zogu 45 Napisano Avgust 26, 2008 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan U zadnjem broju motomagazina izasao je oglas za akciju za shiro kacige, za 10.000 dindzi dobija se sh-5005 forrest (vrhunska karbonska kaciga, reklamiraju je da se vozi i u superbike-u, skida se postava...) i sh-40 retro, jet kaciga, isto se skida postava, ne izgleda lose. Regularna cena ove dve kacige je 24.000. Ovo sto sam napisao sam preneo iz reklame, znaci nisu moja iskustva, ali mi ponuda zvuci super. Uvoznik je firma ototop. E da akcija traje od 1. avgusta do novembra. Ako je neko kupio neka prenese iskustva. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 26, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Drugarova devojka ima retro sh-40 jet kacigu. Kaciga nije nista posebno... Obicna, mislim da je kostala oko 5.500 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Avgust 26, 2008 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Drugarova devojka ima retro sh-40 jet kacigu. Kaciga nije nista posebno... Obicna, mislim da je kostala oko 5.500 din. sh-40 kosta ~ 5.500, a ova druga zbog koje bih i kupio je ~ 18.000 din, a vidim da su hvalili te karbonske shiro po forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 26, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda nema sta dalje da razmisljas, ako imaju velicine koje ti trebaju samo napred. Jos jedna stvar. Ja sam hteo devojci da kupim istu kacigu, probala je S velicinu i odgovarala je, a kada je probala drugu boju bila joj je velika. Tako da bih ja verovatno otisao sa mladom da se proba za svaki slucaj, sto ces verovatno i uciniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Jericho 82 Napisano Avgust 28, 2008 Blocos Bastardos, 330 postova Lokacija: блокови Motocikl: XF650 Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ostalog imam njihovu Jet kacigu i kada sam fljusnuo (proklizao preko tramvajskih shina) i klizao se jedno 10-tak metara, ustao sam i skinuo kacigu - mantalo mi se i pogledah u kacigu, a ona se jedva nesto malo izgrebala - nije mi ni pukao vizir, ko nova je ( a kostala je u METRO-u na akciji oko 4000 din). Svaka preporuka! - za te pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1772 Napisano Avgust 28, 2008 Drug član, 1023 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Imao Shiro (full face), mislim da je vise nego odlicna za tu cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducati unlimited 0 Napisano Avgust 29, 2008 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Bliski Istok-Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan imao shiro pre godinu dana po meni jako losa i neudobna kaciga ,tesko je ubosti velicinu kada sam je kupovao probao sam i l i m jedna mala druga velika ,uzeh vecu ali me i ona stezala na obrazima a gore mi landarala kacige nisu za neke vece brzine jer duvaju kao nenormalne i jako su bucne ,u to vreme sam vozio kle-a kada uzeh proletos yzf 600r bila mi je neupotrebljiva ,ventilacija im je isto losa kada je ujutru malo hladnije one magle a kada upece na temenu se moze prziti jaje jos je moja bila siva mogu da zamislim kako je sa crnom. Da rezimiramo ako ti treba full face za 10.000 din imas kaberga koji je za dva sveta bolji ,a taj jet cim poklanju nije ni on ni za k.... Od jeftinijih kaciga sa homologacijom imas za 70 e cms koja kud i kamo bolje dihtuje i stoji na glavi ima ih u backoj topoli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Avgust 29, 2008 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam kacige pre par dana. Bilo je malo problema uopste kupiti ih po toj ceni, jer ih nigde nema, kao treba da dobiju, ali na kraju sam se cuo sa menadzericom za shiro pa mi je poslala kacige u obliznju radnju. SH-40 prakticno nisam ni otpakovao, deluje lepo, skida se postava, nije teska i nije ruzna, ali mi je ova druga bila zanimljivija. SH-5005 kaciga mi za sada deluje extra, nisam probao nesto puno (narocito boljih) kaciga, ali nemam nikakve zamerke, lagana je, odlicno se vidi, vozio sam je zadnja 3. dana i manje mi se znoji glava nego na prethodnoj jet krs kacigi koju sam imao i to sa spustenim vizirom. Nisam primetio da se nesto usijava gornji deo kacige, ponavljam ventilacija je odlicna, naravno nezgodno je u guzvi kada se stoji na semaforu, ali mislim da nema kacige koja je za to dobra. Sto se tice buke u voznji, stvarno ne znam kolika bi ta buka trebalo da bude, cuje se vetar, meni ne smeta i ne bih voleo da nista ne cujem dok vozim, u svakom slucaju sada pri vecim brzinama mi jedino smeta vetar koji mi udara u telo, kaciga svoj deo odradjuje. Videcemo kakva ce biti kada zahladni. Uz kacigu sam dobio i 2 dodatna unutrasnja sundjera, da moze da se fit-je za razlicite oblike glave, meni odgovaraju ovi fabricki montirani, oni su manji, pa prave kacigu vecom. Evo i link iz neke prodavnice preko sa karakteristikama posto na shiro sajtu su jos sturije informacije: http://www.bikersbuyit.com/Shops/bbieurope/contents/en-uk/d1599.