vladimir15 19 Napisano Maj 27, 2021 U prolazu, 21 postova Lokacija: Gornji Milnaovac Motocikl: Tomos 15SLC/Honda Africa Twin 750 Prijavi odgovor kao problematičan Naime,motor sam kupio od clana Ledu77,u vrlo dobrom stanju za svojih 30 godina.U toku zime sam odlucio da karburatore ocistim,vakumiram,nastelujem zazor ventila,zamenim kvacilo koje je bilo pri kraju i opruge od istog,zamenim gume,sve filtere,ulje,antifriz..To je sto se tice mehanike,a kozmeticki deo je bio samo jedna ruka laka da se vrati stari sjaj motora pri cemu ce ostati u originalnoj farbi i nalepnicama..Stavljena su sva 4 nova zmigavca i nove hidenau scout k60 gume.Evo malo slika sta je uradjeno na motoru u poslednjih 5 meseci. Komplet svi safovi su stezani moment kljucem po fabrickim specifikacijama.Nadam se da sam sve lepo dokumentovao i prikazao 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Maj 27, 2021 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Kako izgleda to vrlo dobro stanje motora pri kupovini kad si odradio 70% servisiranja motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir15 19 Napisano Maj 27, 2021 U prolazu, 21 postova Lokacija: Gornji Milnaovac Motocikl: Tomos 15SLC/Honda Africa Twin 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ovo 70% svih sklopova na motoru onda sam ja Cak Noris ;) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Maj 27, 2021 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Paaa kad se kaže ''vrlo dobro stanje'' negde se vodim idejom da je makar neko servisiranje urađeno na motoru. Prosto čovek je naveo i više od 70% servisiranja motora koje se radi pred sezonu a i više od toga. No ako je on zadovoljan nema šta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir15 19 Napisano Maj 27, 2021 U prolazu, 21 postova Lokacija: Gornji Milnaovac Motocikl: Tomos 15SLC/Honda Africa Twin 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da nije servisiran motor,imao bi tragove habanja unutra i trosio bi ulje,sto u mom slucaju nije ni jedno od toga u masini.Lamele su potrosni materijal,a stelovanje i ciscenje sam odradio jer je bio rasklopljen motor i sad sam miran vise sezona.Samo redovan servis i voziii. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bob Rock70 168 Napisano Maj 27, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan @vladimir15 vozićeš ga još 30 godina. Odličan motor! Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir15 19 Napisano Maj 27, 2021 U prolazu, 21 postova Lokacija: Gornji Milnaovac Motocikl: Tomos 15SLC/Honda Africa Twin 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dace Bog.U planu je malo duza eksploatacija dok se ne steknu finanskijski uslovi za CRF1000.A stara afrika ostaje u garazi..To je napravljeno da traje 100 godina uz adekvatno odrzavanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bob Rock70 168 Napisano Maj 27, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Dace Bog.U planu je malo duza eksploatacija dok se ne steknu finanskijski uslovi za CRF1000.A stara afrika ostaje u garazi..To je napravljeno da traje 100 godina uz adekvatno odrzavanje.Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bob Rock70 168 Napisano Maj 28, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan @vladimir15 RD 03 je napravljen da traje 100 godina, RD 04 ipak 80-90 godinaPoslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Maj 30, 2021 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo, uzivaj sad u plodovima svog rada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir15 19 Napisano Jun 2, 2021 U prolazu, 21 postova Lokacija: Gornji Milnaovac Motocikl: Tomos 15SLC/Honda Africa Twin 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala!Naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Octobar 17, 2023 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje-za ovih 80.000km od kada je kod mene rd04 nikada niijesam stelovao ventile.Sada bih morao zbog curenja ulja negdje na glavi cilindra,otvarati motor pa onda razmisljam i da majstor pogleda ventile.Pitanje je da li znas koji je zazor potreban kod stelovanja,hvala i pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir15 19 Napisano Octobar 18, 2023 U prolazu, 21 postova Lokacija: Gornji Milnaovac Motocikl: Tomos 15SLC/Honda Africa Twin 750 Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, XRV RD04 said: Jedno pitanje-za ovih 80.000km od kada je kod mene rd04 nikada niijesam stelovao ventile.Sada bih morao zbog curenja ulja negdje na glavi cilindra,otvarati motor pa onda razmisljam i da majstor pogleda ventile.Pitanje je da li znas koji je zazor potreban kod stelovanja,hvala i pozdrav. Hladan motor zazori su sledeci Usisni ventili 0.13-0.17mm Izduvni ventili 0.18-0.22mm Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...