twintower 194 Napisano Februar 12, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan Društvo pozdrav svima! Nedavno prodadoh moju mačku (FZ6S '05.god.) i sad razmatram šta dalje. Vozim umjereno i pazim šta radim, nisam trkač al volim kad motor može oflekat šleper u "treptaju oka". Ponekad mi se žena pridruži pa prođiramo do obližnjih varošica u okruženju i tad vozim još pažljivije. Volim ponekad sići i na makadamski put pa laganice u drugoj kroz prirodu a nekad motorom idem i na posao tokom tople sezone. Ovih dana pratim oglase da vidim šta bi sljedeće pazario. Gledao sam NC750X na oko mi djeluje ok za asvalt i makadam, nznm kakav je u preticanju i za dvoje (75+55kg). Meni nakon FZ6 djeluje kao da skuplje plaćam skromniji motor(4-5K €) još kao opcija su mali V-strom i Versys, u tom rangu cjena. E sad da se prebacim na ono što me kopka ... ničim izazvan iskoči mi VFR800 Crossrunner. Motor je '12.god. "48K km prešao" scotoiler, grijane ručke, top case, nosač navigacije ...kaze lik uvezao ga iz CH i cjena je 5100€ do registracije. Dok ga dovezem i registrujem još oko 300€. Mozete li osim skuplje registracije Crossrunner u odnosu na FZ6S uporediti šta dobijam bolje a šta lošije kupovinom ovog motora. Kakav je u solo voznji i u dvoje, za održavanje, kakav je potrošač, šta posebno pregledati kod kupovine. Nismo baš ni blizu da odem pogledati i probati motor pa bar ovako da steknem nekakav uvid s čime se susrećem. Promenio Februar 12, 2021 član twintower Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2041 Napisano Februar 12, 2021 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan 2015 Honda VFR 800X Crossrunner WWW.MOTORCYCLESPECS.CO.ZA "Motorcycle Specifications, reviews, road tests Yamaha FZ6 Fazer WWW.MOTORCYCLESPECS.CO.ZA "Motorcycle Specifications, reviews, road tests Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twintower 194 Napisano Februar 12, 2021 Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druže! Gledao sam baš ove specifikacije i upoređivao brojke al volio bih čuti iz iskustva ako je netko vozio ova dva motora. Kakav je za vozača osjećaj motora, znam da je VFR 50kg teži ali kako se to odražava u praksi, dal motor djeluje glomazan i težak npr. za spori manevar (kod polukružnog zaokreta i sl.) kakav je osjećaj za ljude 175cm visine. Kako se sjedi u odnosu na FZ6, jel udobniji ili lošiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 101 Napisano Februar 12, 2021 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Crossrunner je ozbiljniji motor u odnosu na fz6, legendarni vfr motor, mislim da je v4 , kvalitetan !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2459 Napisano Februar 12, 2021 (promenjeno) Andragog, 5034 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam jednu turu sa vfr x, menjač kau u sir. Vozi se odlično, kočnice super, položaj sedenja isto. Nije mi delovalo da je motor težak. Što se tiče obrtnog momenta poprilično je bio mršav. Doduše tada sam imao FZS 1000 pa sam ga verovatno upoređivao sa njim. Sve u svemu dobar i pitom motocikl. Ipak je to Honda Promenio Februar 12, 2021 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2459 Napisano Februar 12, 2021 Andragog, 5034 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Crossruner nije veliki, tu je kao Fz6s. Nisam vozio Fz6 ali sam vozio Fz8. Mnogo mi je ozbiljniji motor Crossruner od Fz8s. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13269 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Crossrunner je dosadan motor. Sve radi kako treba i ne daje baš neke senzacije. Ako hoćeš da voziš dnevno 500km, baš takav motocikl ti i treba. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5694 Napisano Februar 12, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1763 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Mozes li mi@Alekre reci sta znaci to po tebi " dosadan". I kako motor od 110ks moze biti dosadan. To sto mu menjac i agregat rade perfektno to mu je vrlina a ne mana valjda. Tek sam uzeo Cbf 1000 i prezadovoljan sam motorom, planiram nekoliko god da se zadrzim na njemu, ali kad dodje vreme da se menja sigurno ce crossruner biti jedan od najozbiljnijih kandidata. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Februar 12, 2021 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan Ma lupa covek gluposti, video 3 recenzije i formirao misljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1467 Napisano Februar 12, 2021 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da niste razumeli ciničan post.. Ja sam razumeo da ako hoćeš pouzdanost, sigurnost i da je sve na svom mestu, a da može 500km u cugiću...Onda VFR X je pravi izbor.. Ja sam tako razumeo.A možda i grešim?Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5694 Napisano Februar 12, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1763 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan On je uvek odmeren i prilicno se slazem sa njegovim stavovima, ali s ovim se nebi bas slozio, msm da je crossrunner preozbiljan motor koji bi odlicno odgovorio i na najzahtevnije vozace. Msm da je spreman za sve i za uzivanje kruz varijantom kroz prirodu ali i zavrtanje gasa kroz planinske krivine bi bilo vise nego zabavno. S toga sam ga pikirao posle cbf-a. No otom potom tek je ovaj sad dosao po guzcuPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, twintower je napisao: dobijam bolje dobijaš mnogo moderniji motor na izgled,ko to voli i može da plati.Po meni je to već više nego dovoljno. Što se tiče dosade ima dosta motora bez obzira na kubiakažu .brzinu i kvalitet koji su ,,dosadni,,. Mislim da dosta zavisi od izgleda a i zvuka a i oka posmatrača. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13269 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Eto, samo me je Tazz razumeo. Jako je bitno da motocikl bude neutralan kao celina da ne bi zamarao korisnika/e kada se voze ozbiljne dnevne kilometraže. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1467 Napisano Februar 12, 2021 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Šta ćeš...Izgleda da će to biti još od CBC?Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13269 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije malo 15 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Februar 12, 2021 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, twintower said: Društvo pozdrav svima! Nedavno prodadoh moju mačku (FZ6S '05.god.) i sad razmatram šta dalje. Vozim umjereno i pazim šta radim, nisam trkač al volim kad motor može oflekat šleper u "treptaju oka". Nemoj pogresno da me shvatis, al to ne moze motor ispod minimum 1000 kubika. I to je minimum, zavisi koji motor i za koju namenu. Pogotovo ako imas suvozaca i prtljag. Ti novi modeli jesu novi jeste da se i brze prodaju (zavisi kako koji). Ali ne idu brate... Dobri su po meni (i vise nego dobri) za grad i lokalne izlete, guzve i uske okologradske krivine, manje magistrale. Tu cak i dominiraju. Al za ono sto si gore naveo, ne moze motor ispod 1200 kubika, dal bio japanac, englez, italijan il nemac, jednostavno ne moze. Osim ako ne mislis da sleper ne ide 30 km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1467 Napisano Februar 12, 2021 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Nije malo 15 godina Ima 15???U jbt...Omatorilo se...Jbg, matoriji sam za 1 infarakat i stentao... Ima još da gulim... Bar još po 3!@Pingvin37 vidi kolega, slažem se, ako je dvoje na motoru. Ako je jedan, onda i 800tka i 100+KS može da uradi posao... U treptaju... Ako je dvoje, sa prtljagom... Slažem se, kila i više i opet neće baš u treptaju...Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twintower 194 Napisano Februar 13, 2021 Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan Očekivao sam da će se neko uhvatiti tog detalja pa stavio za svaki slučaj pod navodnike ...msm da nema potrebe tu nešto detaljno pojašnjavati. Nego kako se vama čine ova dva motora, šta je bolje kod VFR a sta kod FZ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2041 Napisano Februar 13, 2021 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Obrrni moment.Vuce od pocetka, a ne kao fz od 8kSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9914 Napisano Februar 15, 2021 Drug član, 1985 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Motore koje si naveo u prvom postu se mnogo razliku, crossrunner kao masina je najozbiljnija od svih. Medjutim, ako si visok preko 180, mislim da neces bas uzivati na CR. Vozio sam Versys 650, pozeleo da promenim motor, otisao da probam CR 2012. god i razocarao se. Polozaj nogu losiji, ruke mi stoje cudno, jednostavno seo i ustao sa njega, nisam zeleo ni da mu dam sansu. Visok sam oko 186cm i imam 95kg. Sem agregata i lepe zadnje mono viljuske, ne vidim da nesto taj motor ima specijalno, vredno paznje. Iskustva vlasnika govore da nije bas tako ni agilan ispod nekih 6000rpm. Mana mu moze biti potrosnja kombinovana sa skromnim rezervoarom, sto za zbir ima losu autonomiju. Moja topla preporuka ti je da dodas jos par stotina eura i za nekih 5500, pazaris neki Versys 1000. Da ruzan je, ali je MOTOR koji dvoje nosi kao da vozi jednog. Koji trosi manje od Crossrunnera. Koji je krstarica i zver za auto put, a umiljata maca za grad (nema trzaja, sve je glatko). I sad kad taj motor sagledam kao celinu, zao mi je sto sam ga prodao! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5694 Napisano Februar 16, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1763 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Uvek mozes ponovo da ga kupis . Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9914 Napisano Februar 16, 2021 Drug član, 1985 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Mogu, da nemam mozga.. Moj sa svom onom opremom sam prodao za 5300, sad nema nijedan ispod 6000, bio bih poprilicno poremecen. Ali realno i taj za 6000 ide za dosta manje, zato i spominjem okvirnu cenu od 5500e.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13269 Napisano Februar 16, 2021 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema boljeg motora za te pare. Pričao sam još od kad. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twintower 194 Napisano Maj 25, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan Dugo sam vagao i upoređivao i na kraju prelomio a zatim, dugo sam čekao da stigne. Pazario sam Versys 650 Grand Tourer, polovnjak iz 2016 sa finom opremom. Meni je motorić na prvu baš baš legao, lagan i okretan... što bi rekli ovdi na forum "vozi se ka i beciklo" Promenio Maj 25, 2021 član twintower 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...