Jump to content

Moto Zajednica

Koji motor bi kupili detetu od 16 godina

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova

Pa nemam 16 ali sam zensko,

i moj prvi motor sam kupila sa 22-23  :)

moju lepoticu tomos ctx 80,malo da skontam voznju,motor i saobracaj pa cemo lakse na vece kubikaze!

a i nisam imala para za vise,jbg.limit na kartici mi bas i nije prevelik-a treba ga i vratiti,

sto se tice odricanja-recimo da ove godine za odmor nisam otisla apsolutno nigde-a sa tim parama mogla sam,

a i da prestala sam sa pljuigama-tu ode dosta para a i zdravlja!

tako da mogu da napravim novu reklamu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver

Pozdrav društvo,

pored onoga ispravnog i pametnog što su rekli KOCHA MATORI , SHONE , NESIC nemam puno toga da dodam,

osim da vam prenesem neka svoja iskustva.

Naime,meni NIKADA nisu hteli da kupe motor,ali sam ja uredno vozio dedinu JAWU BABETU ,

i sa svojih 16 godina i posle mukotrpnog rada preko celog leta kupio savoj prvi motor-ČOPERICU nabudženu od NSU-a 175 ccm.

Posle silnih kazni i na kraju lupanja (srećom lakšeg) morao sam da prodam motor.O opremi u to vreme nisam ni razmišljao-nije imao ko da me usmeri,što je vrlo bitno u tom uzrastu.Kasnije drugi motor i.t.d.

Ako dete zaista voli motor treba mu to omogućiti(da li da sam zaradi,ili mu duplirati njegovu zaradu ili,ili) i pomoći mu i UPUTITI GA u pravilnu upotrebu istog!!! Kada ti nešto nije zabranjeno onda ti nije ni toliko interesantno.

Ja sam svom sinu kupio motor pre godinu dana kada je on imao 2,5 godine.Znam da će me mnogi napljuvati zbog toga,ali slušajte ovo.

Posle prve euforije,ugradnje pomoćnih točkića na motor,prvih vožnjica po travi gde se vidi da vožnja motora i nije nešto lako  i.t.d. njegovo interesovanje jenjava.Sada ga povremeno vozi,odrasta sa njim i nije mu zabranjeno pa samim tim ni mnogo interesantno.

Malo sam otišao van teme!Što se tiče izbora za dete od 16 god. ja sam najpre za neku  CROSS-ENDURO  varijantu,a mislim da se neće buniti

što nije trkalica.

• Svrati ponekad, 234 postova

SLAZEM SE CARLOSE! :)

NEKI DERBI SENDA(2000 EVRICA) 6 BRZINA,IDE DO 100 LAKO SE URAVLJA JA SAN DRUGOV VOZIO ODUSEVIO SE!

A NAJMANJE NESRECA IMA SA CROSS I ENDURO MOTORIMA!

• Svrati ponekad, 212 postova

Nisam imao zhivaca da citam SVE vase odgovore,ali sam vecinu procitao...

Mislim da je suludo da se pocetniku kupuje odma 125 ccm 2t....(procitao sam za apn4) vec je nekoliko puta napomenuto da 2t 125 nije za pocetnike,al ovde ima josh uvek ljudi koji potenciraju na tome..dobro...

Ako decko voli motore,onda neki sm,enduro  ili cross od 50ccm ili 125 ali 4t,nikako 2t.

Trkalice i slicni motori kod nas, klinaca ne sluze tome da se vole nego da se pokazesh..a samim tim ako ocesh da tebe vide na motoru,o kacigi necesh ni razmisljati...

nisam najpametniji,cak naprotiv,ali mislim da mogu da ovde dam glas posto sam priblizno deckovom godishtu i da mozda mogu da ga razumem...

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Ipak konacnu odluku o (ne)kupovini motora sesnaetogodisnjaku donece upravo njegovi roditelji i bice odgovorni za sve dobre i lose posledice koje nastanu ili bi mogle da nastanu iz te odluke 8).

Jedino oni znaju "mogucnosti" njihovog sina sto se discipline, pazljivosti, karaktera... tice.

Ima decaka te dobi koji bi "hladno" mogli da voze R-ove, a ima i onih koji su opasni po sebe i okolinu i na biciklu.

Licno ja sam mnogo voleo da imam motor u tom uzrastu, ali stari nisu hteli ni da "razmatraju pod razno" tu temu. Prvi motor sam kupio novcem kojeg sam zaradio (izmedju ostalog) i istovarajuci vagone, mada su moji roditelji bili i jesu dobrosituirani. I taj motor kojeg sam kupio "mojom" lovom, otac je prodao posle 2-3 meseca :'( :'( :'( :'(,kada sam popustio u skoli ::) i nakon jednog bezazlenog pada ::), bez moje saglasnosti >:(. Lovu od prodaje mi nikada nije dao.

U to vreme bio sam besan na takvo njegovo ponasanje, ali sa ove vremenske distance smatram njegovu odluku ipravnom.

• U prolazu, 3 postova

Hvala na pomoci i savetima.kochaMatori je dao najbolje savete,mnogo srece sa vecim motorom za sina. nadamo se dogodine se vidimo na nekoj voznji,pa da razmenimo neka iskustva o sinovima bajkerima.I mi se vozimo motorom a imamo iskusnog strica Josku,koji ce sigurno pomoci da se klinac smiri malo.HVALA JOS JEDNOM SVIMA!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja