Jump to content

Moto Zajednica

Sirene, sirene, ili kako da nas cuju, ako nas vec ne vide

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

Када би компресор повезао само са једном сиреном, добио би јачи звук! (а, када је вожња мотора у питању, не може бити сувише јако...)

Зато што би се ваздухом, односно укупним капацитетом којим располаже компресор, напајала само једна сирена, тј. капацитет компресора се не би делио на два :)

Е, сад, постоји и варијанта, која каже да би се тако скратио радни век ''свираљке''...

Само што ни то није проблем, нећеш заглављивати прекидач, или сирену користити сат времена, без прекида...

а и да је тако - друга чека у резерви, спремна!  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3077 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Nema kracih horni, bar ja nisam video. Ako bi se stavila samo jedna, mislim da ne bi bilo glasnije, probao sam :), samo je zvuk losiji, tj, dve horne razlicite duzine daju dvoglasnu sirenu. Frekvencija tona /visina tona/ je odredjena precnikom i duzinom horne.

Video sam jako lepe i skupe horne, duzine oko metar i kusur, za kamione. One se prodaju bez kompresora, mislim da imaju prodavci i njega, ali je na 24V. Duzina, zapravo ima raznih, ali su ovo najmanje koje sam nasao.

Sto se tice smestanja, mogu one da se stave i tako da budu uperene na dole, tako da, u sustini, mogu da se montiraju na bilo sta, jedino je pitanje da li vlasnik zeli da se one vide ili ne.

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

Ako bi se stavila samo jedna, mislim da ne bi bilo glasnije, probao sam :)

Чекај, па ти си монтирао пластичне...

Ја сам се ''играо'' са ''плеканим''...  :D Ту је друга прича.... кандак'су квалитетније, а мањих су димензија... ;)

Sto se tice smestanja, mogu one da se stave i tako da budu uperene na dole, tako da, u sustini, mogu da se montiraju na bilo sta, jedino je pitanje da li vlasnik zeli da se one vide ili ne.

Мислим да би и требало да се монтирају ''на доле''.

Једно је када се сирена активира док мотор стоји у месту, тада ''свира'' ''свијим'' интензитетом.

Док је, сасвим друга прича када је машина у покрету...

Те ''свираљке'' раде тако што ваздух пролази кроз кроз њих, тако да, својим струјањем помера опну која се налази у њеном телу и том приликом се ствара звук.

Када је мотор у покрету, а сирене постављене ''унапред'' (тј. тако да се омогућио улазак ваздуха у њих, приликом кретања мотора), знатно се може смањити њихово дејство!

На камионима се за њихово активирање користи компресор који је на самом камиону, а покреће га мотор...

А на колима се монтирају испод хаубе, где су заклоњене од директног ''уласка'' ваздуха...

Мој савет је: поставити их тако што ће бити окренуте на доле.  ;)

Поздрав!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja