sasa umag 11 Napisano Februar 8, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan jucer mi je stigao ovaj kit 3oo pa kad montiram,javljam kako funkcionira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole grunf 100 Napisano Februar 8, 2009 http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova Lokacija: beograd Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ja danas na buvljaku u pancevu snimio autokom komunikaciju za vozaca i suvozacha sve to sto navedoste za deset evropejaca i to znas kako fino uradjeno ; kud ljah mogao sam bizmis napraviti da valjam po pedeset evrica!!! ;D ;Dshalu na stranu tip na panchevachkom valja neke kamerice kojekakvu elektroniku plave zube i slicnu opremu trazi za to cudo des evra pa kome treba neka trazi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 8, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan nema dobre komunikacije za male pare.meni ne treba da slusam muziku,treba mi i za telefon,navigaciju i sl. U principu,zvucnik je zvucnik,svaki dobro radi,ali najveci je problem mikrofon,sumovi i takve stvari. ono sto valja,kosta,tako je uvijek,uvijek ce i biti... do sada sam stavljao 3 komunikacije i sve 3 su zavrsile u smecu,ukljucujuci i cuveni N-COM,vidjet cemo kako ce ovo funkcionirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 571 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi sa N-COM uredjajem, mene je odlicno posluzio u N-102 kacigi, doduse dok sam vozio skuter i na brzinama do 90km/h, brze od toga nisam isprobavao, videcemo kad zajasem ozbiljnu masinu kako ce da radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Februar 9, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan nema dobre komunikacije za male pare.meni ne treba da slusam muziku,treba mi i za telefon,navigaciju i sl. U principu,zvucnik je zvucnik,svaki dobro radi,ali najveci je problem mikrofon,sumovi i takve stvari. ono sto valja,kosta,tako je uvijek,uvijek ce i biti... do sada sam stavljao 3 komunikacije i sve 3 su zavrsile u smecu,ukljucujuci i cuveni N-COM,vidjet cemo kako ce ovo funkcionirati Sale , koju kacigu koristis ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 9, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan nema dobre komunikacije za male pare.meni ne treba da slusam muziku,treba mi i za telefon,navigaciju i sl. U principu,zvucnik je zvucnik,svaki dobro radi,ali najveci je problem mikrofon,sumovi i takve stvari. ono sto valja,kosta,tako je uvijek,uvijek ce i biti... do sada sam stavljao 3 komunikacije i sve 3 su zavrsile u smecu,ukljucujuci i cuveni N-COM,vidjet cemo kako ce ovo funkcionirati Sale , koju kacigu koristis ? Nolan N-102,sada cu uzeti 103 i Shoei XR 1000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Februar 9, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan nema dobre komunikacije za male pare.meni ne treba da slusam muziku,treba mi i za telefon,navigaciju i sl. U principu,zvucnik je zvucnik,svaki dobro radi,ali najveci je problem mikrofon,sumovi i takve stvari. ono sto valja,kosta,tako je uvijek,uvijek ce i biti... do sada sam stavljao 3 komunikacije i sve 3 su zavrsile u smecu,ukljucujuci i cuveni N-COM,vidjet cemo kako ce ovo funkcionirati Sale , koju kacigu koristis ? Nolan N-102,sada cu uzeti 103 i Shoei XR 1000 Ja sam autocom koristim na 102 i bio sam zadovoljan . Lepo si rekao da je mikrofon najvazniji , potpuno tacno . Mislim da su ga odlicno uradili , jedino mi malo smeta sto mora da bude bas na ustima . Najbolje se cujes tek kada ga usnama dodirujes ali tako je napravljeno da ga svaki sum ne bi aktivirao , sto i jeste poenta . Naravno i osteljivost mikrofona mozes da regulises . Moje odusevljenje je bilo pri upotrebi telefona . Niko ne moze da provali da sam na motoru . Jedina mana i suvozac slusa razgovor pa ponekad moze da bude problem ;D . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 571 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Moje odusevljenje je bilo pri upotrebi telefona . Niko ne moze da provali da sam na motoru . Jedina mana i suvozac slusa razgovor pa ponekad moze da bude problem ;D . A i to moze da se otkloni kratkim pritiskom na srednje dugme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Februar 9, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Moje odusevljenje je bilo pri upotrebi telefona . Niko ne moze da provali da sam na motoru . Jedina mana i suvozac slusa razgovor pa ponekad moze da bude problem ;D . A i to moze da se otkloni kratkim pritiskom na srednje dugme Na koje crno dugme ? Telefon uredno spakovan u tank bag-u duboko , u slucaju kise . Jedino ostaje da suvozacu otkinem kabal iz kacige ili iscupam napajanje iz upaljaca . Verovatno ne bi bio sumnjiv da nesto krijem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 9, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan nema dobre komunikacije za male pare.meni ne treba da slusam muziku,treba mi i za telefon,navigaciju i sl. U principu,zvucnik je zvucnik,svaki dobro radi,ali najveci je problem mikrofon,sumovi i takve stvari. ono sto valja,kosta,tako je uvijek,uvijek ce i biti... do sada sam stavljao 3 komunikacije i sve 3 su zavrsile u smecu,ukljucujuci i cuveni N-COM,vidjet cemo kako ce ovo funkcionirati Sale , koju kacigu koristis ? Nolan N-102,sada cu uzeti 103 i Shoei XR 1000 Ja sam autocom koristim na 102 i bio sam zadovoljan . Lepo si rekao da je mikrofon najvazniji , potpuno tacno . Mislim da su ga odlicno uradili , jedino mi malo smeta sto mora da bude bas na ustima . Najbolje se cujes tek kada ga usnama dodirujes ali tako je napravljeno da ga svaki sum ne bi aktivirao , sto i jeste poenta . Naravno i osteljivost mikrofona mozes da regulises . Moje odusevljenje je bilo pri upotrebi telefona . Niko ne moze da provali da sam na motoru . Jedina mana i suvozac slusa razgovor pa ponekad moze da bude problem ;D . vjerujem da je ovo puno bolja stvar od N-COMa,i da cu biti konacno zadovoljan,vidjet cemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Februar 9, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan A sta je sa komunikatorom za 60 Evra prodaje ga jedan tip iz Novog Sada ima ga na BJB oglasima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5769 Napisano Februar 9, 2009 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sve u svemu, komunikacija je dosta skupa investicija ako hoćemo da radi i pri većim brzinama. Treba dobar uređaj i (vrlo bitno!) dobra kaciga koja će sve nepotrebne šumove da ućutka ali i dobar vizir koji "utišava" vetar. Namestio sam u svojoj (ne skupoj) kacigi dobre slušalice i mikrofon i izveo konektor pozadi, napravio kabl do mobilnog telefona i mogu opušteno da slušam muziku, javljam se na telefon...ali do brzine od nekih 60-70 km/h, što je relativno upotrebljivo u gradskoj vožnji, kuća - posao i slično. Posle toga se šumovi od vetra toliko pojačaju da više ništa ne čujem osim tajfunčića U principu, koliko para, toliko muzike, vazda bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 9, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan A sta je sa komunikatorom za 60 Evra prodaje ga jedan tip iz Novog Sada ima ga na BJB oglasima. dobro je rekao Arakis,koliko para toliko muzike,to je uvijek tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iskeyamaha 0 Napisano Februar 9, 2009 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobra je fora kao sto pise u specifikaciji modela, da mozes da ga prikacis na kameru pa snimas i glas dok snima voznju. To me jako zanima, da li ima neko iskustva sa ovim ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 10, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Spojio sam autocom i sve povezao sa suvozacem,sa Zummom sa telefonom.Moram priznati da radi savrseno,da ne pretjerujem ali je bolji od N-COMa bar za dvije klase. Preporuka svima koji traze nesto ovakvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tockovi 1 Napisano Februar 10, 2009 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko probao sa radio stanicom? Sa kojom? Kakva su iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Februar 10, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Spojio sam autocom i sve povezao sa suvozacem,sa Zummom sa telefonom.Moram priznati da radi savrseno,da ne pretjerujem ali je bolji od N-COMa bar za dvije klase. Preporuka svima koji traze nesto ovakvo Neka je sa srecom Sale . Napisi bas tvoj utisak posle neke brze voznje . Vidim da ti je vizir na varaderu dosta visok zato sam siguran da ces biti iznenadjen kvalitetom zvuka . Da li je neko probao sa radio stanicom? Sa kojom? Kakva su iskustva? Ja koristim stanicu . Cini mi se da je Yeasu ili tako nekako . Prezadovoljan sa svime sto pruza autocom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tockovi 1 Napisano Februar 11, 2009 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim stanicu . Cini mi se da je Yeasu ili tako nekako . Prezadovoljan sa svime sto pruza autocom . Kako radi poziv izeđu dve stanice? Da li imaš poseban taster ili sve radi na "glas"? Koliko kasni odziv ako je na "glas"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Februar 12, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim stanicu . Cini mi se da je Yeasu ili tako nekako . Prezadovoljan sa svime sto pruza autocom . Kako radi poziv izeđu dve stanice? Da li imaš poseban taster ili sve radi na "glas"? Koliko kasni odziv ako je na "glas"? Ako su samo dva motora onda obicno setujemo da se aktivira na glas . Ako je vise nas ili ne zelis da na drugom motoru slusaju razgovor tebe i suvozaca montira se taster ( push to talk) . Nisam primetio da nesto kasni . Veza je idealna . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 382 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1457 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Mikulanac koji kit imas 150,200,300? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Februar 12, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Mikulanac koji kit imas 150,200,300? Moj autocom je star 4 godine i nosi naziv autocom 7 pro sport Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tockovi 1 Napisano Februar 12, 2009 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako su samo dva motora onda obicno setujemo da se aktivira na glas . Ako je vise nas ili ne zelis da na drugom motoru slusaju razgovor tebe i suvozaca montira se taster ( push to talk) . Nisam primetio da nesto kasni . Veza je idealna . Hvala! To mi je trebalo. Mislim da sam rešio problem komunikacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 16, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan eto ga,prvi problemi sa autocomom sve sam montirao,prikljucio itd,i kako sam rekao radi stvarno super,ali napravljen je jedan propust za koji nebi ni znao da me nije zaustavila Slovenska policija. Sve u svemu,kabel koji se dobiva u orginalnom paketu autocoma na koji se spaja kaciga sa samim uredjajem,nije fleksibilan(kao zica od telefona) nego fiksan(obicna zica) i ne odgovara po zakonu EU pa sam skoro platio kaznu 100€ zbog te gluposti koju nisam ni znao.Sva sreca,nakon dugo natezanja,policajac me pustio tako da sam samo opomenut.Pokazao mi je i zakon gdje to i pise da svi biciklisti i motoristi kojima je kaciga povezana sa raznim uredjajima MORA biti povezana sa FLEKSIBILNIM kabelom radi sigurnosti vozaca da se nebi negdje zapelo itd. Eto,sada vodim bitku da nadjem takav sedampinski fleksibilni kabel i nakon danasnje potrage jos nisam imao srece... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Već neko vreme razmišljam o korišćenju komunicije na motoru. Razmišljao sam šta sebi da priuštim, komunikacije se mogu naći i za 20-30 evra, autocom je višestruko skuplji... I koliko mi se puta samo desilo da, rukovodeći se filozofijom štednje, jeftino plaćenu opremu ne mogu da koristim zbog gomile nedostataka koje niska cena nosi sa sobom. I početkom meseca sam kupio, dajući za moje pojmove velik novac, srednji autocom kit. Taman koliko kofer, tank torba i uopšte prtljažni prostor u momentu promene i prošire upotrebnu vrednost i udobnost motora, toliki kvantni napredak nudi i komunikacija u vožnji sa suvozačem. Naročito dužoj vožnji. Iskustvo putovanja se suštinski menja- ugođaj se može uporediti sa sedanjem u najbolju fotelju nakon sedenja na kamenu. Slobodno mogu da tvrdim- ko planira da putuje sa nekim, svaka teško zarađena para u komunikaciju je pametno investirana. Konkretno o autocomu, posle 2000 km testiranja... U kitu se dobija apsolutno sve što mi je bilo potrebno za montažu, čak i svi pomoćni kablovi za povezivanje sa eksternim uređajima (mp3 itd). Vezao sam ga na instalaciju motora bez problema. Ugradnja slušalica i mikrofona u kacige (Caberg Rhyno, i naročito HJC FG15) i njihovo dobro pozicioniranje u njima je iskustvo ekvivalentno hodanju po trnju i koštalo me dosta znoja (prvi put sam to radio), a konačan rezultat je kaciga sa očuvanom udobnošću, i novom mogućnošću- komunikacijom. Kad se sve završi, dve sluške i mikrofon su stabilno smešteni, i van kacige viri samo džek za povezivanje (par centimetara), koji apsolutno ne smeta ni upotrebi kacige bez komunikacije. Kad sedneš, samo utakneš kabl u džek na kacigi. Sama funkcionalnost- namestio sam ga da se uključuje sa pozicionim svetlima, što je zgodno jer se može brzo isključiti kad se dernjam nekome na trotoaru ili sl. Senzor koji ga pali i gasi na glas je fascinantna stvar, i kad se lepo podesila osetljivost, postao je predmet moje ljubavi. Sve se čuje jasno i glasno, muzika u pozadini se utišava pri govoru, šum ga ne aktivira, funkcioniše bolje od mojih optimističkih predviđanja. Kačenje pri sedanju na motor oduzima oko 5 sekundi, i zaista kablovi se uopšte ne osećaju u vožnji. Opšti utisak koji sam stekao je da je uređaj vrlo robusno napravljen, i ne sumnjam da su pred njim godine eksploatacije. Jedina stvar koja mi nije jasna je kako održavati presvlake mikrofona, pošto mi ne izgleda da se skidaju, a vremenom će verovatno postati leglo zaraze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vld 20 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi Prijavi odgovor kao problematičan Koji model imas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...