bajker71 10168 Napisano Octobar 17, 2023 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje ima dug rok upotrebe ako stoji hermetički zapakovano u fabričkoj ambalaži. Kada je u agregatu, ono se mehanički prlja (pređena kilometraža) ali i stari i hemijski gubi svojstva usled uticaja vlage, temperature, oksidacije... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1307 Napisano Octobar 17, 2023 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam razgovarao sa inženjerom Motula na jednom sajmu pre nekoliko godina rekao je da se ne treba držati intervala zamene ko pijan plota a u zavisnosti od načina eksploatacije vozila (auto ili motor svejedno). Ako se voze kraće relacije kuća- poso - poso - kuća i povremeno magistrala umereno, onda se menja ulje po fabričkoj preporuci. Ako se većinom koristi autoput na dužim relacijama treba skratiti interval zamene jer ulje gubi svojstva kad je duže izloženo radnoj temperaturi (isparavaju aditivi). Za novije motore (kod automobila) sa DPF je kontra. Pri gradskoj vožnj se skraćuje interval zamene jer se češće radi regeneracija filtera pa se i češće ulje izlaže vrlo visokoj temperaturi pa samim tim gubi na kvalitetu. Kad sam ga pitao to za menjanje jednom godišnje, samo se nasmejao i rekao: da, preporučuje se! Inače vlaga i čestice gareži pokupi filter! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1307 Napisano Octobar 17, 2023 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je to menjanje ulja godišnje (ako se pređe puno manje km od propisanog intervala) samo marketinški trik! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 218 Napisano Octobar 17, 2023 Zainteresovan, 185 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan E drustvo, Kum mi radi u CF. Ako treba nekom nesto slobodno mi pisite pa cu ja da ga pitam sta kako, dal moze jeftinije, brze itd 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17099 Napisano Octobar 17, 2023 Integrisan, 5032 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, SaleKg said: Ja bih voleo da objasni neki stručnjak poentu menjanja ulja svake godine ako se ne prelazi puno kilometara, recimo drugi motor sa kojim se čovek povremeno provoza radi uživanja! Koliko ja znam ulje gubi svojstva usled mehaničkog i toplotnog dejstva a da mu prodje rok od stajanja ja nisam doživeo u mojoj 35 godina dugoj vozačkoj karijeri! Ja sam ga menjao zbog rada menjaca. Posle 5000km uglavnom nije vise to to na menjacu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Octobar 19, 2023 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Presek posle prvih 1000km: Bolje smo se upoznali, slusa on mene, slusam ja njega. U pocetku je u 1, 2 a pomalo i u 3. Brzini skakao kao besan bik, konstantno sam bio na kvacilu i pripisivao to svom neiskustvu a i osetljivom ride by wire gasu. Kako sam se uvezbavao to se smanjilo, posle razrade i zamene ulja na prvom servisu se drasticno smanjilo. Sad posle razrade moze malo i da se odvrne gas, e to je dozivljaj, vuce kao lud sa onih 95 konja. I quick shifter je odlicna stvar za ta nagla ubrzanja. Za sada sam probao do 145km/h, tu je na 6k obrtaja. Potrosnja po gradu 6l, na otvorenom 4,8l (bila jedna voznjica za sada do naseg druga Bratislava ), za tih sat vremena neprekidne voznje me nista nije zabolelo, kao da nisam ni bio na motoru Instrument tabla tj TFT ekran je odlican, pregledan i jasno se vidi bas sve ono sto mi treba u voznji, veliki plus je sto se povezuje sa telefonom (koji je povezan sa komunikacijom) pa ne mora da se staje ako treba nekoga da zvrcnem na brzinu, sinhronizuje imenik i poslednje pozive, a i navigaciju sa telefona. grejace sedista i rucki jos nisam probao, nije bilo potrebe za sada. Aplikacija CFmoto Ride, prava stvar. Mana: i dalje mi nije jasno sto nisu ubacili TC na ovaj turing model, mehanicki ima sve za TC pa se nadam da ce nekim update-om softvera mozda i ubaciti (inace kad god izadje novi softver moze da se update-uje preko telefona tj aplikacije) 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 829 Napisano Octobar 25, 2023 MK Obrenovac, 559 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da ovo nije kolega sa foruma iz okoline Vrnjačke Banje koji je među prvima kupio ovaj motor ! Deluje mi da je u pitanju MT800 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Jeste 800MT, ne znam nick kolegi ali pored njega ga sa foruma vozimo jos @bratislavr i ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1235 Napisano Octobar 26, 2023 BJB Maxi scooter club, 1662 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan I meni deluje da je CF. Nadam se da je kolega dobro,bice motora. Polako je vreme za kraj sezone,losija vidljivost i vreme,zamagljena stakla i faktor iznenadjenja otkud motor (skoro) u novembru' cine da smo ranjiviji nego u sezoni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HEHAD 23 Napisano Octobar 27, 2023 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da sa javim... Danas preuzeo motor, još se drndam sa igračkama po ekranu, dok sastavim šta je gde 21 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Octobar 27, 2023 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam @HEHAD, da se lepo i bezbedno navozas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bratislavr 99 Napisano Octobar 27, 2023 U prolazu, 32 postova Lokacija: Zabalj Motocikl: CFMOTO 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Baš lep! Explorer verzija. Čestitam, puno bezbednih kilometara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HEHAD 23 Napisano Octobar 27, 2023 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad u jurnjavu za ploču za zadnji kofer i tako... Smeši se lepo vreme još nekoliko dana, pa da izguram do ovog prvog servisa ako uspem! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 189 Napisano Octobar 27, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Baš lep, čestitamJavi prve utiskeПослато са M2101K9G помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Octobar 27, 2023 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, HEHAD je napisao: Sad u jurnjavu za ploču za zadnji kofer i tako... Smeši se lepo vreme još nekoliko dana, pa da izguram do ovog prvog servisa ako uspem! Vec imas kofer pa ti treba ploca ili? Kad se izigras sa ekranom instaliraj na telefon CFMOTO Ride aplikaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HEHAD 23 Napisano Octobar 27, 2023 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemam, do sada sam imao Givi aluminijumski(otišao uz prošli motor), uzeo bih novi, možda i isti, a nisam hteo ove koji se prodaju uz motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Octobar 27, 2023 (promenjeno) Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Valjda se dobije ploca uz kofer kad kupis. bar sam ja dobijao do sada Pogledaj Shad kofere, nisu losi a dobra im je i cena Promenio Octobar 27, 2023 član Sharky - Alex 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6066 Napisano Octobar 28, 2023 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Vele ođe, požuri ušparaj 1800chf, dok je vakat….Znači, kuveri mukte.Nije đavla dasu Made by Touratech??Koliko koštaju oti kuveri u SRB??Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bratislavr 99 Napisano Octobar 28, 2023 U prolazu, 32 postova Lokacija: Zabalj Motocikl: CFMOTO 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Bili su 1.400€ u aprilu mesecu kada sam ja uzimao motor. Ja sam dobio neki popust uz motor. A u martu mesecu je bila akcija uz motor komplet koferi za 600€. Meni su skroz ok mada je centralni mogao biti malo veci (za sad samo njega i koristim). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bily 77 Napisano Novembar 7, 2023 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Mt800Explore Prijavi odgovor kao problematičan Kolege da se upisem i ja na listu,kupljen 800mt explore,cekam samo isporuku za par dana 15 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bratislavr 99 Napisano Novembar 7, 2023 U prolazu, 32 postova Lokacija: Zabalj Motocikl: CFMOTO 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Neka ti je sa srećom da uživaš u njemu kao i mi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Novembar 7, 2023 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam @bily i da se lepo i sigurno navozas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Novembar 7, 2023 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da je danas predstavljanje novog 800MTX, kombinacija GS-a i Tenere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bily 77 Napisano Novembar 7, 2023 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Mt800Explore Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem,da li ste mozda menjali suspenziju na tvrdje ili vozite sa fabricki podesenomSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6405 Napisano Novembar 7, 2023 Drug član, 1822 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Delovalo mi u pocetku jako mekano ali se pokazalo dobro u voznji za sada, mozda cu se na prolece igrati sa time Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...