Jovan Ristic 5336 Napisano Jul 30, 2021 Ne silazi, 4781 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Počeo sam sa serijalom tekstova vezanim za istoriju Kawasakija. Pošto znam da je forum, odnosno vi sa foruma ste neiscrpan izvor informacija koje meni mogu da promaknu, ako mislite da nešto treba da dodam ili opišem slobodno kažite Kawasaki istorija - "Koliko brzo želite da idete?" - Prvi deo - BJBikers.com BJBIKERS.COM Kawasaki već decenijama unazad važi za proizvođača koji u svojoj ponudi ima najbrže motocikle na svetu. Nekad je to bio čuveni ZZR1100. Kawasaki istorija - "Brzina je samo pitanje novca" - drugi deo BJBIKERS.COM Istorija Kawasaki motocikala i uopšte Kawasaki korporacije zanimljiva je i puna snažnih brodova, vozova, ali i brzih motocikala. P.S. pad me je malo poremetio sa kontinuitetom, ali od sledeće nedelje nastavljam sa pisanjem najbitnijih detala i motocikala iz Kawasaki istorije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2378 Napisano Jul 30, 2021 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan GPZ 1100 prvi serijski motocikl sa direktnim ubrizgavanjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15411 Napisano Jul 30, 2021 Ne silazi, 1165 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan ZZR 1100 je bio najbrži serijski motocikl kad se pojavio na tržištu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 795 Napisano Jul 30, 2021 Zainteresovan, 772 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @Due mislim da je to bio ZX-10, prethodnik ZZR-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15411 Napisano Jul 30, 2021 Ne silazi, 1165 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Prihvatam ispravku. Ali mi se čini da je tako najavljen kad je moj drug kupio novog 1990. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4239 Napisano Jul 30, 2021 (promenjeno) motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Gpz900r je bio prvi najbrži serijski motocikl. Takođe i prvi 16- ventilski vodeno hladjeni četvorocilindras. Tacnije, prvi stock bike koji je probio brzinu od 150 mph ili 240 km/h. Iako je Kawasaki izbacio rx1000, a zatim i zx10 koji su bili jači i brzi, sve do pojave zzr 1100 prvi ninja je bio premium model Kawasakija. On se najduže i proizvodio od svih top modela ove japanske marke, pa je 1990. pretrpeo više tehničkih poboljšanja, a dizajn je ostao ne promenjen. Od 84. kad je izašao čuveni A1 do 94. se proizvodio za ceo svet, a nakon toga do 2004. za tržište Japana i Malezije. I danas je jedan od najpopularnijih modela, pogotovo u Japanu gde je prilično teško naći originalan. Većina su nabudzeni i veooooma skupi. Takođe postoje klubovi obožavalaca ovog modela po celom svetu- Japan, Engleska, Nemačka, Francuska... Iako je bio bestseler Kawasakija, kod nas ih je ostalo veoma malo. Mislim na region uopšte. Po neki u svakoj bivšoj republici, Rumunija, Bugarskoj, Grčkoj...Možda je razlog i to što su popularni na trkama klasik šampionata. Promenio Jul 30, 2021 član stari roker 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4239 Napisano Jul 30, 2021 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Due je napisao: Prihvatam ispravku. Ali mi se čini da je tako najavljen kad je moj drug kupio novog 1990. Zzr1100 jeste bio najbrži serijski motocikl kada se pojavio, ali pre njega tu titulu je nosio zx10 Tomcat. A pre njega gpz900r. Tu je počelo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15411 Napisano Jul 30, 2021 Ne silazi, 1165 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Došli smo do istog zaključka da su uvek imali u ponudi nešto što drugi nisu. Svaku epohu je obeležila neka njihova "raketa". Inače proizvodnja motocikala je minorni segment u Kawasaki sistemu. U pitanju je gigant teške industrije koji proizvodi svašta, od brodova do industrijskih mašina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Jul 30, 2021 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Gomila raketa...a lovorike uvek ubirali drugi. Dobro...možda im to nije bio ni cilj. Meni nekako deluje, da uz sve čime se kompanija bavi, imaju jednostavno potrebu da svetu stave do znanja da su u stanju da naprave i to čudo na dva točka. I to je to.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5336 Napisano Avgust 4, 2021 Ne silazi, 4781 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki istorija - Još uvek najbrži na svetu - BJBikers.com BJBIKERS.COM Kawasaki istorija puna je brzih motocikala. Prethodno smo se fokusirali na sportke motocikle, a danas ćemo pričati i off road modelima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1857 Napisano Avgust 4, 2021 Drug član, 1115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Jovan Ristic super txt P.S. fali ti J / "Kenan Sofoglu poterao preko mosta u Tursko. Ukoliko" 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5336 Napisano Avgust 4, 2021 Ne silazi, 4781 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, m.milivojevic je napisao: @Jovan Ristic super txt P.S. fali ti J / "Kenan Sofoglu poterao preko mosta u Tursko. Ukoliko" Rešeno. Kad naiđte na tako neku grešku slobodno me citirajte da ispravim. Kad pišem tekst i ponovo ga čitam često previdim grešku, a ne stižemo da lektorišemo sve tekstove pa se provuku greške Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...