Nesa-St 242 Napisano Novembar 5, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolegama stromasima, nedavno sam postao vlasnik stroma 650 L3 sa 3000km na satu, i veoma sam zadovoljan ovom makinom , pre toga sam vozio Yamahu XJ600 s diverzion i razlika je stvarno velika, uskoro cu da kacim neku fotku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 242 Napisano Novembar 5, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, od nedavno sam postao vlasnik V-Strom 650 ABS 2006. Iako sam zbog vremenskih uslova uspjeo da ga provozam svega mozda 200-250km prilicno sam zadovoljan jer mi je pruzio upravo ona poboljsanja koja sam ocekivao u odnosu na moj prethodni motor(Kawasaki Z750). Ubrzo cu posataviti i neke slike, a trenutno sam u potrazi za dodatnom opremom. Ono sto me najvise zanima su: skid plate, nosaci bocnih kofera i bocni koferi pa ako neko ima nesto od toga na prodaju neka javi. Sto se tice skid plate-a, vec sam pitao u temi sa opremom za strom ali evo i ovdje da pitam posto vidim da je tema aktivnija. Da li neko kod nas radio ovo za stroma jer sve sto sam gledao uglavnom moze da se poruci iz amerike a ne daje mi se brdo para za postarinu pa da me jos na carini oderu ovi nasi? Problem je sto se vecina aftermarket skid plate montira na crash barove iste firme a ja imam GIVI-jeve tako da su uglavnom nekompatibilni. Bocne nosace imas u Motolandu, danas sam ih porucio kappini cena 11.800 din, monokey sistem kacenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgArD 0 Napisano Novembar 6, 2013 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kotor Motocikl: 2006 DL650 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, od nedavno sam postao vlasnik V-Strom 650 ABS 2006. Iako sam zbog vremenskih uslova uspjeo da ga provozam svega mozda 200-250km prilicno sam zadovoljan jer mi je pruzio upravo ona poboljsanja koja sam ocekivao u odnosu na moj prethodni motor(Kawasaki Z750). hehehe ja sad radim upravo supronu stvar. prelazim sa dl650 2007 na z750r :) Zavisi sta trazis, srce ce mozda biti punije radi performansi ali zato tijelo ima da pati! Udobnost je nauporediva, od mekoce sjedista do polozaja u voznji, dva svijeta. Al' sa srecom u svakom slucaju Z750R je sjajan sa poboljsanim amortizerima i kocnicama i vec cuvenom pouzdanoscu savrsen naked! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 6, 2013 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam razmišljao o Kawi. Mnogo simpa vozilo, ali neudobno bre. Čak i prilično neatraktivna S varijanta, koja mi je bila primarna meta. O komforu suvozača da ne pričamo. Naravno, pojam udobnosti razlikuje se i ima različitu težinu kada imaš 15-20 godina više ili manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgArD 0 Napisano Novembar 6, 2013 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kotor Motocikl: 2006 DL650 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam razmišljao o Kawi. Mnogo simpa vozilo, ali neudobno bre. Čak i prilično neatraktivna S varijanta, koja mi je bila primarna meta. O komforu suvozača da ne pričamo. Naravno, pojam udobnosti razlikuje se i ima različitu težinu kada imaš 15-20 godina više ili manje. Sve je lako kad si mlad! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 6, 2013 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam razmišljao o Kawi. Mnogo simpa vozilo, ali neudobno bre. Čak i prilično neatraktivna S varijanta, koja mi je bila primarna meta. O komforu suvozača da ne pričamo. Naravno, pojam udobnosti razlikuje se i ima različitu težinu kada imaš 15-20 godina više ili manje. Sve je lako kad si mlad! E, kad si mlad... Nista te ne boli, a i ako boli, boli te samo dupe! Ovde, u ovom forumu to nije nikakvo otkrovenje, ali ipak da ponovim: potpuno sam odusevljen Stromom na dugim voznjama. Posebno solo, kada mozess da rasteretis pomenuto dupe malo i kolena pomeranjem na zadnje sediste, moze da se tera ceo dan bez ikakvog problema. Udvoje, to je vec kudikamo bolnije, mada, sa klincem sam uradio bg-tasos u cugu (isto tako i nazad) i par dana kasnije do zagreba (i narednog dana nazad). Moze, ali posebno ta tura od 850 km u bloku dosta tesko padne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 242 Napisano Novembar 7, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Iskoristismo današnji lep i sunčan dan i provozasmo stromove malo po okolini da se nadišu svežeg vazduha Pošto je bilo sumnjičavih na forumu u vezi potrošnje novog stroma morao sam da slikam i dokuNmentujem : ukupna predjena kilometraža prosečna potrošnja na toj kilometraži Moj manje trosi Rezervoar bio do cepa, presao 250 km, i dolio 9.5 l benzina, vozio sam izmedju 80 i 120 km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2557 Napisano Novembar 7, 2013 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad voziš ko baba Aj napiši kako ti se čini motor do sada,neki tvoj utisak.Mislim da nema na forumu nijedan vlasnik novog stroma sem tebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 7, 2013 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Ide li iko odavde u subotu na onaj piknik, do Ostrvice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 242 Napisano Novembar 7, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad voziš ko baba Aj napiši kako ti se čini motor do sada,neki tvoj utisak.Mislim da nema na forumu nijedan vlasnik novog stroma sem tebe. Prvi utisci su veoma pozitivni, s obzirom da sam pre njega vozio XJ600 iz 2003, razlika je velika u korist stroma, mnogo je udobniji, zastita od vetra bolja, ram je cvrsci, ma sve bolje . Sad neznam za razlike izmedju starog i novog stroma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 10, 2013 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan http://www.webbikeworld.com/motorcycles/suzuki-v-strom-1000-abs/intro.htm Questions and Answers: Can ABS be switched off or adjusted in any way for off-pavement riding? A: TCS has 2 modes and can be switched off. ABS can not be switched off. Base pricing USA and Canada?A: UPDATE (November 2013): U.S. price said to be $12,699.00. A V-Strom 1000 Adventure model will list for $13,999.00. It will include saddlebags, windscreen, hand guards, crash bar and aluminum bash plate. Colors will include Glass Sparkle Black as standard or the Adventure option package can be installed by the dealer on the Candy Daring Red or Glass Desert Khaki versions. UK pricing said to be £9,999.00 (incl. VAT). Seat heights - standard and low seat? A: 820 mm (32.3") or 855 mm (33.6") options in Europe. Spoked wheels to become available for off-road? Suzuki said no. My feeling is that the bike is on-road only, like the Multistrada, despite the press hype. What is the power output in Watts?Suzuki said it's not defined yet; prototypes are still being tested.[*]What grade of gasoline does it require? Suzuki doesn't know yet whether 90 octane will be required in Europe, U.S. or both.[*]Does Suzuki have test ride bikes there at the show? If so is your mole going for a test ride? No, the two bikes at the show are late prototypes from Europe. The bikes aren't even in production yet.[*]Front/rear balance of the bike? What was their target and achievement? Will ask.[*]V-Stroms up to now have targeted rather lightweight rider so many of us have had to "upgrade" the suspension. [i did and I only weigh 150]. What is the target load and do the shock and forks have more headroom than the past models? Don't know, will ask but I have a feeling we won't get a clear answer on this. From "J.B." (October 2013): "Thanks for your post on the webBikeWorld website. I am sure you are hearing from many 'Strommers… the big question is: Price!… Thanks for your info, and I will be keeping an eye out for further posts…" Rick's Reply: I did ask, no MSRP set yet but I'll keep after them to find out! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammer 134 Napisano Novembar 10, 2013 Svrati ponekad, 412 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ubrzo cu posataviti i neke slike, a trenutno sam u potrazi za dodatnom opremom. Ono sto me najvise zanima su: skid plate, nosaci bocnih kofera i bocni koferi pa ako neko ima nesto od toga na prodaju neka javi. Imas ovde bocne kofere. Vidjao sam ih na stromu i dobro izgledaju. http://forum.bjbiker...a/page__st__200 Ovih dana sam skinuo rezervoar, pumpu.... cisto da pregledam u kakvom su stanju i da uradim modifikaciju (izbusim rupu ) na pumpi. Rezervoar je u odlicnom stanju kao i pumpa. Pumpa je vec bila skidana verovatno radi ciscenja spoljasnjeg tj filtera niskog pritiska. Bilo je malo prljavstine ali sam rasklopio sve i ocistio kako treba. Na pumpi nije radjeno premoscivanje pa mi ostaje da se nadam da motor i nije presao tako mnogo. Satovi su menjani (u miljama su) pa ne znam stvarnu kilometrazu. Odradio sam bajpas sve po uputstvu. Pumpa je inace radila dobro, malo je zujala ali valjda je kod svih tako. Ovo sam radio preventivno posto znam da kad pumpa ode drz se dobro za novcanik. Evo ga ovde ako neko nije upucen: http://www.vstrom.in...pic,6105.0.html Sutra treba da kupim spoljni filter i da ga namontiram na crevo za beznin. Sad jedno pitanje za ljude kod kojih je to vec radjeno. Koji filter da uzmem ako moze neko da vidi tacnu oznaku kod njega na motoru i da napise ovde u temi bio bih zahvalan? Racunam da ce fradov filter koji se uklapa po dimenzijama da zavrsava posao ali mi je lakse ako znam tacnu oznaku filtera koji je kod vas. U cemu je fora sa ovom modifikacijom pumpe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1412 Napisano Novembar 10, 2013 Drug član, 1944 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan U pumpi je smesten filter goriva koji se ne menja. Vremenom se on zaprlja, pumpa pocne otezano da radi, gorivo ne moze da prolazi kroz zaprljan filter i na kraju pumpa crkne.Da se to ne bi desilo napravi se rupa na pumpi da gorivo moze da zaobidje taj filter. Stavi se spoljni filter na crevo od goriva koji moze da se menja i to je to. Imas sve na linku koji sam postavio. Ovim postupkom se ne remeti pritisak u pumpi ni bilo sta drugo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1412 Napisano Januar 2, 2014 Drug član, 1944 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Puno lepih i sigurnih km drugari u novoj godini. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2557 Napisano Januar 13, 2014 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Naleteo sam danas na ovaj oglas.Ako nekome treba vizir za stroma,izgleda mi kao nov,a i cena je povoljna. http://www.kupujemprodajem.com/Suzuki-vizir-original-Akcijaaaaaaaaaaaaa-9487632-oglas.htm?filter_id=3189808 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Januar 22, 2014 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan http://www.motorrad-news.com/suzuki-v-strom-650-abs-sondermodell-traveller-plus/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Dobar pogled na razne kofere ako neko razmislja: http://www.dl650.org/comparo-valises.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Januar 29, 2014 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Dobar pogled na razne kofere ako neko razmislja: http://www.dl650.org...ro-valises.html Sem pogleda na kofere, na tom forumu ima još svašta-nešto... Između ostalog, veoma lepih i detaljnih opisa sa slikama za raznorazne modifikacije koje su ljudi radili na svojim stromovima. Ja sam se najviše zadržao na nosačima GPSa iznad instrument table. Iako ne razumem francuski, tu je Translate.google. Inače, pošto je zima... A mene očigledno svrbi novac u džepu, počeo sam da razmišljam o dodatnoj opremi za svog novog ljubimca. U glavi mi već odzvanja MILJANOVA poruka u kojoj piše da ovo nije tema za dodatnu opremu... Ali, kontam, ovde će pre ljudi da vide. Želim da uzmem nekoliko stvari: Cruise control: http://shop.touratec...strom-2011.html (putujem dovoljno često i dovoljno dugo autoputem, tako da znam da mi treba, stoga nema potrebe da raspravljamo o upotrebljivosti) Crossbar: http://shop.touratec...ys-bmw-hp2.html Forkbrace, Maglenke. E sad, pitanje vezano za crossbar i forkbrace: da li ih imate, da li i jedno i drugo pomaže stabilnosti motocikla, i da li mogu da naručim od nekog u domaćoj radinosti da mi ih napravi/prekopira. Crossbar se pravi od jedne cevi koja se spljošti na krajevima, probuši i stave dve šelne od 22mm. To mi je glupo da naručujem, a nisam namajstoričav. Za forkbrace sam čuo da su ljudi pravili po modelu... Za cruise control, ovaj konkretni, sa linka ću da se otvorim, zato što mislim da je najbolji od svih koje sam probao. Ako neko zna za bolji, neka predloži. I na kraju... Ne bih da dajem 100 EUR + troškovi transporta i carine za Touratech maglenku, pa me interesuje da li to negde može da se nađe u domaćoj radinosti, kao i koliko opterećuje akumulator? Ili da stavim neke one riblje oči, ili nešto sa LEDom? Svaki savet je dobrodošao. Uzgred, ne predstavih se... Ja sam Dejan. Neki me znate. Od skoro sam vlasnik lepog Stroma, i došao sam da se učlanim u sektu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Januar 29, 2014 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Za maglenke samo LED , naruči preko dx.com Evo primera, ima još boljih i jačih samo treba tražiti po dx http://dx.com/p/10w-3200k-700-lumen-warm-white-led-spot-light-bulb-12v-55324#.UulDCLR0k4g Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan http://www.v-stromforum.de/viewtopic.php?t=1371 Pitanje je koliko je snazan dinamo na DL650, apropo kacenja uredjaja. Pa pise: oko 375W pri 5000 obrtaja. Odmah odbij snagu stalno ukljucenih farova, dakle 110-120W. Pa racunaj sta moze a za sta moras da instaliras malu elektranu na vetar. Sta ce ti maglenke (uzgred da pitam)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2557 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce ti maglenke (uzgred da pitam)? Borise,jel se ti šališ ili si ozbiljan sa ovim pitanjem??? Kako šta će mu ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Zaista sam ozbiljan - posebno u kontekstu pitanja o opterecenju generatora. Strom ima odlicna svetla, bez zamerke. Mogu da zamislim da pri voznji po nekoj mnogo gustoj magli sa suvozacem standardni farovi neprijatno visoko osvetle istu - ali ne cini mi se da bi i pod takvim (rekao bih veoma retkim okolnostima) maglenke nece pomoci. Spreman da budem ispravljen! Priznajem da sam mislio i su grejane rucke sranje, ali to sam korigovao. Da naglasim: ne ulazim u pitanje da li to lepo izgleda ili ne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Sad pogledao malo. Evo jednog zanimljivog proizvoda. Pa cak i taj, dobro integrisan, deluje mi kao overkill. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2557 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Svaki pravi ADVENTURE motor ili onaj koji teži to da postane mora da ima maglenke,al samo i isključivo LED ; D;D;D Ti ga lepo savetuješ!!! Kako da vozi po magli,da upadne siroti stroma u rupu.D;D;D I ja ću da turim maglenke,ionako mi je akumulator pri kraju ;-) Ima druga tema za opremu ,u ovoj je ZABRANJENO pisati D;D;D P.s Malo se šalimo,ubi ova zima ;-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Letos sam na Tasosu isao u avanturu, jedno 30 km preko planina po prasini i (mnogo gore) krupno drobljenom kamenu. Nisu ove nase (voljene) tetke za to! Samo onroad, minimum off. Inace, ja sam sa svog skinuo xenone i vratio serijsko svetlo. Nije mi se svidjalo da nerviram sve redom, a brinuo sam i da me ne skinu sa druma u Sloveniji - neko negde rece da to moze da se desi. A zima ubi, da. Kukam, a ne bi trebalo, proslog utorka sam smestio motor na spavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...