Dutchman 114 Napisano Januar 26, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog pitanja za sve,koji je lak najbolji po vama,odnosno,da je kvalitetan,brzo susi,lako polira(posto nemam svoju komoru,nego je iznajmljujem ovo me najvise interesuje)da je tvrd,i da dugo drzi sjaj,i ono najlepse,da nije mnogo skup skoro nishta od navedenog ne ispunjava nit je jeftin, nit moze da se polira, al je postojan do 00 i josh tvrdji , keramik , ja sam probao onaj najjeftiniji u maxmayeru mislim da je bio oko 6000din , ali mozesh da ga lupash chekicem i nishta , kazu na dobru podlogu trpi udarac kamenchica od 2cm bez pucanja ... elem najveca mana netrpi greshke , ne polira se tj nemoze da se polira kad se osushi , neki su probali 2-3 sata posle farbanja da ispoliraju i kao uspeli su , huo nisam video ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan moze da se polira proizvodjac se zove Boss Auto polir paste imaju brojevne oznake cut,medio,brillo,aqua brill i ceramic za tvrde lakove i lakove bojane nano tehnologijom se koristi keramik,kad dodjem s godisnjeg mogu ti poslati prospekte... LAK koji brzo susi,moze da se polira i ima jako lijep sjaj i bistrinu - poljski Ranal,oznaka mu je "UNI" kosta oko 1500din i moze ga se kupiti u Sesvetama(zagreb) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Januar 29, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije problem,posalji i meni katalg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Januar 29, 2009 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima E ludi moze li se od kompresora ili sta je to vec za frizider napraviti nesto ozbilnije ovako treba mi kompresor za airbrush znaci nista veliko ili ogromno ocu reci moze i boca od 20 l brzina punjena mi nije bitna i to sve za male pare. Moja ideja da kompresor od frizedera prikacim na praznu bocu od plina na neko mesto koje mogu naknadno izbusiti i zavariti tako da imam jedan slobodan ventil za manometar i filter vlage Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Januar 29, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima E ludi moze li se od kompresora ili sta je to vec za frizider napraviti nesto ozbilnije ovako treba mi kompresor za airbrush znaci nista veliko ili ogromno ocu reci moze i boca od 20 l brzina punjena mi nije bitna i to sve za male pare. Moja ideja da kompresor od frizedera prikacim na praznu bocu od plina na neko mesto koje mogu naknadno izbusiti i zavariti tako da imam jedan slobodan ventil za manometar i filter vlage naravno da moze cak sto vise imas takvih gotovih na prodaji... kliknes WWW.JURICEK.HR/forum, imas svasta,od savjeta i pomoci skice i nacrti,savjeti za kompresore u samoizradi od frizidera su bolji nego membranski bas za airbrush jer imaju stabilniji pritisak,brzi su i dugovjecniji(a jeftiniji) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Mart 8, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za kolege,radi li neko od vas sa PPG Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoomla 2 Napisano Mart 8, 2009 U prolazu, 85 postova Lokacija: hrv Prijavi odgovor kao problematičan pitanje; kolega mi je ofarbao motor.sad me zanima cime da ga poliram kad boja sazrije ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 8, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za kolege,radi li neko od vas sa PPG Silom prilika sam radio sa ppg kada je u mitrovici zatvoren spies hecker. Za 6 godina ni jednom nisu uboli boju. Kupio sam moto katalog, pa dopunu istog. Jos nisam nasao boju iz kataloga da se poklapa sa motorom. Kada narucim boju iz njihovog kataloga dobijem samo slicnu. Na kraju sam prestao da farbam motore u originalnu boju, nemam vise zivaca da se preganjam da trgovcima daltonistima. Imaju lepu reklamu, ali ako moze izbeci. Sto se tice Mipe, baze su bljak, bela je teska za nanosenje, sve dozivljava kao masnocu. lakovi od 85 nagore su OK. 420 je u klasi zvucnijih i skupljih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 8, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan nisam probao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Mart 8, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pitam iz razloga,jer mi je lik doterao mercedesa na kompletno farbanje,i uzeo je sav materijal,tako da mi je doneo ppg boju,sa kojom do sad nisam radio.Aj da mi je doneo u original pakovanju lak,katalizator i razredjivac,pa da se i snadjem za odnos mesanja,ovako nemam pojma.Znam samo da je pre bio odnos 2-1-1,a sad mi izgleda da mi je dao za 3-1-1.Niti znam koji je lak u pitanju,niti sta drugo,znam samo da je boja kupljena u smederevu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 8, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan imajui dva i tri jedan. Pokusaj da saznas sifru laka, imam knjigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Mart 9, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Po smesama,bi rekao da je ovak 3-1-1.Mada,vec duze vreme radim sa du pont gde ode 3-1-0,znaci ni gram razredjivaca Prosto mi je mnogo razredjivaca ovo sa ppg,zato i pitam.Kakav li je lak,po pricama mnogih majstora,kazu da je ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 9, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je. Dugo ostaje mek nakon lakiranja, posto nemam komoru, to su dodatna dva dana cekanja. Ako se susi bez komore sutradan nema poliranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za kolege,radi li neko od vas sa PPG Silom prilika sam radio sa ppg kada je u mitrovici zatvoren spies hecker. Za 6 godina ni jednom nisu uboli boju. Kupio sam moto katalog, pa dopunu istog. Jos nisam nasao boju iz kataloga da se poklapa sa motorom. Kada narucim boju iz njihovog kataloga dobijem samo slicnu. Na kraju sam prestao da farbam motore u originalnu boju, nemam vise zivaca da se preganjam da trgovcima daltonistima. Imaju lepu reklamu, ali ako moze izbeci. Sto se tice Mipe, baze su bljak, bela je teska za nanosenje, sve dozivljava kao masnocu. lakovi od 85 nagore su OK. 420 je u klasi zvucnijih i skupljih. istina ...proziru se i nepokrivaju,ali postoji alternativa(prije bih rekao tvornicka greska) kod mipe(ako pogodite nijansku) u recepturi vam daje da umixate kao prvu komponentu BC razredjivac...PRESKOCITE TO dakle mjesaj bez razredjivaca,a kasnije normalno mjesas 2:1 i bit ce sve O:K: farbach...ajd mi provjeris nesto dali ima taj vas prodavac PPG DMX je oznaka,hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 9, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan nema, provericu da li ima u beogradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomysss 7 Napisano Mart 9, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd-Mirijevo Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje da li postoji neko sredstvo koje se recimo namaze na plastiku pomocu koga se lakse ljusti farba??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Mart 9, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ima, zove se skidol i moze se kupiti u svakoj farbari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Imam par pitanja u vezi farbanja rama.Zavrsavam prepravke cevastog rama za moju custom jawu 350.Sad je farbanje na redu,a nazalost nisam u mogucnosti da dam da mi to neko profesionalno uradi. Znaci kad skinem svu farbu,ismirglam i operem ram,sta dalje?Imam kompresor i neki obican pistolj za farbanje.Kakva podloga mi treba i koju farbu da uzmem,kolicina i neke okvirne cene kod nas? pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 9, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan plastificiranje je oko 20 e i traje bar 10 god. Ako ne farbas akrilom, koji je skup, obicna uljana ili nitro boja ce trajati godinu -dve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 20 e bi mogao da odvojim.Kakva priprema treba za to? I ako neko zna ko u Novom Sadu radi to? hvala za odgovore,pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 9, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan treba peskiranje i nisam siguran da je i u ns ta cena za plastiku. Peskiranje je ovde oko 10 e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Mart 21, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan POMOĆ! ;D pogledajte sliku bok 2 dali se na hartletovano moze cinovat? to mi je jedino palo na pamet...neznam kako da to izravnam (kit ne dolazi u obzir) sve ostalo(a bilo je....) izvuceno elektro magnetnim punkt aparatom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 21, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan nekada su se kola kalajisala. Nadji limara, ne autolimara nego onog za oluke. Oni imaju velike lemilice i rade te stvari. Majstor koji meni radi rezervoare izvuce tako da nakon njega ide samo spric git. Sto je najvaznije na taj nacin se zatvore sve moguce rupice i nema bubrenja boje nakon farbanja. Ako ne nadjes nikog dodji do Mitrovice pa cemo napraviti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Mart 21, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan kao sto sam i rekao,i meni je to palo na pamet,imam i lemilice i cin i letlampu i mali brener,to nije problem...vec dali ce se cin uhvatiti za ovo sto je hartletovano? :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 21, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan to kada uhvati ne otpada, za razliku od gita ;D. Obradjuje se nekim rende alatom slicnim onom za obradu gipsa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...