znam skim se ti svadjas i ko ti vuce sanke, ali si ovde izneo gomilu gluposti ??? Za svoje pare svako neka kupuje gde mu odgovara, tvoje je pravo da favorizujes Markos iz N.Sada, a moje da isticem Vector iz Horgosa, ali nije u redu da se iznose neistinite tvrdnje! Po prethodnim postovima iz drugih tema vidim da se iz petnih zila trudis da ishvalis Markos sto je po meni sasvim OK, ali nije primereno odraslim ljudima da uzdizu jednoga dok pljuju po drugima Sto se tice prodaje Eurosumar je za ovu godinu prodao preko 500 motora, a Vector preko 130, sto je uzasno malo za firmu koja posluje u glavnom gradu, a SUZUKI MAGYAR iz razloga poboljsanja prodaje i vece zastupljenosti Suzuki motora na trzistu Srbije ponudio Atili, vlasniku firme Vector da mu u Beogradu otvore salon Suzuki motora o cemu sam vec pisao, pa ne bih da se ponavljam. A sto se uvoza i prodaje tice Markos, Vector, 3T-Racing i Eurosumar su dileri u apsolunto identicnom polozaju i pravima za trziste Srbije Pozdrav Poznavajuci trziste srbije mislim da Lupetas vezano za broj motocikala koje je po tebi prodao Euro sumar ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...