joska 63 Napisano Septembar 3, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Datum je 10. Jul 2008,cetvrtak. Dogovoreni dan za pokret u Homoljske planine,da tamo provedemo vikend. Okupljamo se u Beceju,posto nam je vodja puta,cika Straja i njegova supruga Bilja,iz tog mesta.U ekipi su jos Djula iz Kucure(MC Pegasus),Aca iz Ruskog Krstura(MC Pegasus) Vlado iz Vrbasa(MC Pegasus),Micko iz Coke,i nas dvoje iz Temerina.Ekipa mala,ali odabrana Vise o Pegazima imate ovde http://www.mcpegasus.in.rs/ Idemo preko Panceva,gde pravimo i mali predah u jednoj prijatnoj kafanici smestenoj u podrumu.Vlasnik je dugogodisnji prijatelj cika Straje,i srdacno nas docekuje sa nekolicinom lokalnih bajkera. Malo price Malo zezanja Pa krecemo dalje. Na putu prema Pozarevcu nailazimo na zatvoren most preko Velike Morave,zbog saobracajne nesrece,pa nas usmeravaju na obilazni put preko Osipaonice. Naravno,guzva je strasna Ali nekako ipak izbijamo na celo kolone,i saznajemo da je ceo zastoj zbog voza koji treba da naidje. Gubimo ukupno oko 2 sata u obilasku.Problem je stajanje u mestu,jer je sunce bas upeklo. Najzad krecemo dalje. I onda,posle predjenih skoro 250km po ravnici,pojavljuju se planine! Taman sam se obradovao da ce voznja postati puno interesantnija,kada na moje malo razocarenje stizemo na odrediste,u Neresnicu. Odlazimo na imanje Strajinog prijatelja,i tu nas vec ocekuju gazda Nikola sa suprugom Verom,i cerkicom. Kamp podizemo na njihovoj livadi iza kuce,a na samoj obali Peka. Kako to biva,posle postavljanja satora,i presvlacenja u nesto udobnije,krece neobavezna prica i druzenje. Gazda nam je za ovu priliku sklopio poljski sto,izneo klupe i stolicice,pozajmio nam je i akumulator da imamo i osvetljenje. Bilo je i offroad voznje sa kolicima I nezaobilazne logorske vatre,svake veceri. Pogled iz satora: Pogled na kamp Vruci su bili dani,pa je trebalo sto pre osposobiti i frizider Reka Pek Voda je dosta hladna,i nista bolje ne rasanjuje od gazenja do kolena i umivanja u ovoj bistroj reci. Dogovaramo se,da posetimo pecinu Ceremosnja. Vise o toj pecini mozete naci ovde: http://www.melnica.com/Ceremosnja.htm Slikanje na ulazu u kompleks Vec na samom ulazu osetno je hladnije. A unutra nas ceka prava zima sa temperaturom od 7 stepeni celzijusa. Nekih 30 C hladnije nego napolju! Neki prizori iz pecine I jedna grupna fotografija Moram da naglasim da smo imali zaista odlicnog vodica,koji nije prestajao sa pricom o pecini tokom celog obilaska.Imali smo srecu sto smo mogli da slikamo u pecini,jer po recima naseg vodica,to ce uskoro biti zabranjeno. Okolina Restoran gde smo se malo osvezili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 3, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Sa okolinom Da vidimo kako su ispale slike! Jedna za uspomenu I jos jedna :) U restoranu se dogovaramo za sutrasnji rucak,jer ako hocemo jagnjetinu,to moramo unapred najaviti,i krecemo dalje. Usput nailazimo na vodenicu,ali se zaustavljamo tek da bacimo pogled. Sunce je bas upeklo,i mnogo je prijatnije voziti se. Put nastavljamo dalje ka Kucevu,predivnim krajevima i uskom asfaltu Po povratku,dogovaramo se sta cemo dalje.Iznosim ideju,da obidjemo jedan krug Majdanpek-Donji Milanovac-Golubac-Kucevo-Neresnica. Niko nije bas preterano odusevljen ovom idejom,sem mene Tako ostatak ekipe odlucuje da ode na bazen,da se malo rashladi,a ja i Zuza odlucujemo da se rashladimo u voznji,pa krecemo put Majdanpeka.Posto smo izostavili BJB voznju Djerdapskom klisurom,a tu smo blizu,steta je ne obici bar jedan deo tog puta. Pravimo dogovor da se nalazimo u 8 uvece,i idemo na veceru u obliznju farmu pastrmki. Naravno,ako cemo stici do 8,jer su vec 4 sata popodne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 3, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako je izgledao put do Majdanpeka Stizemo,i zaustavljamo se da slikamo jezero na ulazu u grad Pogled na izlasku iz grada I tu nastaje dilema.Koji pravac odabrati? Ja sam hteo kracim putem do Milanovca,ali ne znam da li je to levo ili desno.Sreca pa je tu na raskrsnici pored puta jedan pastir,koji mi objasnjava pravac,da idem levo i ne mogu da promasim. Naravno da me je poslao na duzi put,preko Rudne Glave.Ipak,u neku ruku sam mu i zahvalan, put vodi kroz prelepe predele,sa gustim sumama,gde je i uprkos vrelini,prijatno sveze. Ima i krivina,pa je voznja cisto uzivanje Pa se opet nizaju divni pejsazi I onda iza jedne krivine: Da vidimo,gde smo se ono zeznuli?? I gde smo sada u stvari?? Tu pravimo pauzu,pa krecemo dalje kroz Milanovac I kako napredujemo,prizori su sve lepsi i lepsi! Asfalt kao iz snova Dunav Ovako se osecam! Da ne zaboravimo i vernog saputnika Slika za desktop Stizemo u Golubac,gde naravno pravimo pauzu na tvrdjavi Krecemo dalje ka Kucevu,i prognziram da cemo stici tacno na vreme,nece nas morati cekati,da se ide na veceru. Tako i bi,pet minuta pre 8 stizemo u nas kamp,posle predjenih 200km.Ekipa je vec gladna,pa brze bolje krecemo. Put je,kako bi rekao nas drugar Lalajko,-odlican!! Za one koji imaju enduro motore naravno Asfalta ima svega mozda 1 km,ali sa puno rupa i rizle,pa pocinje pravi makadam,a ima i blata na nekim mestima.Prasine bas ima u izobilju A da je bas ima u nenormalnim kolicinama, pobrinuo se nas gazda,jer je vozio ispred nas svoga wartburga Slika nemam sa puta,jer je vec bio mrak. Posle predjenih 9km stizemo na farmu pastrmki,prasnjavi kao da smo izasli iz nekog rudnika Dok cekamo da se pripremi klopa,opustamo se uz rakijicu i sir,koje nam je gazda pripremio. Ima naravno i piva I najzad stize i nestrpljivo ocekivana pastrmka.I to 3 komada za svakoga! Zadrzali smo se dosta dugo,pa posle jos jedne ture prasine i makadama,a verovatno i zbog punih stomaka,provodimo jako malo vremena uz logorsku vatru,i svako odlazi na spavanje. Narednog jutra saznajemo,da se u reci moze naci zlato! I tu nastaje prava zlatna groznica Jao,pa ne mogu da verujem!Zlatooo! Neki su gledali na tv-u,da se zlato ispira u nekim lavorima,pa da pokusaju Naravno ne nalazimo nista,sem nekoliko kamenja u kojima svetlucaju zuti komadici. Misleci da smo pronasli ko zna sta,snabdevamo se kamenjem,ko zna-mozda se i obogatimo Na kraju ispada da ono svetlucavo cak nije ni metal Posto su se strasti smirile,a prtljag uvecan za jos par kila kamenja polako se spremamo jer imamo dogovoren rucak u restoranu kod pecine Ceremosnja Stizemo tacno u podne I tu smo morali da sacekamo do pola dva,dok su posluzili rucak.Atmosfera je vec bila napeta,i konobari su za malo izbegli lincovanje A o racunu da i ne pricam koji smo platili. Mesto jeste prelepo,ali je i skupo. Plan za ostatak dana je,da odemo do Petrovca na Mlavi,jer je tamo upravo u toku moto skup. Tu se prvi put srecem uzivo sa nasim clanovima MZ,i Picasoo mz-om. Skup je povelik,vrucina nesnosna,bilo bi dobro okupati se u Mlavi ali niko nije poneo kupaci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 3, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Odlazi defile,i podize poprilicnu prasinu,pa i mi odlucujemo da necemo da se zadrzavamo dalje,nego cemo krenuti natrag u kamp,dok nema guzve. Usput srecemo defile koji se vraca na mesto odrzavanja skupa,pa smo primorani da stanemo u stranu. Koristimo priliku da napravimo par fotografija Na izlasku iz Petrovca prema Kucevu u jednoj bas ostroj krivini Djuli se rusi motor,srecom bez ikakvih posledica.Podizemo masinu,i idemo dalje Opet se redjaju lepi predeli Stizemo u Kucevo,i doslovno okupiramo jednu poslasticarnicu da se malo rashladimo. Vracamo se u nasu bazu,i dodatno se rashladjujemo u Peku Vece protice u odlicnom raspolozenju,valjda u najboljem od kada smo stigli.Mozda bas zato sto sutra valja krenuti kucama. Nedelja ujutru,budjenje,kafa,i dogovor u vezi puta kuci. Rasklapamo satore Neki se igraju talibana Od naseg gazde kupujemo odlican sir,pakujemo stvari,i uz obecanje da cemo se opet videti,ako ne ove onda sledece godine sigurno,krecemo kuci. Vrucina bas ubija!Najtopliji je dan od kako smo krenuli na ovaj izlet,pa se zaustavljamo u Bavanistu,da se malo okrepimo. Produzujemo dalje,ali idemo samo do Kovacice,gde nailazimo na jedan interesantan lokal sa jos interesantnijim natpisom na tabli Dalje nas put vodi do Beceja,gde se pozdravljamo.Potrajalo je dosta dugo,nesto smo se svi raspekmezili.Ipak smo proveli zajedno 4 nezaboravna dana,navikli smo se biti stalno zajedno,i sada je tome kraj Jedno je ipak sigurno:Sledece godine idemo ponovo,i ostacemo najmanje nedelju dana. Da pomenem jos i to,da sam ukupno presao 980km! Eto toliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 3, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Joska! Uvek sam govorio da je Istocna Srbija dragi kamen koji svako od nas treba da pronadje na svoj nacin. Ti si ocigledno pronasao svoj... i to vise puta! Nadam se da cemo ovo sledece sezone proci opet, sa satorima i na vise od 3 dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Septembar 4, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan eej ne zaboravite nas :D reko sam joski, moja zena ima sestru od strica upravo u neresnici i bio sam tamo vise puta. ali nikada kucevo i tu oblast nisam video ovim ocima. joska majstore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Fantasticno!!! Jos da imageshack ne zeza kao sto zeza.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Septembar 4, 2008 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Otash 2 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cuvaj se gazdarice :) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Septembar 8, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, cestitke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 736 Napisano Septembar 8, 2008 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Bajno i sjajno, 3x ura za Zuzu fotografa i Josku vodica kroz bajkovite predele istocne Srbije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Septembar 8, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Sa dosta duha! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...