Jump to content

Moto Zajednica

Ducati 1198 izlazi sledeće godine

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

ducati-to-feature-11_460x0w.jpg

Imaće 170 konja, 10 manje od 1098R, ali će biti znatno jeftiniji, 11500€. Skuplja verzija, 1198S koštaće oko 14500€.

http://www.topspeed.com/motorcycles/motorcycle-news/ducati-to-feature-1198-model-in-next-year-s-lineup-ar64183.html

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ducatista, 2905 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Zvanicni Ducatijev sajt jos uvek nije objavio nista, mada iskreno i ocekivao sam ovakvu evoluciju samo mozda 2010. Ne znam samo u kom pravcu ce se kretati razvoj ovog modela. Nadam se da nece biti ko sa 999, par godina i kanta

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N
link=topic=24297.msg322401#msg322401 date=1222194004]

Sto to?! Jedan od najlepsih motora ever :)

Sve, dok ga zapravo ne pogledas! ;D

Kao sto je Claudio Castigioni (Covek cije ime ne umem pravilno da spelujem  :() izjavio, "Tamburini je napravio sjsjan posao sa 916, Ducatijeva je greska sto su tako nesto povukli iz prodaje." Tako da se nadam da nece isto uraditi i sa 1098...  A sto se cene tice, ako stvarno bude takva (a nece), neznam... ja cu...  :-X :-X :-X

link=topic=24297.msg322401#msg322401 date=1222194004]

Jedan od najlepsih motora ever :)

Ma ne sporim da je lep  :D, nego više nije za SBK jer je povećana dozvoljena kubikaža za twinove, a puno košta, tako da je bolja kupovina 1098, koji je i lepši, bar meni. A taj motor nije da se vozi po ulici, nije pravljen za to.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ducati_999

"Konstruiran štopericom, dizajniran natjecateljskom stazom", glasi tvornički opis dugoočekivanog nasljednika neprihvaćenog modela 999. Modelu 999 štošta se zamjeralo u krugovima Ducatista - od napuštenog šarma linije 916 do tehnikalija koje su više dolikovale jednom japancu, nego talijanskom ponosu. Zbog toga 1098 odmah pokazuje svoj smisao: performanse ispred dizajna.

http://www.motori.hr/Ducati_1098_1630.html

Čitam sam dosta o tom motoru, ali ga nisam imao, tako da je ovo ono što sam pročitao o njemu.

• Ducatista, 2905 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Pa mogao si da procitas i moj text sa naslovne pa bi znao cak i vise od toga  ;D

Inace 999 se nije bas proslavio kod hard core Dukatista, jedan od razloga po meni je i taj sto je nasledio perfektni 998 (objektivan sam keve mi  ::) ). 999 je trebao da primakne malo Dukatijeve superbikove sirim masama pa je pravio neke kompromise zbog same cene motora, sto je naravno negde docekano na penal. Da je Dukati 'teo mogao je u 999 da napakuje masinu od 1200 ccm pa bi nastavili sa SBK trkanjem ali ni oni nisu bili zadovoljni sa prodajom. Iskreno meni 999 ima neki smek (o5 max objektivno  ;D ;D ;D ) ali mi je klasu losiji od 748/916/996/998 linije, 1098 je s' druge strane ono sto se trazi.

Sto se tice gore pomenutog Klaudija Kastiljonija (sada jednog od glavnih u MV Agusti, ako nije i njen vlasnik) postoji jedna njegova izjava kad je pljunuo Dukati jer su odbacili 916 i napravili 999. Covek im se zahvalio jer je na trzistu ostao samo jedan savrsen motor posle toga, MV F4  ;D i rekao je da ce MV jos dosta dugo nastaviti sa tom linijom (mislim da ce probati da budu duze na sceni on 916 sto je nekih 10ak god)

Pa mogao si da procitas i moj text sa naslovne pa bi znao cak i vise od toga

Daj link.

Inace 999 se nije bas proslavio kod hard core Dukatista, jedan od razloga po meni je i taj sto je nasledio perfektni 998

Upravo o tome sam i čitao, a i poslao citat u gornjoj poruci. Ne nameravam da ga kupim, probam i onda dam komentar  ;D

Ono što me trenutno zanima od motora, da probam, je V-Strom 1000 i Yamaha FJR-1300  ;D

Ducati poštujem kao veoma ozbiljan evropski brend, možda čak i najbolji, bar u toj klasi. Pak, najbolji evropski brend u klasi turera je verovatno BMW, ali svejedno, ne želim da budem vlasnik nekog od njih.

• U prolazu, 8 postova

Imaće 170 konja, 10 manje od 1098R, ali će biti znatno jeftiniji, 11500€. Skuplja verzija, 1198S koštaće oko 14500€.

http://www.topspeed.com/motorcycles/motorcycle-news/ducati-to-feature-1198-model-in-next-year-s-lineup-ar64183.html

jeftinija verzija u itaqliji kosta oko 18000 eur

a skuplja oko 23000 eur

tako daot te price o pojeftinjenju nema nista prica za malu decu

uvek ce imati paprenu cenu

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja