Ninja66 2880 Napisano Octobar 10, 2008 Drug član, 2780 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan mnogi se pitaju i gde ce se sve te kurve udati,pa opet naidje neki. A možda ih i ožene! :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 10, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je bolje da zakljucam temu jer moj motor ispade najgori a prodao bih ga. Dosta zavisi i od samog ulja. Takodje postoje ulja za "ozbiljnije" masine koja imaju svojstva isparavanja kako bi svugde uspela da stignu i poboljsaju performanse i izdrzljivost. Nisam 100% siguran, ali mislim da ulje koje sipas spada u "competition" kategoriju pa se iz tih razloga dezintegrise, a busu nemoj kod psihijatra ne misli ona da je cvaja. Hvala prijatelju,zamalo da pocnem da je rasturam!A da probam motorex? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Octobar 10, 2008 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Honda CB-650 '81- nešto malo (mineralno BP 15w/40) Yamaha FZR-1000 '92 - 2dl/1000km pa naviše, na oko 7-9000rpm konstantno, može i litru da svuče (Mobil 15w/50 Racing sint) Honda CBR-900RR '99 - pošto je ništa nemoguće, onda malo, (Valvoline 10w/40 sint) Suzuki GSX-750 '81 - malo (Selenia 15w/50 polusint) Yamaha XT-600 '87 - Bardahla skoro ništa, a Selenie i po 0,5l/1000km (selenia 15w/50 i 20w/50, polusint) Kawasaki ZZR-1100 '92 -Bardahl oko 2-3dl na 7000km; IPONE 15.5 isto toliko na 4500km (Bardahl 20w/50 Racing sint i IPONE 15.5 polusint) CTX je trošio solidnih 3-4% i išao ko zmaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Octobar 12, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je bolje da zakljucam temu jer moj motor ispade najgori a prodao bih ga. Dosta zavisi i od samog ulja. Takodje postoje ulja za "ozbiljnije" masine koja imaju svojstva isparavanja kako bi svugde uspela da stignu i poboljsaju performanse i izdrzljivost. Nisam 100% siguran, ali mislim da ulje koje sipas spada u "competition" kategoriju pa se iz tih razloga dezintegrise, a busu nemoj kod psihijatra ne misli ona da je cvaja. Hvala prijatelju,zamalo da pocnem da je rasturam!A da probam motorex? Isparavanje moze da bude samo pozitivno po agregat, tako da je ulje koje sipas i bolje nego sto treba i iznad je postojecih standarda. Mozda da jednom sipas neko obicnije standardno ulje koje je propisano za tvoj motor, pa da proveris situaciju za svaki slucaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Octobar 12, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan potrosi,sve,sto,mu,naspem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 12, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje mi se pokazalo castrol rs i po potrosnji i menjac je bio kao u sira.Na 300w posle hiljadu km od zamene menjac postaje kao na jawi,ali mi mnogi pricaju da castrola mnogo ima fals.Nisam pametan sta da sipam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1369 Napisano Octobar 12, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan meni je drugar rekao za fzr sto sam kupio od njega da mu mnogo vise trosi motul od ipone pa je sipao ipone, mada ja za 15 dana nisam mogao da primetim da trosi nesto a presao sam oko 1000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Octobar 13, 2008 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Hvala prijatelju,zamalo da pocnem da je rasturam!A da probam motorex? PROBAJ! Moj motor dok je bio kod mog drugara je trosio oko 300grama mozda i vise motula(odrzavan je kod Kocke)i palio mu je lampicu ulja po nekad(ni kocka nije znao zasto jer je ulja uvek bilo dolivao je non stop).Cim je sipao motorex ne trosi ni grama,i ne pali lampicu!!!!ko mi ne veruje moze da pogleda jer sada treba da radim servis,prosla zamena je bila na 35 000 a sada ima 40 000 i koju stotinu... isto tako drugaru je R1 2004 trosila dok je sipao motul a kada je presao na Ipone ne trosi ni grama.... Zavisi od modela do modela koje mu ulje odgovara.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 13, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Probacu motorex pa sta bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano Octobar 13, 2008 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Probacu motorex pa sta bude. Onaj TDM je najlepse radio na motorex sintetika i saltanje je bilo najmekse, a i najmanje je trosio. Moj predlog! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 13, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Probacu motorex pa sta bude. Onaj TDM je najlepse radio na motorex sintetika i saltanje je bilo najmekse, a i najmanje je trosio. Moj predlog! A ja mu sipao motul 5100 i menjac kao da nema sinhrone a i trosio ga lepo.Kako se gleda nivo ulja na tdm-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano Octobar 13, 2008 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Probacu motorex pa sta bude. Onaj TDM je najlepse radio na motorex sintetika i saltanje je bilo najmekse, a i najmanje je trosio. Moj predlog! A ja mu sipao motul 5100 i menjac kao da nema sinhrone a i trosio ga lepo.Kako se gleda nivo ulja na tdm-u? Prozorce se nalazi sa desne strane, pogledas u vis ispod rama, suvi karter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 13, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Ma valjda motor treba da se upali desetak sekundi pa tek onda da se pogleda u prozorce(ima neka caka). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
warlock 1 Napisano Octobar 14, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Visegrad Prijavi odgovor kao problematičan nista a presao je 30000 kawasaki en500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Octobar 18, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan Moja Cagiva trosi 2.-2.5 % na 1l benzina ;D hehe jednocilindricni, dvotaktni motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 18, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Moja Cagiva trosi 2.-2.5 % na 1l benzina ;D hehe jednocilindricni, dvotaktni motor Pozdravi celavog i neka ti kupi nesto cetvorotaktno!I Ducu obavezno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 19, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Uradjena provera:na 6000km suzuki gsx 1100f potrosio 0,5l.Nije lose za 90-to godiste! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Octobar 24, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan Sa 27,5k km ('81. godište) promenjeno ulje i sipana Tamoil sintetika 10W40. S njom je pređeno oko 10k km od toga bar pola pod punim preopterećenjem, okapavanjem na zaptivaču kroz koje prolazi el.instalacija i dosipavano po potrebi ukupno oko 3l. Ove sezone sipan Castrol mineralno, peđeno oko 2,5k km, od toga 1,9k km tura, potrošio 1l. Zaključak: jest stari al voli sintetiku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 24, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Za utehu sto nisam jedini kome moped trosi ulje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 24, 2008 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Probacu motorex pa sta bude. Onaj TDM je najlepse radio na motorex sintetika i saltanje je bilo najmekse, a i najmanje je trosio. Moj predlog! A ja mu sipao motul 5100 i menjac kao da nema sinhrone a i trosio ga lepo.Kako se gleda nivo ulja na tdm-u? Prozorce se nalazi sa desne strane, pogledas u vis ispod rama, suvi karter. + sto se na tdm-u zbog suvog kartera, ulje meri kada je motor zagrejan na radnu temperaturu. Upalis, ostavis da radi na leru 5-10min, koliko da se ugreje, ugasis, uspravis i vidis na przorcetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 24, 2008 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Moj VFR800 99-o , trosi 0g ulja - nista od zamene do zamene. Sipam Motul 5100 10w40. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 24, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Probacu motorex pa sta bude. Onaj TDM je najlepse radio na motorex sintetika i saltanje je bilo najmekse, a i najmanje je trosio. Moj predlog! A ja mu sipao motul 5100 i menjac kao da nema sinhrone a i trosio ga lepo.Kako se gleda nivo ulja na tdm-u? Prozorce se nalazi sa desne strane, pogledas u vis ispod rama, suvi karter. + sto se na tdm-u zbog suvog kartera, ulje meri kada je motor zagrejan na radnu temperaturu. Upalis, ostavis da radi na leru 5-10min, koliko da se ugreje, ugasis, uspravis i vidis na przorcetu. E to me je zanimalo!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 24, 2008 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan E to me je zanimalo!? Vozio sam TDM850 druge generacije 97-o, 2 godine, ali nikada nisam bio na sigurnom sto se tice nivoa ulja. Ruku na srce, trosio je dosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...