DraganNS 8227 Napisano Octobar 16, 2021 (promenjeno) Drug član, 1726 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam, juče, da se poigram sa podešavanjem vešanja kad vidim ovo: Pretpostavljam da je, kod prethodnog vlasnika, došlo do preopterećenja vešanja što je izazvalo pucanje ovog "ruba". Da skratim: da li je ovo nešto što može da ugrozi bezbednost? Da li je moguće da se ubaci neka npr. metalna platna sa istom funkcijom? Promenio Octobar 16, 2021 član DraganNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 16, 2021 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan A zasto samo ne kontaktiras ljude koji remontuju amortizere i napravis lepo novu oprugu. To ce te izaci predpostavljam 50ak€. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8227 Napisano Octobar 16, 2021 Drug član, 1726 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Opruga je Ok, odlomilo se parče podloške (ili "oboda") cilindra. Ja mislim da je to ovo (pozajmio sliku iz Đuntinog tutorijala o servisiranju amortizera): Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22838 Napisano Octobar 17, 2021 Integrisan, 9727 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To je plasticna zastita tela amortizera.... Nagadjam, opruga ili je zamenska (mala privreda) ili je okrenuta naopako iz nekog razloga. Ovakav zavrsetak opruge "na cosak" naravno da ce plastiku polomiti, pa sve i da novu stavis (plastiku). Nisam do sada ovako los zavrsetak opruge video. Gore, do metala i moze ovakva da bude ali tamo gde se na plastiku oslanja bas je grubo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8227 Napisano Octobar 17, 2021 Drug član, 1726 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Nešo, sad si mi dao domaći da zavučem ruku i slikam gornji deo opruge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8227 Napisano Octobar 17, 2021 Drug član, 1726 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Sada gledam na Netu donji deo opruge je fabrički malo obrušen da bi bolje legao na "graničnik": I ova moja je dole malo poravnata: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22838 Napisano Octobar 17, 2021 Integrisan, 9727 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je neko skratio "za krug"... Da spusti zadnjicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...