bolens 0 Napisano Octobar 20, 2008 U prolazu, 2 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Muči me jedno pitanje, sada, kad sve više idem na izlete i ture van grada. Šta raditi u slučaju većeg kvara na motoru koji je nemoguće popraviti na putu? Ako čovek vozi u grupi onda je to ipak lakše srediti, ali šta ako putuje solo? Kakva iskustva imate sa AMSS službom pomoći na putu. Kod kola to meni godinama funkcioniše odlično. Desi se kvar, ili najjednostavnije neće da upali... Sednem u prvi kafić, pozovem 987 i čekam da dođu. Ako kvar ne mogu da ga otklone na licu mesta, šlepuju me do kuće (ako sam u krugu 50 km) ili do najbliže radionice. I sve to za godišnju članarinu od 1900 DIN. Jednostavno bez te pomoći nikad ne bih ni seo u auto i krenuo na duži put. Od ovog leta AMSS je ponovo član evropske porodice tako da ta usluga važi za sve kontinentalne evropske zemlje. Naravno, u slučaju saobraćajne nezgode, imate mnogo veća prava i šlepovanje do mesta boravka bez obzira na kilometražu. I razne druge pogodnosti... ali sad pričam o ovom, pomoć oko popravke motora na drumu, u nekoj nedođiji. Ja posebno nisam nešto vičan u "uradi sam" poslovima i promena probušene gume na skuteru (Liberty 125) zna za mene da bude nepremostiv problem a da ne govorimo ako crkne neka elektronika. Dakle, ima li neko iskustva sa AMSS šelpovanjem pokvarenog motora? I kako to funkcioniše u praksi. Da li isto kao za auto? Bole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Octobar 20, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Mislim, da nema veze, kakvo prevozno sredstvo je u pitanju (barem kod nas). Pitanje je samo, koliko su oni stručni i opremljeni za otklanjanje kvarova na motorima. Verovatno tu dolazi u obzir samo prevoz. Praktično i za gumi defekt, ako nemaš garniture "uradi sam". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 20, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Imaćemo uskoro takvu službu, ali nisam siguran da li mogu sada o tome da govorim Verujem da će proraditi do sledeće sezone, znači strpite se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Octobar 20, 2008 Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Imaćemo uskoro takvu službu, ali nisam siguran da li mogu sada o tome da govorim Verujem da će proraditi do sledeće sezone, znači strpite se Odlicna vest Posto sam Vojvodinu vec dobrim delom obisao, sledece sezone sam mislio da se malo spustim dole u Srbiju i bice mi lakse kad znam da sam po pitanju kvara obezbedjen za prevoz ili popravku motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bolens 0 Napisano Jul 18, 2009 U prolazu, 2 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Aćime, ima li nešto novo na ovu temu? Nešto si najavljivao za ovu sezonu... Ili da kupujemo redovno "AMSS Pomoć na putu" članstvo. Koliko su meni rekli važi potpuno ravnopravno i za motor. Znači i šlepovanje do 50 km u slučaju da ne mogu da otklone kvar na licu mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5856 Napisano Jul 18, 2009 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Za sad te pogodnosti ne važe za motocikle, AMSS ne prima motoriste u članstvo. Hoće da prevezu motor ai po punoj ceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 18, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Za sad te pogodnosti ne važe za motocikle, AMSS ne prima motoriste u članstvo. Hoće da prevezu motor ai po punoj ceni. E ovo se zove diskriminacija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jul 18, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Aćime, ima li nešto novo na ovu temu? Nešto si najavljivao za ovu sezonu... Zapravo, ja sam samo imao informaciju još prošle godine, a radi se o Asocijaciji Motociklista Srbije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
macak011 0 Napisano Jul 19, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 61 Motocikl: Honda VFR 750F RC24 Prijavi odgovor kao problematičan Juce izvadio medjunarodnu, pa rekoh usput da probam za clanstvo u amss: uplatio bez problema "obicno clanstvo", 600 kinti --> prevoz valjda do 40km, ali NE VAZI kupon za popravke na licu mesta. Dakle samo slep.. postoji i "veliko clanstvo", 2000din, mislim da ie sve kao za kola (inostranstvo, hoteli, bla bla), samo bez popravke, opet.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1397 Napisano Jul 24, 2009 Drug član, 1941 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Malo clanstvo od 600din vazi i za motor. Slepanje do 40km ali bez popravke. Jedino mi nije jasno da li 40km u jednom pravcu ili u oba ( dok dodju do motora i dok ga prevezu do odredista) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 458 Napisano Januar 11, 2010 Zainteresovan, 632 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan da li je novi zakon nesto promenio??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Jul 10, 2013 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da otvaram novu temu, pa cu se nadovezati na ovu. Ima li ko iskustva sa pomoci na putu u evropi preko amss ? Naravno, motorom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Inspektor Nagib 58 Napisano Jul 12, 2013 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5) Prijavi odgovor kao problematičan Takođe zainteresovan. Da li članstvo prati lice ili vozilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jul 13, 2013 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Takođe zainteresovan. Da li članstvo prati lice ili vozilo? Vozilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petarjebivetar 1123 Napisano Jul 13, 2013 Zainteresovan, 285 postova Lokacija: Beogard Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam clansku kartu AMSS-a, prosireno clanstvo koja glasi na motor. Mislim da AMSS mehanicari, sto se tice popravke na putu, na motoru mogu jedino da napaumpaju gume ili da ga "upale na kablove". Ali nisam se zbog popravke ni uclanio, vec ako se dogodi neki problem da mogu da me odslepuju gde mi treba. A, to naravno rade. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Jul 13, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan I još jedan savet da se ne "ispalite" kao ja...kartica postaje aktivna tek posle 5 dana, pa je ne uzimajte dan pred put . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 333 Napisano Jul 13, 2013 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam clansku kartu AMSS-a, prosireno clanstvo koja glasi na motor. Mislim da AMSS mehanicari, sto se tice popravke na putu, na motoru mogu jedino da napaumpaju gume ili da ga "upale na kablove". Ali nisam se zbog popravke ni uclanio, vec ako se dogodi neki problem da mogu da me odslepuju gde mi treba. A, to naravno rade. Takodje sam clan zbog toga.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Jul 15, 2013 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam iskustvo za nezgodom u inostranstvu (sa autom, ali sustina je ista)...teska ispala, uglavom od pomoci nije bilo nista, tj.tako su me izradili u saorganizaciji sa grckim ams da nemam reci...tako da nemojte se mnogo oslanjati na pomoc po osnovu clanske kartice amss u inostranstvu, u zemlji mozda i OK, ali napolju NE! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jul 15, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam iskustvo za nezgodom u inostranstvu (sa autom, ali sustina je ista)...teska ispala, uglavom od pomoci nije bilo nista, tj.tako su me izradili u saorganizaciji sa grckim ams da nemam reci...tako da nemojte se mnogo oslanjati na pomoc po osnovu clanske kartice amss u inostranstvu, u zemlji mozda i OK, ali napolju NE! Probaj naci rijeci, jer bez rijeci tvoj post ne vrijedi nista. Kakvu si imao karticu? Sta ti se desilo? Sta nisu / jesu htjeli da ti rade? To je ipak nesto internacionalno, tj. malo teze za "srpska posla" pricnip. Mene bi sigurno vukli i ja nebih platio ni centa, znam 1000%. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Jul 15, 2013 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=55767&hl= ko je zaludan i ima vremena da cita evo teme na drugom forumu (nadam se da ne krsim ovim pravila BJ Bikers foruma) o tome sta mi se sve desilo na letovanju prosle godine i kako se zavrsila ta storija...iz teksta se moze videti i kako sam prosao sa clanskom karticom AMSS (super clanska kartica). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jul 16, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Wolf Procitao ja, ali mi nije jasno sta ti zamjeras AMSS-u? Ne znam za AMSS konkretno, ali ja imam upravo takvo osiguranje za uslugu kao sto su tebi pruzili. U zavisnosti od "zlatnoce kartice" mogu da ti cak i hotel placaju ili zamjenski auto dok se tvoj ne sredi, ali ti ni u kom slucaju ne placaju popravak tvog auta. (nigdje na svijetu koliko ja znam) Jesu te odslepali dzabe do servisa? Jesu. I sta bi ti jos od njih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3565 Napisano Jul 16, 2013 Malinar u pokusaju, 1703 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se uclanio za motor, jes' da je samo 600 kinti, ali se nisu pretrgli sa besplatnim slepanjem u slucaju kvara, samo 20 km, u oba pravca 40, pa se nadam da, ako, ne dao Bog, rikne, da ce me udostojiti i riknuti blizu nekog veceg grada. Najvise me strah od pucanja kaisa na variomatu, posto nemam pojma u kakvom je stanju, a u cugu prelazim i po 200 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Jul 17, 2013 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Wolf Procitao ja, ali mi nije jasno sta ti zamjeras AMSS-u? Ne znam za AMSS konkretno, ali ja imam upravo takvo osiguranje za uslugu kao sto su tebi pruzili. U zavisnosti od "zlatnoce kartice" mogu da ti cak i hotel placaju ili zamjenski auto dok se tvoj ne sredi, ali ti ni u kom slucaju ne placaju popravak tvog auta. (nigdje na svijetu koliko ja znam) Jesu te odslepali dzabe do servisa? Jesu. I sta bi ti jos od njih? Odslepali su me bukvalno 200m do nekog servisa, pri tom mi niko nije ni rekao gde me slepaju i kakva je procedura dalje! Serviser nije ni otvorio haubu, rekao da on to ne moze da popravlja i otisao...i to je bila sva usluga s njihove strane...tako da ne vidim kakvu sam ja pomoci imao od njih u tom slucaju??? Nisam ocekivao da plate popravak auta naravno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jul 17, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Wolf Procitao ja, ali mi nije jasno sta ti zamjeras AMSS-u? Ne znam za AMSS konkretno, ali ja imam upravo takvo osiguranje za uslugu kao sto su tebi pruzili. U zavisnosti od "zlatnoce kartice" mogu da ti cak i hotel placaju ili zamjenski auto dok se tvoj ne sredi, ali ti ni u kom slucaju ne placaju popravak tvog auta. (nigdje na svijetu koliko ja znam) Jesu te odslepali dzabe do servisa? Jesu. I sta bi ti jos od njih? Odslepali su me bukvalno 200m do nekog servisa, pri tom mi niko nije ni rekao gde me slepaju i kakva je procedura dalje! Serviser nije ni otvorio haubu, rekao da on to ne moze da popravlja i otisao...i to je bila sva usluga s njihove strane...tako da ne vidim kakvu sam ja pomoci imao od njih u tom slucaju??? Nisam ocekivao da plate popravak auta naravno... A da li si ti pitao? Taj sto te slepa nije AMSS nego neki Grk koji najv. ima bolove u dupetu od tvojih problema. Njemu je bitno da te odveze "do najblizeg servisa" i naplati neku standardnu tarifu od AMSS. Ako to nije bio servis koji ti moze pomoci, onda ne trazis da te slepa nazad "do zgrade" nego zoves AMSS i kazes sta je. Onda bi morao da te slepa dalje gdje mogu da ti pomognu. Ovo je vise info za druge, ti si vec "iskusan". Nadam se da je Stilo na kraju upalio bez puno troskova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Jul 17, 2013 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=55767&hl= ko je zaludan i ima vremena da cita evo teme na drugom forumu (nadam se da ne krsim ovim pravila BJ Bikers foruma) o tome sta mi se sve desilo na letovanju prosle godine i kako se zavrsila ta storija...iz teksta se moze videti i kako sam prosao sa clanskom karticom AMSS (super clanska kartica). Pročitah sve! Posle ovoga ni pakao ti neće teško pasti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...