Jump to content

Moto Zajednica

VOZNjA NA zadnjem tocku

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 130 postova

Ja moj nikada nisam ni dizao u prvoj, dizem ga u 2-oj i 3-oj na gas, kod mene je kraci prenos i zato lakse skoci i jos je jedan cilindar. I kada vozis probaj da ga drzis na jednom gasu a ne da ga vracas, tada je motor dosta mirniji i voznja je sigurnija. Sada ti je najvaznije da osetis vagu i da probas da se sto duze zadrzis u njoj, gledaj ne nekim snimcima u kom polozaju je motor pa neka tebe neko snimi i slika i videces koliko si od vage. Meni se desavalo da kada saltam na zadnjem, ispadne iz brzine i motor nastavi da ide jos nekoliko metara na zadnjem i tek onda padne. I sada kada dizes, tj dok vezbas probaj da ti se motor sporije penje gore da bi "osetio"  gde trebas da popustis sa gasom. Samo vezbaj sigurno ces nauciti, jednostavno dodje samo i posle se cudis kako nisi uspevao> :) pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: Bez motora

Ja moj nikada nisam ni dizao u prvoj, dizem ga u 2-oj i 3-oj na gas, kod mene je kraci prenos i zato lakse skoci i jos je jedan cilindar. I kada vozis probaj da ga drzis na jednom gasu a ne da ga vracas, tada je motor dosta mirniji i voznja je sigurnija. Sada ti je najvaznije da osetis vagu i da probas da se sto duze zadrzis u njoj, gledaj ne nekim snimcima u kom polozaju je motor pa neka tebe neko snimi i slika i videces koliko si od vage. Meni se desavalo da kada saltam na zadnjem, ispadne iz brzine i motor nastavi da ide jos nekoliko metara na zadnjem i tek onda padne. I sada kada dizes, tj dok vezbas probaj da ti se motor sporije penje gore da bi "osetio"  gde trebas da popustis sa gasom. Samo vezbaj sigurno ces nauciti, jednostavno dodje samo i posle se cudis kako nisi uspevao> :) pozz

Bravo,pravi savet....

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: SUZUKI GSXR 750 K2

lep tekst na motori HR i upamti

citat;

- Ako uspijete podignuti motor u trećoj, nemojte prelaziti brzinu od 220 km/h pogotovo sa neispravnim gumama jer se prilikom spuštanja motora događaju jaki trzajevi koje treba znati kontrolirati. Dakle dok niste savršeno sigurni, ne idite preko 220km/h.

;D ;D :o

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: zx10r

;D Vidra Boy hvala seta gore dole ispod vage kad ja povecam gas on je vec krenuo dole tako da se samo nezno spusti...NAJDUZE OSTANEM NA  TOCKU KADA OD TRENUTKA KADA PODIGNEM MOTOR BLAGO DODAM GAS I STO TI KAZES NISTA NEDIRAM TJ ODRZAVAM KONSTANTNO ISTI ALI ISPOD VAGE NESTO KAO NA SLICI MALKO VISLJE MOZDA VIDECU KAD SNIMIM NA STA TO LICI POYDRAV.

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

cekaj bre pa ovde se prica o voznji na tocku a ne po travi :D;)

• Security Consultant, 342 postova
  • Motocikl: Aprilja Pegaso

ima u Madjarskoj skola voznje na zadnjem vezba se na suzukijevim krosericama od 450ccm

prvo vezbaju da se zaustave na oznacenoj liniji pri brzini od 20-30km koristeci samo zadnju kocnicu (ona ti pomaze kod vaganja kad si na zadnjem)

potom uce da NIKAD ne smes da sklanjas noge sa fuzastera i da uvek moraju biti uz motor.

kada to prodjes i izvezbas do detalja onda se vezba sa malim tockiranjem na malim brzinama i da se dgne prednji svega 10-20cm

a potom idu dalje.

Kurs traje 3 ili 4 dana i veoma je uspesan cak i ljudi koji misle da znaju da tockiraju nauce nesto novo.

Na kraju kursa naucis da dignes na zadnji sa 30km i da samo odrzavas ne povecavajuci brzinu drasticno.Ali to je sa krosericama koje su laganije od R1.

Lagano dodajes gas i privlacis korman ka sebi i tu trazis vagu.Pustanjem gasa i laganim kocenjem zadnjeom(za to sluzi pocetak kursa)vezbas da se vratis dole ili da ne preteras.Nadam se da ce ti pomoci.Srecno

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: zx10r

hvala VELJKO prijatelju lazni metaforicki kazes da sa BOBAN COBAN aaaaaa :'( bice tebi moped pederaski roze ofarban vec vidim a Marinkovic ce ga raditi dok nepostane muzejski bitan kao oldtajmer...bolje reci ljudima kako vozim na tocku nego sto provociras JACE

• Drug član, 2783 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

;D covek ekstra vozi ja nepravim razlike medju motorima na TOCKU svi izgledaju isto tj VRH

Nije baš čovek ,tj. ima 17 godina. ;):D

Evo malo jednom rukom i sl.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja