Jump to content

Moto Zajednica

XTZ 750 Super Tenere, početnička avantura!

Recommended Posts

• Drug član, 2971 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Pročitah sve od A do Š. Ja sam laik koji je nedavno kupio Yamahu Super Tenere 750. Baš kao i tvoja. Muka me uhvatila dok sam čitao tvoje doživljaje, strahujući da će mi se sve to desiti.

Majstor koji mi radi motor, tvrdi da je sve OK. Uskoro bi trebalo da bude sve kako treba. Ono što mi se svidjelo su farovi. Moraću da kontaktiram "poljaka" pa da pazarim.

Svaka čast na postovima. Pravi vodič za vlasnike tog motora.
Pridruzujem se dobrodoslicu, takodje sam radoznao sta si uzeo, od koga i kako izgleda ali nastavi pisati u temi o super teneri xtz 750 da Novola zavrsi ovu svoju temu kako treba

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2512 postova
  • Motocikl: Africa RD07
17 minutes ago, vedran said:

Jako lijepo. Izgleda u top formi.

Jos da radi kako izgleda :D ne zameri @Novola, nadam se da ce se problemi sa karbom ili cime vec resiti. Prelepo izgleda, sad da je vozis do kraja zivota

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750
17 minutes ago, drmilan_ said:

Jos da radi kako izgleda :D ne zameri @Novola, nadam se da ce se problemi sa karbom ili cime vec resiti. Prelepo izgleda, sad da je vozis do kraja zivota

Nisam smeo na videu da je palim, migavci blinkaju prebrzo, motor radi na 1 cilindar, piš živi :)

Fokusiraj se na izgled molim :)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4
  • Podržavam 1

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

Da budem iskren, kad sam video čisto belu boju na prvim slikama, pomislio sam "E ukenja ga sad sa nekom standardnom šarom"...
Medjutim, pogrešio sam i mnogo mi je drago zbog toga. Baš mi se dopada MILF-ara

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

• Hvala 1

• Drug član, 4163 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Dizajn prvoklasan a i ostatak će bit, akoBogda.
LP

Poslato priko Ténéré

• Hvala 1

• Drug član, 1426 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
pre 59 minuta, Novola je napisao:

Screenshot_20220302-165348_Gallery.thumb.jpg.08774a9606279ed3f8c211ec19f8c4a4.jpg

Već sam je razbucao :)

Ти то сјеба?:ups::jee:

Свака част за коначан изглед.:takoje:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Extra si sredio motor, izgleda sad moderno a zadržao je svoj originalni izgled. Pratim ovu tvoju golgotu od početka, ono što sam ja primetio kod sebe na ST a kod mene je 12 godina da što se tiče karbova veliki i najčešći problem može biti nivo goriva. Imao sam problem kod sebe merio po manualu radio i svećice crne došao sam do zaključka da nivo goriva baš i nije tačan kao što knjiga kaže, pa sam to malo korigovao i dobio dobre svećice, isto sam imao problema sa ventilima na plovcima i to su bila moja najveća dva problema karbova, a dao sam masu novca i dosta stvari izmenio sto nisam trebao. Svako dobro i da to središ držim ti palčeve :)

Promenio član TENERAS
  • Hvala 1

Evo malo se slegli utisci, i mogu da kažem samo da sam svima zahvalan na pohvalama i pozitivnim komentarima, nisam baš očekivao ovakvu reakciju, ali sam iskreno srećan što konačno jedno poglavlje može da se završi i da se počnem baviti konkretnim problemima u radu.

A tu sam već krenuo u akciju.

Pošto sam danas od majstora dovezao motor na samo jednom cilindru, levom, bilo je pod hitno da proverim nivo ulja u mašini i da se stavi ispravna svećica da izbaci svo to gorivo što je nalilo u cilindar. Tako i urađeno, u dvorištu kataklizma, plavi dim, nekih minut je grcao dok nije očistio sve i onda je opet lepo ravnomerno počeo da radi i prima gas.

Za prvu ruku sam samo smanjio smešu sa 3 okretaja koliko je bilo na 2, nisam primetio neku značajnu razliku u radu, nadam se da će malo doprineti manjem čađenju svećica. Podjednako lepo je radio na leru i na dodavanju gasa. U slučaju da ne bude, spuštam i igle.

Sutra ujutru nastavljamo akciju, posle vožnje.

Niste valjda mislili da ćete me se ovako lako rešiti? :)

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 3

• Drug član, 1006 postova
  • Motocikl: NEMAM

Baš dobro izgleda. Baš se razmišljam,ja bi to batalio posle 100x drkanja sa karbovima,međutim,kad vidim kakva je lepotica, povlačim reč :)

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

• Podržavam 1

• moto merkat °°, 4953 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre 1 sat, Novola je napisao:

U slučaju da ne bude, spuštam i igle.

Ako budes spustao iglice, upali ga pre radnje pa kada skines vidi da li ima benzina ispod membrana, ja sam ga imao dok nisam navukao gumice na iglice sauha iako na oko nisu bile potrosene.

• Sviđa mi se 1

3 minutes ago, bdada said:

Ako budes spustao iglice, upali ga pre radnje pa kada skines vidi da li ima benzina ispod membrana, ja sam ga imao dok nisam navukao gumice na iglice sauha iako na oko nisu bile potrosene.

Proveriću, mada su kod mene već stavljene te male gumice. I proverio sam da nije slučajno prenategnuta sajla sauga, da ne vraća skroz do kraja. Kad je Unuče skidao iglice sauga, bukvalno su plivale u benzinu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja