Jump to content

Moto Zajednica

Postavljanje radarske kontrole

Recommended Posts

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Bilo je na forumu u više navrata ali nisam našao posebnu temu. Raspravljali smo o tome na sve strane a mene interesuje stručno i relevantno mišljenje da li ovako postavljanje (sakrivanje) patrole koja kontroliše brzinu pije vodu?

Da li smeju da se sakriju iza reklame ili imaju obavezu da pokažu svoje prisustvo?

saobracaj02800x600.jpg

Obratite pažnju na čunjeve gde su postavljeni!  ;D

saobracaj03800x600.jpg

A ovo je poseban dodatak:

Koliko se poštuje narodna milicija ;) Obratite pažnju na policajca koji se vidi ispod reklame a sa leve strane pikapa...

saobracaj01800x600.jpg

Nije me mrzelo da slikam pa da okrenem i da popričam sa policajcima o tome. Ovo je što su mi rekli:

- Da su na tom mestu pravilno postavljeni i da se nisu sakrili. Ko malo pogleda sliku shvatiće da i nije baš da se nisu sakrili.

- Kažu da je to jedino mesto gde su mogli bezbedno da postave čeku a opet na slici se vidi da je mnogo bezbednije i uočljivije da su je postavili par desetina metara bliže na benzinskoj pumpi. I još su dodali da oni ne biraju mesto niti šta će da rade već dobiju nalog.

- Kada sam im na to pokazao sliku čoveka kako nonšalantno prelazi ulicu ispred njihovog nosa rekli su mi da nisu dobili nalog da to kontrolišu. (?!)

- Ja ih opet pitam da li to znači da ja onda mogu pored njih na motoru bez kacige i bez ruku da prođem brzinom do 60km/h i da oni neće reagovati jer nisu dobili nalog da to kontrolišu? Ili na zadnjaka... Odgovor je bio da na motoru mogu da prođem i sa 200 na sat i da neće reagovati zbog (pazi sad ovo!) BEZBEDNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU!!! Treba li komentar?!!! Samo sam pitao: a ko će da zaštiti mene i moje od takvih ludaka kada ja plaćam policiju da štite bezbednost tih istih?! Samo je slegnuo ramenima i počeo da bude vidno neprijatan jer im "smetam u obavljanju zadatka".

Tu sam im se zahvalio i otišao jer nisam želeo da mi još nakarikaju ometanje službenog lica u obavljanju "dužnosti".  8)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 471 postova

svuda po svetu se slicno radi stim sto postave jednu patrolu da meri brzinu a druga patrola posle par stotina metara zaustavlja, poceli su i kod nas da slicno rade ali manje se deli kad su samo dvojca  ;)

a da dobiju nalog gde da stanu to su slagali, dobiju koji deo grada ili puta treba da kontrolisu ali ne i tacnu lokaciju gde da se postave to sami biraju ali to dokazuje samo koliko su glupi (svaka cast izuzecima)

doslo mi u vise navrata, kad ih vidim da se ovako idiotski postave, da stanem pre njih i obavestavam ljude da uspore

a i dosao novi ministar pa pritegao malo  ;)

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Ma najbolje je da im daju ona vojna vozila da se kamufliraju u neko zbunje i oni i auto i onda samo da se bacaju na put i tako da zaustavljaju...

• Drug član, 1193 postova

ja bi drzavi platio ,da me puste da mesec dana sa radarom lovim vozace.

drugi mesec bi se ponovio motorom

unosan biznis,  ulaganja 0%===profit 100%=====poreske obaveze po ostvarenom dohotku 0%

cast izuzecima

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Markone, idi brate u Švicu na par dana, odmori se malo. ;)

Pomiri se sa tim gde si, i skim si  8), il bezi odavde, trece nema!

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

bitan deo je da ne zaustavlaju onog kog nemogu da stignu, to mi nekako zvuci ko stimulacija brze voznje, ko vozi 10% preko prekoracenja placa kaznu a ko divlja po gasu taj moze da prodje????

• Drug član, 2784 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Markone, idi brate u Švicu na par dana, odmori se malo. ;)

Pomiri se sa tim gde si, i skim si  8), il bezi odavde, trece nema!

:D :D :D :D :D :D :D :D

• Vlasnik sajta, 5389 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Koliko sam video, i u Americi policajci uredno 'snajperisu' radarom iz civilnih kola, parkiranih pored puta...

