sasha 2068 Napisano Decembar 1, 2020 MSC Member (Maxi Scooter Club), 945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan >> Ajvalik > Čanakkale > Galipolje Dan smo započeli odličnim doručkom u izuzetnom ambijentu. Moram da priznam da mi se sve više dopadaju ovi „butik“ hoteli, jer je kod njih sve na dohvat ruke – čak ni prtljag ne mora daleko da se nosi… Put nas je u početku vodio uz obalu, pa smo iskoristili priliku da kafu iskombinujemo sa pogledom na grčko ostrvo Lezbos. Za povratak na tlo Evrope smo izabrali najkraću rutu a ona je podrazumevala i kratku plovidbu. Navigacija nas je odvela pravo u trajektnu luku a ja sam se plašio da će nas tamo sačekati veliki redovi i gužva za ukrcavanje. Desilo se upravo suprotno, jer smo karte kupili na samom ulazu a službenik nas je odmah uputio prema rampi za ukrcavanje. To znači da smo za manje od 10 min. bili spremni za uživanje na palubi. Sam prelazak preko Dardanela ne traje duže od 20-tak minuta, ali smo uspeli da za to vreme uhvatimo nekoliko zanimljivih kadrova i iskrcamo na drugu obalu. Dok smo vozili prema Čanakkaleu, iznenada nas je pretekao jedan par na kruzeru sa pirotskim tablicama. Kasnije smo ih sreli na trajektu i iskoristili priliku da se malo bolje upoznamo. Milan i Irina su takođe proveli nekoliko dana u Turskoj i krenuli kući, ali pre toga nameravaju da se kratko zadrže i na Crnom moru. Srećan put, prijatelji… mi ćemo na suprotnu stranu – prema Galipolju. Ovo poluostrvo je bilo poprište jedne od najvećih bitaka iz I Svetskog rata. Sukobili su se savezničke snage na čelu sa Britancima i turska vojska koja je svim sredstvima želela da sačuva kontrolu nad plovnim putem kroz Dardanele i dalje prema Crnom moru. Na kraju su u tome i uspeli, ali uz ogromne žrtve na obe strane, pa su danas na čitavom području rasuti spomenici iz tog perioda. Mi smo se prvo uputili prema najjužnijoj tački, jer su se tu nalazili najjači odbrambeni položaji. Danas se tu osim bunkera i starog naoružanja mogu videti i monumentalni spomenici posvećeni svim žrtvama. Od ranije smo znali da ova bitka ima veliki značaj za istoriju, jer je u njoj učestvovao i Kemal Paša Ataturk, (tvorac moderne turske države) ali nismo imali pojma da je ona iskorišćena i kao prvorazredna turistička atrakcija. Bar nam je tako delovala rekonstrukcija vojne bolnice iz tog perioda, sa svojim hiper realističnim sadržajima. Jednako zanimljiv je bio i centralni muzej ali nismo imali strpljenja za detaljnije razgledanje, već smo požuri da se domognemo hotela i konačno odmorimo… 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Decembar 4, 2020 MSC Member (Maxi Scooter Club), 945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan >> Eceabat > Plovdiv Poslednju noć u Turskoj smo proveli u Eceabatu, jer nam se učinilo da odatle najlakše možemo da nastavimo put. Obzirom da je u pitanju sasvim mali grad, nismo očekivali da u njemu postoji nešto što bi nam privuklo pažnju, pa smo bili zaista iznenađeni kada smo shvatili da na njegovom glavnom šetalištu postoji čitav muzej na otvorenom. Pored monumentalnog spomenika i dela koji je posvećen najpoznatijim vojnim komandantima, tu se nalazi i vrlo realistična rekonstrukcija rovovske bitke između engleske i turske vojske. Nakon ovako očigledne lekcije iz istorije, brzo smo se vratili u sadašnjost i nastavili prema severu. Ubrzo su nam pažnju privukli visoki betonski stubovi koji očigledno predstavljaju konstrukciju novog mosta koji će spajati dva kontinenta. Vremenske prilike nam nisu išle na ruku, pa smo u jednom trenutku morali da se pripremimo za vožnju po kiši koja na sreću nije dugo trajala. Sledeću pauzu smo iskoristili za još jednu kafu koja nam je ovoga puta poslužena u „zlatnim“ šoljicama. To je ujedno bila i prilika da se konačno oprostimo od Turske, jer smo uskoro stigli do granice i nakon kraćeg zadržavanja nastavili dalje kroz Bugarsku. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Decembar 4, 2020 MSC Member (Maxi Scooter Club), 945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da od turske granice do Beograda ima skoro 700 Km, odlučili smo da taj put podelimo na dva dela i prenoćimo u Plovdivu. Moram da priznam da o ovom gradu nisam razmišljao kao o mestu koje zaslužuje neku posebnu pažnju, ali sam nakon kratke šetnje promenio svoj stav. Naime, njegovo potpuno očuvano gradsko jezgro i ostaci iz antičkog perioda su me ubedili da ovaj grad zaslužuje bar još jednu priliku … 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Decembar 4, 2020 MSC Member (Maxi Scooter Club), 945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan >> Plovdiv > Beograd Već po navici smo ispili jutarnju kafu i dok sam ja izvukao motor iz garaže, bili smo spremni da se prepustimo monotonoj vožnji po auto-putu. Od kuće nas je delilo još samo nekoliko sati, pa nam nije bilo teško da rutinski dovršimo još jednu avanturu. Do sledeće prilike, pozdrav od Vesne i Saše 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6091 Napisano Decembar 4, 2020 Drug član, 4163 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Plovdiv je zakonGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Decembar 4, 2020 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Marinkovici. Svaka Vam cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmwgs 57 Napisano Decembar 5, 2020 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: NG Motocikl: bmw r1200gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bravo svaka cast...pratio sam vas i hvala vam na lijepo opisanom putu... I mi smo ove godine trebali ici u Tursku ali situacija je takva pa planiramo na godinu...svakako ce mi pomoci vas putopis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1431 Napisano Decembar 5, 2020 Svrati ponekad, 437 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i ostali putopisi fenomenalno svaka cast . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zivko 301 Napisano Decembar 5, 2020 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sa uzivanje sam pratio Vas putopis i jako mi se dopao. slicnim putem prosao sam sa suprugom 2019. god. ali ako se sloze kockice ici cemo ponovo sledece godine. U Turskoj uvek ima sta da se vidi, narod je jako ljubazan a cene su povoljne za nas . Slike su Vam prelepe. Veliki pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Decembar 5, 2020 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Ниво је одржан 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vroc-Kapo 2206 Napisano Decembar 5, 2020 Zainteresovan, 693 postova Lokacija: Vela Luka , HR, nema vise Norveske i Dubaija Motocikl: K1600GT SE 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Fala lipa na krasnom opisu i slikama, lipi pozdrav Citiraj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeza 20 Napisano Decembar 5, 2020 U prolazu, 35 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Tracer 7 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 374 Napisano Decembar 5, 2020 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 5, 2020 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, divno, krasno! A motorin? Mislim, koliko može da razvije, jel može da krene iz druge i tako to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Decembar 5, 2020 MSC Member (Maxi Scooter Club), 945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan A ti kao ne znaš koliko može da razvije? 200 iz mesta! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
celawi 3 Napisano Decembar 6, 2020 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beogad Motocikl: Trenutno ništa Prijavi odgovor kao problematičan Dolmabahçe Palace je za deset. Sjajno napisan tekst kao i slike. Pravo uživanje je čitati ovakve postove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Decembar 6, 2020 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Čitam vaš putopis i komentarišem sa ženom ista mesta koja smo posetili...sve u stilu" ovo sledeći put neću propustiti...a obzirom koliko je Turska dobra destinacija, sledećeg puta će sigurno biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 735 Napisano Decembar 6, 2020 Drug član, 1127 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis,bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Decembar 13, 2020 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Svaka Vam cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBA250280 5 Napisano Januar 12, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Guzzi Breva 750ie Prijavi odgovor kao problematičan Odličan putopis kao i svaki koji @sasha napiše. BRAVO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex011 156 Napisano Januar 12, 2021 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Gsx600f Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, prvi putopis koji sam procitao od strane @sasha ali ne i poslednji... Svaka cast, u ovim okolnostima da se krene na ovakvo putisestvije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papisha 218 Napisano Januar 15, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Pećinci; Srbija Motocikl: Yamaha GTS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast. Čitao sam i vaš raniji putopis Grčkim ostrvima i divio se skući kako to lepo podnosi, al sad poslah drugaru koji ima Kimka sa istim tim motorom da pročita kako se putuje sa 300 kubika. Oduševio se i prokomentarisao "Pa ovi ljudi imaju drveno dupe". Promenio Januar 15, 2021 član Papisha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Januar 18, 2021 MSC Member (Maxi Scooter Club), 945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Papisha, Potpuno razumem tvog drugara jer sam pre ovog skutera vozio Kymko Xciting 250 i dobro pamtim njegovo tvrdo sedište. Izgleda da je ekipa iz Kawasaki-ja shvatila u čemu je problem i za J300 izabrala mnogo udobniju podlogu koja omogućava celodnevnu vožnju bez ikakvih posledica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Januar 19, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno sve pohvale, zelim Vam jos dosta putovanja i udobno predjenih km. Koji je motor u J300, od 20 ili 21 kw? Kako se ponasa na medjuubrzanjima sa dve osobe i natovaren? Pises da si radio modifikacije na motoru, da li je chipovan ili je radjeno nesto drugo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Januar 19, 2021 MSC Member (Maxi Scooter Club), 945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Moj skuter prema podacima iz saobraćajne dozvole ima 20.3 KW tj. nepunih 28 KS. To na papiru ne deluje mnogo, ali u praksi omogućava sasvim solidne performanse. Pod punim operećenjem (koje u mom slučaju iznosi skoro 200 Kg) bez problema mogu da održavam putnu brzinu (110-130 Km/h) i da je pri preticanju podignem na 150 Km/h (prema brzinometru, što je oko 10% više nego po GPS-u). Tako opterećen čak i duže uzbrdice mogu da savladam bez problema, npr. pri penjenju uz Bubanj Potok brzinu održavam iznad 100 Km/s (sa punim gasom, naravno ). Što se tiče modifikacija prvo sam eksperimentisao sa Dr Pully slajderima i nisam bio zadovoljan. Nakon toga sam se vratio na fabričke rolnice i po savetu dr. Satelisa stavio belu Malossi oprugu za kvačilo što se povoljno odrazilo upravo na međuubrzanja. Ja sam za sada zadovoljan i nemam nameru da bilo šta menjam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...