Peki 1215 Napisano Novembar 17, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Naleteh na nekom forumu post o osvežavanju izbledele plastike na motoru sredstvom za održavanje kožne obuće. Tip je ranije "osvežio" branike na kolima i posle 2 godine i dalje izgledaju ok. Nanošenje sredstva je vrlo lako jer postoji sunđerčić na flašici kojim se boja razmazuje. Ako je plastika baš pobelela potrebno je naneti nekoliko slojeva. Kad se kupuje treba voditi računa o natpisu na bočici jer ovo nije sredstvo za poliranje već za bojenje obuće (u originalu NOT SHOE POLISH, it is a SHOE DYE) razlika već posle nanetog 1. sloja pre posle pre posle pre posle Evo i originala: This is a common mistake people make when looking for this product - it IS NOT SHOE POLISH, it is a SHOE DYE(SHOE DYE!) Laughing Even after people are told to bye shoe dye and not polish, there's always somebody who goes out and buys polish and is not happy. Rolling Eyes I do this on my car bumpers which see a lot more rain then the bike would. It has lasted for past 3 solid years in weather ranging from -40C to +35C. So, it's tried and tested over and over again by myself and others who drive VWs with black textured bumpers. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Novembar 17, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda odlično, ali ne znam samo da li se skida nakon nanošenja, jer ne bi bilo lepo da kad pantalonama zakačiš migavac ostane trag na njima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Novembar 17, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti ne pocrne pantalone od farbe sa cipela, verovatno neće ni od žmigavaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Novembar 17, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam postoji specijalno sredstvo iskljucivo za osvezavanje plastike. ne znam trenutno kako se zove. Moguce je da ima i vise proizvodjaca. Nije mi pri ruci ali kad vidim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alesta 0 Napisano Novembar 19, 2008 U prolazu, 79 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan nije idealno,ali motorno ulje sasvim korektno odradi posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Novembar 19, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre par dana kod Joske namazao crne plastike na svom motoru nekom Turtle kremom za negu plastike. Cudo kako sada izgleda!! Pitacu ga kako se tacno preparat zove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Novembar 19, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mazao Turtle Wax, to je polir pasta sa voskom. Plastike sijaju kao nove i sto je najbolje stvori se zastitni sloj preko koji ih stiti od spoljnih uticaja vlage i sunca. Dobar posao radi i sprej za instrument table za automobile, cak vise i sija, ali krace traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Novembar 19, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko kako se mogu skinuti sitne ogrebotine sa vizira?? Znam samo da sam probao sa Turtle Wax-om i nista. Mislim, sija se sve al' se mali risevi nisu skinuli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Novembar 19, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Osmirglas prvo vodenom smirglom granulacije 800, zatim 1200, pa 2000. Smirglas sve dok se vide ogrebotine. Ako nisu suvise duboke, mozes i odmah smirglom 2000. Onda uzmes polir pastu G12, pa poliras dok ti ruke ne odpadnu Najbolje masinski, ali moze i rucno, u tom slucaju bolovi u rukama i upala misica su neminovni Kad ispoliras da se sve sija, onda mu udaris glanc wax-om i vizir je kao nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Novembar 19, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti Aco puno na savetu! Sad imam cime da se zanimam preko zime. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Novembar 19, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam postoji specijalno sredstvo iskljucivo za osvezavanje plastike. ne znam trenutno kako se zove. Moguce je da ima i vise proizvodjaca. Nije mi pri ruci ali kad vidim... Ima to sredstvo, ja sam ga koristio nekoliko puta za crne lajsne na vratima i branicima kod nekih kola, stvarno pomaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2087 Napisano Novembar 19, 2008 Skuteras, 3705 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ''turtle wax" se zove ''black hrome." Kada se predje jedno 2-3 puta moze da da neki efekat, ali nije bas toliko postojano. Tesko da bude neki mesec.Meni dosad najpostojanije dodje onaj bumper sprej tj. farba za branike. Ima ga u raznim bojama Osmirglas prvo vodenom smirglom granulacije 800, zatim 1200, pa 2000. Smirglas sve dok se vide ogrebotine. Ako nisu suvise duboke, mozes i odmah smirglom 2000. Onda uzmes polir pastu G12, pa poliras dok ti ruke ne odpadnu Najbolje masinski, ali moze i rucno, u tom slucaju bolovi u rukama i upala misica su neminovni Kad ispoliras da se sve sija, onda mu udaris glanc wax-om i vizir je kao nov. Ruke i hoce da te bole ako ces ovako da radis. Za poliranje vizira ce biti mnogo da se trlja sa 800-1200. Ja koristim vodenu 1500 i 2000 i nema mnogo problema oko poliranja. Imam bazen, potopim ceo vizir u vodu i smirglam. Posle toga farekla G3, pa G10 i moze na kraju zastitna i to je to. (imalo je vec price o tome ovde na forumu nekoliko puta) Onaj veliki vetrobran na mom motoru ispoliram za cirka 2 sata da bude skoro kao nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Novembar 19, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam mu i rekao ako su manje ogrebotine moze odmah sa 2000, ako su dublje ima ruke da mu odpadnu smirglajuci sa 2000 odmah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Novembar 20, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Ma to su extra mali risevi od kamencica, insekata i sl. gluposti. Vide se samo kad se bas zagleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tref 0 Napisano Novembar 20, 2008 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kotor ,MNE Motocikl: KTM SUPERENDURO 950R Prijavi odgovor kao problematičan Osmirglas prvo vodenom smirglom granulacije 800, zatim 1200, pa 2000. Smirglas sve dok se vide ogrebotine. Ako nisu suvise duboke, mozes i odmah smirglom 2000. Onda uzmes polir pastu G12, pa poliras dok ti ruke ne odpadnu Najbolje masinski, ali moze i rucno, u tom slucaju bolovi u rukama i upala misica su neminovni Kad ispoliras da se sve sija, onda mu udaris glanc wax-om i vizir je kao nov. od kojeg je proizvodjaca ta pasta G12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Novembar 20, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitan proizvodjac, to je oznaka za granulaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Novembar 20, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam u metrou naleteo na neki likvi moli sprej za vracanje sjaja plastici, posto neverujem u trajnost tog resenja kupio sam ga jer je bio na nekom snizenju smesno jeftin i isprobao fa na izbledeloj plastici skutera koji je proveo nekoliko godina u eksploataciji nezasticen. Evo i sad ne mogu da verujem, deluje uspesno na onu crnu reljefnu plastiku koja od sunca izbledi pa postane siva a deluje i na matirane delove plastike u boji. Napravi neki sjajan sloj preko koji je vrlo postojan i vrati originalnu boju i sjaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
desetar 0 Napisano Novembar 20, 2008 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam u metrou naleteo na neki likvi moli sprej za vracanje sjaja plastici, posto neverujem u trajnost tog resenja kupio sam ga jer je bio na nekom snizenju smesno jeftin i isprobao fa na izbledeloj plastici skutera koji je proveo nekoliko godina u eksploataciji nezasticen. Evo i sad ne mogu da verujem, deluje uspesno na onu crnu reljefnu plastiku koja od sunca izbledi pa postane siva a deluje i na matirane delove plastike u boji. Napravi neki sjajan sloj preko koji je vrlo postojan i vrati originalnu boju i sjaj. Ipak nije bas sve kapitalisticka zavera I ja tako isto ne podnosim sve te proizvode koje nam turaju da kupimo... ali ponekad nesto od toga ima smisla.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Novembar 20, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ipak nije bas sve kapitalisticka zavera I ja tako isto ne podnosim sve te proizvode koje nam turaju da kupimo... ali ponekad nesto od toga ima smisla.... Izuzetak ne cini pravilo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Otkricu vam tajnu koju sam davno cuo od starog svercera kolima . Uzmete bobinu sa tecnoscu ne elektronsku probusite i lepo istocite ulje iz nje , ima oko 2dl ulja. Stavite na suvu krpu malo samo da je krpa vlazna i istrljate sve plasticne delove , gumene delove . Sijaju se kao da su sad kupljeni voda nece da se zadrzava a i pranje je lakse posle. Moja preporuka kad to uradite ostavite motor da ostoji na suncu bar dva sata , i nemojte nalivati krpu da curi sa nje malo ulja je potrebno za veliku povrsinu . Krpu odlozite u neku kesu da neskuplja prasinu do sledeceg puta . U slucaju da prodajete motor ili auto mozete slobodno i preko farbe naneti ima da se sija bolje nego nov (ako je auto izbledeo posle nanosenja nece se videti razlika ako postoji u dofarbavanju). Nebojte se neskida boju PROVERENO , ja sam prodo kola za 15 minuta . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan @ZHAOCHEN Pa kad prodaš tako motor nekom rmpaliji i on dođe za nedelju dana sa još par drugara da te pita zašto mu je motor izbledeo, šta ćeš onda? Nego u vezi migavaca, ja sam problem rešio jako jednostavno. Samo sam zamenio levi i desni migavac i kada se zamene moraju i da se okrenu(ono što je bilo dole biće gore i obrnuto), a pošto je sa donje strane plastika ko nova jer nije bila izložena suncu problem je rešen, samo ne znam šta da radim sa onim čudom za svetla i migavce što mi je izbledeo :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8651 Napisano Novembar 20, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar sprej za kontrolnu tablu za auto, jednostavno resenje. Isprskam sve plastike na motoru, budu kao masne, a nisu. I jos mi motor mirise na limun. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Novembar 20, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan ...Uzmete bobinu sa tecnoscu ne elektronsku probusite i lepo istocite ulje iz nje , ima oko 2dl ulja..... Ja brate ništa nisam razumeo... ??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Novembar 20, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan ...Uzmete bobinu sa tecnoscu ne elektronsku probusite i lepo istocite ulje iz nje , ima oko 2dl ulja..... Ja brate ništa nisam razumeo... ??? to je verovatno trafo ulje- nesto naj kancerogenije sto se moze kupiti u slobodnoj prodaji.verovatno nakon mazanja mozete ocekivati da vam opadne kosa i izraste grba,ispadace vam zubi al ce motor bar da se sija ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2087 Napisano Novembar 20, 2008 Skuteras, 3705 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Uze mi bucko rec iz usta. Ima motor da ZRACI lepotom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...