Interesantno mi je bilo sto motorciklisti imaju drugaciji gest upozoravanja na radar od nas. Umesto blicanja svetlom tamo rukom lupkaju po temenu kacige prilikom mimoilazenja. Prilicno neobicno, zar ne? :)

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ne vidim poentu tvog istraživačkog novinarstva  kad svi znamo da su kontrole saobraćaja uvek i svuda... ??? ???

• U prolazu, 4 postova

Eeee,a da vidite šta se tek dešava u BiH!?Ne bi vjerovali odakle sve iskaču prašinari.I se osjećaju prozvani da zaustvljaju motoriste...

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Vespa

svuda panduri kontrolishu brzinu ili skriveni po kojekakvim krivinama ili iz civilnih kola. Jedno je sigurno, ne treba brzo voziti, treba nisko leteti xexexexexxexex i cuvati se kontrole letenja :)

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Ne vidim poentu tvog istraživačkog novinarstva  kad svi znamo da su kontrole saobraćaja uvek i svuda... ??? ???

E baš je u tome poenta :)

U "kontroli" saobraćaja.

Po meni jedno je kontrola a drugo je "kontrola". Nisu nikog zaustavili dok sam ja bio tamo, ali verujem da je neki jadnik sa 70 km/h platio neku finu cifru za tako težak prekršaj, dok neki guzonja sa 100 km/h nije ni stao, a oni nisu ni reagovali da ne bi "ugrožavali" bezbednost.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Nista neobicno da se kriju, ovo nije nista, kriju se i iza zbunja, u grmlju , iza drveca, pa iskacu isprd tebe ko zivotinje, da pogines dok zakocis, katastrofa. Kod nas je normalno sve, sto nije normalno, sto se tice narodne milicije i ogranicenja.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Merenje brzine na avtoputu na "klasičan način" i posle zaustavljanje vozila na licu mesta, to nisam video nigde, osim u SRB. Tim dejstvima mogu da naprave težko sranje od ljudskih duša.  >:(  >:(

• Drug član, 1779 postova

Ja stvarno ne razumem postavljaca teme sta je hteo da kaze sa ovim ,pogotovu sto se u ranijim postovima grcevito zalagao za postovanje propisa ,bezbednosty u saobracaju blablala i tralala .Ispada da mu sad smeta sto policajci stoje gde stoje .Ruku na srce i ja ne volim ta iskakanja ispred auta al u konkretnom slucaju nisam vido nesto slicno a i onaj pesak sto se pominje da prelazi preko ulice pa zar neko misli da ce policajac trcati za svakim ko predje ulicu na neobelezenom pesackom prelazu .Ne vidim kako ce ova tema da utice na bezbednost u saobracaju ako je to bio njen cilj.

• Vlasnik sajta, 5389 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Pit, ja sam shvatio da Markone prigovara sto je primetio da nisu dovoljno i objektivno kaznjavali sve koji su prekoracili brzinu... Mozda sam ja to pogresno shvatio, ali Markone ce me ispraviti za to, siguran sam.

• Svrati ponekad, 271 postova

svuda panduri kontrolishu brzinu ili skriveni po kojekakvim krivinama ili iz civilnih kola. Jedno je sigurno, ne treba brzo voziti, treba nisko leteti xexexexexxexex i cuvati se kontrole letenja :)

AMIN!!!  ;D ;)

• Drug član, 1779 postova

Pit, ja sam shvatio da Markone prigovara sto je primetio da nisu dovoljno i objektivno kaznjavali sve koji su prekoracili brzinu... Mozda sam ja to pogresno shvatio, ali Markone ce me ispraviti za to, siguran sam.

Ok,da ne ispada da sad branim policiju ali recimo da branim neku logiku.Mislis da policajci mogu ''uhvatiti'' bas sve koji krse zakon,tj prelaze van pesackog prelaza ,prekoracuju brzinu i sta ti ja znam sve?Ja mislim da i da hoce fizicki ne mogu da postignu sve to sto im se zamera.A i tacno je da ne mogu da zaustave onog motoristi koji ide 200 na sat,daleko da je to u redu,ali verovatno su probali pa ih niko ne hebe 2% PA SU ODUSTALI OD TOGA.A verujem dda su oni ipak strucniji od od ovog Markonea da rade to sto rade pa i da stanu gde misle da treba jer narodu nikad ne moze da se udovolji i da su stali ispred panoa naso bi se drugi pametnjakovic pa da kaze  e sto nisu tamo stali ??? ??? ???I dalje mislim da tema nema blage veze sa realnoscu u KONKRETNOM slucaju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja