SrdjanRadivojev 334 Napisano Novembar 17, 2020 U prolazu, 74 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Zovem se Srdjan, iz Panceva, i od skoro sam poceo sa off road voznjom. Za sada sam imao rute uz Dunav nasipom od Pa do pescare, i po samoj pescari jedno 5-6 puta, ali sam izbegavao pozarce sa usponima jer verujem da ne bi izasao iz peska pod vecim usponom. Teram ne bas laganu hondu xl700v sa metzeler tourance gumama koje opet nisu za pravi off. Ucim, nabijam kilometre ali sam svestan da sam pocetnik i da ne sedim na laganom motoru od 140kg pravljenom da se provlaci i jarca svuda. Da li ovde ima ekipe koja vozi i neke lakse trase i neke teze, nespretnije motore? Sta iskusniji savetuju da teram za pocetak, koje ture, tj trase/pravce? Svaki savet i smernica vise nego dobrodosla, hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3107 Napisano Novembar 17, 2020 8-bit, 1903 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim novi Transalp je u pitanju. Pogledam karakteristike i ne mogu da verujem... 214 kg bez tečnosti Ne bih da ti pametujem, ali sa tim ćeš teško u off road. Može, voze ljudi, ali je muka kad padne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 334 Napisano Novembar 17, 2020 U prolazu, 74 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Jasno, ovaj motor sam uzeo prvenstveno da bih mogao i malo asfalt i pomalo off, pa sta se iskristalise. Sta ti preporucujes za pocetak, kakve staze da vezbam i gde ih potraziti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Novembar 17, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak prelistaj temu Srbija bez asvalta bice ti zanimljiva, i samo praksa i sto vise voznje pa ces sam znati za dalje sta i kako. I gledaj da ne ides sam na off voznje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1088 Napisano Novembar 18, 2020 Drug član, 1093 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak bar promeni gume. Ja dok da terao transalpa po offu koristio sam tkc 80 i super su. Sposobne na off a dobre i na asfaltu. Realno po suvim mozes gde hoćeš, osim peska. Po blatu je agonija. Posto si iz Panceva, nemas bas puno brda, probaj malo da treniras po nasipima Tamisa a mozda jos bolje da ides u BG na Glinaru, nije ti daleko. Ja nisam tamo nikad bio ali sam video slike i citao utiske, deluje mi kao pravo mesto za trening. Peščara moze, ali lagano, realno je to težak teren. Ako si da probaš off road, bolje kupi neki jeftini enduro tipa yamaha dt 125, neki kinez kao ja pa probaj. Mnogo je lakše, a ako se ne navuces, neces imato finansijski gubitak jer su to jeftini motori koji se lako posle prodaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 334 Napisano Novembar 18, 2020 U prolazu, 74 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, vava je napisao: Za pocetak prelistaj temu Srbija bez asvalta bice ti zanimljiva, i samo praksa i sto vise voznje pa ces sam znati za dalje sta i kako. I gledaj da ne ides sam na off voznje. Odlicna tema, polako je cesljam uz kafu, tnx. Za solo voznju si u pravu, imao sam situaciju, zaglavio se solidno u pesku, i ebao me pas sto nisam imao drustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...