ZEMZEM 2582 Napisano April 6, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2643 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan @zaludan Ne znam meni je pandur rekao ako vozilo na sebi ima nalepnicu P mora da se vozi sporije od maksimalno dozvoljene brzine. Naravno niko to verovatno ne kontroliše. Moguće da je moja greška za onih 10km manje, bilo to pre 2,5 godina. Verovatno sam ja 10% zamenio za 10km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7355 Napisano April 6, 2023 Drug član, 3057 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 4/4/2023 at 8:39 PM, ske said: Relacija BG-Nis, prosecna brzina 160km/h, sa dobrim autom i nije neka brzina PROSEČNA brzina 160 je jako teško dostići običnim autom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano April 6, 2023 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj reći dvaput. Običan auto može da ide 200km/h, samo treba biti lud i održavati brzinu dovoljno dugo i eto proseka. Ne opravdavam, samo razmišljam naglas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8738 Napisano April 6, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1910 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Džim Džarmuš je napisao: Minimalna brzina na a.putu je 50 km/h Mislim da je ovo samo pogrešno tumačenje, jer u ZOBSu stoji samo ovo: Autoputem i motoputem ne smeju se kretati vozila iz stava 1. ovog člana čija je najveća konstruktivna brzina manja od 50 km/h. Upravo sada, ZEMZEM je napisao: Ne znam meni je pandur rekao ako vozilo na sebi ima nalepnicu P mora da se vozi sporije od maksimalno dozvoljene brzine. Ovo uopšte ne sumnjam - naravno da će to da kaže da zauzme bolju poziciju za pregovore Zato i kažem - traži po kom zakonu i po kom članu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano April 6, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2643 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Nije nas zaustavio zbog toga, nego bila kontrola dokumenata pa ga ja pitao za to, usput. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1828 Napisano April 6, 2023 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Džim Džarmuš je napisao: Minimalna brzina na a.putu je 50 km/h a leva saobraćajna traka služi za obilaženje vozila.Ljudi voze konstantno levom trakom kršeći maksimalnu dozvoljenu brzinu a pritom ispoljavaju agresiju i prave pometnju nekome ko obilazi vozila propisno (u okviru dozvoljene maksimalne brzine).Poznajem ljude kod kojih to agresivno ablendovanje izazove takvu paniku da gledaju pošto poto da se vrate u desnu traku ne gledajući da li "seku" vozilo koje se već nalazi u istoj( jebi ga nismo svi Kultardi).Divljanje i ablendovanje je opasno a i džiberski je. Malo je bzvz moralisanje po ovom osnovu jer svi ovde znamo da svi krsimo propise, neko u manjoj, neko u vecoj meri, ali nesumnjivo da nismo roboti koje ne mogu da predju crvenu liniju jer su tako programirani. Ovo se narocito odnosi na nas na 2 tocka. Takodje, dziberski je da taj neko, ko eto, iz bilo kog razloga odluci da u nekom momentu vozi, recimo 50 levom trakom i ne zeli da se pomeri, jer eto, on vozi po ogranicenju i glumi patrolnu sapicu i vaspitava druge vozace na taj nacin. Ako ja zelim da vozim 60 i time rizikujem da platim kaznu, zasto to ugrozava bilo koga? Samo, nemoj da odgovor bude, jer vozis nebezbedno i neprilagodjeno saobracajnim propisima jer svi znamo da ta razlika nije opasna, da su ta ogranicenja bila takva i kada smo svi vozili jugice, fice, lade i sada kada su automobili, a samim tim i sistemi za kocenje daleko napredniji, pa recimo, ja sada svojim automobilom, siguran sam, imam daleko kraci trag kocenja nego pre 20 godina, cak iako sada vozim, recimo 20km/h brze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3581 Napisano April 6, 2023 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Andrej_Hotstepper said: PROSEČNA brzina 160 je jako teško dostići običnim autom Tačno tako, prvo, na svakom automobilu km sat laže 7-10%, znači ako piše da ideš 200 km/h, po gps-u je to verovatno 180-185 km/h. Sem toga, 160 km/h bi bilo moguće dostići običnim automobilom kada bi uvek imao slobodnu traku, pa zaletiš 200 i držiš konstantno, u realnom saobraćaju je to jako teško i verovatno veoma nebezbedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2022 Napisano April 6, 2023 (promenjeno) Drug član, 804 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Što se brzine za početnike tiče - jasno je definisano u čl. 182 ZOBS-a koja su ograničenja: Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu ne sme da: 1) upravlja vozilom brzinom većom od: - na autoputu 110 km/h, - na motoputu 90 km/h, - na ostalim putevima brzinom većom od 90% od brzine koja je dozvoljena na delu puta kojim se kreće, Što se tiče P nalepnice, i meni je u glavi da sam pročitao negde da može da bude zalepljena na vozilu samo dok njime upravlja vozač početnik. Možda nije bilo utemeljeno u zakonu, a 2019 je i promenjen "Pravilnik o posebnoj oznaci na vozilu kojom upravlja vozač početnik", pa možda nema takve odrednice u novom, ali sada ne mogu da nađem. Što se tiče prosečne brzine na auto putu - u dobrim kolima, predviđenim za veće brzine, se mnogo lakše pravi veća prosečna brzina nego na motoru. Ni prosek od 160, ni 170 a ni veći nije teško napraviti kolima ako je put prazan i dovoljno kvalitetan. Promenio April 6, 2023 član Mr_Wolf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2571 Napisano April 6, 2023 Drug član, 1135 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Vaske4sDžiber je svako ko ispoljava agresiju tj.ekstrem (bilo da je ona pasivna ili aktivna agresija ,tj.ablendovanje uz prekoračenje ili spora vožnja 50km/h u "levoj") Ja vozim 60-70 km/h kad vučem kamp prikolicu desnom saobraćajnom trakom, jel ne mogu brže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1828 Napisano April 6, 2023 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Džim Džarmuš je napisao: @Vaske4sDžiber je svako ko ispoljava agresiju tj.ekstrem (bilo da je ona pasivna ili aktivna agresija ,tj.ablendovanje uz prekoračenje ili spora vožnja 50km/h u "levoj") Ja vozim 60-70 km/h kad vučem kamp prikolicu desnom saobraćajnom trakom, jel ne mogu brže. Sve si rekao kako treba, samo jos da vidimo da li tom nekom, ko je dziber, kako ti kazes, i vozi 50 (jel to nazivamo pasivnom agresijom?) treba da se cuti i pusti da isteruje svoje ili ip[ak treba na neki nacin da mu se stavi do znanja da to sto radi nije ok? Sto se tice desne trake, ja licno nemam nikakav problem, tu svako vozi brzinom koja mu je komforna i ne smeta nikom jer meni, ako i pak smeta, prestrojim se u levu i obidjem, osim ako nema ove druge kategorije koja isteruje pravdu i glumi sapicu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2571 Napisano April 6, 2023 Drug član, 1135 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Vaske4s je napisao: samo jos da vidimo da li tom nekom, ko je dziber, kako ti kazes, i vozi 50 (jel to nazivamo pasivnom agresijom?) treba da se cuti i pusti da isteruje svoje ili ip[ak treba na neki nacin da mu se stavi do znanja da to sto radi nije ok? Manje ćeš vremena potrošiti na budalu ako se vratiš u desnu traku (kad se stvore uslovi) i uključiš se ponovo u levu , kad prođeš "šapicu" (jel on ti se svakako neće skloniti)a daješ mu satisfakciju da te nervira ako mu ablenduješ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3581 Napisano April 6, 2023 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ima još jedan bitan faktor kada je vožnja autoputem u pitanju, snaga i sposobnost vozila. Svakako da nije isto voziti nov audi a4 sa 200 konja ili 10 godina starog punta 1.2 sa 60 konja. Pre neki dan se vozim sa drugom, krenuli u BG autoputem, vozi taj pomenuti a4, 2,0 dizel mislim da je oko 190 konja. Čvaknuo tempomat na 150 km/h, uzjahao levu traku kao da mu je tata u amanet ostavio i blica čoveku u opel korsi iz 2002-3. koji pretiče neki bus i ide 115 km/h po km satu. Niti ga je taj u korsi isekao, niti je kakav prekršaj napravio, ali eto, ovaj smatra da ne treba bilo ko da ga usporava, po njemu, korsa treba da cigulja za autobusom sve do isključenja, jer nije jak auto. Ego kod čoveka je čudo, svako misli da je sve za njega napravljeno i da sve njemu pripada, a život ipak nije baš takav. Ja sam mom drugu skrenuo pažnju, a na njemu je kako će taj savet da usvoji ili ne. Svakako, život nas sve uči, i nauči, kad-tad. 2 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano April 6, 2023 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, milomir22 je napisao: blica čoveku u opel korsi iz 2002-3. koji pretiče neki bus i ide 115 km/h po km satu. Ja sam taj,doduse nije korsa,i ne jebem 2% ove sto mi blicaju dok preticem,kad zavrsim vratim se desnu traku. Nego u cemu je poenta voziti po AP preko 150 konstantno,jel se zuri da se stigne negde na vreme,mozda neko dokazivanje da si najbrzi,sta je u pitanju. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1828 Napisano April 6, 2023 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, milomir22 je napisao: Čvaknuo tempomat na 150 km/h, uzjahao levu traku kao da mu je tata u amanet ostavio i blica čoveku u opel korsi iz 2002-3. koji pretiče neki bus i ide 115 km/h po km satu. Niti ga je taj u korsi isekao, niti je kakav prekršaj napravio, ali eto, ovaj smatra da ne treba bilo ko da ga usporava, po njemu, korsa treba da cigulja za autobusom sve do isključenja, jer nije jak auto. To je posebna sorta ljudi, bahatost curi iz usiju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1828 Napisano April 6, 2023 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, Džim Džarmuš je napisao: Manje ćeš vremena potrošiti na budalu ako se vratiš u desnu traku (kad se stvore uslovi) i uključiš se ponovo u levu , kad prođeš "šapicu" (jel on ti se svakako neće skloniti)a daješ mu satisfakciju da te nervira ako mu ablenduješ. Ma evo, ja priznajem da nekada izgubim strpljenje i da je tovj pristup ispravan....ali, sta da radim, gresan sam nekada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2571 Napisano April 6, 2023 Drug član, 1135 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Vaske4s neka prvi baci kamen ko nije .. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano April 6, 2023 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, ivica744 said: Ja sam taj,doduse nije korsa,i ne jebem 2% ove sto mi blicaju dok preticem,kad zavrsim vratim se desnu traku. Nego u cemu je poenta voziti po AP preko 150 konstantno,jel se zuri da se stigne negde na vreme,mozda neko dokazivanje da si najbrzi,sta je u pitanju. Jednostavno za velik i udoban auto, 160km/h je korektna putna brzina. Mnogo puta mi se desilo da ne obraćam pažnju na brzinomer, i onda shvatim da vozim 160km/h. Bez buke, bez stresa, bez osećaja jurnjave, jednostavno je tako. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17573 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 8345 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dileme i nema, levom trakom na AP ne može da se vozi, nakon preticanja obavezno je vraćanje u desnu. Postoji i kazna za vožnju levom :). Tako da baja koji prevaspitava druge vozeći levom po ograničenju i kontinualno, čini prekršaj. 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano April 6, 2023 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Jozza je napisao: Jednostavno za velik i udoban auto, 160km/h je korektna putna brzina. Mnogo puta mi se desilo da ne obraćam pažnju na brzinomer, i onda shvatim da vozim 160km/h. Bez buke, bez stresa, bez osećaja jurnjave, jednostavno je tako. Da,samo sto je skoro pa nemoguce voziti konstantno tom brzinom,malo-malo pa stignes kamion pa moras u levu a ne mozes bas uvek,ili u levoj prilikom preticanja stizes nekoga ko vec pretice manjim brzinom pa moras da usporavas.To je mnogo cimanja za jednu opustenu voznju po AP. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3581 Napisano April 6, 2023 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, severian said: Dileme i nema, levom trakom na AP ne može da se vozi, nakon preticanja obavezno je vraćanje u desnu. Postoji i kazna za vožnju levom :). Tako da baja koji prevaspitava druge vozeći levom po ograničenju i kontinualno, čini prekršaj. Većina njih "sa malo boljim kolima" vozi samo levom, pa kad primete brže vozilo iza sebe, vrate se u desnu. To su vozila koja idu 140-150 km/h na 2 500 obrtaja u finalnom stepenu prenosa. 24 minutes ago, Vaske4s said: To je posebna sorta ljudi, bahatost curi iz usiju I ne baš, ovaj moj drug po prirodi nije bahat, ali razumem da i jak i nov auto razmazi čoveka. Sit gladnom ne veruje je pre nego bahatost, izgubi čovek nekada kompas... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3581 Napisano April 6, 2023 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, ivica744 said: Da,samo sto je skoro pa nemoguce voziti konstantno tom brzinom,malo-malo pa stignes kamion pa moras u levu a ne mozes bas uvek,ili u levoj prilikom preticanja stizes nekoga ko vec pretice manjim brzinom pa moras da usporavas.To je mnogo cimanja za jednu opustenu voznju po AP. Zato i zajašu levu traku i sklone se samo kada naidje neko brži, a realno nema puno njih koji su brži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1828 Napisano April 6, 2023 Drug član, 838 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, milomir22 je napisao: Većina njih "sa malo boljim kolima" vozi samo levom, pa kad primete brže vozilo iza sebe, vrate se u desnu. To su vozila koja idu 140-150 km/h na 2 500 obrtaja u finalnom stepenu prenosa. I ne baš, ovaj moj drug po prirodi nije bahat, ali razumem da i jak i nov auto razmazi čoveka. Sit gladnom ne veruje je pre nego bahatost, izgubi čovek nekada kompas... Ne ne, nisam mislio konkretno na situaciju ''zajasem levu traku'' vec na to da nervozno blicaju nekom ko obilazi jer se, eto, zamisli, nasao u levoj traci... Ako vozi levom, racionalno pristupi kada naidje na nekog sporijeg u obilazenju, meni licno ne smeta. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11170 Napisano April 6, 2023 Ne silazi, 2241 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Posto je i pacijenti koji voze levom trakom ,skoro u ogranicenju,a desna prazna.Tada se ispostavi da je ta leva malo manje pohabana,pa je udobnija za voznju. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7767 Napisano April 6, 2023 (promenjeno) -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, ivica744 je napisao: Da,samo sto je skoro pa nemoguce voziti konstantno tom brzinom,malo-malo pa stignes kamion pa moras u levu a ne mozes bas uvek,ili u levoj prilikom preticanja stizes nekoga ko vec pretice manjim brzinom pa moras da usporavas.To je mnogo cimanja za jednu opustenu voznju po AP. Sve zavisi od relacije. Npr ka Sidu cim prodjes Simanovce mozes i do 180+ da izguras prosecnu. I za nazad isto. Ka Nisu iz Bgd nema sanse, do Jagodine ni 120 prosek, leti ni toliko. Zato su i postavili gomilu portala da mere na kratko. Isto i do Horgosa. Moze nocu... Preko dana nasi sleperi kalkulisu da sa Kvantasa izadju sto pre i predju granicu u svoje radno vreme predvidjeno za voznju da ne bi izgubili dan, pa ih po ceo dan ima na putu. Ovo se tacno secam kad sam isao po jagode u Sid uvek pustim gas par km pred iskljucenje i skroz lagano do rampe samo da prebacim 35min. Promenio April 6, 2023 član ser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 6, 2023 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, ser je napisao: Npr ka Sidu cim prodjes Simanovce mozes i do 180+ da izguras prosecnu. I za nazad isto. Sreca blizu pre naplatne Simanovci ima parking, pus-pauza obavezna I bez gasenja, cekam da otkuca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...