Jump to content

Moto Zajednica

yamaha r6 2008 lampica od ulja???

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova

imam jedan problem! motor mi je bio malo udaren sa prednje strane od udara je bio slomljen dzek koji ulazi u istrument tablu pa sam promijenio taj dio instalacije komplet i sve mi radi normalno osim sto mi  treperi lampica od ulja! nivo ulja u motoru je normalan! moze li biti neka greska do instalacije ili treba da provjerim nesto drugo! mislim da je pinjol od ulja u redu??????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 30 postova

procitao sam na forumu da neki imaju slican problem kao moj i da je resenje sto ce dosuti ulje nam aximum jer ako je i malo ispod maximuma pali se lampica! ja sam uradio isto ali meni se i dalje pali! treperi ??????

motor je star cetiri mjeseca nemoguce da je viskozitet ulja los pa ne moze da napravi pritisak??????

• U prolazu, 30 postova

sve sam dzekove pregledao i svaki je u redu! nasao sam i pinjol koji stoji  na motoru tacno kod zadnjeg amortizera ali ne znam jeli to od ulja ili od temperature??? ako je do instalacije smeta li mi to da vozim motor????

• Drug član, 1261 postova

Lampica na R6 yamahi (generalno na svim novijmi Yamahama) je signal za nivo ulja a ne za pritisak. Ako redovno (pre svake vožnje)proveravaš nivo ulja, možeš slobodno i da isključiš lampicu, (ako te nervira). Dakle samo nivo ne i pritisak.

Pozovi Nesu Lazarevica iz kg-a ,pitaj ga dali ona signalizira pritisak ili nivo i dali je dosad imao problema sa tim jmoguce da je ostecen sam transmiter prilikom udarca

Može da zove i ličmo Haitorua Yamahu ali džabe, i dalje je nivo a ne pritisak, samo pri anlasovanju lampica se upali kao signal da je ispravna ;D ;D ;D

kako da ugasim lampicu ? treba li samo da skinemdzek sa pinjola ili nesto drugo????

Prvo skini džek, pa ako se lampica ugasi onda je do davača, pa ga promeni. U to čisto sumnjam pošto mi se još nije dogodilo. Ako je isto kao ne predhodnim R6, onda bi ta lampica trebala da signalizira i pregrevanje motora, zavisi koja ikonica blinka pored, na LCDu. Ako je nacrtana temparatura a ne kantica za ulje onda ti je davač temparature zveknuo ili ti je vod od njega na masi. Moraš malo truda da uložiš ili neku paru za majstora. Motor ti je nov nema razloga da praviš sranje ;D ;D ;D

• U prolazu, 30 postova

jedan majstor mi je rekao da je moguce kada se prevrnuo motor da se zaglavio plovak od ulja koji stoji u karteru! ako je to dali mogu voziti motor bez problema ili moram skidati karter i to vratiti kako treba???

ima li yamaha plovak od ulja??

Nije baš klasičan plovak, ali radi na tom principu, nalazi se sa donje starna kartera i skda se na dva šrafa, jedino što moraš ispustiti ulje ;D ;D ;D Skini konektor sa njega i lampica bi trebalo da se ugasi, ako se ne gasi onda je problem u instalaciji.

ima li yamaha plovak od ulja??

Nije baš klasičan plovak, ali radi na tom principu, nalazi se sa donje starna kartera i skida se na dva šrafa, jedino što moraš ispustiti ulje ;D ;D ;D Skini konektor sa njega i lampica bi trebalo da se ugasi, ako se ne gasi onda je problem u instalaciji.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja