Blaza 9536 Napisano Januar 13, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @salem ranije je bilo, čini mi se, rok od 15 dana. Ideš u Zemun u upravu prihoda, ulaz iz prizemlja, levo, šalter 11. Starija žena ti sve lepo objasni, popuniš tamo neki obrazac i predaš njoj. Čekaš 7 dana pa dođeš za iznos koji se uplaćuje, tu ti je u istom ulazu i pošta. Opet čekaš još neki dan za papire, a poske u sup, za promenu saobraćajne. Bio sam pre nepunih mesec dana, kupio auto pa znam proceduru... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 810 Napisano Januar 13, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, Blaza je napisao: @salem ranije je bilo, čini mi se, rok od 15 dana. Ideš u Zemun u upravu prihoda, ulaz iz prizemlja, levo, šalter 11. Starija žena ti sve lepo objasni, popuniš tamo neki obrazac i predaš njoj. Čekaš 7 dana pa dođeš za iznos koji se uplaćuje, tu ti je u istom ulazu i pošta. Opet čekaš još neki dan za papire, a poske u sup, za promenu saobraćajne. Bio sam pre nepunih mesec dana, kupio auto pa znam proceduru... Pozz E hvala ti puno. Uvek mi je papirologija bila problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1291 Napisano April 24 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, da li neko ima informaciju kako je sada oko vraćanja tablica za kupca iz drugog grada/opštine, da li može u MUPu u opštini kupca ili odjava ide isključivo u MUPu na teritoriji prodavca tj vlasnika motora/vozila kao i da li ugovor o poklonu ili kupoprodajni ugovor nešto menja u samom činu administracije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano April 24 (promenjeno) Zainteresovan, 378 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kupoprodajni ugovor, kupac kada plati porez, jer je on sada obveznik, prenosi vlasnistvo u svojem mestu ili opstini, vraca tablicu i saobracajnu i vadi novu. Jednostavnije nego ranije. Porez ide elktronski, moze bilo koja agencija da ti naplati. Promenio April 24 član plumber.ns 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano April 24 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Osim što je prodavac obveznik dok se to ne uradi,što nekad potraje silom prilika ili namerno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano April 24 Zainteresovan, 378 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije tacno. Napisao sam gore kako je tacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 10972 Napisano April 28 Ne silazi, 2188 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kupac je vlasnik tek kad uradi prevod,plati porez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2531 Napisano April 28 Drug član, 1496 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kupac je vlasnik od kad uradi kupuporodajni ugovor! A po zakonu RS, ugovor moze biti i na salveti iz kafane, a moze biti i usmen! Ali to je detaljisanje i u slucaju sporova mnoooogo ročišta. Ali ugovor moze biti i usmeni i pismeni. Zakodje, po starom zakonu se porezom opterecivao prodavac, a od skora kupac, i moze se platiti eletronski. Mnogo je brze, ali se i dalje ceka red na salteru kad dobijas nalepnicu. U Nišu na primer, ima premalo saltera, a kolone su svakodnevno u desetinama metara. Konstantno. Za uzimanje tablica, saobracajne i nalepnice ti dosl9vno treba slobodan dan na poslu. Treba nam vise saltera! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...