Jump to content

Moto Zajednica

Transalpina (Pasul Urdele) - kisa, blato, kamenje i dobro dustvo - opet Rumunija

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Pa da ste ovu turu odradili mesec dana ranije, bila bi prijatnija....

Eeeee, ali ovako je bilo zanimljivije!!! Bez obzira na vremenske uslove,to nam ni najmanje nije smetalo da uzivamo u voznji i druzenju.

Odoh malo da odmaram i, nadam se do sutra prelezim ovu prehladu, pa nastavljamo gde smo stali.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Eee, Tomo druze, imao si eksluzivno pozivno pismo...  ;D

Nisam siguran da bi bilo lepse, ovako smo se malo namucili, ali smo zato bili visestruko nagradjeni prizorima. Trudili smo se da nam fotografije docaraju delic atmosfere, ali mislim da ni Mikka, ni Kuglager, ni ostali pro fotografi nemaju dovoljno tesku artiljeriju za taj spektar boja. Najlepsi jesen koji sam doziveo ikad.

Vraticu se bar jos jednom, u to sam siguran. :)

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Bez obzira na vremenske uslove,to nam ni najmanje nije smetalo da uzivamo u voznji i druzenju.

Pa smeta meni. Ja ovo čitam u pelerinu i gumenim čizmama!

• Zainteresovan, 554 postova

Celu ovu turu smo moji klinci i ja presli poni biciklima vise puta, nista posebno a i slike su vam lose...smajli koji crkava od ljubomore  ;D

Salu na stranu odusevljen sam i sve vise resen da i ja odem u Rumuniju kad porastem, prelepo nema sta...

Nismo ni mi dugo cekali.Uskoro smo se obukli i krenuli dalje. Prvih nekoliko kilometara podloga je bila pomenljiva... malo loseg asfalta, malo losijeg asfalta, malo zemlje... i tako u krug. Posto smo iza sebe ostavili akumulaciju Oasa, opet smo usli u guscu sumu. Sto je suma postajala gusca to je i put bivao losiji. Uskoro je sve sto je bilo pod tockovima je bilo fino blato... kao puding.

LWhNp_0101tm6.jpg

Ipak nije dugo potrajalo i put se ponovo pretvorio u dobar makadam. Sa jedne strane nam je to bilo olaksanje. Mogli smo malo dodati gasa i poigrati se sa proklizavanjima i krivinama, ali sa druge strane, znali smo da sto je put bolji, to smo blizi kraju ove avanture. Uskoro je makadam postao ponovo asfalt, pa jako dobar asfalt i za cas smo bili u gradu Sebes na magistrali.

Bez zaustavljanja smo nastavili dalje i ubrzo smo prosli gradic Orastie. Cim se izadje iz gradica u levoj krivini je potrebno stati sa leve strane kod velikog parkinga. Tu se nalazi restoran koji nas vec dobro poznaje. Nijedno nase putovanje ovim krajevima ne prodje bez rucka ili vecere ovde. Posto smo napunili stomake uz pice smo se dogovarali sta cemo dalje. Kvarisa je cvrsto odlucio da natoci goriva i da nastavi za Beograd, posto su mu javili nesto u vezi ispita. Nastavili smo zajedno do grada Simeria, gde je on nastavio pravo, a mi smo skrenuli levo za Hunedoaru. U tom gradicu se nalazi prelep zamak, koji smo ja i Joseph vec ranije posetili. U okolini zelimo da pronadjemo mesto za kamp, pa da ga sutra posetimo.

Prosli smopored zamka i posle 10-ak kilometara smo nasli zgodno mesto. Digli smo sator, teskom mukom po kisi smo zapalili vatru, i narednih par sati proveli u sredjivanju utisaka uz par limenki Ursus-a.

QZDss_0201qj7.jpg

5yMVx_0202so4.jpg

Ujutro, standardno pakovanje, dorucak,... dobili smo SMS da jeKvarni stigao u BG oko 3 sata ujutro...

Motore smo zajednickim snagama, jedan po jedan izgurali do puta. Otisli smo do grada na kafu i razmenili malo eura da imamo za gorivo. Zatim smo se vratili do zamka. Prosli put kada smo sa Josephom bili ovde, deo zamka je bio zatvoren zbog nekog snimanja, pa smo sad hteli da ga vidimo celog a i da pokazemo Bati.

eCmEi_0301xw6.jpg

Cb7oX_0302rz6.jpg

glYmY_0303lc6.jpg

PRJH2_0304kj8.jpg

y5oQ7_0305ui2.jpg

Oko podne smo izasli iz zamka i krenuli kuci. Ostalo je jos svega oko 300 kilometara ovog putovanja. Joseph je vozio prvi, ja iza njega, a Bata na zacelju. Oko 50 kilometara posto smo krenuli na magistrali kroz sumu, po skoro savrsenom asfaltu, peglali smo onako, bas posteno. Odjednom Josephova stopaljka se zasijala ispred mene. Deloao je nekako lelujavo. Kada smo se zaustavili, video sam ga kako gleda zadnji tocak. Guma je bila prazna. Stali smo sa strane. U gumi je bio poveci ekser.

cebaj_0403qp3.jpg

ZWlx3_0401rv8.jpg

TYWnD_0402xr1.jpg

Kada smo vec stali, vreme smo iskoristili da pojedemo poslednje konzerve koje su nam ostale. Spremili smo se, gumu smo napunili sprejom za gume i krenuli dalje. U gradu Lugoj smo stali na OMV-u da proverimo kako se Josephova guma drzi. Posto je delovalo u redu odlucili smo da popijemo kafu. Imali smo taman toliko para da popijemo jednu... ne po jednu, nego jednu... koju smo nas trojica podelili. Posle toga nista interesantno. Lugoj-Temisvar-granica-Zrenjanin-Temerin, a Bata je nastavio do Vrbasa.

Evo i prikaza rute:

n45sx_transalpinaqv3.jpg

Sta jos reci... 4 dana, oko 1200km, odlicna voznja, odlicno drustvo, odlicna avantura. Sta nam jos ostaje? Pa da se okupimo ponovo i ponovio sve sledeceg leta!!!

• Svakom po zasluzi, 12419 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bravo momci! Fenomenalna tura sa zezanjem, smrzavanjem, drndanjem po makadamu, divnim pejzažima i voooooožniji!

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nadam se da cemo ovo reprizirati sledeceg leta. Planiram za sledecu godinu jednu 7-10 dana voznju po Rumuniji pa cu kosultovati i vas i vase putopise oko trase.

Mocna stvar su ovi sprejevi, osecam se mirnije kad znam da se o ovakve rupe mogu okrpiti na tockovima sa unutrasnjom gumom.

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Jednoga dana kad budem izasao iz R voda i kupio enduro, teram vas da opet idete u Rumuniju ali tada i ja idem sa vama.

To je sve sto imam da kazem.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Prosli put kada smo sa Josephom bili ovde, deo zamka je bio zatvoren zbog nekog snimanja, pa smo sad hteli da ga vidimo celog a i da pokazemo Bati.

xf6cl_0303lc6.jpg

A u podrum niste smeli da udjete ?  ;D

• Zainteresovan, 503 postova

Ovo je vožnja, ovo je doživljaj! Nemojte biti skromni, stavite ovaj putopis i na motori.hr forum. Kako vam zavidim i mrzim vas zbog toga.

Imam puno pitanja i nemojte biti ljeni mi sve ispričati u subotu, nadam se da ćemo se vidjeti u Temerinu.

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Sve u svemu............ODLICNO, ja sam istinski uzivao citajuci vasu reportazu.

Lepa avantura, prelepa priroda, odlican pristup putovanju - pravi bajkerski..........zao mi je sto Joseph prodaje motor............zelim mu da sto pre kupi drugi, po njegovoj meri.

Sta da kazem ???  ..............zavidim vam.

Pozdrav iz Afrike.

Momci, dajte rutu putovanja, da vidimo gde se sta nalazi :)

znao sam da sam nesto zaboravio!!!

Uradicu ovog vikenda pa cu postaviti

• Svrati ponekad, 145 postova

Odlican putopis,odlicna ruta, samo malo vlaznije za moj ukus,ali nema veze

bitno je da ste se odlicno proveli i izvozali.Ono sto me interesuje je da li je

klima tamo preko leta malo suvlja i kom periodu(mislim na off-road deo puta) :);)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja