Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ZRX 1100

Recommended Posts

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

ne znam da li sam nesto pobrkao ili je ovaj motor sa drugim farom prodat ovdje na forumu prije par mjeseci:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kawasaki ZRX 1100, 1999. godište, Naked, vozilo prešlo 30000 km, Smederevska Palanka. Cena 2.590 € -...

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1978 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Za te novce, odličan motocikl. Ne znam samo da li bih mogao da istolerišem tu zadnju viljušku...

Kako se na njemu pere i podmazuje lanac?

• Ne silazi, 3903 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Svi problemi na karburatorima dolaze iz rezervoara. Ako su karbovi dobri, rezervoar zdrav, ništa nije lepše, ni jedan efi nikad neće biti momentalan i linearan ko karb. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX
18 minutes ago, JoeD said:

Sta te plasi kod karburatora?

Svi motori koje sam imao imali su ubrizgavanje tako da su mi nepoznanica a cuo sam da cesto zezaju. Nisam cuo da nekom motor nije palio ili je nepravilno radio zbog elektronike oko ubrizgavanja ili dizni. Zato izbegavam motore sa carbovima a mozda ne bih trebao...

• Drug član, 3402 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

@Andrej_Hotstepper je potpuno u pravu.

Četiri decenije vozim karburatorske motocikle. Dve godine EFI. Dok sam vozio Jawu i Tomose, imao sam svaki čas problem sa prljavim karbonima, sve dok nisam stavio prvi FRAD metalni filter. Na Falkoncima sam prešao boga oca, čistio sam karburator jednom godišnje od onog goriva sa ulice, tu ne pomažu ni kožne gaće. Na svim ostalim motorima (Kawa, Suzuki, Honde) nisam nikada imao ikakav problem. Ovaj CBR je kod mene 11 godina i nikada nisam čistio karburatore. Mislim da je sad vreme da ipak to uradim, pošto na njoj nemam filter. :D :D:D  

Sa EFI sam prvo morao da čistim sito u pumpi, onda da čistim dizne i oseti se on/off, oseti se da je smeša na kočenju motorom posna, radije opali na auspuh. Jedino što ne moram da razmišljam o sauhu.

Kod karburatora možeš da imaš problema samo ako ih je neko nestručan čačkao, menjao dizne ili su stari/puno prešli pa su se pojele iglice i emulzione tube ili, što je najčešće, ako je pukla membrana. To se dešava, nije jeftino da se reši, ali se u startu (pri kupovini) primeti ako je nešto sumnjivo. 

Ne treba bežati od karburatora, treba ih razumeti i malo, samo malo pripaziti. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• motoras, 2643 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ima par komada u oglasima. Neki su ,ajd da kažem,onako,a neki su mi ok. 

Ja bi možda pre uzeo 1200r,ali prvo moram prodati nešto od ovog što imam. 

Ima jedan 1200,prodaje se kao r, kombinacija boja je ok,ali je sa okruglim farom. I sve bi to preboleo nego mi se cini da je viljuska sa 1100 modela što me osnovano dovodi u sumnju da je motor bio polupan.

I ima dva 1100r koje bi bilo zanimljivo pogledati. Tim pre što su u zelenoj šari.

• motoras, 2643 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
pre 12 minuta, Nightrider Z je napisao:

Ako mislis na onaj crni sa plavo-sivom sarom, zadnja viljuska je sa 1200.

Mislim na taj motor,ali ne na zadnju vikjusku nego prednju. 

Ako sam dobro upratio svi 1200 imaju štitnik na vrhu cizme koji svakako može da se skine,ali ostanu zljebovi u koje su uglavljeni. Na slikama ne vidim da su bili na na ovim stapovima.

A možda i nisam u pravu.

Plus da dodam da nosac fara nije sa r modela već sa nakeda.

Promenio član stari roker
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 591 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Da, u pravu si za prednju viljusku, to mi je promaklo. Svaka cast za zapazanje.

Sto se tice nosaca fara, definitivno nije sa R-a, s tim sto sam ja mislio da je samo pogresno krsten na PA. Medjutim sad kad vidim ovo za viljusku, plus nosac fara i migavci, mozda je bila neka zesca havarija pa je ceo prednji kraj zamenjen.

• Podržavam 1

• motoras, 2643 postova
pre 10 minuta, Nightrider Z je napisao:

Da, u pravu si za prednju viljusku, to mi je promaklo. Svaka cast za zapazanje.

Sto se tice nosaca fara, definitivno nije sa R-a, s tim sto sam ja mislio da je samo pogresno krsten na PA. Medjutim sad kad vidim ovo za viljusku, plus nosac fara i migavci, mozda je bila neka zesca havarija pa je ceo prednji kraj zamenjen.

Nisam zvao da pitam. Svejedno dok ne prodam Panku i Vulkana neću kupovati. Ali to me definitivno odbilo. Ja bi čak pre išao na varijantu da kupim 1200s, pa da ga konvertujem u r. Jeste da su ti delovi kao Svetog Petra kajgana,ali mnogo mi je lepši. I po karakteru bliži...

• Marko, 277 postova
  • Motocikl: ZX-9R F2P, GPz810 unitrak, CZ 477

Da stavimo estetiku na trenutak sa strane, oblik maske, fara itd. 

Oba modela (1100 i 1200) imaju problem sa španerom lanca anlasera koji udara u korpu kvačila i za to postoji jednostavno aftermarket rešenje koje je po meni neophodno uraditi. Ovo smatram bezazlenim problemom.

Ono o čemu se ne piše toliko mnogo jeste da je ZRX1100 i dalje jako baziran na agregatu ZZR1100 i nosi isti problem sa radilicom koja ume često da prolupa. Stariji članovi se sećaju tog ozbiljnog problema sa tim blokom. E sad na 1200 je uradjen redizajn kako radilice tako i bloka i ja zaista nisam viđao slučajeve da isti prolupa. Po meni je to razlog da se 1100 ni ne uzima u razmatranje.  Postoji upgrade i za to trece koleno radilice online (guglajte zzr1100 3rd bearing issue) ali nije bas jednostavno, da bi se dovela posebna uljna magistrala i trazi dosta iskustva sa alatom. Morao bi da bude mnogo jeftiniji 1100 da bih ga uzeo u odabir a u realnosti su sada slicnih cena i po meni onda bolje ici na 1200. 

Jos nesto iako zrx ima 5 brzina, a zzr1100 6, nemojte da vam to smeta, jer mu nisu skinuli poslednju nego izvadili jednu izmedju. 100kmh je svega 3400 obrtaja a 120 kmh 4200. 

Promenio član markovisacki
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Marko, 277 postova
41 minutes ago, JoeD said:

Sto se tice estetike, zar zrx1100r i zrx1200r ne izgledaju maltene identicno?

Felna je sa 5.0 otisla na 5.5 i samim tim zadnja guma na 190. Da bi se to uglavilo morali su kompletno novu zadnju viljusku da naprave (duzu i siru, sa nizim kacenjem u ramu). Ram je promenjen i na prednjem delu i ojačan oko glave volana. Nosači zadnjih amortizera su pomereni nazad, i offset prednje vile je promenjen.

Što se tiče agregata sve je promenjeno. Klipovi, dodate su nove uljne galerije koje 1100 nema, nove bregaste sa novim profilom (šire za 3mm jer je ceo blok širi), nova radilica, klipnjace, novo veće kvačilo i mnoge druge izmene. 

All in all ovo je sve samo ne "malo razbuseni isti motor". Imaju dobar krug ljubitelja i verujem da ce im cene samo rasti u buducnosti posebno modelu ZRX1200R. 

Funfact: Zbog ovih izmena na zadnjoj viljusci zadnji tocak nije u osi motora na 1200 (15mm). Na 1100 jeste. Iako zvuci neverovatno u praksi se moze videti cesto, posebno na motociklima sa kardanom i ne smeta u voznji. 

126406096025616103425_P1000550.jpeg

Promenio član markovisacki
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 518 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

Poznanik ima tog 1200r , stoji mu 20 godina. Ta vljuška mi je jedino gadna na njima . Inače pravi zmaj od motocikla. Crveno beli mi je top i zeleni je isto lep. Pre bih kupio crvenog...

• Sviđa mi se 1

Na konto price o problematicnom 1100. Sto se tice spanera, stvarno se resava jeftino i nije problem nikakav. Sto se tice lezajeva na radilici problem se javlja kad se motor dize na zadnji tocak itd. Normalna voznja i ulje na maksimumu i nema sanse da se desi problem. Vozio sam taj motor 10 godina, a znam jos dosta slucajeva i ne znam nijednog da je imao tu situaciju. Taj problem sam video samo na internetu. Tako da ne bih bas rekao da je za izbegavanje.

• Podržavam 1

• motoras, 2643 postova

Ima i 1100 svojih prednosti tipa da paše dosta toga od zzr1100 ,te je lakše naći polovne delove,a i ako se želi nabrijati mašina jeftinije je.

Ja svakako vise naginjem na 1200. Jebe me samo što se ne prodaje nista od ovih motora što imam. Moram prvo Panku da rešim,a zatim i VN,pa kupujem zirexa.

Malo mi smor da kupujem S pa da pravim R,ali ako ne bude drugog izbora ići ću na tu varijantu.

Ne bih ti preporucio tu prepravku jer nije samo nosac, far i maska. Ima tu jos delova okolo koje ces morati da juris, a ponuda maltene i ne postoji.

• Podržavam 1

• Marko, 277 postova
25 minutes ago, stari roker said:

Ima i 1100 svojih prednosti tipa da paše dosta toga od zzr1100 ,te je lakše naći polovne delove,a i ako se želi nabrijati mašina jeftinije je.

Ja svakako vise naginjem na 1200. Jebe me samo što se ne prodaje nista od ovih motora što imam. Moram prvo Panku da rešim,a zatim i VN,pa kupujem zirexa.

Malo mi smor da kupujem S pa da pravim R,ali ako ne bude drugog izbora ići ću na tu varijantu.

Podrzavam prepravku, jer se uradi za jedno popodne. Iz prve ruke, treba ti samo oklop sa nosačem, satovi mogu da ostanu sa S modela samo uz modifikovan nosač istih (Ako ti bude trebalo imam nacrt). Na ramu ce ostati glavni nosac S oklopa koji mozes da ostavis ako jednog dana pozelis da ga vratis u S formu ili da ga odseces. US ebay ih je prepun tako da mozes tamo za jeftine pare to da uzmes a imas cak i kinesku varijantu R oklopa. Najvise vremena i novca bi otislo na lepo farbanje ali bi to onda bio pun pogodak 💪

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja