Jump to content

Moto Zajednica

AUSPUH MAJSTOR U NS-u

Recommended Posts

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Trenutno na 4 tocka

Hteo bi da na hondi cb 450 s  uradim auspuh.Na njoj su dva fabricka auspuha koja mi ni vizuelno ne deluju dobro a i zvuk je preterano tih.Planiram da ubacujem drugu bregastu i dizne da bih dobio jos nekih 14 kw,u tom slucaju bi dobro dosao drugi auspuh dai sa njim olaksam disanje masine.Hteo bi da stavim jedan top,znaci treba svesti dve cevi u jednu isve to upakovati da lici na nesto.Motor je u odlicnom stanju ali nje vredan da ulazem neke silne pare vec ako ima neki mastor da to uradi u domacoj radinosti i da me ne izadje mnogo bilo bi odlicno.Ako neko zna takvog majstora u Novom Sadu bio bi zahvalan na informaciji.Unapred hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

procesljaj malo forum,a nesto mi ne deluje da ces zamenom bregaste i dizne dodati 14 kv

• U prolazu, 93 postova

Taj motor se gde god ga nadjem vodi da ima 34 kw,kod mene u saobracajnoj pise daima 20 kw,najbolje objasnjenje mi je dao alfred iz moto bunkera koji je i uvezao motor da modeli sa 34 kw imaju ubacenu bregastu sa sirim bregovima,odnosno drzi duze otvorene usisne ventile ili sta vec i to u kombinaciji sa diznama pobecava snagu.On tvrdi daje imao tu hondu i da je to to zbog toga,taj set je u Nemackoj 160 eur'moj motor sigurno nema 34 kw jer je maksimalna brzina tog sa 34kw 165 km h,a ja jedva izvucem135-140 a i ne povlaci kao motor te snage.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Taj motor se gde god ga nadjem vodi da ima 34 kw,kod mene u saobracajnoj pise daima 20 kw,najbolje objasnjenje mi je dao alfred iz moto bunkera koji je i uvezao motor da modeli sa 34 kw imaju ubacenu bregastu sa sirim bregovima,odnosno drzi duze otvorene usisne ventile ili sta vec i to u kombinaciji sa diznama pobecava snagu.On tvrdi daje imao tu hondu i da je to to zbog toga,taj set je u Nemackoj 160 eur'moj motor sigurno nema 34 kw jer je maksimalna brzina tog sa 34kw 165 km h,a ja jedva izvucem135-140 a i ne povlaci kao motor te snage.

ili oce da ti uznu pare,,,verovatno bi trebalo samo da se uzubi kako treba,a i dizne se izbuse za sekundu,,postoji zupcanje za evropsko trziste ,i za ch trziste,,,,,nemora da znaci da je ustrojen sa manjim bregovima,a verovatno i nije,vec na lzupcenju,jbbg,da si u svilajncu cas bi sredili i auspliuh i makinu,,,, ;) ;) ;D ;D

• Drug član, 1261 postova

ili oce da ti uznu pare,,,verovatno bi trebalo samo da se uzubi kako treba,a i dizne se izbuse za sekundu,,postoji zupcanje za evropsko trziste ,i za ch trziste,,,,,nemora da znaci da je ustrojen sa manjim bregovima,a verovatno i nije,vec na lzupcenju,jbbg,da si u svilajncu cas bi sredili i auspliuh i makinu,,,, ;) ;) ;D ;D

Jes baš će da rade drugu bregastu za taj motor zbog štrojenja konja, a postoji dvadest drugih načina da ga uštroje, a oni baš bregaste (najskuplji). Dizne, prečnici karburatora, elektronika , auspusi, blokade u gumama difuzora, zupčenje (malo verovatno).....

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

Hmmm.... 14KW??? Oteracu moju kawu kod tvog majstora....izgleda da nisam dobro sastavio agregat.Ja imam oko 16KW vise nego standardni ZXR a kupio mnogo vise nego jednu bregastu. Cuvaj svoje pare za registraciju i servis za sezonu  ;D Cista glupost sto ti je rekao.

• Svrati ponekad, 212 postova

mlađo79, tvoj motor je donešen iz nemačke. do pre 15-tak godina su početnici na motorima prve

dve godine mogli da voze motore sa max. snagom DO 27 konjskih snaga (pre izvesnog vremena je

ta granica dignuta na 34 konja). "otvorena"  Honda CB450S treba da ima 43 konjske snage, ti imaš na raspolaganju 27, razliku od

tih 16 konja možeš dobiti samo promenom bregaste osovine, diznama od 2mm i produženjem prenosa(prednji i zadnji lančanik).

ovo je izdvojeno iz MOTORRAD-a:

1.) Nockenwelle  ( ili ti bregasta osovina )

2.) Vergaserdüsen mit 2 mm Öffnung (neue von Honda, oder aufbohren) ( dizne 2mm, od nove honde ili razbušiti )

3.) Andere Übersetzung. Einfach das Kettenkit der 43 PS-Version bei einem Zubehörhändler kaufen.

(  drugi prenos, komplet lančanika od verzije sa 43 KS )

sve ovo važi samo u slučaju da je honda kupljena u hodinoj radnji sa 27 konja.

ukoliko je to uradjeno naknadno, treba proveriti dali u (ili na) karburatoru postoji graničnik koji bi onemogućio "davanje gasa do kraja".

ovo je najlakše proveriti kad skineš filtere vazduha i staviš prst u karburator, osetićeš dali šiber može da ode skroz gore i time kompletno

otvori karburator. to se radi ponekad sa dugačkim federom na šiberu zbog koga on ne može da ode do kraja.

još jedna od opcija je da izmedju karburatora i glave motora stoji dihtung koji ima mnogo manju rupu od promera karburatora.

ukoliko ti nešto ne bude jasno možeš me nazvati na 063 515 308. pozdr

• U prolazu, 93 postova

Malo je reci hvala,ovo je najpotpunije objasnjenje koje sam dosad imao prilike cuti.Svako ima neku svoju teoriju ali tebi druze svaka cast i nemas pojma koliko si mi pomogao.Hvala i ostalima(nevernim Tomama)na sugestijama i pomoci.Odradicu sve sto si rekao pa se cujemo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja