Biker Q 1643 Napisano Januar 28, 2021 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma i mi nekada preterujemo u odnosu prema motoru, bar ja ponekad (sve redje nadam se)... Nekada vise brinem da nisam sipao ulja malo preko maksimuma i sta moze da mu bude zbog toga nego sto sam se ja prejeo u 11 sati uvece i zalio to pivom pa mi srce do jutra preskoci 18 puta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17205 Napisano Februar 3, 2021 Integrisan, 5062 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i da li tvoj auspuh ima rupicu koja sluzi da kondenz tj voda iscuri iz istog. Mozda je zacepljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17205 Napisano Subota u 21:04 Integrisan, 5062 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 1/28/2021 at 6:18 PM, mravics garage said: Evo i resenje problema, da ne bude da nisam javio. Hvala svima na savetima. Nadam se da cu i ja nekome moci pomoci. Eto mene nazad na temi. I kod mene je kondenzacija i to do jaja, 99% sam siguran, dimi, kad dodam gas jace, ali se taj dim tj. para brzo rasipa u vazduhu bez obzira na gustocu. Dim ipak ostaje duze prisutan, ne raspe se brzo. Plus imam katalizator, motor stojao ko zna koliko meseci, ne vozi se, sad hladno vreme... Nadam se da ce jedna dobra voznja resiti sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12953 Napisano Subota u 21:09 Ne silazi, 7419 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Motor se ne pali bez potrebe za vožnjom. Paljenje zimi na kratko veća šteta nego korist 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17205 Napisano Subota u 22:42 Integrisan, 5062 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Motor se ne pali bez potrebe za vožnjom. Paljenje zimi na kratko veća šteta nego korist Znam al jbg, kupio sam ga. Radio sam neke stvari na njemu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6194 Napisano Subota u 23:06 Drug član, 3029 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to tako, samo što se veoma razlikuje ovo sad radi @Motorcyclist i onog što ljudi zimi rade (upale ga malo, prodrndaju, pa ostavi da čuči opet nedeljama). Sad je ovaj motor u radu, pregledu, paliće ga i gasiti toliko puta da kondenz i ostalo neće stići da se skupi i naškodi. A i ovo što sad radi, neće da se radi doveka. Ako mu nešto bude od ovog čačkanja, pa onda to nije motor, nego... pekmez. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11196 Napisano Nedelja u 06:22 (promenjeno) Ne silazi, 2247 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Pekmez od motora ili ne,treba da dostigne radnu temperaturu.A to traje duze od tih 5-10min koliko ga pale. Cekaj 15-20c pa ga odvrntaci 50-100km,bice sve rugacije. Promenio Nedelja u 06:24 član cezarpa 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17205 Napisano Nedelja u 08:52 Integrisan, 5062 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto vec ponedeljka, utorka pa se nadam konacno da se smirim i uzivam u voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Nedelja u 10:15 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, misa-pei je napisao: Ako mu nešto bude od ovog čačkanja, pa onda to nije motor, nego... pekmez. Motoru nece nista da bude, ali akumulatoru hoce, od tog zimskog paljkanja, i onda u prolece bude cvrc... zato umesto periodicnog paljenja ja samo dopunim akumulator punjacem. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano juče u 08:14 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 1. 2025. at 22:09, Alekre je napisao: Motor se ne pali bez potrebe za vožnjom. Paljenje zimi na kratko veća šteta nego korist Ja sam se ranije vodio sa time, ali sam shvatio da mi to napravi štetu u karburatorima, ako ga ne palim celu zimu. Tako da ga od ovde zime palim na maksimum mesec dana mirovanja. Ostavim ga da radi možda i pola sata, čačkam nešto drugo po garaži ili dvorištu a on se toliko ugreje da kasnije samo pucketa dok se hladi. Akumulator je skinut, stoji u garaži, pre i posle paljenja odradim dopunjavanje sa punjačen na laganoj struji od 500mA. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1622 Napisano juče u 08:53 Drug član, 1010 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga palim na dve nedelje. Radi dok ne prestane da izduvava paru, kad vidim da se zagrejao ugasim ga. Izvadim akumulator i to je to. Isto veca steta karburatora kad se ne pali. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10230 Napisano juče u 09:19 (promenjeno) Drug član, 1508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Isti slučaj. Bez obzira što retko vozim zimi, nije mi normalno da isto gorivo bude u karbovima celu zimu. Malo provrti zadnji točak dok je na štenderu, dobro za lanac... Promenio juče u 09:25 član bajker71 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17205 Napisano pre 22 sati Integrisan, 5062 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas bilo 13c, upalim, ne dimi uopste, tek jedva primetno. Isterao sve sa dvadesetminutnom voznjom, sve normalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...