RankoBg87 5052 Napisano pre 8 sati Drug član, 2545 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Paaaa meni se cini da ja radim caunterlean, mozda pogrešan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3281 Napisano pre 7 sati (promenjeno) 8-bit, 1977 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nije pogrešan ako si policajac ili voziš poni bicikl Šalim se, ne zameri. Verujem da postoji teorija zašto i kako (a koju ja ne znam). Samo znam da ja ne bih tako vozio. Promenio pre 7 sati član mradomir 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 905 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 322 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Kako možeš da kažeš da ne bi vozio ako ne znaš teoriju? Treba snimak da se odgleda. To sam i ja pričao za RT, pa kad sam probao ihh kako bih ga vozio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1126 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je snimak, svakako ima raznovrsnu primenu counter-lean, u sustini najvise se koristi zbog povecanja stabilnosti kod specificnih situacija... pisao sam kako ja koristim (offroad najvise, klizavo po kisi, preglednost, slalom, manje/srednje brzine i brza promena pravca). Ali jednostavno po suvom asfaltu i brzem prolazenju krivina blize limitu guma se ne moze koristiti uspesno, tu nije mesto takvoj tehnici jer radis protiv fizike. Daleko je sporije/manje bezbedno da ides masom suprotno od krivine kod brze voznje, duzih krivina. Manji je kontakt gume sa podlogom, veci nagib motora, niza moguca brzina. EDIT: Evo jasan primer razlike po suvom asfaltu na osnovu podataka za prosecan motor, counter-lean protiv naginjanja ka unutrasnjosti: Tipa kruzni put, 600m duzine (sto je otprilike kao tesnija tehnicka krivina po planinama). - sa polozajem tela ka untrasnjosti mozes dostici i odrzavati maks 100kmh - a ako si counter-lean, dostices oko 80-85kmh pre nego sto motor izgubi grip, neces moci brze ici u krug. 20tak % ranije dolazis do limita (ovo sam dodatno izguglao da nadjem preciznije podatke, po osecaju bih rekao i vise). Sto morate priznati je poprilicna razlika u brzini, mada i na stranu brzina ako se ne trkate, nego bezbednost ako se ide istom brzinom. Koliko ima vise lufta do limita i gubljenja kontrole. Promenio pre 5 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3281 Napisano pre 5 sati 8-bit, 1977 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 47 minutes ago, House said: Kako možeš da kažeš da ne bi vozio ako ne znaš teoriju? Treba snimak da se odgleda. Evo čim odgledam Jarvis-a i preskočim koje deblo prelazim na couter-lean Od teorije sam načuo da to nije za brzu vožnju, a uglove, težište, itd. baš i ne želim da znam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2097 Napisano pre 5 sati Drug član, 1469 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ma teraj i ne opterećuj se. Jos 30x na Transalpinu i to je to. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 467 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Konkretno: Na slici obaraš motor u krivinu, a ti se ispravljaš. Treba obrnuto, ti da telom i dupetom uđeš u krivinu (u levo), a motor da ispravljaš.Čini mi se da na slici nije Ranko nego jedan momak koji ne zna da vozi. Koliko ga poznajem, taj ovako vozi nepoznate puteve i ne tako brze, zatvorene krivine kroz koje koči.Ranko je ovde na motoru sa kojeg se snima. Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3559 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Drug član, 1681 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ranko,prvo glavu očisti od crnih misli.Zatim: ●Nagni se napred,teziste na prednji tocak, ●Telo ,gornji deo u smeru skretaja,puta ●Gledaj gde zelis da ides( pa i malo ispred toga ). Tajming usporavanja pred krivinu i ulazak spolja ka unutra znas iz auta i to je to buraz ,vremenom samo ubrzavaj. PS Ako imas mogucnosti idi obaraj onaj motor sa pomocnim tockovima da steknes osecaj i predstavu koliko to u stvari moze da se obori i da se malo oslobodis. Promenio pre 3 sati član Džim Džarmuš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5052 Napisano pre 3 sati Drug član, 2545 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto si napisao za telo napred probao sam ovih dana, malo mi trip posto mi novo, dobih savet neki dan od Drazena kad smo se vraćali iz Pazara. Probao bih sve te savete ovde kod mene al neki stručnjak celom onom sumom prosuo šljunak tako da od voznje nista. Znam koliko on moze na parkingu al ne na ulici u brzini. Na SH20 sam par puta zakačio fuzaster u lakat krivinama. Cak na ovoj slici sam bio sa motorom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3559 Napisano pre 2 sati Drug član, 1681 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekose kolege..kilometri i samo kilometri.Malo vozis sa nekim ko je malo brzi od tebe (Gošo izvini)recimo Ralja ring svaki vikend metar dana pratis taj tempo da malo izvuce iz tebe ono sto ti ne bi sam ..ali ne trkanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5052 Napisano pre 2 sati Drug član, 2545 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Neki dan sam prosao, reko bih da je put bas propao i da nije za zezanje, mnogo neravnina i katrana. Ne znam gde bi se jos ovde moglo voziti da je ok put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3559 Napisano pre 2 sati Drug član, 1681 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Put je Srpski prosek tako da ...ako budes cekao bolje od toga...reko izbaci crne misli zadrzi oprez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 322 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Džim Džarmuš je napisao: Kao sto rekose kolege..kilometri i samo kilometri.Malo vozis sa nekim ko je malo brzi od tebe (Gošo izvini)recimo Ralja ring svaki vikend metar dana pratis taj tempo da malo izvuce iz tebe ono sto ti ne bi sam ..ali ne trkanje. Baš htedoh da napišem, nema bolje nego pratiti jači tempo iskusnog vozača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5052 Napisano pre 1 sat Drug član, 2545 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Imam drugara koji bas dobro vozi al je u Ns, bio sam neki dan s njim i rekao je da sam dosta napredovao. Aj sto vozi 10 i vise god nego i bas hoce da objasni, ceka, bude iza i snima situacije. Neki dan samo napravili dva kruga kod Beocina, nije mi onaj put bas da se opusti al opet je ok sa krivinama. Na zalost taj snimak nemam, kamera se nesto rastelovala. Prvo me pusti ispred da vidi kakav mi je tempo pa onda ode ispred da ga pratim i malo ubrza da bude i meni ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1126 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, bas iz BG-a nema puno zanimljivih delova. Sama Avala je dosta ok ali kratko i sporije, ali dobro sto je jednosmerno i zahtevno tehnicki za brzu voznju. Pa do Kosmaja ok delova ima, ali isto kratko. Malo dalje na 1h, Divcibare je super, ali mozda NS i najbolje, mozes ceo dan posteno vozati i uzbrdo i nizbrdo (Fruska gora ima svega, to sto kazes Beocin je super i sva ta penjanja na Frusku goru sa NS strane, iz Rakovca, Irisiki venac). Uzbrdo je posebno dobro za vezbanje krivina za pocetnika. Transalpina/Transfagarasan za vikend sto cesce :). Ja sam u jednom pravcu prosao, sledeci put bih obrnuto, mozda i u oba pravca isti dan izvozati sve (nekih 750km, izvodljivo). Ovo u oba pravca https://maps.app.goo.gl/m6rqV6UGpT8hWmZQ7 Promenio pre 1 sat član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14911 Napisano pre 1 sat Integrisan, 7976 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5052 Napisano pre 1 sat Drug član, 2545 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Lele Ako gledamo ovog ispred, pred krivinu pomeri i dupe ka unutra i onda gura motor od sebe. Bar tako vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 14787 Napisano pre 47 minuta Drug član, 1425 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, mradomir je napisao: Ajde da lupam, verovatno nije tako Čini mi se da je do motora. Nekako lelujaš, nije sve tečno. Probaj da se zameniš sa kolegom koji ima zglavan motor. Brzina je daleko od kritične. To što ti je klizao oko Ivanjice je do puta, ja sam tu negde prema Sjenici završio u kanalu, a i @piki iza mene, da prostiš redaljka a bas smo sporo vozili i nismo divljali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2194 Napisano pre 21 minuta (promenjeno) Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, RankoBg87 je napisao: Ako gledamo ovog ispred, pred krivinu pomeri i dupe ka unutra i onda gura motor od sebe. Odličan snimak. U pitanju je Moto Guzzi (taj motocikl je kralj krivina, sa fenomenalno ukomponovanim motorom) i on se, najbolje, vozi tako (cilindri su mu napolju i visoko, tako da je postrano lepo opterećen). I ovaj "older" rider to zna (pušta motocikl da, kontrolisano, sam "padne" u krivinu). Ima dobar odnos prednje i zadnje gume (110/80 19 i 150/70 17) ili (120/70 19 i 170/60 17). Obrati pažnju koliki su im viziri na motociklima. Ako imaš mogućnosti skini vetrobran na kratko. A onda se provozaj, do Avale, preko, niz i nazad. Provozaj Ralja ring bez vetrobrana. Tada ćeš imati osećaj, stvarne, brzine kojom se krećeš i kako vetar miluje motocikl i tebe. Postaćeš "čitalac" krivina. Dobro voziš, ali, po mom mišljenju malo, nepotrebno, brzo/sporo (konkretno Avala), sa dosta ubrzanja i kočenja (ovo je fazon koji koriste influenceri, na izmontiranim snimcima). Za takav stil vožnje telo, od kukova na gore, treba da bude fleksibilno - ubrzavaš-nagneš se napred, kočiš-naginješ se nazad, levo, desno = sve je to spontano i minimalno pomeranje, kao ples i ritam. Razvijaj tvoj sopstveni stil vožnje ("čitanje" puta, krivine, guma). Probaj da "isforsiraš" Avalu sa nekom manjom, ali uglađenijom brzinom, koja tebi odgovara (sa što manje upotrebe kočnica). Time ćeš manje opterećivati vešanje motocikla. Ono će moći da radi svoj posao, bez ometanja silama koje nisu preuzete od strane jahača (telo mora da se pomera makar i minimalno). Motocikl se vozi celim telom. Upravljaš zadnjim točkom. Prednjim točkom pratiš putanju, koju određuje tvoj pogled. Dovoljno si iskusan da nemaš potrebe pratiti tempo "iskusnijeg." Ali, ako to radiš, nikako, ne gledaj u njega. I da vas je dvadeset u koloni gledaš tamo gde gleda onaj na čelu. Ništa od ovoga ne pišem napamet. Promenio pre 8 minuta član feniks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5052 Napisano pre 6 minuta Drug član, 2545 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za Avalu bi mogao da probam, nadjem neku brzinu koja je ok i tako prolazim. Ne pratim onog ispred, samo ga gledam, kad vidim da zalegao znam da je jaca krivina i da moram da usporim po svom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2056 Napisano pre 6 minuta BJB Maxi Scooter Club, 820 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, feniks je napisao: I da vas je dvadeset u koloni gledaš tamo gde gleda onaj na čelu. Ja imam problem sa ovim, redovno uhvatim sebe da blenem u motor ispred..tako da kad se vozim iza nekog, pustim da odmakne krivinu-dve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...