Jump to content

Moto Zajednica

Mitas Sport Force +

Recommended Posts

• Ne silazi, 2166 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
pre 36 minuta, N.F.S. je napisao:

Ispravnost se podrazumeva valjda....

Sent from my M2003J15SC using Tapatalk

E moj Nešo,potupih zube sa ovim mladuncima oko mene.Svi generalizuju održavanje motora sa autom,samo što su tamo 4 točka a ovde dva,i svaka manja anomalija ili neispravnost je drastično nepovoljnija za motor.Kada sam menjao ležajeve vrata volana,bilo je.....što diraš to....šta da ja objašnjavam,kad ti negde gde nije poželjno zategne.Poprilično se površno prilazi tome.Da ne pominjem čaure diska,održavanje kočionih klešta,a to je po meni funkcinalno na motorciklu najvažnije,ležajeve točka da ne pominjem.Mogu u nedogled da nabrajam...

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 398 postova
  • Motocikl: MT 07

Ista situacija i kod mene.

Za novi motor tada na akciji dao 5800 eura.

Kupio YSS ketridže i zadnji amortizer za oko 1000 eura. Auspuh i ostalo je nebitno, a imam i to.

Svi mi rekli da sam budala. Bacio pare, dao skoro za pola motora, itd.

Nakon dosta gledanja Dave Mosa i njegove savjete o podešavanju našao sam kombinaciju koja mi odgovara.

Sada se svi čude kako se to lako i dobro po zavojima vozi. O samom ponašanju u vožnji i kočenju neću ni pisati.

IMG-20220716-171408.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Integrisan, 9631 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Kad" bi samo znali koliko se motora po putu kotrlja "tako kako je"... Pa onda ne drze gume, nije udoban, lose koci, lose se vozi :D 

Cesto probam motore drugara (ne poznanika, oni se "naljute" kada im kazem sta sam osetio! Da ne poverujes...) pa korekcije unosimo, neko je posveceniji, neko prihvata i kompromis ali za dan rada namestimo osetno i primetno bolje.

Obicno posle stelovanja se radi geometrija (manipulacijom visine pomeramo centar mase napred/nazad).

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9631 postova
  • Motocikl: ---Honda---
Pre 7 sati, sale600 je napisao:

Dave Mosa i njegove savjete

Njega sam svojevremeno licno kontaktirao (mailom), pojma vise ni nemam u vezi kog motora, zatekao sam izmenjene ketridze napred, fabricke ventile neko je prepakovao, izmenjao podloske (raznih debljina) a meni to nije odgovaralo... Poslao mu slike, zamolio za savet kako, kojim redosledom da to odradim kako bih dobio "prednjicu", koje ulje, kog viskoziteta...

Stigao odgovor u smislu, "Sve znam i sve cu ti reci kada mi uplatis iznos..." :D 

A i ja, sta li sam ocekivao.... 🫡

Pre 19 sati, N.F.S. je napisao:

Kad" bi samo znali koliko se motora po putu kotrlja "tako kako je"... Pa onda ne drze gume, nije udoban, lose koci, lose se vozi :D 

Cesto probam motore drugara (ne poznanika, oni se "naljute" kada im kazem sta sam osetio! Da ne poverujes...

Da baš tako.

Nas u ekipi ima 15-20.

Nitko osim mene nije ni pokušao nešto podestiti mada ima i pravih motora sa mogućnošću podešavanja svega i svačega.

Uglavnom kažu sve je to tvornički podešeno i ne smije se ništa dirati, te sve tako mora biti.

Promjena ulja u prednjim vilicama to je tek bauk teški. Nitko nikada promijenio nije niti hoće. Antifriz i ulje za kočnice ista situacija.

Ne vrijedi i ne može se ljudima objasniti.

Ja odustao odavno

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 86 postova
  • Motocikl: Yamaha Tmax 530 Honda SWT-600 BMW K1200R
pre 31 minuta, milomir22 je napisao:

Troši se kao i bilo koja druga sportska guma.

Ako hoćeš dugotrajnost, gledaj sport touring program.

Sporforce+ mi je trajao krace za nekih 1000km od dunlop roadsport2  tako da se ne trosi kao bilo koja sportska guma

• Drug član, 1026 postova
  • Motocikl: Lep

@Pelee ja sam imao isto Sportforce+ na GSXR-u i rekao bih da se trose malko brze. Posto sam hteo posle da uzmem EV, iz onoga sto sam citao trebalo bi da su malo "dugotrajnije", ali nisam probao posto im je u medjuvremenu skocila cena i onda sam zavrsio sa Metzeler M5 sa kojima sam veoma zadovoljan bio prvu sezonu i za tu cenu (imao sam ih i ranije samo se ne secam dal M5 ili ne).

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2427 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Jbg, ne moze da drzi a da se ne trosi😁

Ja sam uvek pre za ovu varijantu nego da traju pet sezona a da budu kao plastika ...

Gume su potrosni materijal i menjaju se svake sezone jer ti cuvaju glavu na ramenima, barem ja to tako gledam...

Inace, Sport force evo, odlicna guma, drzi kao blesava ali traje sezonu samo, naravno ...

Tri seta spalio na 12-ici i  prezadovoljan sam bio...👌

Pre:

1654254555175.jpg

I posle 2000 km.

IMG-20221019-113638.jpg

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

4 seta+ i 1 set evo, pa ponovo 3+

Potpuno isto ponašanje i trajnost

IMG-20220716-171408.jpg

Promenio član sale600
dodatak
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 86 postova
Pre 23 sati, Abi je napisao:

@Pelee ja sam imao isto Sportforce+ na GSXR-u i rekao bih da se trose malko brze. Posto sam hteo posle da uzmem EV, iz onoga sto sam citao trebalo bi da su malo "dugotrajnije", ali nisam probao posto im je u medjuvremenu skocila cena i onda sam zavrsio sa Metzeler M5 sa kojima sam veoma zadovoljan bio prvu sezonu i za tu cenu (imao sam ih i ranije samo se ne secam dal M5 ili ne).

Da  i meni su se malo brze trosile i to na laganom motociklu mt07  zato me i interesuje da li ove EV traju malo duze posto sam procitao da su dvokomponentne i da je to glavna razlika 

• U prolazu, 86 postova
Pre 22 sati, BokyBoy je napisao:

Jbg, ne moze da drzi a da se ne trosi😁

Ja sam uvek pre za ovu varijantu nego da traju pet sezona a da budu kao plastika ...

Gume su potrosni materijal i menjaju se svake sezone jer ti cuvaju glavu na ramenima, barem ja to tako gledam...

Inace, Sport force evo, odlicna guma, drzi kao blesava ali traje sezonu samo, naravno ...

Tri seta spalio na 12-ici i  prezadovoljan sam bio...👌

Pre:

1654254555175.jpg

I posle 2000 km.

IMG-20221019-113638.jpg

Jesi ih vozio po kisi ja nisam imao prilike jer prosla godina i nije bila bas kisna pa nisam imao prilike 

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2427 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
pre 14 minuta, Pelee je napisao:

Jesi ih vozio po kisi ja nisam imao prilike jer prosla godina i nije bila bas kisna pa nisam imao prilike 

Jesam, i skroz su ok, normalno po mokrom ne zavrcem kao po suvom ali nisu kliznule nigde.

Naravno da sam izbegavao bele linije i zebre sam gadjao izmedju.

• U prolazu, 86 postova

Pa ima li ikakve razlike izmedju sportforce+ i sportforce Evo na oko tj prvi pogled su iste bukvalno a i mala je razlika u ceni na po nekim sajtovima je razlika u 1000din 

Pre 10 sati, Pelee je napisao:

Da  i meni su se malo brze trosile i to na laganom motociklu mt07  zato me i interesuje da li ove EV traju malo duze posto sam procitao da su dvokomponentne i da je to glavna razlika 

Isto vozilo imamo.

Potpuno ista kilometraža.

• U prolazu, 86 postova
Pre 3 sati, sale600 je napisao:

Isto vozilo imamo.

Potpuno ista kilometraža.

Ja sam stavio nove gume presao oko 5000km i prodao tj zamenio motor mislim da su vec na toj kilometrazi bile na izdisaju 

• motoras, 2480 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ja sam na mojoj kawi dosta stvari prepravio, između ostalog i točkove tako da sad nosi 120/70-17 i 180/55-17. 

Razmišljam da za ovu sezonu uzmem zadnju SF+. Vidim da je 12.239,00 na ananasu sa dostavom. To mi neka ok cena za tu gumu, a mislim da će biti odličan izbor za moj motor i moj stil vožnje. 

Promenio član stari roker
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja