Jump to content

Moto Zajednica

Купујем делове за SACHS Spartamet моторни бицикл

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Sachs Spartamet (30cc)

Нов сам овде, па ме занима где могу да се набаве резервни делови за SACHS Spartamet  моторни бицикл? Недавно сам га купио, пре 4 месеца мада нисам баш задовољан (свега 30 кубика, 500вати, једва иде до 22, али једва...) па ме интересују резервни делови, као и то може ли да се побољша, тј. да се набуџи да иде мало брже (до 35км/сат) ? Ускоро ћу поставити слику.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6561 postova
  • Motocikl: konzerviran

Hm...ako je to onaj što stoji postrance do zadnjeg točka, to će teško ići. Nisam ih nikada budžio, ali sam imao priliku da rasturim nekoliko. Mislim da se drugačije zvao, ali su oni svi manje više isti ili slični.

Kod njega je glavni problem što je cilindar ujedno i blok motora, tačnije polovina (ima takvih i testera), pa je montaža većeg klipa...pa praktično nemoguća. Rešenja su jako interesantna, ali i zajebana za budženje. To je pravljeno da malo pomogne da se ne vrte pedale, a ne za trku. Mislim da ćeš za brzinu pre uspeti nešto sa zupčanicima, nego sa motorom.

• U prolazu, 24 postova

Ne razumem se puno u to, pa zato pitam za delove. Mada, i ovako ide solidno, drzim ga ispod 20, izmedju 15 i 20, jer pri punom gasu trosi vise. Kad ga vozim kao bicikl, sa lakocom ubrzam i preko 25, po ravnom asfaltu, ravnom. Rezervoar mu je 1,5l.    Videcu sta se moze iskombinovati. Ako ne moze nista, vozicu dok ne nabavim nesto jace. Hvala puno na savetima.

• U prolazu, 24 postova

Естетски је леп, али ја сам га већ мало набуџио, светла, корпа, мада није баш сјајно испало, али засад је тако.

Fotografija0031.jpg

Fotografija0032.jpg

Fotografija0033.jpg

Fotografija0034.jpg

Fotografija0035.jpg

Fotografija0036.jpg

• Sviđa mi se 1

Da, to je to.

E sad, ako baš ništa oko toga ne pipaš, kako da ti se pomogne? Možda bi bilo dovoljno da se pogleda da nije zapušen auspuh...tako malo neki "spoljni" servis, higijena, karburator(čić)....i da se igraš sa zupčanicima.

• Sviđa mi se 1

E baš to....i vidi se na crtežu kako je rešen cilindar. Usisavanje je kroz karter, preko lamelarnog ventila, pride mu tajming određuje teg na radilici...poput Vespe.

Može ovo da se budži...al' ko će time da se zamajava. To je ovde došlo jer je gore....recimo u Holandiji, odbačeno...NE SME više da se koristi. Ima tome već blizu 20 godina, kod jednog lika...gde sam i rasturao to, bilo je na gomili bar deset komada. Za sitne pare doterano od preko, sklopljen jedan, dva i sve ostalo na Sek-Si.

• U prolazu, 24 postova

Судећи по папирима, моја машина је стара 30 година. Већ сам га носио на оправку пре 2 и по месеца, мајстор променуо карике и семеринге (била лоша компресија кад је купљен, није могао да упали, анласер и електроника зарибали, иако ја свећица бацала варницу кад сам је одврнуо...).   Не знам шта да кажем, осим редовног сервиса дал се може мало побољшати, или да мењам цео задњи точак са комплет мотором?  Вероватно и јесте запушен ауспух, а можда и карбуратор. Лепа скица, ал то најбоље да препустим овлашћеном мајстору за 2Т моторе.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja