Zlatko91 36 Napisano Jul 29 U prolazu, 17 postova Motocikl: CF Moto 800 MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan I meni ume da zavergla isto, tako mi je od pocetka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6108 Napisano Jul 29 Drug član, 1756 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan @reunior imas stari softver, idi da ti apdejtuju. Sto se verglanja tice, das kontakt kljucem, odmah se pale svetla, ako tako drzis duze (par minuta) i ne palis ga hoce duze da zavergla. Inace i kad je hladan hoce da zavergla duze (pricamo o pola sekunde - sekundu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1157 Napisano Avgust 8 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je situacija do sad? Ko je presao najvise km? Jeste resili probleme sa gasom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bily 75 Napisano Avgust 8 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Mt800Explore Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam instalirao one finger clutch,lagano se povlaci rucica.Tako da bilo kakve trzaje neutralisem kvacilom,a i kad se naviknes,bukvalno i neprimecujes da ista trzne na malim obrtajima.U rain modu se i ne oseti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6108 Napisano Avgust 8 Drug član, 1756 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sto rece bily, naviknes se vremenom i ide lepo i tecno, s vremena na vreme kad sam u prilici odvrnem gas do kraja na par sekundi, posle toga kao da ide tecnije, valjda skonta gde mu je max i li odradi kalibraciju. Danas mi se desilo nesto cudno, ispekao sam list potkolenice leve noge, vozio se po gradu po najvecoj vrucini, bio sam u pantalonama koje obicno nosim na motoru, toliko je zracila toplota od agregata i izduvne grane da me je lepo opeklo, kao da sam ceo dan drzao nogu na suncu, bas je crvena. U jednom trenutku sam izasao i na zaobilaznicu i odvrnuo malo jaci gas i imao sam osecaj da pece jos vise. Vozio sam i na onih 40+ stepeni i celo leto se vozikam po gradu uglavnom poslom, osecalo se da bije toplo ali u granicama normale, ne znam sta se danas desilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1012 Napisano Avgust 9 Drug član, 1063 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vozim ova motor, ali vozim sličan, KTM 790 Adventure koji ima isti agegat. Manje više sve što je opisano gore se dešava i na KTM. Jako ga je nezgodno voziti malom brzinom po gradu, cima, rita se, trza sitno dok ne dože do 4,000 obrtaja... verovatno taj ride by wire sistem tako radi, sajla je mama. Što se tiče grejanja, KTM po gradu nema teorije da se vozi u nekom šorcu, čak i u tanjim pantalonama prži nogu, posebno desnu. Tako da manje više to je to izgleda, nema savršenog 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 194 Napisano Avgust 9 Svrati ponekad, 119 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 47 minutes ago, lemy said: Ne vozim ova motor, ali vozim sličan, KTM 790 Adventure koji ima isti agegat. Manje više sve što je opisano gore se dešava i na KTM. Jako ga je nezgodno voziti malom brzinom po gradu, cima, rita se, trza sitno dok ne dože do 4,000 obrtaja... verovatno taj ride by wire sistem tako radi, sajla je mama. Što se tiče grejanja, KTM po gradu nema teorije da se vozi u nekom šorcu, čak i u tanjim pantalonama prži nogu, posebno desnu. Tako da manje više to je to izgleda, nema savršenog Ja sam na KTMu resio to trzanje sa Fuel Dongle i više nema. Što se tiče grejanja, mnogo je bolje kada se izvadi katalizator. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1196 Napisano Avgust 9 prisutan, 1117 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, lemy je napisao: Ne vozim ova motor, ali vozim sličan, KTM 790 Adventure koji ima isti agegat. Manje više sve što je opisano gore se dešava i na KTM. Jako ga je nezgodno voziti malom brzinom po gradu, cima, rita se, trza sitno dok ne dože do 4,000 obrtaja... verovatno taj ride by wire sistem tako radi, sajla je mama. Što se tiče grejanja, KTM po gradu nema teorije da se vozi u nekom šorcu, čak i u tanjim pantalonama prži nogu, posebno desnu. Tako da manje više to je to izgleda, nema savršenog Ako je euro 5 ili 5+ norma,moguće da je i zbog toga! Prvo sam mislio da je samo do mog Žabaro-Kineza.., ali kad mi kolega koji je kupio novi Teneru u Norveškoj kaže isto.., rekoh satraše nas sa tim eko normama!! Kaže Tenera do 21-ve nije imala taj problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1157 Napisano Avgust 9 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Nesto sam citao da je u Australiji apdejtom softvera resen problem traznja gasa. To kod nas u Srb nema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1378 Napisano Avgust 9 Drug član, 535 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije riješen u potpunosti, samo umanjen. Problem su eko norme i izuzetno siromašna smjesa goriva. Negdje sam čitao da je jedino potpuno rješenje skidanje katalizatora i potpuno custom mapa, što onda povlači pitanje garancije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1196 Napisano Avgust 9 prisutan, 1117 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Da ima i to riješenje, vade se i katalizatori i PM nema šta se ne radi ali ti riješe problem, dobiješ više snage.. ja to neću raditi dok je motocikl u garanciji, ali možda naprave neki remap koji ne zahtjeva ekstremne mjere, već samo preštekaš ECU i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1157 Napisano Avgust 12 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Bio danas da provozam 800mt explore. Sta znam, ja nisam impresioniran. Motor je bas udoban, kvalitet zavrsne obrade izgleda jako dobro, medjutim... Osecaj na gasu mi je bio ni tamo ni vamo... Kao pokvaren dzojstik. U par navrata mi je stopalo bilo blizu uz polugu menjaca i ritnuo se tako da me je skoro zbacio sa sebe. Quickshifter definitivno bas osetljiv. Polazaj komande zmigavaca je bas bas nezgodan kao i sam "klik" koji je gotovo neosetan. Snage do 6000rpm nema nesto u izobilju, od 6000 vuce kao pobesneo. E sad sve to i nekako, neke od ovih stvari su stvar navike ali najveci problem mi je bio neko pištanje koje dolazi iz izduva, na oko 4200rpm i 5800rpm, toliko je glasno da probija usi, jako visoka frekvencija, neizdrziva. Prvo sam mislio da su gume ali cuje se i mestu kad se pogode obrtaji. Vizir podesiv ali klasika kao i na ostalim motorima sluzi za ukras jer vetar tuce direkt u glavu. Tako da eto sta znam, kratak rezime... Motor ima potencijala, steta sto su neke stvari takve kakve jesu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6108 Napisano Avgust 12 Drug član, 1756 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan cudno mi to pistanje, nisam to primetio kod mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1157 Napisano Avgust 13 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Da bas cudno, sigurno da kod tebe to nije prisutno jer bi primetio odmah. Ja sam prvo mislio da su gume, jer explore model nosi Anakee adventure. Probah u leru sa dodavanjem gasa, isto se javi. Citao sam jos na nekom stranom forumu da se par ljudi zalilo na isto... Na sve sto sam pisao bih se navikao ali na to pistanje nikako jer bas na autoputu na 125-130km/h se cuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1378 Napisano Avgust 13 Drug član, 535 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da se nije otpustio decibel killer? Sjećam se drugarovih muka dok je tražio nešto slično na autu. Ispostavilo se da je otpustila šelna koja drži srednji lonac i da tuda duva na tačno određenom režimu vožnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3048 Napisano Avgust 13 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan U vezi cimanja možete probati reset ecu-a. Da se kontakt, bez gasa upali i ostavi 15 minuta da radi na leru bez pipanja gasa. Ugasi se na kontakt. To je procedura za ktm. Možda pomogne, a možda i ne. Drugo, što je meni na 390 napravilo veliku razliku je vađenje katalizatora (samo to, bez mapiranja). Treće, a pre svega prvo proverite zategnutost lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano Avgust 13 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih provjerio kako su stegnute ispušne grane, tu zna, ako je labavo, visokotonski pištati.„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperMario 0 Napisano Avgust 26 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 8. 2024. at 8:47, Rider000 je napisao: Da bas cudno, sigurno da kod tebe to nije prisutno jer bi primetio odmah. Ja sam prvo mislio da su gume, jer explore model nosi Anakee adventure. Probah u leru sa dodavanjem gasa, isto se javi. Citao sam jos na nekom stranom forumu da se par ljudi zalilo na isto... Na sve sto sam pisao bih se navikao ali na to pistanje nikako jer bas na autoputu na 125-130km/h se cuje. Zdravo svima, Sto se tice tog "fijukanja" meni se to desavalo bas tu oko 130kmh pritom vizir na max "gore". Nakon toga sam malo spustio tima 2cm i "fijukanje" se skroz izgubilo, ali zato glava otpada :). Mislim da je problem u viziru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1157 Napisano Avgust 26 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem u viziru, probao sam bio sva podesavanja. Nije ni do guma(michelin anakee). Cuje se i u leru kad se pogode odredjeni obrtaji. Nije bilo fujakanje nego pistanje visoke frekvencije... Iz masine/izduva dolazi zvuk. Posle sam citao zalilo se jos par ljudi na to. Nesnosna je buka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3048 Napisano Avgust 26 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Rider000 said: Posle sam citao zalilo se jos par ljudi na to. Nesnosna je buka. Gugl kaže čuje se katalizator. Rešenje je na slici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1157 Napisano Avgust 26 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo moguce, tako nesto sam i pretpostavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1378 Napisano Avgust 26 Drug član, 535 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mradomir je napisao: Gugl kaže čuje se katalizator. Rešenje je na slici. Čekaj, to ispade da katalizator toliko vibrira da pišti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3048 Napisano Avgust 26 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ono na slici 800mt onda se lako teorija proveri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1378 Napisano Avgust 30 (promenjeno) Drug član, 535 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Australijanac natukao 100k . Promenio Avgust 31 član admiki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 220 Napisano Septembar 4 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko i dalje razmislja o ovom modelu cene su opet spustili, sad mi iskocila reklama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...