Jump to content

Moto Zajednica

Jovan Ristic

BJB Novinari
  • Broj tema i poruka

    4552
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Jovan Ristic

  • Rođendan 24.02.1991.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Srbija, Padej
  • Motocikl
    Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Poslednji posetioci profila

10888 profile views

Jovan Ristic's Achievements

Ne silazi

Ne silazi (5/6)

4,7k

Reputacija u zajednici

  1. Nema na čemu. Verovatno dolazim u subotu, cenim tako oko 13.00 časova pa ako me neko spazi neka se javi da budemo zajedno i družimo se.
  2. Na događaju mogu da se zakazu test vožnje za naredni period.
  3. Ove nedelje počinje Motopassion sajam motocikala i trajaće od 21. do 27. marta. Cene ulaznica i parkinga: Cene karata su sledeće: Pojedinačna karta 500 RSD Grupna karta * 400 RSD Family Day – March 22 * 1.000 RSD Cena parkinga (po satu) 150 RSD U četvrtak 21. marta startuje Motopassion sajam motocikala! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion"
  4. Društvo, Royal Enfield za vikend organizuje druženje u njihovom salonu (Beograd, Bulevar Umetnosti 4, TC Mercator). Druženje traje u subotu i nedelju 23. i 24. marta uz piće, posluženje DJ-a i poklončiće. Povod je prezentacija novog Himalayan 450, Shotgun 650 i Bullet 350. Predstojećeg vikenda druženje u Royal Enfield salonu! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Royal Enfield ima lepe vesti i lepo druženje. Za vikend 23. i 24. marta u Royal Enfield salonu održaće prezentacija tri nova modela
  5. Pošto pišem žbica, pa da vam odmah srušim sneška. Uglavno za stručne termine jelte volim da koristim tačne izraze. U ovom slučaju se pozivam i kao referencu navodim Aleksandra Jovanovića, rečnik motora i motornih vozila: Žbica; radijalna šipka na točku, točak sa žbicama.
  6. Za Batlax T32 potvrđuje da se loše ponaša po kiši. Vozio je na Tracer 9GT i bilo prilično kiše tih dana. Kad god zavrnem gas, zadnji kraj je klizao. Baš sam bio negativno iznenađen, jer sam navikao da Bridgestone ima odlične gume (BT46, S23), ali me T32 baš razočarala.
  7. Taman posla da se zameri. Piši utiske ovde, pošto nismo imali prilike da ga vozimo. Taj agregat je izuetno potentan, kontam da je veoma zabavan motor.
  8. Premotajte na 2 min 14 sekundi Ako vas zanima ceo intervju, eve ga:
  9. Ljudi, shvatite, koliko god je neki motor brz na pravcu, taj isti vozač na tom istom motoru mora da bude i brz kroz krivinu, da bi makar ostao na točak motora ispred sebe, da bi iskoristio brzinu na pravcu. Stoner jeste bio vanserijski vozač, to je i sam Rosi rekao. Nijednom nije rekao da je Stoner pobedio jer je Ducati bio brz na pravcu i jer je bio na Bridgestone gumama. Te godine, kombinacija Stoner - Ducati - Bridgestone bila je ubitačna. Neko lepo reče da drugih vozača Ducatija nije bilo nigde. Stoner je imao tehniku i talenat. U nekom intervijuu je rekao da se plašio proklizavanja prednjeg točka i zato je zadnjim krajem kontrolisao i ulaske i prolaske kroz krivinu, tehniku koju je koristio u spedveju. Hejden kad je video Stonerovu telemetriju (pa i Rosi kasnije) bili su zaprepašćeni kojom brzinom je proterao neke krivine. Da, definitivno je Stoner bio jedan od najboljih vozača ikad. To nije samo moje mišljenje već i mišljenje skoro svih MotoGP vozača počev od Rosija, Hejdena, Lorenca...
  10. 21" točak daje veliku stabilnost na kočenju, uliva poverenje na ulasku u krivine. Jedina mana je što ne idu sportske gume na te felne i što je žiroskopski efekat daleko veći, te prebacivanje iz krivine u krivinu zna da bude teže. Dve poslednje stavke koje sam napisao piju vodu samo kad je u pitanju brza i agresivna vožnja (kao na stazi), a s obzirom da 21" ide na adv motocikle, ništa od dve pomenute stvari ne utiče na svakodnevnu vožnju.
  11. QJMOTOR na Motopassion sajam motocikala donosi nekoliko premijera (SRV700 i skuter CTR125). Inače, QJMOTOR je dobro pojačao ponudu ove godine, imaju svašta nešto novo, a pažnju baš privlače skuteri. Da ne davim, možete protrčati kroz tekst, tu piše šta će sve biti izloženo na sajmu: QJMOTOR premijere na Motopassion sajmu motocikala - BJBikers.com BJBIKERS.COM Učešće na sajmu uzeće solidan broj izlagača, a među njima će biti i QJMOTOR sa par premijera, ali i trenutnom gamom motocikala iz svoje ponude.
  12. OVe specifikacije nešto ne valjaju. Curb mass je masa sa svim tečnostima, što sigurno nije 179 kg. Možda su mislili na dry weight (suva masa, bez tečnosti)
  13. Da, u principu može, ali je no, no od strane principijala i snosi posledice.
  14. Ovlašćeni ili neovlašćeni, radni sat nam je toliko, ispod toga je neisplativo. Legalan servis, plati dažbine, platu, ostale troškove.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja