boris babic 744 Napisano Octobar 12, 2015 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni su te dve gume vrlo slicne! A nabavio sam i dobar set guma sa kramponom tako da cu ga probati i na offu! Vozim stari model 2008 stim sto sam ga kupio ponovo letos, stara ljubav zaborava nema! Next je moderniji i trebalo bi da je glatko superioran Anakiju. Smesa, sara, to je pre za poredjenje sa Pilot Road 3 nego sa A3. Pilot 4 je, opet, jos generaciju mladji. Tako to, u poredjenju, barem kazu testovi, ne mogu ja da tvrdim, jer nisam probao. Kad hocu da se opredelim, Motorrad online, Reifentest taj i taj, pa pogledam cega ima kod nas i to mi je vodilja, ne oslanjam se na licne utiske (cak ni na sopstveni, jer stagod da stavis novo, posle po'abane, ima da places od srece, zar ne?) Na Stromu sam imao Tourance EXP i Next (2X). Zadovoljan sam bio i jednim i drugim - sada vec razmatram novo za prolece. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brkajlo 1 Napisano Novembar 18, 2015 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sombor Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da pozdravim sve clanove, hvala za aktivnost na ovoj temi, pokupio sam zaista dosta podataka, a ocekujem da uskoro postanem vlasnik jednog Stroma. Imao bih samo pitanje, posto su postovi na tu temu malo stariji, koje su varijante da se kupi/naruci skid plate i crash bar za Stroma L1? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2564 Napisano Novembar 18, 2015 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan L1 je prelazno godište kod malog stroma,pretpostavljam da misliš na stariji model (2004-2011). Većina nas ima Givi/Kappa kreš bar i oni koštaju oko 100 eura kod uvoznika (Motoland i Trion motors).Pošto je ram isti i na novom modelu,isti ovi kreš barovi odgovaraju i na njega,u slučaju da misliš na noviji model. Skid plate i ralica ima raznoraznih,plastičnih ,aluminijumskih i cene su od 50-250 eura,u zavisnosti jel iz kućne varijante ili od nekog renomiranog proizvodjača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brkajlo 1 Napisano Novembar 18, 2015 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sombor Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to sam mislio, hvala na pomoci! Javljam se uskoro ponovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Novembar 18, 2015 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da pozdravim sve clanove, hvala za aktivnost na ovoj temi, pokupio sam zaista dosta podataka, a ocekujem da uskoro postanem vlasnik jednog Stroma. Imao bih samo pitanje, posto su postovi na tu temu malo stariji, koje su varijante da se kupi/naruci skid plate i crash bar za Stroma L1? U vezi crash bar možeš da vidiš i domaću radinost kod "SEBA"- Beograd, na ovom forumu je , a pogledaj i na internetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Novembar 18, 2015 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislite od Dunlop Trailmax TR91 gumama za Stroma? Gde su najpovoljnije za nabavku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4764 Napisano Novembar 18, 2015 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop TR 91 je zamenio Trailsmart. Ja sam je stavio na Teneru i prezadovoljan sam. TR 91 se vise ne proizvodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Novembar 18, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam izvozao ovo leto sa polovicnim anakee 2 gumama i bio sam zadovoljan kako drze. Sledece cu uzeti Anakee 3 , set je oko 250 evra pa ce vidimo kako se one ponasaju. Doktore sta si ti vozio na Stromu ranije? Iskustvo? Da ne kopam po temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Novembar 18, 2015 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop TR 91 je zamenio Trailsmart.Zar nije Trailsmart isključivo za asfalt? Koja još je preporuka za većinu road i malo off-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 18, 2015 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Anakee su zastarele gume, ako idu po toj ceni svakako preporucujem da pogledas neke iz nove generacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 242 Napisano Novembar 18, 2015 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja pazario set Heidenau K76 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Novembar 18, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Anakee su zastarele gume, ako idu po toj ceni svakako preporucujem da pogledas neke iz nove generacije. Pa i motor mi star koji ce miu gume novije generacije . Ajde baci ti neku preporuku. Ja pazario set Heidenau K76 K 76 sam vozio ranije na pegasu, bio sam zadovoljan. Za 650 je OK , na znam kako bi se pokazale za velikom stromu. Mada cinimi se da ih Lalajko vozi na R1100Gs i da ih hvali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4764 Napisano Novembar 18, 2015 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @zeka Na Stromu sam najzadovoljniji bio sa Metzeler Tourance EXP koje se na zalost vise ne prave i zamenio ih je Tourance Next. @jboban Ako pogledas TR91 i Trailsmart videces da je to skoro identicna guma na izgled, u pitanju je drugacija smesa i blago redizajniran gazeci sloj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 18, 2015 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo je limitirano, kao i svakog ovde. Ovu sezonu sam odvozao na Metzerler Tourtance Next i zadovoljan sam. Moja biblija ( ;-) ), Motorrad, u poslednjem broju sto mi pade saka za velike enduro motore, konkretno DL 1000 novi, sustinski predlaze: Bridegstone A40, Dunlop Trailsmar5t, Conti road Attack 2, Tourance Next i kao najbolje ocenjuje Pirelli Scorpion Trail II. Citao sam i neki raniji test, gde su odlicno ocenili i Michelin Pilot road 4. Ovde se, ocigledno, radi o prakticno isklljucivo street gumama. Imam negde poredjenje mix guma (tipa Karoo) protiv ulicnih, testiranih pod GS1200. Pposto ovde ima dosta zaljubljenika u teren, potrazicu pa prenosim sta kazu - ako ne davi. :-) Evo ga ovde, da ne pogubim posle. Kad stignem. http://www.motorradonline.de/motorradreifen/reifen-fuer-die-gs-klasse-im-test/667822 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Novembar 20, 2015 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Koristite li zimi i šta mislite o ovom stabilizatoru benzina? Da li motor držite na centralnom štenderu ili pomoćnoj (ćopavoj) nožici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Novembar 20, 2015 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko ugradio zujalicu za migavac? Izvinite što sam skrenuo temu o gumama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Novembar 21, 2015 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan @jboban: Cisto prodavanje magle... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 21, 2015 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Uf, kako je lako biti lenj... O gumama, sasvim kratko: uporedni test dominanto uličnih vs dominantno terenskih, Conti TKC 70, TKC 80, Dunplop Trailsmart, Metyeler Karoo i Michelin Pilot Road 4 Trail. Testirali su ih, sve na GS1200, na mokrom, suvom i po terenu. http://www.motorradonline.de/motorradreifen/reifen-fuer-die-gs-klasse-im-test-testkandidaten/667822?seite=6 Uopšteno i očekivano, ulične su na asfaltu bezbednije, posebno po kiši i bolje podnose opterećenje, odnosno duže traju. Primera radi, trag kočenja na mokrom sa 100 kmh, na Trailsmartu bio je najkraći sa 55.9m, na (fakat, zastarelom) TKC 80 bio je zaprepašćujućih 70.1m. Poredjenja radi, u trenutku kada je motor sa prvom gumom stao, onaj sa drugom još se kretao brzinom od 45 kmh. Meni bi ovo bilo dovoljno da kramponke isključim iz razmatranja za svakodnevnu vožnju i da offroad ambicije ispunjavam bez kompromisa na račun bezbedbnosti. Gume na drugom setu felni samo za to, drugi motor samo za offroad, štajaznam... Strom ionako nije baš za to. Inače, tragovi na kramponkama posle 10 jakih kočenja na asfaltu takvi su da nagoveštavaju veoma brzu degradaciju, tako da, ko hoće i offroad, možda je na duži rok i sa te strane jeftinije ulaganje u drugi set točkova guma? Da ne davim svojim zaključcima, Motorrad onima koji svakako žele nekakav offroad kapacitet preporučuje TKC 70 a ovde je ukupno najbolje ocenjen Trailsmart. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2564 Napisano Novembar 21, 2015 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Sa mojim stromom sam odvozao 2 seta anakee3 i jedan set anakee2,one bridgestone iz fabričke ugradnje ne računam jer su već bile plastične....Anakee 2 mi se više svidela od 3-ke iako je starija i na papiru bi trebalo da je lošija al eto...Sledeće će verovatno biti metzeler next,čisto da probam i njih i uporedim. Za nas amatere svaka novija guma je dobra i može puno više nego što mi možemo,tako da mislim da nema sada velike razlike izmedju proizvodjača u istoj klasi...par bodova gore-dole na testu,ja ne mogu da primetim.... Koristite li zimi i šta mislite o ovom stabilizatoru benzina? Da li motor držite na centralnom štenderu ili pomoćnoj (ćopavoj) nožici? Imam taj stabilizator i sipao sam ga kad ostavim motor u zimski san,a san ne traje nikad duže od mesec-dva u mom slučaju...uvek bude neki lep dan preko zime kad se provozam....za neki duži period stajanja možda i ima smisla,ipak gorivo nije sendvič da se tako brzo pokvari....Ako ti je lakše u glavi i mirniji si,kupi i sipaj. Mnogo važnije je da pred zimu rezervoar napuniš pun goriva jer je kod stroma izuzetno podložan koroziji,a to posle vuče neke druge probleme i izdatke... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Novembar 21, 2015 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo važnije je da pred zimu rezervoar napuniš pun goriva jer je kod stroma izuzetno podložan koroziji,a to posle vuče neke druge probleme i izdatke...Tako sam i uradio, a ipak sam i sipao određenu količinu stabilizatora. Verujem da nije preterano potreban, da ću motor voziti kad god bude prilika, a biće ih jer neće biti jaka zima, ali neće ni škoditi. Cela bočica je 625 din. a na 20 l goriva sipa se količina otprilike kao čašica rakije. Kad pomenusmo gorivo, dizne itd. da li se na motoru, kao na autu, ponekad koristi neki aditiv za čišćenje sistema ubrizgavanja, ili dizne čiste ultrazvukom u servisu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2564 Napisano Novembar 21, 2015 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikada koristio te aditive za dizne,nemam iskustva.Kad sam radio velike servise na 30000 i 60000 km,majstor je oba puta skidao i čistio dizne u ultrazvučnoj kadi.Zato je bitno da je rezervoar čist i nezapušten jer džaba čišćenje ako nije tako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 242 Napisano Novembar 21, 2015 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Milanezi ja sam sa fabričkim prešao 20000km i tek za sledeću sezonu planiram da ih zamenim, nisam primetio da su toliko loše. Uzeo sam set Haidenau k76 nadam se da nisu losije od ove bridgestone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2564 Napisano Novembar 21, 2015 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Nešo,moje bridgestone su bile stare 4-5 sezona i već dobro upolovačene kad sam kupio stroma sa njima,brzo sam ih i promenio,zato ih i nisam uporedjivao sa ovima posle njih .......A što si odabrao baš te gume (K76),šta te privuklo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 242 Napisano Novembar 21, 2015 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sto znam ovde na forumu ih nahvalise neke kolege, a i vozio sam zadnju na yamahu xj600 i bio zadovoljan, i cena im korektna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Novembar 22, 2015 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Kako se vama čine ručke? Meni bi odgovaralo da su malo deblje jer mislim da bi boje ležale u rukama. Neki predlog, iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...