Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Vulcan VN1600 mean streak

Recommended Posts

• U prolazu, 13 postova

Evo na zahtjev kolege easy ridera, da nacackam par rijeci o ovom motoru.

Dakle mean streak u "narodu" poznatitiji kao klasa "street custom" radije nego kruzer, mada potice iz familije vulcan. Razlika je u stilu motora koji nije natrpan velikim blatobranima sjedistima itd. kao sto su klasicni kruzeri. Takodjer mean streak posjeduje vise karakteristika za performansu radije nego za udobnost. Tako da npr. prednja kocnica je dupli disk sa 3 kalipera po disku, a zadnja disk sa 2 kalipera. Amortizeri se mogu veoma lako stelovati da budu tvrdji ili meksi u zavisnosti od voznje dali je u pitanju lagani kruzing za udobnost ili jurcanje po krivinama. 1600 kubika motor sa 4 ventila i 2 svjecice po cilindru tako da dosta slobodno dise sto se i osjeti po dizanju obrtaja. Sto se tice snage, nije bas u klasi sa yamahom 1700 warrior ili hodnom VTX 1800 ali nije ni daleko. Mjenjac je sa 5 brzina od kojih su prve cetiri blizeg odnosa radi boljeg ubrzanja valjda, a peta odskace malo vise da bi motor radio na menjim obrtajima pri kruzingu, e sad, za mjenjac su takve specifikacije, mada ja to nesto i nisam primjetio. Prenos na zadnji tocak je kardanski, sto mi se jako dopada zbog odrzavanja, dosta mi je vise da mi lanac prska ulje svuda okolo. Sa svojih 320 kilograma tezine, iako bolje hvata krivine nekgo klasican kruzer, meni jos ne polazi za rukom da ga koristim punim kapacitetom posto ja na ovaj motor prelazim sa yamahe virago od 250 kubika, tako da je skok malo veci. Meni se licno svidja izgled i performansa motora, posto je to bas ono sto sam ja trazio. Ne svidja mi se jedino sto je malo zedniji - oko 8 litara / 100 km, a bogami moze se natjerati i do 10.5 litara, zavisi od desnog zlgoba. Originalno sjediste koje dolazi sa njim je potpuno beskorisno za voziti nekoga iza, mali komad koze koje je zakrivljen prema nazad to jest prati linije blatobrana, malo jaci gas, i ostade putnik dupetom na asflatu, ali naravno kao i za svaki kruzer postoje modifikovana sjedista kao i svi ostali djelovi. Sto se tice dodavanja snage, kazu da je ovaj motor jako dobra baza za napraviti pravu zvjerku od motora po pitanju jacina. U Melburnu odakle se i javljam, postoji jedan ovakav motor koji ima twin turbo i jede malu djecu za dorucak po pitanju ubrzanja, ja ga doduse nisam jos vidio, ali valjda hocu, pa ce pasti jos koja fotka. E sad ne znam sta dalje da pisem, ima na netu brdo informacija. Pitajte ako vas zanima nesto konkretno.

Roamer

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Rashodovani bajker, 1731 postova

uhuuhhh , Mean Streak :thumbsup: ...Roamere uzdravlje da se vozis i da uzivas u krstarenju po australijskim drumovima sa novom makinom :pivo: :kul:

• In memoriam, 783 postova

Pozdrav drugar! Vrlo mi je neobicno za ovakav tip motora da ima 2 svecice po cilindru. Imam utisak da su ga zakomplikovali bez narocite potrebe, ali verujem da moze da traje i traje.

• U prolazu, 13 postova

Hvala na lijepim zeljama, vec ucrtavam puteve na karti za predstojece ljeto. Planiram put uz obalu do Brizbena i nazad oko nove godine, pa vidjecemo kako ce ici.

Duple svjecice su koliko znam kao i za svaki drugi motor, bolje sagorijvanje i sprecavanje detonacije. Ne znam tacno kakav mu je tajming i kakvo mu je pomjereno paljenje, tako da nebih znao bas u detalje zasto su postavili po 2 varnice. Ali dobro, bolje varnica viska, nego manjka :D Barem mi nece raditi na samo jednom cilindru ako crkne svjecica, kabal ili tome slicno. Koliko su ga zakomplikovali sa potrebom a koliko bez.....to je valjda kao i sa svim danasnjim motorima i autima, svega bih ja toga pola povadio ionako....... 8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja