Dejanac 27 Napisano Decembar 14 U prolazu, 16 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 12. 2025. at 15:45, gago12 je napisao: Zvao sam i ovaj, ali nece da spusti cenu vise od 100e, da li ima smisla platiti 6700e? Honda cb 500 x WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda cb 500 x, 2022. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 6400 km, Beograd. Cena 6.800 € - Motori - Polovni... sto neko rece za 2 nedelje ulazi u cetvrtu godinu, nije mnogo presao....vrtvn ce ipak skinuti na 6500, obzirom na cenu novog NX500 (mada ima onih sto prodaju sa zeljom da ne prodaju). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1529 Napisano Decembar 14 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan On 12/13/2025 at 3:23 PM, vucko23 said: Evo šta su u Delti popisali da je za zamenu od delova, plus ruke. Čisto da se zna koja je cena. Tako da kolega @gago12 ne da je poznat motor, nego sam ga lično bocnuo viljuškom. Ali cene su stvarno cudne, nesto je koliko toliko normalno, a nesto bas preskupo, kao nasumice da su cene. Nije mi jasno, nije do poreza, carine. Na brzinu pogledao ovaj najskuplji deo "50240-MKP-J80ZA" 103K RSD, a naruciti sa Tajlanda 145e (da dodas sve moguce poreze, carinu, transport), ne moze izaci preko 250E. A na sitnijim stvari su cene i po 5-10x nekada. Promenio Decembar 14 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 27 Napisano Decembar 14 U prolazu, 16 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Blackened je napisao: Ali cene su stvarno cudne, nesto je koliko toliko normalno, a nesto bas preskupo, kao nasumice da su cene. Nije mi jasno, nije do poreza, carine. Na brzinu pogledao ovaj najskuplji deo "50240-MKP-J80ZA" 103K RSD, a naruciti sa Tajlanda 145e (da dodas sve moguce poreze, carinu, transport), ne moze izaci preko 250E. A na sitnijim stvari su cene i po 5-10x nekada. Cene "izuvaju", znamo cene u servisima, ali ova popravka dosla maltene kao nov motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 440 Napisano Decembar 14 Svrati ponekad, 376 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Cene su paprene,bolje kupiti Nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21782 Napisano Decembar 14 Integrisan, 6824 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2231 Napisano Decembar 14 (promenjeno) Drug član, 1552 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pretposlo leto kolegu udari auto. Vozio afriku 1100 ušinula se malo ali nije za otpis, moze da se resi. Procena stete u ovlascenom preko 16k eur , tad nova bila 15k Marze ogromne imaju na delovima. Promenio Decembar 14 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1529 Napisano Decembar 24 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ugradio Rally Raid level 2. Pa evo prvi utisci dok je sveze naspram fabrickog. Momentalno jako lep osecaj. Bolje nego sto sam ocekivao. I po putu i van puta je super, ne znam gde je primetnije unapredjenje. Najvise sam se plasio da nije pretvrdo, i da nestane fabricki komfor (jer sam kratko probao drugov RR2, ne znam koja je podesavanja imao ali delovalo tvrdje). Ali ovo je bolje u svakom pogledu. I komfor, stabilnost, kako motor skrece, kako prebacuje masu pod punim gasom, na kocenju... Nekako je direktnije i bas precizno, a udobno. Odlicna kontrola. Opruge sam uzeo naspram svoje tezine, prednju (7.2 N/mm) i zadnju (110 N/mm) za (90-105Kg) standard. Namestio sam u startu naudobnije setovanje (bez preload-a, ni napred ni nazad, tj samo pola kruga da uhvati navoj). I merio sam "sag" i ispada idealan 30% bez prtljaga. 170mm travel, Sag oko 50-51mm, i static sag oko 15mm samo motor (8-9%). Fakticki idealno po uputstvu, tacno gde treba da je hod kada sednem. Kada budem dodavao prtljag jos 10-15tak kg, to je i dalje u ok opsegu do nekih 60mm. Tako da jednom namestio i verovatno vise ne diram. Izmerio sam clearance, sam motor, ravno kada stoji oko 210mm na najnizem delu (cak +30mm vise od fabrickog, verovatno jer motor manje tone od svoje tezine). Tako da je bas dobro, plus efektivno clearance mnogo bolji u voznji od same cifre, jer je linearna opruga napred sada, i postepeno i kontrolisaniji hod vesanja. Daleko je teze nabiti vile do kraja i na jacem skoku. Kada sam provozao poznatim off terenom i rupama, uzivanje. Gde sam pre usporavao i rasterecivao vile, sada proletim bez drame. I prednji i zadnji tocak prate podlogu i kod vecih rupa, prepreka. Kao zalepljeni. Nema cekanja da se smiri zadnji kraj, nemam jakog udara. Odmah nastavi dalje i drzi podlogu. Takodje wheelie kontrola je direktnija i laksa. Ne znam koliko se na slici vidi nesto, ali stav je malo drugaciji, visi je motor na oko. Svidja mi se. Tako da to je to, posle dosta kilometara (nekih 60K) imao sam osecaj da sam iz fabrickog vesanja izvukao maksimum. Sada sam dobio jos sposobniji i bolji motor, i polako se navikavam ponovo. Ima prostora za napredak i jos dinamicniju/zabavniju voznju. Mislim da retko koji motor moze fabricki da ima ovako dobro upravljanje, pogotovo taj TracTive zadnji amortizer kako se ponasa, rekao bih vredi u nekom momentu uloziti tih 1.2K. (ili malo manje za level 1) 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...