Jump to content

Moto Zajednica

kawini karburatori

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 432 postova

Primecujem da se dosta drugara zali na probleme sa potrosnjom i losim radom kawasakijevih modela , pa sam resio da kazem neku rec o tome iz mog skromnog iskustva u servisiranju.

Kawa ima malcice specificne karburatore i kad se malo izrabe obicno dolazi do povecane potrosnje,nepravilnog rada na leru,loseg rada u visokim ili niskim obrtajima itd.Uz neke konsultacije sa kolegama iz zemlje i nasih ljudi koji rade u servisima u inostranstvu uspeo sam da pronadjem model za resavanje tih problema u velikom broju slucajeva. Naravno desi se da dodju u takvu fazu da pomazu samo drugi karburatori mada ne preterano cesto.

U svakom slucaju karburatori nisu bas pogodni za igru , pa je moj drugarski savet da se obratite sarviseru u kog imate poverenja ! Pozdrav svima !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja cu da pitam kao laik: Koliko ja znam, svi japanski proizvodjaci koriste standardne karburatore (Keihin, Mikuni,...). Kako onda moze da se dogodi da bas Kawa ima problem sa karbovima?

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250
  Citiraj

Ja cu da pitam kao laik: Koliko ja znam, svi japanski proizvodjaci koriste standardne karburatore (Keihin, Mikuni,...). Kako onda moze da se dogodi da bas Kawa ima problem sa karbovima?

Takođe sam laik, ali, kada sam pitao IgoraXT da mi odradi karbove, rekao je "jao, nemoj, brate, na KLE su specifični karbovi". Možda neko od servisera može nama laicima da pojasni problematiku. Stvarno me jako interesuje  ??? ??? ???

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640
  Citiraj

Citiraj

Takođe sam laik, ali, kada sam pitao IgoraXT da mi odradi karbove, rekao je "jao, nemoj, brate, na KLE su specifični karbovi". Možda neko od servisera može nama laicima da pojasni problematiku. Stvarno me jako interesuje  ??? ??? ???

Po čemu su specifični ?

• Hronični Motociklopata, 7486 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Imao sam Kawu GPZ500s sa 40.000km i nisam imao NIKAKVIH problema sa karburatorima-savrseno su radili, palio je i leti i zimi na minus ma svejedno mu je bilo :D

Tako da mislim da su to sAmo "price" da Kawe "kao" imaju lose karburatore, nekoliko njih je imalo problema pa sad kao sve Kawe su lose-bezveze :P

I ne samo da Japanska cetvorka (Kawa,Suzi,Honda,Yamaha) koristi te MIKUNI i KEIHIN pa i Teikei karbove, nego i MNOGI drugi koriste njihove karbove, verovatno jer su kvalitetni. :)

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

Karburatori su svi na isti fazon odradjeni i nema "specificnih" ... izuzetak su FlachSiberi -kao ovi na slici levo- iz razloga sto treba znanje i dosta iskustva da se oni podese.

Mozda majstori koriste rec "specifican" umesto komplikovan/nepristupacan za skidanje i podesavanje  ;D.Ja licno sam imao dosada radio samo dve zamene kompletnih karburatora i to na jednom kawasakiju zxr-u 750 89g (kucista karburatora se "izlizala" u delu  kroz koji prolazi osovina sto otvaraju leptire pa je tuda vukao vazduh) i na jednom gsxr-u 1100 92g (nismo mogli da nadjemo kvar ali motor nije hteo preko 7000 da vrti sa drugim karburatorima sve normalno a najveci fazon ti "pokvareni" sada rade na drugom gsxr-u bez problema   ??? ???).

Najcesci "kvarovi" su losa sinhronizacija,pogresne dizne/igle,prljavstina,pogresne osnove...ja sam u jednoj yamaha yzf750 nasao igle od kawasakija zephira 750  ;D ;D e to vam je specificno  ;D ;D

C:\Documents and Settings\Homepage kopija\web\Karburatori.jpg

post-4551-12879007575071_thumb.jpg

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni
  Citiraj

Citiraj

Šiberi

Šiberi su sa membranom, kao i kod drugih motora .

Da ali se potrose pa onda mnogo sporije iz obrtaja vraca na ler.ZXR ima bas taj problem i ZZR(uglavnom stariji modeli).

• Drug član, 1261 postova
  Citiraj

Citiraj

Citiraj

Šiberi

Šiberi su sa membranom, kao i kod drugih motora .

Da ali se potrose pa onda mnogo sporije iz obrtaja vraca na ler.ZXR ima bas taj problem i ZZR(uglavnom stariji modeli).

Glup sam pa ne razumem, kakve veze ima pohabanost šibera sa sporijim vraćanjem lera. Klapna gasa se nalazi ispred šibera, i jedina stvar koja može da se desi je da motor kroz šibere falšira, ali samo ako membrana pušta (ona odvaja usisnu granu od šibera). E sad ako ne umete to je druga priča, ali ja sam imao suzuki gsxr 750 1987 čiji su karburatori lupali (znači ne malo pojedeni nego luft od 0,5 milimetara),a motor je radio perfektno, osim što na leru nije baš bio lep za čuti, a on ima flah šibere koji se ubedljivo najteže šteluju (odnos smese se juri mehanički, pomeranjem iglice i menjanjem dizni a ne automatikom podpritiska).

Pojedenost osovinica klapni je najčešći uzrok sporijeg vraćanja gasa, ali to je stvarno retkost, pogotovu kod KLE, GPZ i EN modela koji imaju karburatore "vakumis twins vulgaris" i dizne i kanale kao pećine (speleolog može da udje unutra).

Pozz (ako neko ima problem , problem je u glavi a ne u karbovima)

Citiraj

Imao sam Kawu GPZ500s sa 40.000km i nisam imao NIKAKVIH problema sa karburatorima-savrseno su radili, palio je i leti i zimi na minus ma svejedno mu je bilo :D

Tako da mislim da su to sAmo "price" da Kawe "kao" imaju lose karburatore, nekoliko njih je imalo problema pa sad kao sve Kawe su lose-bezveze :P

I ne samo da Japanska cetvorka (Kawa,Suzi,Honda,Yamaha) koristi te MIKUNI i KEIHIN pa i Teikei karbove, nego i MNOGI drugi koriste njihove karbove, verovatno jer su kvalitetni. :)

Čekaj malo, ja nisam rekao da su Kawini karbovi loši; rekao sam da moj KLE mnogo troši, te da bi trebalo da se (verovatno) karbovi srede. Da su furda, motor bi štucao, nebi kresao, itd... Meni sve ali baš sve radi normalno, osim što je potrošnja užasna. Da karbovi ne valjaju, ne bi se KLE GPZ i ostale Kawe sa istim agregatom vozile po 20 i više godina. Problem je u majstoru, delovima i strpljenju istih, da se odradi posao. Uz to, predpostavljam da je potrebna radionica, alat za ovaj posao, kao i vreme, da bi se isto odradilo. Moguće je da ima ljudi koji bi sve ovo mogli da odrade, ali im nešto nedostaje (vreme, alat, radionica, strpljenje ;D , delovi, znanje  ;D ...) U to ne ulazim. Ja da znam, pričao bih o tome. Ovako pitam i ne pravim se da znam (već sam naglasio da sam za karbove laik )

Citiraj

A možda do skočiš da VLADICE 69 čovek ima praksu, pa da vidimo. ;D ;D ;D

Ja te reklamiram a ti tako. Doteracu  hayabusu na popravku pa ce da vidimo.

Citiraj

Pa evo ti majstora:revolution,teorija super a praksa idi pa vidi!

Ja se sa Saletom Revolucijom dogovorih, ali... Ajd kao prvo: lepo je vreme pa mi se ne tera motor kod majstora, a kao "prvije", čekam platu  ;D ;D ;D

Citiraj

Citiraj

Dogovoreno, samo skini plastike, neprimam tako grdne stvari u servis (plaši mi ostatak klijentele),a kada se skinu plastike onda je krajnje svarljiv za jednog suzukija, a i smara me broj šrafova ;D ;D ;D

Nemoj da me reklamiraš, i ovako glavu ne dižem od posla, nego da mi lepo zbrišemo od posla, nadjemo se na pola puta i da vidimo koliko ko troši viljamovke na 100 km (bgd-plana, pola puta, i nazad=100 km) ;D ;D ;D

Citiraj

Citiraj

Citiraj

Dogovoreno, samo skini plastike, neprimam tako grdne stvari u servis (plaši mi ostatak klijentele),a kada se skinu plastike onda je krajnje svarljiv za jednog suzukija, a i smara me broj šrafova ;D ;D ;D

Nemoj da me reklamiraš, i ovako glavu ne dižem od posla, nego da mi lepo zbrišemo od posla, nadjemo se na pola puta i da vidimo koliko ko troši viljamovke na 100 km (bgd-plana, pola puta, i nazad=100 km) ;D ;D ;D

Jel moze jeger umesto vilijamovke,a kad ti vide Busu u servisu pomislice da si ozbiljan majstor(ako skinem plastike nece ljudi da znaju kakvu motorcinu popravljas)!

Citiraj

Citiraj

Citiraj

Citiraj

Jel moze jeger umesto vilijamovke,a kad ti vide Busu u servisu pomislice da si ozbiljan majstor(ako skinem plastike nece ljudi da znaju kakvu motorcinu popravljas)!

Fora je u tome da misle da sam neozbiljan, Ja ne volim da radim, a kada doteraju motorna servis, alav sam na pare, primim pa grbavim kao magarac. Ovako manje posla, više zabave, a ima vremena i na koju sa društvom.

A propo JEGERA, fuj. Zar da zamenim Viljamovku takovku sa ti slatkim djubretom, pa to nije piće to je lek, a ja nisam boles'an,a nisam ni alkos pa da tučem to djubre. Nego ako hoćeš da se nadjemo na DUNJEVAČI, da ne bude ni po babu ni po stričevima (al ga izoffovasmo)

A tu odvratnu igračku od japanskog sokola, ne bi ni primio u servis, poplašiće mi motore (ima tu i starijh, osetljive čuke).

Nego ti lepo na kurs iz lepih umetnosti, i nemoj više da kupuješ te gadosti ;D ;D ;D ;D ;D

Imaju cega i da se plaše! ;D ;D ;D Verovatno i ti imas odredjenu dozu straha!Ja pijem jeger a ti sta hoces!

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

vladice...ccc...pa i ja pijem jeger...ccc...zar si zaboravio da mi je keva iz wolfenbitla.../salzgiter herde,mesto pored 30km../.....ccc

sad da se kaznis sa par casica..pa da turimo onako ucvrcani plin na hadzabusu  :P :P :P :P

Citiraj

vladice...ccc...pa i ja pijem jeger...ccc...zar si zaboravio da mi je keva iz wolfenbitla.../salzgiter herde,mesto pored 30km../.....ccc

sad da se kaznis sa par casica..pa da turimo onako ucvrcani plin na hadzabusu  :P :P :P :P

vazi samo se najavi.

Citiraj

Citiraj

vazi samo se najavi.

Jes, jes u pravu je bokilic i nije nego za plin, furuna nakazna ;) ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja