Jump to content

Moto Zajednica

Koliko nam motorcikl trosi ulja od zamene do zamene?

Recommended Posts

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Koliko vidim iz prilozenog samo moj motor trosi ulje,bolje da nisam ni postavljao temu! >:(

:D :D :Dmoj prvi gsxr je trosio vise ulje nego gorivo ;D ;D :D :D :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Koliko vidim iz prilozenog samo moj motor trosi ulje,bolje da nisam ni postavljao temu! >:(

:D :D :Dmoj prvi gsxr je trosio vise ulje nego gorivo ;D ;D :D :D :D

Hvala,bas me utesi,menjam samo brisajuce! ;D

• Zainteresovan, 953 postova

Ne postoji agregat sus koji ne trosi ulje. Idealno zaptivanje ne postoji. Pitanje je samo koliko trosi svaki. Ko poznaje konstrukciju agregata zna o cemu pricam.

• Zainteresovan, 730 postova

Ne postoji agregat sus koji ne trosi ulje. Idealno zaptivanje ne postoji. Pitanje je samo koliko trosi svaki. Ko poznaje konstrukciju agregata zna o cemu pricam.

Slazm se.Normalno da trosi. Samo ne bas puno.

• Zainteresovan, 953 postova

teteerac pojede litru na hiljadu. Cudno je sto ne dimi. Ne znam gde ga sabije. Na punom gasu je svo vreme i nikada ga nisam zagrejao,  najbolje se greje u iber turi. Mislim da je to razlog zasto toliko trosi.

Ulje u motoru sluzi za podmazivanje. Podmazuje tako sto udje u cilindar i napravi fini film oko klipa i ostalih pokretnih delova.

Kod mog motora se ocigledno ne vraca nazad u karter, a vidim da se kod nekih reciklira.

potrosnja 0 znaci da uljna pumpa ne radi ;D

Ljudi kojima ne trosi ni gram izgleda nisu svesni da im mozda igle u loncicu karburatora ne zatvaraju dobro pa se gorivo posle voznje prelije kroz cilindar pored klipa u karter pa nadoknadi nivo na meracu za ulje za onu kolicinu koja je potrosena, ili nesagoreli garez prolazi u karter ili... ili...

Vratimo se nekolicini kojoj motor trosi ulje.

Ako uzmemo (za primer) da ti teteer trosi prosecno 5 litara benzina na 100 predjenih kilometara to znaci da na hiljadu kilometara potrosi 50 litara benzina i 1 litar ulja. To po mojoj racunici znaci da ti ustvari vozis cvaju na 2 % mesavine. ;D E sad neki bi rekli da je to nedostatak, ali smesa od 2% mesavine ima mnogo vecu kaloricnu vrednost od smese samo benzina i vazduha sto za posledicu ima vecu snagu motora. O podmazivanju i da ne govorim.

Jedino sto me brine je ekoloski efekat, pa bih na tvom mestu razmislio o koriscenju dvotaktnog ulja.  ;)

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

farbach tako ti i treba kad dade dobre karike. Srecom nisi zensko, bilo bi puno dvoriste djece od razlicitih tata!  ;D

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Da li je moguce da se kod nas voze toliko dobri motori >:(.Samo moj trosi ulje a svi ostali po malo.Moracu da predjem na drugu marku ulja ili da BUSU vodim kod psihijatra jer je uobrazila da je cvay takt.A sta tek da je uobrazila da je dizelas? ;D

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Od zamene do zamene potroši sve što mu sipam u čantru.

Sva sreća, upali mi se crvena sijalica kad ostanem na 200 grama ulja :D

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Da li je moguce da se kod nas voze toliko dobri motori >:(.Samo moj trosi ulje a svi ostali po malo.Moracu da predjem na drugu marku ulja ili da BUSU vodim kod psihijatra jer je uobrazila da je cvay takt.A sta tek da je uobrazila da je dizelas? ;D

ma jok bre,ce joj turamo plin  ;) ;) ;) ;)

• Drug član, 2265 postova

Mozda je bolje da zakljucam temu jer moj motor ispade najgori a prodao bih ga.

Dosta zavisi i od samog ulja. Takodje postoje ulja za "ozbiljnije" masine koja imaju svojstva isparavanja kako bi svugde uspela da stignu i poboljsaju performanse i izdrzljivost.

Nisam 100% siguran, ali mislim da ulje koje sipas spada u "competition" kategoriju pa se iz tih razloga  dezintegrise, a busu nemoj kod psihijatra ne misli ona da je cvaja. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja