Jump to content

Moto Zajednica

koji vam je auto zadao najvise "papra"?

Recommended Posts

  • Drug član, 2245 postova
  • Lokacija: Beograd

Sad se setih jedne prastare teme sa motori.hr pa da razbijem monotoniju....

Sigurno vam se desilo da se vozite...malo brze, ne i ludacki....onako za svoju dusu...nekim putem...i da odjednom vidite automobil koji vam se zabio u tablicu. Vi ubrzate (jer, koji je to auto brzi od motora)...a on i dalje tu, vi jos brze....a on ne popusta....

 

E pa, ko vam je zadao najvise problema?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 92 postova
  • Lokacija: Svilajnac

Ja sam se jednom prilikom trkao sa BMW X5 i naravno izgubio. Autoput prazan, nigde zive duse. I na 160 me pretekao da nisam stigo ni tablicu da vidim. I krenem, da ga jurim i preteknem, i drzao sam gas-patos na 235. Ali baja me je samo obisao sa desne i polako nestajao u daljini. Oduzmem gas vratim se na 160 jer ipak nije to za mene.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1433 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Ducati HYM950

Evo jedne skorašnje koje se rado sećam...

 

Ja na K6 1000, drugar na mojoj staroj R1 2004 idemo za Čačak da menjam gume.Gume već u Čačku na motoru loše Dunlop Qualifier.

Ulazimo u Ljig i kako prolazimo semafor lagano sa 50-60 km/h obilazimo par vozila i dolazim do jednog auta koji nije baš običan auto.

Vidim da je Golf 5, srebrne boje, fabrička oprema nabudžen lepo, točkovi veliki, dva auspuha na sredini pozadi. Ne zna koji je model mada sam posle sve proverio jer auto nije šala.

I njega obidjem lagano kao i prethodne i kada sam ga prošao pomislim da se možda šofer ne primi pa da krene tu da pegla prema Rudniku gde ja volim da peglam.

I eto đavola kao da sam mu rekao nije prošlo 10sec i eto Golfa prolete pored nas,,,,,zuuuuuummm

Bilo Golfa ili ne ja tuda volim da vozim jer moj smisao posedovanja K6 su samo krivine i ništa više.

Plen nije bio tako lagan što je zapravo pojačalo užitak.

Auto ide odlično kroz krivine kao pegla, a kako koči majko mila imam utisak da može da me gura otpozadi.

Elem, išli smo veoma brzo ja par krivina posle Ljiga iza njega jer nije bilo prostora da ga obiđem od kola sa druge strane.

Posle par krivina na izlazu iz krivine mali pravina i K6 ga bukvalno preskače koliko je brutalan gda ja provaljujem da je ipak K6 dosta jači na tom ubrzanju iz krivine pa sam se malo razočarao u žurku ali odmah sam napravio i korekciju da žurka bude dobra i interesantna i to tako što sam usporavao na pravcima i dao njemu da me obiđe pa da idemo zajedno kroz krivine.

Tada sam i video da je auto Golf 5 R32, što mi ništa tada nije značilo osim po zvuku da je V6 i verovatno ono R32 znači da je 3200ccm.

U kolima su bila 3 momka tako da je i to možda bio hendikep za R32 mada se onaj momak pozadi prevrtao po sedištu što mi je bilo interesantno da gledam otpozadi.

Ovakav je moj utisak...

K6 i ja na K6 nismo bili mnogo brži kroz same krivine što je mene malo iznenadilo ali mi je jako prijalo, imam utisak da auto mnogo lakše koriguje brzinu pred krivinu tj ima odlične kočnice.

Kroz krivinu idem iza njega veoma brzo i na izlazu kada ima prostora ako odande nema kola veoma lako mogu da ga obidjem što i radim ali kažem imam utisak da auto dolazi na kočenju, mada da budem iskren i ja sam se malo igrao pa usporavao da bi bili zajedno jer sam tuda uvek mogu da prođem.

Malo smo se igrali na izlazu iz krivine Golf pumpa ja ubrzam i idem pored njega i gledam kako ubrzava (to traje 3sec) dodam gas i prođem ga i sada ide krivina gde je takav auto sa 4 točka ipak superiorniji. Gume na K6 truba krenuo da ih menjam.

Sve u svemu ja sam se malo igrao a momak koji je vozio Golfa R32 mogu da mu samo kažem svaka čast jer se ovde radi o velikim brzinama a momak nije napravio nijednu grešku, nije me gurao iako ja nisam hteo da palim već smo sve vreme bilo zajedno do Rudnika, nijedne makaze niti greška kada je obilazio druga vozila. Svaka čast...

Njemu se posle namestiše neki kamioni gde on nije uspeo da ih obiđe i da ja ne bih čekao jer ima jos par krivina koje mogu da se voze ja odoh napred sa namerom da ga sačekamo sa druge strane Rudnika i možda se upoznamo.

Sa druge strane Rudnika murija Pežo 307 staje kao sumanut ispred nas na 200m, pandur istrčava iz kola i trči na put i taman da zamahne ja već prolazim kao i r1 i okrenemo se kada odozgo doleće R32 i pandur ga startuje i on staje a mi lagano odlazimo.

Išli smo do Čačka ne brže od 80km/h sa idejom da nas R32 stigne pa da popijemo piće ali se to nažalost nije desilo.

Neko je 100% javio muriji da smo mi prošli jer smo digli mnogo buke između Ljiga i Rudnika.

Eto tako sam ja uživao tih 10minuta.

Auto Golf 5 R32 nije šala i želim da budem iskren da na onom putu onakav auto može da parira motoru bez problema pogotovo kroz krivine.

Njegov jedini problem je ako ga porediš sa K6 koji sa 166kg ima 178ks je što ne ubrzava baš tako dobro i što gubi na većim brzinama.

Sve ostalo je njegovo.

Eto, ja sam malo usporavao na kratkim pravinama što je vozač R32 dobro kapirao i lepo smo se igrali.

Jednom sam i pogledao u sat na pravcu koji je možda 150m posle izlaska iz neke krivine R32 ode do 180km/h i krene da koči pred sledeću krivinu.

Bio sam detaljan ali taj dan ću dobro pamtiti, tu nema pobednika niti je on važan, važan je adrenalin u tih 10min

 

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 351 postova
  • Lokacija: San Francisco
  • Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3

ja obicno u tim situacijama usporim da me obidje.... bez obzira da li sam u kolima ili na motoru apsolutno sam alergican kad mi se neko tako nabije na dupe....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1779 postova
  • Lokacija: Nis- Bliski istok

Pre desetak dana na putu Knjazevac-Svrljig,inace vrlo lepa deonica sa odlicnim asfaltom put bas za krivinarenje.Esad ja vozim negde 100- 130 i preticem taksistu sa audi 80 kockicom i konj mi se lepi na 10 metara iza,dam malo gas da se odlepim od budale ali krivine su bas zesce tako da to traje jedno 10-kilometara a vrhunac je bio na ulasku u Svrljig gde ima jedan pravac oko kilometar pa ostra krivina e tu je konj pri kraju na punjoj liniji zapeo da me pretekne ,naravno da sam mu malo dao gas cisto da mu otezam kocenje pred krivinu sto je upalilo jer je jedva uspeo da smota i tu levom nepreglednom trakom.Posle ga vidim parkira u centru Svrljiga i stanem pored njega a pi...a balavanderska okrece glavu na drugu stranu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Rider on the storm, 1272 postova
  • Lokacija: Dojčland
  • Motocikl: Pesadinac

ja sam imao dosta takvih situacija,ali sa kolima samo...jednom isao poslom u neku firmu i stojim na semaforu i lik sa nabudzenim golfom 3 (GTI TDR WR DTI) staje  u traku za desno (ja stojim za pravo) priblizava se meni na 20cm i turira..ee..a ja u firmi vozim astru karavan 2.0i benzinac,znaci kida150 i kusur konja...pomisli baja vidi ovog sa karavanom,dizelas ovo ono...i on turira..ja lagano u prvu ubacim cekam zeleno...pali se zeleno,on po gasu,skripi,ja prva skripi,druga skripi...lagano ubacujem u trecu pogledam retrovizor..on jedno 100m iza mene...  ;D ;D ;D :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2143 postova

Ja uvek pustim te sto im se "strasno zuri" pa se "lepe", da idu svojim putem a ja polako na magaretu (Teneri)....Najgora iskustva su (i motorom, ali vise kolima) sa Audi S-8...stvori se i nestane bukvalno za par sekundi...dok shvatis da ti je iza ledja, on je vec zapalio daleko...

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 43 postova
  • Lokacija: NS

takvi likovi su isključivo dobri za izbegavanje .

Samo da uzmemo u obzir situaciju da gari  krene da te pretiče  ne gde u nekom momentu gde si ti slučajno samo malo zakasnio da daš vatre  na izlasku iz jedne pa do ulaska u drugu krivinu  pa da vam  naiđe  drugi dal auto u susret  eto sexa i  šta misliš šta će napaljeni gari da uradi  tj u koga će da udari?

kada naletim na takvog lika ,dam malo vatre da mu se priđem onako na jedno kasno kočenje da on mene skonta  u retrovizoru i onda on  gassssss i ja gassssss za  njim na pristojnom razdaljini  i ladovina.

ovo radim i na četiri isto kao i na dva .

samo oprezno drugari ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 582 postova
  • Lokacija: Beograd/Avala

Retko kada se trkam sa kolima dok vozim motor,ali pre neko vece me je namucio crveni Golf 5.....doduse ja sam bio sa saputnicom i druga brzina mi je pukla tako da mu je bio u repu do 150......Posle sam ga pustio da me obidje jer nisam raspolozen za to dok mi je neko na zadnjem sedistu.....probali smo se malo na pravcu i bas sam se iznenadio....Kasnije sam saznao da je taj golf 2.0 turbo i da ga voze neki momak i devojka iz Kumodraza,tj devojka je iz Kumodraza.....

Ali auto za postovanje....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 337 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Triumph Street Triple

jedan audi a8,novi,nisam video koji motor ima me je obisao na putu do Zlatibora negde posle Uzica,ali sam mu ubrzo vratio,iako se dobro drzao....a drugi koga se secam je opet neki audi,mislim da je bio a4 pri povratku iz Crne Gore u kanjonu morace.Nije mi se nabijao,ali je vozio iza mene,sto bas nesto i ne volim.Uspeo sam da ga ostavim tek kad sam podigao tempo na max,sto me je iznenadilo..doduse bila je i devojka samnom.Ove na semaforima i ne racunam,to veoma kratko traje

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 245 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Beverly 500ie Cruiser

Napaljenim shabanima ostavljam" siroko polje" da prazne testise jer ih ne volim u

retrovizoru .Tako da nemam problem sa takvima.

 

Testisi u retrovizoru? :D salim se ...

 

ma samo se provozajte ibarskom i nabavicete materijala za dve strane postovanja...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2247 postova
  • Lokacija: Beograd/Šumadija
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Svaki je tužna priča za sebe, ali znam koji je najmanje - Honda CR250R takmičarac, pa on nema ni jedan papir niti tablicu  ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 234 postova
  • Lokacija: Novi Sad(novo naselje)

bmw ,uvek imam problema sa njima XD

 

vozim ja laganica 80 kad ono on se ubacuje ispred mene preseceme  i jos naglo uspori,i tako slicne stvari uglavnom to voze klinci ,a ono vole malo tako da se igraju! bilo je svega i svacega,!:(

i isto kao DL4E pustim da me zaobidje,i uzivam :)

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 953 postova
  • Lokacija: Bliski Istok

Kojekude, imao sam situaciju, ili da se bolje odrazim tesku borbu do poslednjeg atoma snage moje masine bar, a mislim da je i kod auta bilo slicno. Kad sam pocetkom ovog leta isao jednom prilikom u avanturisticku voznju preko Lipara za Jagodinu primetio sam u retrovizoru kako mi se auto primakao jako blizu. Posto je to bilo na mojoj omiljenoj krivudavoj deonici pre uspona, i posto sam vozio zauzimajuci ne vise od metra kolovoza od ivice kolovozne trake (kako inace zakon zapoveda) resih da vozim svojim tempom svoju omiljenu deonicu. E tu nastaju papreni problemi. Mercedes mi se gura uz tablicu, dok se ja pitam sta pokusava. Posto sam miran, tih i povucen, trudim se da ignorisem takvo ponasanje jer ko zna kakva je druga strana price iz perspektive vozaca mercedesa. Posto sam vozio sa tri cetvrtine gasa, tj skoro do maksimalne brzine celu tu deonicu a mercedes je sve vreme ostao na istoj udaljenosti tj tik iza moje tablice, poceo sam da brinem. Jedino sto se moglo cuti je pomalo zvuk mog auspuha i tesko brundanje mercedesove masine ali nista ni od toga da mu pobegnem po onim omiljenim krivinama niti od toga da on mene pretekne.

Dosao je uspon gde sam dodao gas i vozio punim gasom i maksimalnom brzinom veci deo uspona. Mercedes je za trenutak poceo da zaostaje ali samo za tren a onda je uz tesku buku ponovo bio uz moju tablicu. Posto na kraju uspona na Liparu ima dug pravac, a ja sam po izlasku na pravac popustio na polovinu gasa, mercedes me je prestigao na tom pravcu, mada ne bas lako. Ono sto mi je licno zadalo najvise papra je dim kojim me je zasipao i bukvalno gusio dok je hiljade dobosara vredno lupalo o limene dobose ispod haube mercedesa. Kad se samo setim nemogu da se odlucim da li je to bilo vece ekolosko zagadjenje, akusticno ili aerosolno? No ekologiju na stranu, posto se taj pravac zavrsava lepom S krivinom, auto zbog svoje mase i gabarita je tu morao da koci a ja sam iskoristio poznavanje puta da ga pristignem prosavsi krivinu skoro bez kocenja pre pocetka S-a. Posto smo izasli na sledeci jos duzi pravac gde je on ocigledno u blagoj prednosti trudio sam se da neupadljivo ostanem iza njega i ako smanji gas da ga preteknem na kraju pravca pred sledecu S krivinu. Kako je zamisljeno tako je i ucinjeno. Na kraju pravca sam ga pretekao, iskreno, upotrebivsi pun gas na trenutak.

Na toj S krivini je kraj Lipara i pocinje naglo spustanje i ulazak u Jagodinu. Zbog velike nizbrdice i par krivina vozio sam na oko 5000 obrtaja ili pola gasa, sto je bilo dovoljno da mercedes ostane iza mene mada ne tako blizu. Tu se moj put zavrsio jer je Jagodina i bila odrediste na koje sam krenuo,a tu se i ova prica zavrsava jer od kad vozim Kymco ZX50gs niko mi nije zadao tolko papra kao ovaj mercedes w123 200d.

 

P.S.

Posle ove paprene situacije ocistio sam filter za vazduh, zamenio svecicu i promenio ignitor posto je blokadu skinuo predhodni vlasnik pa je Kymco mogao skoro 70 da razvije, na ravnom putu naravno.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 935 postova
  • Lokacija: Beograd - Mirijevo
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Posle ove paprene situacije ocistio sam filter za vazduh, zamenio svecicu i promenio ignitor posto je blokadu skinuo predhodni vlasnik pa je Kymco mogao skoro 70 da razvije, na ravnom putu naravno.

Dobar, dobar  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1159 postova
  • Lokacija: turija
  • Motocikl: Kawasaki Z750

e jedanput mi se to desilo kada sam isao na susret u indjiju auto putem od novog sada prema beogradu,ja u srednjoj traci kad iza mene neki ford karavan kao da hoce da me udari otpozadi ja se sklanjam u levu traku a on prolazi kroz srednj u  i nesto mi pokaziva kao da ga zaobidjemi nasedam ja na to ono u autu neki stari covek i zena nose pilice dajem gas do daske i on takodje sve dimi i tandrce i na  brzini od190km/h ga obilazim i sat mi zakucava na 240km/h i lik ostaje iza mene u daljini ja usporavam na neki 150km/h on stize i tapsi i dalje lepo nastavlja svako svojim putem

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • :), 5943 postova
  • Lokacija: Nova Pazova!
  • Motocikl: Bicikl

ha ha ,,,a jel moze malo kontre,,,,ja sam sa toyotom suprom pre par godina naprzio nekog lika sa cbr kom 600,,joj jadnick se przio przio i ostao iza,,,, ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ono jes da me mal ogulio u prvih 20tak metra,,posle..........

a skoro su i meni zadali malo papra na auto putu,,neki a6 me pratio u stopu ja gas,on gas,ja 190 on 190,,,ja zalezi ispod maske 195,,,,on verovatno tek napola gasa,,,,e jbg,,ja se sklonim u stranu,,on nista nepretice,i tako tempo 140 15kmh, do jagodine.........verovatno je hteo da vidi kolko mogu........

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 323 postova
  • Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad

Ja sa motorom ne dajem papra ni skutersaima  ;D

A kolima sam dao papra mnogima, ustvari kad malo bolje razmislim uopste se ne secam da me neko pretekao u poslednjih par godina  :-X neka ja prodadoh moju azdaju na 4 tocka pa da nastavim lagano... ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7081 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

Ja sam se tako jednom ganjao sa nekim likom u nabudzenom Renou Klio, u to vreme sam imao Kawu GPZ 500s i lik me pratio sve do nekih 170kmh a onda sam odustao jer neki ludacki bocni vetar je duvao i poceo sam skoro da gubim kontrolu nad motorom pa sam batalio jurcanje dok nije bilo prekasno....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Lokacija: Suburbia, blok 45
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Takodje sam imao encounter sa nabudženim srebrnim Golfom na Ibarskoj magistrali, parče posle Čačka ka Užicu...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja