mixa 1034 Napisano Octobar 1, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ulazimo polako u finis Moto GP kalendara, na zalost, ostale su jos tri trke do kraja. Prva od te tri je Australiski Philip Ispand. Iako je pitanje sampiona vec odluceno, siguran sam da cemo imati sta da vidimo u Australiji, posto je staza Bogom dana za spektakularne voznje , kao sto smo i navikli sve ove godine na ovoj jednoj od najbrzih staza u Moto GP sampionatu. Staza Philip Island koja se nalazi u istoimenom mjestu je otvorena 1956 godine,a prepravljena je 1988 godine. Na ovoj stazi ukupne duzine 4448 metara se vozi lijevi krug. Najduzi pravac je 900 metara,a siroka je oko 13 metara. Na stazi ima ukupno 12. krivina, sedam lijevih i pet desnih. Rossi dvije godine za redom zavrsava kao treci, tada je ostajao i bez titule, da li ce mozda sada nesto promjeniti? Evo kompletne satnice za nadolazeci Moto GP vikend(sa motogp.com): Petak, 03 Oktobar 2008 125 ccm Slobodni trening 1 01:00 - 01:45 MotoGP Slobodni trening 1 02:00 - 03:00 250 ccm Slobodni trening 1 03:15 - 04:15 125 ccm Kvalifikacije 1 05:10 - 05:40 MotoGP Slobodni trening 2 05:55 - 06:55 250 ccm Kvalifikacije 1 07:10 - 07:55 Subota, 04 Oktobar 2008 125 ccm Slobodni trening 2 01:00 - 01:45 MotoGP Slobodni trening 3 02:00 - 03:00 250 ccm Slobodni trening 2 03:15 - 04:15 125 ccm Kvalifikacije 2 05:10 - 05:40 MotoGP Kvalifikacije 05:55 - 06:55 250 ccmKvalifikacije 2 07:10 - 07:55 Nedelja, 05 Oktobar 2008 125 ccm Zagrijavanje 00:40 - 01:00 250 ccm Zagrijavanje 01:10 - 01:30 MotoGP Zagrijavanje 01:40 - 02:05 125 ccm Trka 05:00 250 ccm Trka 06:15 MotoGP Trka 07:00 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 3, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Rezultati prvog trening: Domacin krenuo ostro od prvog treninga. Stonerko, kao i obicno odmah krece u napad i na prvom treningu ima citavih 0.670 sekundi prednosti,a ujedno je imao i najvecu max. brzinu. Rossi na drugom mjestu, a onda veoma interesantan Hondin trojac de Angelis, Dovizioso i de Puniet. Prva fabricka Honda tek peto mjesto, mada mnogo bolje su prosli nego Suzuki i Kawasaki, ciji su "vodeci" predstavnici bili 9., odnosno 16. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 3, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Na drugom treningu su bili ne bas prijateljski uslovi za voznju, pa su kolektivno svi vozaci su imali losija vremena: Najbolje su se snasli Hayden, Dovizioso i Vermeulen, a za njima trojac koga smo navikli gledati na vrhu tabele Stoner, Lorenzo, Rossi. Hobit je potonuo na 8. mjesto, ali najvece razocaranje je Capirossi na 16. mjestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 4, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i treceg treninga: Hayden opet na vrhu. Juce je dobro odvezao po mokroj stazi, ali evo ga sada i po suvom, doduse prednost u odnostu na drugoplasiranog Stonera od 0.059 sekundi nije nesto, ali ipak. Lorenzo na trecem, a iz vrha se ne da de Angelis koji je zavrsio na cetvrtom mjestu ispred dvije Yamahe, privatne Edwardsove i fabricke Rossijeve. Izgleda da staza nije nesto legla hobitu, opet je dole cak na desetoj poziciji!? I na kraju da sumiramo treninge, kada se svi zbrckaju u jednu tabelu dobijemo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 4, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i rezultata kvalifikacija: Mladjani Australijanac na domacem terenu sa vremenom 1´28.665 dolazi do svoje osme pol pozicije ove sezone, koju je ugrabio u posljednjim trenucima, na drugom mjestu je Jorhe Lorenzo sa razlikom od 0.069 sekundi,a Hayden nije uspio da ponovi rezultat najboljeg na kvalifikacijama 2005,2006 godine i krenuce sa treceg mjesta, ni Hayden nije mnogo zaostajao, razlika u na Stonera je tricavih 0.091 sekunda. Neko za koga se ocekivalo da ce biti sa druzinom na vrhu, zavrsio je na 12. mjestu poslije neugodnog pada, a taj neko je vjerovali ili ne, novi sampion Valentio Rossi. A kad je rijec o max. brzinama, stara prica:Ducati,Ducati,Ducati,Honda,Honda,.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 4, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan A ovaj vikend je i jedan odnosno dva jubileja. Colin Edwards i Ducati slave svoj 100. Moto GP. Nek` im je sa srecom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Octobar 4, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Pade i veliki dotore, najbolji tehničar svih vremena, mali virtuoz na motoru. Totalno je čudno pao on je išao sa idejom da pri onoj brzini na šoderu ostane na motoru ali ga je motor nezgodno zbacio. Tako bezazleno a mogao je gadno da prodje, vrat ili ne daj bože neki pršljen da povredi. Super je prošao. Ova staza je iz moje perspektive malo drugačija od Motegi koja je kreni, stani staza i zahteva veliku tehničku doteranost vozača (gde je Rossi i dalje naj naj) dok Philip Island je dosta tečna i brza staza pa očekujem malo veću gužvu. Stoner ovoga puta iako ima pol poziciju ne deluje trenutno previše brz, tako da ćemo nadam se uživati a i gledati Rossija šta će uraditi sa 12-te pozicije, sigurno neće da vozi da bi odvozao on vozi da bi pobedio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 4, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Neko za koga se ocekivalo da ce biti sa druzinom na vrhu, zavrsio je na 12. mjestu poslije neugodnog pada, a taj neko je vjerovali ili ne, novi sampion Valentio Rossi. Nije povređen valjda? I dalje on može da bude minimalno treći ;D Čas će on da obrija ovih 8-9 ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6054 Napisano Octobar 4, 2008 Drug član, 3015 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna satnicu na Eurosportu? U elektronskom vodicu kaze da prenos pocinje nocas u 1:45. Tako je pisalo i nekom drugom prilikom, pa su suntavci do 4 sata pustali glupi tele-shop. Ako neko ima informaciju, molio bih da mi kaze, da ne blejim i gledam reklame za mozak eliminator i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 4, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nema razloga da ne bude direktan prenos kao i uvjek do sada. Evo gledao sam sada na naslovi.net: http://www.naslovi.net/tv-program/eurosport/2008-10-05 Pise u 06:15 i 08:00, mislim da je to to. A repriza na Eurosport 2 u 14:00 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 4, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Dok je Stoner osigurao svoj kvalikfikacioni BMW, Rossi je deknuo glavudzom o pod. Valentino Rossi je na kvalifikacionoj voznji izletio u drugoj krivini i na zalost nije iz nje izasao na dva tocka, vec je tom prilikom povrijedio glavu i vrat. Odmah je odvezen do Clinica Mobile, gdje ga je pregledao Dr. Claudio Costa, tutnuo mu pilule za lilule i poslao ga na odmor. A gosn Brivio kaze:" Mislim da je najgori dio doci sutra ujutru. Valentino prima terapiju, uzima pilule za bolove, pa vidjecemo kako ce noc proci i u kakvom ce stanju biti ujutru. Da li ce voziti trku, takve stvari uvjek ostavljamo samim vozacima da odluce" "Gurao sam preko limita sa kvalifikacionom gumom, i na zalost otisao sam presiroko u drugoj krivini, bio sam na travi na izlazu. Mislio sam da mogu da vratim motor na stazu, ali tren kasnije sam izgubio kontrolu i nisam mogao da se zaustavim." objasnjava Rossi " Prilikom "prizemljenja" prilcno jako sam udario glavu i vrat. Steta sto ujutru krecem sa 12. pozicije, posto sam danas imao bas dobar tempo sa mojim Bridgestoneom. Ovo je ujedno i najgora kvalifikaciona pozicija Valentina Rossija ove sezone, za razliku od Stonera koji je opet osvojio polo poziciju,a samim tim i titulu najboljeg kvalifikacionog vozaca ove sezone, a zna se da takve momke BMW nagradjuje sa jednim cetverotockasem. Casey, nek` je sa srecom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Octobar 4, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Evo i snimak pada Rossija ako nekoga interesuje http://www.youtube.com/watch?v=kMdJ35zgg3k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Octobar 4, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je ujedno i najgora kvalifikaciona pozicija Valentina Rossija ove sezone, za razliku od Stonera koji je opet osvojio polo poziciju,a samim tim i titulu najboljeg kvalifikacionog vozaca ove sezone, a zna se da takve momke BMW nagradjuje sa jednim cetverotockasem. Casey, nek` je sa srecom. Da, Yamaha je imala odlična vremena sve je radilo kako treba, bila je odlično podešena za stazu ali eto desio se peh što je dokaz da ni Rossi nije nedodirljiv a i da su vremena veoma tvrda. Neverovatno da je hteo pri onoj brzini da ostane na motoru kada je prošao travu i došao na šoder ali i sam je znao da nema vremena mnogo pa je pokušao nemoguće. Trke su to, idemo dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo interesantan ovaj Simončeli!Biće gusto kad sledeće godine(ako predje)predje u moto gp pa udari na Lorenca ili Dovicioza.Nagledaćemo se padova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Kao što rekoh samo im je falio MAD DOG Simončeli pa da ludilo bude kompletno!Sjajna trka. WLF Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 5, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da se pokenjam na SezamPro! A evo i rezultata warm up sesije: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gringo 2 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih se pokenjao na Sezam, takodje, jedva se zakacih... Stoner uz vatrenu podrsku nasih komentatora dolazi do pobede - cestitke (iako ne volim coveka sve vise i vise a kao vozaca ga cenim sve manje i manje...) Rossi, sa 12og mesta na 2 ipak nije lose. Kako kazu "nepristrasni" voditelji: "nema sanse 5 krugova do kraja da stigne Haydena; Hayden je siguran na drugoj poziciji..." Posebno me je iznerviralo (mislim na voditelje), kada su iz sve snage blatili Simoncelija, govorili kako je nevaspitan i kako svi dobro znamo ko ga je to ucio... onda, za slucaj da ne znamo, kazu jasno i glasno: Valentino Rossi :o Gade mi se vise nego ona reklama za Iveco koja traje oko sedam minuta....!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 5, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i rezultata trke: Stoner malo je reci zasluzeno dolazi do pobjede, odlican i na treninzima i kvalifikacijama, naravno i na trci. Slomio je Haydena i onda odvezao na njemu svojstven nacin do kraja trke. Hayden se konacno malo brecnuo, ali kasno, kraj sezone, nadam se da ce u Ducatiju pruzati dobre partije. Rossi sa 12. pozicije nije mogao dalje od druge, malo li je? Na podijumu su bili svi vlasnici titula Moto GP sampiona od 2001, pa na ovamo, dobro ta 2001 je bila ona od 500ccm Kraljevske, ali da ne zakeramo. Ali ono pravo je bilo borba za cetvrtu poziciju cetverac koji je kormilar Rossi napustio, Lorenzo,Toseland, Dovizioso i Nakano su bar mene odusevili, pogotovo Toseland i Dovizioso koji su se bas krvili . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 5, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih se pokenjao na Sezam, takodje, jedva se zakacih... Posebno me je iznerviralo (mislim na voditelje), kada su iz sve snage blatili Simoncelija, govorili kako je nevaspitan i kako svi dobro znamo ko ga je to ucio... onda, za slucaj da ne znamo, kazu jasno i glasno: Valentino Rossi :o Gade mi se vise nego ona reklama za Iveco koja traje oko sedam minuta....!!! Jos jedan kenj na SezamPro ;D Pa ni meni Simonceli ne pase, previse je prgav, onako prljave voznje koje sam gledao ove godine kod njega u 250ccm sigurno nije pokupio od Rossija. Ma lako cu za Iveco, nego moze li se nekako regulisati da onaj "hmm" komentator bude zaduzen za najavu i odjavu, da mu se oduzme pravo rijeci od prvog do posljednjeg kruga, nek` pusti oog drugog malo, danas mu upada u rijec da bi saopstio "mnogo" vazne vijesti i onda jos kasnije ponavlja sta je ovaj govorio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gringo 2 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan @Mixa Meni se na pocetku svidjalo sto je Simonceli borac, medjutim danas je stvarno preterao... Morao bi malo da spusti loptu. Alvaro je fin momak i vrstan vozac, pa mu i ne gundja posle trka ali svejedno... Voditelji su uzas pogotovu Srdjan (ako se ne veram za ime (onaj sto ne zna nista o motorima))! Takozvani "hmmm". Na stranu za koga ja ili bilo ko drugi navija, oni moraju biti po strani odnosno moraju uspesno sakriti za koga navijaju. Do te mere su providni da nemam reci... Pored Hmmmm voditelja ne mozes da cujes sta ovaj drugi govori o samoj mehanici motora; naravno o zvucima sa staze necu ni da sanjam... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 5, 2008 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan @Mixa Meni se na pocetku svidjalo sto je Simonceli borac, medjutim danas je stvarno preterao... Morao bi malo da spusti loptu. Alvaro je fin momak i vrstan vozac, pa mu i ne gundja posle trka ali svejedno... Voditelji su uzas pogotovu Srdjan (ako se ne veram za ime (onaj sto ne zna nista o motorima))! Takozvani "hmmm". Na stranu za koga ja ili bilo ko drugi navija, oni moraju biti po strani odnosno moraju uspesno sakriti za koga navijaju. Do te mere su providni da nemam reci... Pored Hmmmm voditelja ne mozes da cujes sta ovaj drugi govori o samoj mehanici motora; naravno o zvucima sa staze necu ni da sanjam... :-\ Jedno je biti borac, a jedno je biti supak. Sto je Simonceli bio dosta puta ove sezone, za prije ne znam, jer nisam nesto pratio. A o Mr."Hmm" necu trositi rijeci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi zanimljivo videti duel Lorenco,Dove.Simonceli.Verujem da bi to bilo pravo ludilo od obilaženja,trave i peska.Barem po temperamentu ako ne po mašinam isti su.Svaka čast onom momku što je onomad(kad je postao šampion)izveo striptiz za domaću publiku.Sa privatnom mašinom onakva borba,stvarno svaka čast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Octobar 5, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za Rossija. Kao i uvek pravi borac. Iako je takoreci vec uzeo titulu vozio je kao da mu jos uvek fale poeni. Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Octobar 5, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam u jebenom poslu i nisam stigao da odgledam trku, ali koliko vidim dobro su vas iznervirali voditelji te prelazim na drugu temu-. :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Octobar 6, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Niko ništa ne reče za onih 9 sec, malo li je pa da nema komentara? ;D Ok Rossi je kasnio bio 12-ti ali šta je sa ostalima ne voze se trke zbog Rossija Rossi je odlično vozio, kako mu i dolikuje jer od njega se uvek očekuje više i samo više. Malo se zaglavio oko Toselanda što je bilo interesantno gledati jedine duele na stazi u toj grupi, Rossi, Toseland, Lorenzo i Dovizioso Komentatori se nikako ne popravljaju....Citiram "I to može samo Valentino Rossi, na ciljnom pravcu obilazi dva vozača" a pri tome Yamaha ide kao vetar a malecki koči kao lud. Smešno mi je što eksponira najboljeg vozača u istoriji moto sporta tamo gde ne treba da ga eksponira jer umetnost moto trka nije u snazi motora i krajnjoj brzini već u tehniici vožnje i prolasku kroz krivine. Na pravcu toga nema pogotovo ako imaš brz motor Rekoše komentatori i e-mail gde možemo da šaljemo komentare na vodjenje programa nešto kao komentatorxx@xx.rs ne znam tačno ali rekoše i da ih hvalimo a da ih ne kudimo. Meni se svidja kada pričaju o nekim detaljima koji su fakat, npr istorija vozača ili motora, timovi i slično ali kada god je bio komentar koji oni ne bi smeli da daju tipa kao u SBK juče Nieto ne može da prati taj ritam Nieto posle par krugova prišao Baylissu i obišao ga i završio kao drugi iza Hage. Ovo se redovno dešava, kažu oni trke su to ali komentari ko kako vozi dok trka traje i ko će da pobedi su smešni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...