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 29, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan A kome si ti uzeo sh-40?!?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Avgust 30, 2008 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan A kome si ti uzeo sh-40?!?! Pa dobio sam je na poklon, a uzeo sam je za sebe brate, za leto, za neki skuter, za do coska...., siguran sam da ce mi trebati, ne delim kacige na muske i zenske, zastita je podjednako vazna i saputniku (saputnici) i vozacu. SH-40 je kaciga za kraca rastojanja i gradsku voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducati unlimited 0 Napisano Avgust 30, 2008 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Bliski Istok-Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Druze bez ljutnje svako ima svoje misljenje ja sam s kle-om i tom kacigom presao preko 6000km i to je moje iskustvo kada sam uzeo kaberga 407 preporodio sam se posle toga sam promenio motor pa mi ni jedna ni druga ne zadovoljavaju ,sada imam nolana 84 i mogu reci da je ok., ja verovatno i mnogo trazim jer puno sam na motoru sa malo gradske voznje sve je otvoreneno i brzine su vece tako da posle par sati i najmanja sitnica mi smeta . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducati unlimited 0 Napisano Avgust 30, 2008 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Bliski Istok-Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan e da kle mi je bio 2006 noviji model pa i to dosta znaci jer je njegov orginal vizir samo sminka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Avgust 30, 2008 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan e da kle mi je bio 2006 noviji model pa i to dosta znaci jer je njegov orginal vizir samo sminka Moj KLE je 2007, isti taj model. Ne znam, mozda si ti u pravu, ali ipak je to na kraju individualno, kome koja kaciga odgovara. Meni je ova za sada OK i mislim da za 10.000 ne moze apsolutno nista bolje da se kupi, dobijes dve dobre kacige, jednu vise klase i jednu za skuter, to je jako povoljno, narocito ako nekome trebaju 2 kacige. Da li je moguce da niko drugi nema taj model da kaze nesto (sh-5005), ako nema to mozda i objasnjava toliki popust? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tockovi 1 Napisano Avgust 31, 2008 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ostalog imam njihovu Jet kacigu i kada sam fljusnuo (proklizao preko tramvajskih shina) i klizao se jedno 10-tak metara, ustao sam i skinuo kacigu - mantalo mi se i pogledah u kacigu, a ona se jedva nesto malo izgrebala - nije mi ni pukao vizir, ko nova je ( a kostala je u METRO-u na akciji oko 4000 din). Svaka preporuka! - za te pare. Ispravite me ako grešim... Zar ne bi trebalo kaciga da se raspadne prilikom pada? Jer koliko sam ja čitao, njena uloga je da primi svu silu da se ne bi mozak pomerao u lobanji? Možda ti se baš zato mantalo jer je kaciga ostala čitava umesto da ublaži udarac? Skupljam iskustva pa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Avgust 31, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan ispravio sam te,netreba da se raspadne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducati unlimited 0 Napisano Avgust 31, 2008 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Bliski Istok-Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan To sto se popusta tice malo sam se raspitao shiro i u spaniji ima malu cenu za sire mas medije ,ono sto se vozi u superbaiku nije ta cena ,inace koliko sam cuo shiro je japanac koji je otvorio firmu u spaniji ,ototop uvoznik shira za srb je uvezao jako veliku kolicinu ,cene u metro su vam nadem se jasne oni idu sa tehnikom i ostalim sitnicama osim hrane ispod nabavne cene da bi privukli musterije za drugu robu i njihove robne marke,sa ototop-om sam saradjivao i po drugim pitanjima veoma su korektni daju veliki rabat sto znaci te kacige su jeftinije jos za marzu i rabat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...