Jump to content

Moto Zajednica

Poslednji obračun!

Koja je fotografija bolja?  

105 članova je glasalo

1. 1. Koja je fotografija bolja?

• No. 1
      50
    • No. 2
      55

Recommended Posts

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Dakle, ako ste pročitali temu tučaaaaaaaa, sve vam je jasno, ako ne...U okršaju sa leve strane u crvenim gaćama na tufne Mina i Kvariša sa najboljom mogućom foto opremom i Mikom ( kao savetnikom, on je u ljubičastim bmw gaćama :D ), a sa desne strane u plavim gaćama na pruge Evil_Zo i benjamin naoružani mobilnim telefonima ??? :D Temu "BROJ" je zadao forumaš Stefan, a evo i fotografija koje kačim ja ( neutralna ). Glasanje je otvoreno nedelju dana. Srećno vam batinanje!

No. 1

dsc00604enb8.jpg

No. 2

Holokaust

CustomName002.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Ja glasah za prvu iako ne znam ko je u kom uglu, tj koja je cija fotografija. Uostalom, nije ni bitno, glasa se za fotografiju a ne za licnost :)

Razlozi - cisto amaterski - kako ne poznajem karakteristike dobre fotografije (ekspozicija, osvetljenje, senke itd...) gledano na samo kompoziciju fotografije, na fotografiji holokaust, isuvise su mlade ruke za tatoo iz logora, ruke starijih osoba mogu da ispricaju pricu dovoljno za ceo roman, ceo zivot obelezen jednim brojem.... & bajdvej mislim da bi B&W fotografija definitivno poslala jacu poruku!

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Uhhhhhhh do sada borba neresena...

Glasao sam za fotku koja je nacinjena mobilnim, nekako mi se vise svidja sama ideja mada i celokupna kompozicija je veoma dobra!

A i fotka koja je nacinjena aparatom je do 00 od ideje do same fotke...

U svakom slucaju za moj glas je presudila ideja autora (vise njih :))

Mislim momci, svaka Vam cast!

Koliko ja vidim ovde ce presuditi foto finis  :D :D

jos jednom Bravo !!

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Obe fotografije su korektne. Br.2 je promišljenija, režiranija, "umetničkija", ali tehnički slabije odrađena (mobilni?).

Iako upareni brojevi na rukama (661-662) šalju jednu poruku celokupan utisak je suprotan- težak i mračan.

Glasao sam za No1 samo zato što kod posmatrača izaziva lepša osećanja.

Bravo za obe ekipe.

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Drago mi je da je tolko glasova u toku prvog dana, takodje drago mi je sto su nase fotografije

uspele u nekima da pobude malo jaca osecanja od estetike, tj prijatnost-neprijatnost, tezinu... 

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

moj glas ide za br. dva

sve je tu, prica, kompozicija, podsticaj na razmisljanje, `aftertaste`

br jedan treba covek da odgonetne sta se dogadja, a zatim u kom su polozaju ljudi ako vec ona njemu ostavlja broj i da li je desna ruka zenska ili muska [potreban je mikroskop da bi se utvrdilo]

casa i vrh krejona mi vuku pogled van fotografije...

i tako, po meni dileme nema  :)

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: Yamaha Dragstar 650a Classic

pa..sta reci coveku koji po definiciji ima negaciju u glavi..pravila sluze da se krse..a fotka traba da podstakne razmisljanje:)..nemoj bre da si kontras..budi realan:)

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: Yamaha Dragstar 650a Classic

eehhh...gledao..nemoj tako..nisam ovde da drzim kurseve i kritikujem..to mi nekako preterano deluje....nadmeno...nego samo da ocenim ako mi se nesto dopadne

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Prva fotografija bi bila bez premca da zenska ruka pise po muskarcevom desnom dlanu i da se na istom vidi burma bas tamo gde treba da bude! Onda ne bi bilo dileme o cemu se radi!

Mada, ovako svako ima svoju verziju i svoj dozivljaj iste - sto je jos jedan plus!

Opet kazem, ne razumem se u tehnikalije oko fotografije ali slušam pricu koju fotografija prica....

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Ako nastavi vako nereseno, moracemo stvarno da se bijemo na kraju. Ja cu da spremam

neku klopu, a vas dvojca dobijajte batina od Mine. Kad joj dosadi, opicimo po pasulju (:

• U prolazu, 34 postova

NO.1

Po polaozaju ruku rekao bih da dama sedi u krilu muskarca, a ako je vec doslo do krila mislim da je broj telefona suvisan, jer celokupna atmosvera fotografije mi odaje utisak da je ovo "konbinacija" za jednu noc.A i sam kreon je namesten za fotografisanje i daje izgled da posle Klika fotoaparata nema vise brojeva.

No.2

Isuvise zdrave i jake ruke za ovaj naziv fotogravije.Fotografiju kao da je radio neki forenzicar koji je namerno zavrnuo rukav da bi se video broj na ruci.

Po meni bolji naziv za ovu fotografiju bi bio New World Order Ili nesto na foru zig zveri i tako to.

Moj glas ide no.2

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Interesantni(dobri) komentari, ali mozda je u ovom "obracunu" trebalo izostaviti komentarisanje samih slika, posto moze da utice na neodlucne... :)

Sreca, pa sam glasao odmah po postavljanju teme ;)

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

opa  ;D sad wideh temu .. Interesantan fajt ..

Moj glas ide fotografiji br.2 koja iako odradjena telefonom i tehnicki zbog toga mozda loshija, ipak, obzirom da je tema "brojewi" za mene ima mnogo dublju simboliku i daleko wecu tezinu koja podstiche na raznorazna razmishljanja ..

Fotografija br.1 ima dobro reshenu kompoziciju, izdramatizowano swetlo koje je u skladu i sa detaljima i tonski shto ukupno docharawa atmosferi samog dogadjaja koji je istaknut i stwara sweukupnu sliku mesta na kome se deshawa, ali opet, prewishe banalno i ilustratiwno za moj ukus ..

U swakom sluchaju swaka chast i jednoj i drugoj ekipi ..

Toliko od mene  ;D

• Svrati ponekad, 143 postova

Sa tehničke strane, prva fotografija ima blagu prednost. Međutim, obzirom na temu i sadržaj druge fotografije sve tehničke imperfekcije zapravo idu njoj u korist. Da li je autor radio to sa namjerom, ne mogu da znam, ali zbog pristupa temi, zbog kompozicije, i zbog same teme, moj glas ide za fotku broj 2.

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

obavih i ja gradjansku duznost , do kad traje ovo, ubi me nezivjesnost, a i da vidim koji od slavljenika caste ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja