saxi 742 Napisano Septembar 20, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Gledajuci jakne i pantalone sa protektorima preko neta uvideo sam da na istom sajtu stoji informacija da oprema ima sve protektore, a da su na slikama neki oznaceni crvenom , neki plavom bojom, a negde ih pominju kao CE protektore, pa kontam da neka razlika mora da postoji, pa bih zamolio iskusnije za pojasnjenje ;D Treba da uzmem i jaknu i pantalone, mozda i gladijator il kornjacu od opreme pa me interesuje dal postoji klasifikacija-oznaka cvrstine ili kvaliteta samih protektora, mislim na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Septembar 20, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Pa, ili jesu ili nisu... ;D CE. Kao sto za kacige postoji vazeci standard ECE-2205 da bi se kaciga mogla zvati kacigom, tako i za protektore postoji ECE 1621-1 standard koji moraju zadovoljiti. Odredjuje se prema maximalnoj sili koju smeju da prenesu na drugu stranu kada se na njih baci predmet XX tezine sa XX visine. Mislim da je granica 18N. Sad, neki prizvodjaci imaju u ponudi protektore koji prenose duplo manje sile nego sto je to potrebno za dobijanje atesta, pa njih oznacavaju kao Level 2, ili ti "duplo bezbednije"... Marketing.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Septembar 20, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.webbikeworld.com/Motorcycle-clothing/motorcycle-clothing-safety-standards.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Septembar 20, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican text Acime Znaci ko kupuje kornjace ili drugu opremu sa istim nek obrati paznju da artikal ima odgovarajucu oznaku CE i: ECE 1621-1 za ugradne protektore koji prenosi silu do 18N ECE 1621-2 za ledjne protektore (duplo bezbedniji kako kaze Maki) jos bolji koji prenosi silu do 9N.....smatra se da ljudske kosti trpe do oko 4N pre pucanja. za jakne,pantalone, kombinezone, odela iz 2 dela: ECE 13595 sa gradacijom od 1-4 za rukavice: ECE 13594 za naocare: ECE 1938 Zahvaljujuci Makiju i Acimu dosao sam do konkretnih podataka koje sam podelio sa svima jer mislim da su jako bitni pri kupovini i odabiru stvari koje cesto mogu da nam spasu zivote Vozite pazljivo i uzivajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Septembar 23, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Saxi na jako lepoj temi i postavljenom pitanju, kao i elaboraciji iste! Ovo su prave stvari na kojim i treba da se temelji BJB. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1943 Napisano Septembar 23, 2008 Drug član, 2895 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sad gledao Louis nepise CE norme za odecu.daje samo iso. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...