Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• Drug član, 1190 postova

Pa meni su te dve gume vrlo slicne!

A nabavio sam i dobar set guma sa kramponom tako da cu ga probati i na offu!

Vozim stari model 2008 stim sto sam ga kupio ponovo letos, stara ljubav zaborava nema!

Next je moderniji i trebalo bi da je glatko superioran Anakiju. Smesa, sara, to je pre za poredjenje sa Pilot Road 3 nego sa A3. Pilot 4 je, opet, jos generaciju mladji.

Tako to, u poredjenju, barem kazu testovi, ne mogu ja da tvrdim, jer nisam probao. Kad hocu da se opredelim, Motorrad online, Reifentest taj i taj, pa pogledam cega ima kod nas i to mi je vodilja, ne oslanjam se na licne utiske (cak ni na sopstveni, jer stagod da stavis novo, posle po'abane, ima da places od srece, zar ne?)

Na Stromu sam imao Tourance EXP i Next (2X). Zadovoljan sam bio i jednim i drugim - sada vec razmatram novo za prolece.

:-)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 7 postova

Prvo da pozdravim sve clanove, hvala za aktivnost na ovoj temi, pokupio sam zaista dosta podataka, a ocekujem da uskoro postanem vlasnik jednog Stroma.

Imao bih samo pitanje, posto su postovi na tu temu malo stariji, koje su varijante da se kupi/naruci skid plate i crash bar za Stroma L1?

• Drug član, 1614 postova
  • Motocikl: V-STROM

L1 je prelazno godište kod malog stroma,pretpostavljam da misliš na stariji model (2004-2011).

Većina nas ima Givi/Kappa kreš bar i oni koštaju oko 100 eura kod uvoznika (Motoland i Trion motors).Pošto je ram isti i na novom modelu,isti ovi kreš barovi odgovaraju i na njega,u slučaju da misliš na noviji model.

Skid plate i ralica ima raznoraznih,plastičnih ,aluminijumskih i cene su od 50-250 eura,u zavisnosti jel iz kućne varijante ili od nekog renomiranog proizvodjača.

• Podržavam 1

• Drug član, 1068 postova
  • Motocikl: Tracer MT09

Prvo da pozdravim sve clanove, hvala za aktivnost na ovoj temi, pokupio sam zaista dosta podataka, a ocekujem da uskoro postanem vlasnik jednog Stroma.

Imao bih samo pitanje, posto su postovi na tu temu malo stariji, koje su varijante da se kupi/naruci skid plate i crash bar za Stroma L1?

U vezi crash bar možeš da vidiš i domaću radinost kod "SEBA"- Beograd, na ovom forumu je , a pogledaj i na internetu

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Ja sam izvozao ovo leto sa polovicnim anakee 2 gumama i bio sam zadovoljan kako drze. Sledece cu uzeti Anakee 3 , set je oko 250 evra pa ce vidimo kako se one ponasaju. Doktore sta si ti vozio na Stromu ranije? Iskustvo? Da ne kopam po temi.

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

Dunlop TR 91 je zamenio Trailsmart.

Zar nije Trailsmart isključivo za asfalt? Koja još je preporuka za većinu road i malo off-a?

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Anakee su zastarele gume, ako idu po toj ceni svakako preporucujem da pogledas neke iz nove generacije. 

Pa i motor mi star  :)  koji ce miu gume novije generacije .  :)   

Ajde baci ti neku preporuku.

Ja pazario set Heidenau K76 

K 76 sam vozio ranije na pegasu, bio sam zadovoljan. Za 650 je OK , na znam kako bi se pokazale za velikom stromu. Mada cinimi se da ih Lalajko vozi na R1100Gs i da ih hvali.

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

@zeka

Na Stromu sam najzadovoljniji bio sa Metzeler Tourance EXP koje se na zalost vise ne prave i zamenio ih je Tourance Next.

@jboban

Ako pogledas TR91 i Trailsmart videces da je to skoro identicna guma na izgled, u pitanju je drugacija smesa i blago redizajniran gazeci sloj

Moje iskustvo je limitirano, kao i svakog ovde. Ovu sezonu sam odvozao na Metzerler Tourtance Next i zadovoljan sam. Moja biblija ( ;-) ), Motorrad, u poslednjem broju sto mi pade saka za velike enduro motore, konkretno DL 1000 novi, sustinski predlaze:

Bridegstone A40, Dunlop Trailsmar5t, Conti road Attack 2, Tourance Next i kao najbolje ocenjuje Pirelli Scorpion Trail II. Citao sam i neki raniji test, gde su odlicno ocenili i Michelin Pilot road 4. 

Ovde se, ocigledno, radi o prakticno isklljucivo street gumama. Imam negde poredjenje mix guma (tipa Karoo) protiv ulicnih, testiranih pod GS1200. Pposto ovde ima dosta zaljubljenika u teren, potrazicu pa prenosim sta kazu - ako ne davi.

:-)

Evo ga ovde, da ne pogubim posle. Kad stignem.

http://www.motorradonline.de/motorradreifen/reifen-fuer-die-gs-klasse-im-test/667822

Uf, kako je lako biti lenj... O gumama, sasvim kratko: uporedni test dominanto uličnih vs dominantno terenskih, Conti TKC 70, TKC 80, Dunplop Trailsmart, Metyeler Karoo i Michelin Pilot Road 4 Trail. Testirali su ih, sve na GS1200, na mokrom, suvom i po terenu. http://www.motorradonline.de/motorradreifen/reifen-fuer-die-gs-klasse-im-test-testkandidaten/667822?seite=6

Uopšteno i očekivano, ulične su na asfaltu bezbednije, posebno po kiši i bolje podnose opterećenje, odnosno duže traju. Primera radi, trag kočenja na mokrom sa 100 kmh, na Trailsmartu bio je najkraći sa 55.9m, na (fakat, zastarelom) TKC 80 bio je zaprepašćujućih 70.1m. Poredjenja radi, u trenutku kada je motor sa prvom gumom stao, onaj sa drugom još se kretao brzinom od 45 kmh.

Meni bi ovo bilo dovoljno da kramponke isključim iz razmatranja za svakodnevnu vožnju i da offroad ambicije ispunjavam bez kompromisa na račun bezbedbnosti. Gume na drugom setu felni samo za to, drugi motor samo za offroad, štajaznam... Strom ionako nije baš za to. Inače, tragovi na kramponkama posle 10 jakih kočenja na asfaltu takvi su da nagoveštavaju veoma brzu degradaciju, tako da, ko hoće i offroad, možda je na duži rok i sa te strane jeftinije ulaganje u drugi set točkova guma?

Da ne davim svojim zaključcima, Motorrad onima koji svakako žele nekakav offroad kapacitet preporučuje TKC 70 a ovde je ukupno najbolje ocenjen Trailsmart.

Sa mojim stromom sam odvozao 2 seta anakee3 i jedan set anakee2,one bridgestone iz fabričke ugradnje ne računam jer su već bile plastične....Anakee 2 mi se više svidela od 3-ke iako je starija i na papiru bi trebalo da je lošija al eto...Sledeće će verovatno biti metzeler next,čisto da probam i njih i uporedim.

Za nas amatere svaka novija guma je dobra i može puno više nego što mi možemo,tako da mislim da nema sada velike razlike izmedju proizvodjača u istoj klasi...par bodova gore-dole na testu,ja ne mogu da primetim....

Koristite li zimi i šta mislite o ovom stabilizatoru benzina? Da li motor držite na centralnom štenderu ili pomoćnoj (ćopavoj) nožici?

Imam taj stabilizator i sipao sam ga kad ostavim motor u zimski san,a san ne traje nikad duže od mesec-dva u mom slučaju...uvek bude neki lep dan preko zime kad se provozam....za neki duži period stajanja možda i ima smisla,ipak  gorivo nije sendvič da se tako brzo pokvari....Ako ti je lakše u glavi i mirniji si,kupi i sipaj.

Mnogo važnije je da pred zimu rezervoar napuniš pun goriva jer je kod stroma izuzetno podložan koroziji,a to posle vuče neke druge probleme i izdatke...

• Podržavam 1

Mnogo važnije je da pred zimu rezervoar napuniš pun goriva jer je kod stroma izuzetno podložan koroziji,a to posle vuče neke druge probleme i izdatke...

Tako sam i uradio, a ipak sam i sipao određenu količinu stabilizatora. Verujem da nije preterano potreban, da ću motor voziti kad god bude prilika, a biće ih jer neće biti jaka zima, ali neće ni škoditi. Cela bočica je 625 din. a na 20 l goriva sipa se količina otprilike kao čašica rakije.

Kad pomenusmo gorivo, dizne itd. da li se na motoru, kao na autu, ponekad koristi neki aditiv za čišćenje sistema ubrizgavanja, ili dizne čiste ultrazvukom u servisu?

Nisam nikada koristio te aditive za dizne,nemam iskustva.Kad sam radio velike servise na 30000 i 60000 km,majstor je oba puta skidao i čistio dizne u ultrazvučnoj kadi.Zato je bitno da je rezervoar čist i nezapušten jer džaba čišćenje ako nije tako.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 501 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

Milanezi ja sam sa fabričkim prešao 20000km i tek za sledeću sezonu planiram da ih zamenim, nisam primetio da su toliko loše.

Uzeo sam set Haidenau k76 nadam se da nisu losije od ove bridgestone

Nešo,moje bridgestone su bile stare 4-5 sezona i već dobro upolovačene kad sam kupio stroma sa njima,brzo sam ih i promenio,zato ih i nisam uporedjivao sa ovima posle njih .......A što si odabrao baš te gume (K76),šta te privuklo ? 

Kako se vama čine ručke? Meni bi odgovaralo da su malo deblje jer mislim da bi boje ležale u rukama. Neki predlog, iskustva?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja