markone 447 Napisano Septembar 17, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema je otvorena za sve one koje interesuje šta ima novo u vezi Scottoiler sistema. Scottoiler news 7/2008 19.08.2008. http://www.scottoiler.com/newsletter/ScottoilerNews_Issue7.pdf Kratak prevod: Scottoiler eSystem Posle više godina testiranja, Scottoiler eSystem uskoro će biti spreman za isporuku! Prvi put, javno će biti prikazan na Intermot show u Kelnu. Finalna verzija biće prikazana na Dealer Expo u januaru tako da će novi kit biti spreman za isporuku za sledeću sezonu. Osnovna razlika u odnosu na Universal kit je ta da je ovo sistem sa elektro pumpom. Osnovni delovi su mu: rezervoar za mazivo i pumpa, digitalni višenamenski displej i sistem creva za podmazivanje. Naravno, i ovaj uređaj se ugrađuje veoma jednostavno. Rezervoar sa mazivom i pumpom i sistem creva se može postaviti kao i rezervoar Universal kit-a. Digitalni displej se jednostavno postavlja na korman uz pomoć priloženih nosača. Kompletna uputstva za postavljanje za sve vrste motocikala biće postavljena na web sajtu Scottoiler.com čim krene zvanična prodaja. Za detalje kako funkcioniše ovaj uređaj pročitajte priloženi PDF fajl. http://www.scottoiler.com/newsletter/ScottoilerNews_Issue7.pdf Još novosti iz Scottoiler-a! Kompletan proizvodni program Scottoilera će da doživi fejslifting. Uz nove proizvode, postojeći program treba da dobije redizajniranu ambalažu. Isto tako i web stranica će dobiti savreniji i funkcionalniji dizajn. Lakše će se upoređivati različiti sistemi a i podaci će biti dostupniji. Sve ovo u cilju lakše odluke u izboru optimalnog sistema za vas i vaš motocikl. Nova redizajnirana ambalaža biće prikazana na NEC Show u Britaniji u novembru ove godine. Nakon toga kreće isporuka širom Evrope i sveta. Za više detalja o ovome molim vas pogledajte priloženi PDF fajl. http://www.scottoiler.com/newsletter/ScottoilerNews_Issue7.pdf Frejzer Skot pao sa motocikla! Osnivač i pronalazač Scottoiler sistema završio je u bolnici nakon pada sa motocikla u junu. Frejzer, koji je veoma aktivan motoraš, upravo je testirao jedan od novih Scottoiler uređaja na svom GSX1400 kada se nesreća dogodila. Uzrok nesreće je loša deonica puta na kojoj je Frejzer testirao uređaj. Dokaz za ovo je pad trojice motoraša na istoj deonici u razmaku od 10 sati. Frejzer se veoma brzo oporavio i ponovo je na dva točka aktivno testirajući uređaje. Doduše na drugom motociklu jer je prethodni imao totalnu štetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Diiiivnooo... Uzimam jedan odmah... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 206 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1125 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan E markone oće li biti neki zimski popust na Scottoiler? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Septembar 17, 2008 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan A kolika se cena ocekuje za ovaj novi proizvod i koliko je on zapravo bolji od starog? Imas li nekih slika tog redizajniranog universal kita? Cena ostaje ista? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 17, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan E markone oće li biti neki zimski popust na Scottoiler? Sve vreme, tj tokom cele godine važi popust za BJB članove od 10%. Ili pomenuti popust ili odloženo plaćanje za članove koje lično poznajem. Birate između jedne i druge povoljnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 17, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan A kolika se cena ocekuje za ovaj novi proizvod i koliko je on zapravo bolji od starog? Još je rano za cenu. Ne radi se o boljem uređaju. Radi se o drugačijem pristupu. Neki potencijalni kupci nemaju poverenja u postojeći sistem iz neznanja i predrasuda. Da bi se ti potencijalni kupci ubedili u efikasnost Scottoiler maziva razvijaju se i sistemi i dodaci koji će ih ubediti da je Scottoiler (u nekoj od varijanti koja im najviše prija) ipak najbolje rešenje. Meni se recimo sviđa taj digitalni displej. Ima tamo zanimljivih podataka. Ali Universal kit je sasvim dodovljan za podmazivanje. Imas li nekih slika tog redizajniranog universal kita? Cena ostaje ista? Universal kit ostaje takav kakv je. Redizajnirano će biti pakovanje. I cena ostaje ista, samo će kartonska kutija "lepše" da izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan A staro za novo? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio iz onog PDFa što Markone okači link, razlika je što će imati displej na kome će se prikazivati neke osnovne informacije (flow rate - brzina kapanja, temperatura, količina ulja u rezervoaru, ubrzanje u G), ima tri senzora, potpuno je autonoman (u smislu napajanja) i troši onoliko koliko automator prirodnim putem gubi (ne više od 200 mikroampera)... Novina je što novi uređaj ima pumpu na struju. Prema njihovim najavama, biće predstavljen u Kelnu na sajmu, a treba ga očekivati od Nove godine u prodaji. Ja sam mislio da pišem mail Markone-u, ali pitam ga ovdje - zna li se šta o cijeni i vremenu dostupnosti? Izdvojio sam lovu za MK7 komplet (dakle, 130 eura), ali bi ipak pričekao ovo ako ćeš ga imati prije početka slijedeće sezone... Prva slika je displej, druga je rezervoar za ulje sa pumpom... EDIT: Sad vidjeh prethodni markoneov post vezan za cijenu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 17, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan A staro za novo? ;D ;D ;D Što da ne?! Razmislićemo i o toj ideji Možemo napraviti berzu na sajtu scottoiler.rs To je najpoštenije. Mada, nema potrebe stvarno. Osim ako baš toliko voliš digitalne displeje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan A staro za novo? ;D ;D ;D Što da ne?! Razmislićemo i o toj ideji Možemo napraviti berzu na sajtu scottoiler.rs To je najpoštenije. Mada, nema potrebe stvarno. Osim ako baš toliko voliš digitalne displeje Ma samo nek je sareno i da ima dugmice ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan A od pojave u prodaji u Engleskoj, za koliko ga možemo očekivati u Srbistanu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 17, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mislio da pišem mail Markone-u, ali pitam ga ovdje - zna li se šta o cijeni i vremenu dostupnosti? Izdvojio sam lovu za MK7 komplet (dakle, 130 eura), ali bi ipak pričekao ovo ako ćeš ga imati prije početka slijedeće sezone... Čim se pojavi u Evropi početkom januara, trebalo bi da stigne i kod nas. Od pojave u Britaniji nekih 30-tak dana. (Transport, carina...) Sve zavisi šta je za tebe početak sezone Znaš onu staru: "Ko čeka, ne dočeka"? Šalim se. Verujem da neće biti ispod 200€ (u dinarskoj protivvrednosti). Videćemo... @ Shejtan Onda kupuj novi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Septembar 17, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ovo nema sanse da bude ispod 200e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 206 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1125 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Gold Wing ina kardan, a ne lanac tako da mu ovo i ne treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 18, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Gold Wing ina kardan, a ne lanac tako da mu ovo i ne treba ;D ;D ;D A ko dočeka da mu otpadne lanac, njemu ni motor ne treba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5753 Napisano Septembar 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D Za GWing sam pogrešio, pade mi na pamet zbog svojih gabarita ;D Htedoh reći, ko se oslanja na automatiku neće daleko stići, sve mora da se prati i nadgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D Za GWing sam pogrešio, pade mi na pamet zbog svojih gabarita ;D Htedoh reći, ko se oslanja na automatiku neće daleko stići, sve mora da se prati i nadgleda. Ma nemoj :o a ja sa ovim podmazivacem presao 6000 i sve je OK ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 18, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D Za GWing sam pogrešio, pade mi na pamet zbog svojih gabarita ;D Htedoh reći, ko se oslanja na automatiku neće daleko stići, sve mora da se prati i nadgleda. Ma nemoj :o a ja sa ovim podmazivacem presao 6000 i sve je OK ;D ;D ;D ;D Pa dobro priznaj da pogledaš lanac bar ponekad ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D Za GWing sam pogrešio, pade mi na pamet zbog svojih gabarita ;D Htedoh reći, ko se oslanja na automatiku neće daleko stići, sve mora da se prati i nadgleda. Ma nemoj :o a ja sa ovim podmazivacem presao 6000 i sve je OK ;D ;D ;D ;D Pa dobro priznaj da pogledaš lanac bar ponekad ;D ;D ;D Aha da vidim da mi neko nije ukro isti ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Septembar 18, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Malo ga preteraše ovi Skotoilerci...ajd' na Gold Wing da staviš ovaj displej, ali kako će da stoji na "normalnim" motorima? I lepo pouzdaš se u uređaj a on se pokvari i ne vrši svoju funkciju i samo čuješ kada počne lanac da klepeće i zvekeće...ma da me pogrešno ne razumete, lepo je to ali brate i komplikovano i samim tim podložno i električnim i mehaničkim kvarovima. Arakis, Tu smo negde po godinama, baš bih voleo da te upoznam lično. Čitajuči tvoj odgovor, ne znam više, dali je to neznanje, zajebancija, zezanje ili sarkazam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5753 Napisano Septembar 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini, nemam rogove (bar ne vidljive) tako da se nećeš uplašiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 18, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan A Tomo moj dobri, ako misliš da je neznanje u pitanju, eno moj školski drug iz tvoje Ljubljane je ležao više od mesec dana u bolnici zbog toga što se, kao totalni laik za tehniku, opušteno pouzdao u tu napravu i možeš da zamisliš šta mu se dogodilo kad mu je lanac pukao pri lepoj brzini? Zarđao je za sve pare, a u čemu je bila greška ne zna, ne razume se u tehniku... Izgleda si ti mene pogrešno razumeo što se tiče ove spravice i uopšte tehnike, imam ja ogromnog iskustva sa raznom automatikom i elektronikom i baš zato pričam: Sve proverite više puta i ne pouzdajte se ni u šta što se tehnike tiče, naročito ne u ono esencijalno što vam može glave doći. ahahaha!!! ;D ;D ;D Ne mogu da verujem! Eto ti odgovora na pitanje "dobri moj" Tomo. Opasne su to sprave ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Bože ne mogu da verujem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5753 Napisano Septembar 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12397 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Slagao ništa nisam, "dobri moj" markone ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 18, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Da su farovi dobri, imali bi ih i trkački motori? aj sad da nemesamo babe i zabe..... Pa prvi si počeo ;D ;D ;D Inače, za tvoju informaciju u endurance trkama ekipa Phase One Endurance ga koristi vrlo vrlo dugo i vrlo uspešno. Bili su prvaci 1993., 2000. i 2003. Više o njima, koga interesuje na: http://www.phaseone.co.uk Al oni se ne računaju jer imaju i farove na trkačkoj spravi! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 18, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Mene za sada sluzi odlicno.Presao sam sa scottoilerom 10000km,jos nisam zatezao lanac,nije potrebno. Izgleda da ta sprava radi sasvim dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...