Ninja66 2793 Napisano Novembar 3, 2020 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan U ponudi samo semering, par 1200 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Novembar 3, 2020 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Za Kawasaki sam kupovao na AliExpress-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Januar 18, 2021 (promenjeno) Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Radilo se, ali nisam ništa pisao, jer je trebalo da se sedne za komp, da se upload-uju slike, a mene mešto baš mrzelo... Elem, nabavljeni filteri i maziva za servis: Ali provalim da sam uzeo pogrešne svećice, pa sam morao da uzmem druge (pogrešnu oznaku sam zapisao) Svećice zamenjene, kablovi presvučeni u crveno, malo da se poradi na estetici Dok je rezervoar skinut, da se iskoristi prilika i da se zameni filter za vazduh, jer kad dodju delovi sa farbanja i kad se namontirajum, nema nazad Kakva je razlika izmedju starog i novog! Kućište je očišćeno, stavljen novi filter i taj deo priče je gotov Zamena ulja u agregatu i kardanu će biti na proleće, pošto sam motor podigao, a ne mogu da palim unutra da se zagreva, ugušiću se. Menjaće se (ili je već menjano): Ulje u motoru Ulje u kardanu Ulje u vilama Kočiona tečnost Svećice Filter ulja Filter vazduha Promenio Januar 18, 2021 član Yanco 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Januar 18, 2021 (promenjeno) Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Sajla za kvačilo skinuta i podmazana Kupio filc za poliranje, pa krenuo sa nekim delovima da ih osvežim Promenio Januar 18, 2021 član Yanco 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Januar 18, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan MENJANJE MEMBRANA NA KARBURATORIMA To je bio posao koji me namučio. Skinuti je lako, ali namestiti je muka. Gledao na YT neke tutorijale, svi različito rade, pa sam morao da iskombinujem nekoliko tehnika Prvo se membrana skine. Jednostavno se povuče, i vrlo verovatno da će se pocepati. Svakako ide u kantu Ostane cilindar bez membrana. Izmedju ova dva bela prstena treba da se uvuče membrana. Oni su jako pribijeni jedan uz drugi Potrebno je namazati vazelin na otvor membrane i na ova dva bela pstena i izmedju njih E sad najteži deo. Navući membranu, i onda nekim čvrstim alatom (ja sam uzeo špijun za merenj zazora) uguravati falc membrane izmedju dva prstena. Bitno je dobro namazati vazelinom, da ne bi došlo do cepanja membrane 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Januar 18, 2021 (promenjeno) Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Nova pumpa za gorivo stigla, kupljena preko eBay. Ugradjna i povezana. Stigli i barend retrovizri, isto sa eBay Kućište fara ispolirano i povezani novi konektori Potraga za auspuhom nije bila laka. Na kraju sam pronašao jedan, ali grana je bila oštećena. Majsto mi je to popravio, ali se izgubio hrom. Zbog toga sam ga malo preradio, tj neke delove ofarbao u crno, neke ostavio u hrom, a na grane stavio termo traku. Svakako će se crna boja slagati sa bojom motora. Stigli i migavci Promenio Januar 18, 2021 član Yanco 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Januar 18, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan I konačno stvar koja me je mnogo obradovala. Stigl delovi sa farbanja. Tamno siva mat boja. Boja i lak su Max Mayer/PPG. Ispalo je fenomenalno, veoma kvalitetno uradjeno, vredelo je čekati Vidi se na slici da ima dva zadnja blatobrana. Jedanr fabički (za registraciju), drugi skraćen 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Januar 18, 2021 (promenjeno) Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Za fabrički zadnji blatobran imam sve delove, pa sam ga sastavio, i povezao signalizaciju Za preradjeni blatobran čekam stop svetlo da stigne sa eBay. Oba blatobrana imaće isti konektor, tako da će njihova zamena biti veoma brza. 4 šrafa i ukopčavanje konektora, i to je to. Ofarbao posudu za kočionu tečnost Neke od šrafova i ostalih sitnih delova što sam skinuo sam pocinkovao Promenio Januar 18, 2021 član Yanco 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Januar 18, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan ZAMENA ULJA U VILAMA Kod vila na Viragu ne postoji šraf da se otvore kad se sipa ulje, već je tu čaura koja je osigurana prstenom. Kad sam skinuo gumene kape, bilo je dosta rdje, pa sam nalio WD-40 i ostavio jedan dan, da malo popusti Da bih skinuo čauru, morao sam da napravim ovaj alat, sa kojim ću malo sabiti čauru unutra, da bih mogao da skinem osigurač Obavezno staviti kovanicu ili nešto slično, da se pritiskanjem ne ošteti dno čaure Jedna vila lako rasturena, za drugu sam se malo pomučio, ali na kraju je popustila. Na dnu čizme postoji šraf za ispuštanje ulja, ali ja sam ipak proverenom i boljom metodom iscedio vile napoačke, da izadje svo ulje Razlika izmedju starog i novog ulja očigledna Knjiga kaže 228cc, toliko sam i izmerio u menzuru i toliko sipao u svaku od obe vile Kad se sipa ulje, ponovo se koristi alat da se čaura vrati unutra i da se stavi osigurač. Onda sam vile malo očistio i ispolirao I na kraju vratio štapove na mostove, a pre toga namontirao nove harmonika gumene zaštite za vile 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VelikaBeba 493 Napisano Januar 19, 2021 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bački Jarak Motocikl: Suzuki GSX 750 inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Sve više liči na zamisao s početka. Uz ovakvu detaljnost, motor će biti kao nov, ili čak i bolji, jer će mnogo modernije da izgleda. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Januar 24, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Stigla sedišta sa tapaciranja 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5228 Napisano Februar 19, 2021 Pana, 520 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Iz Luisa su mi donosili pastu za poliranje Autosol (za aluminijum) - usija ga , bude kao hromiran. Oko 5e Na Aliexpresu imaju znakove za Viraga / Yamahu - tank/ bubrezi. Gde si uzeo manžetne / gumenu zaštitu za štapove viljuške ? Sabijač opruge je tako jednostavan i prost alat . Lepo je što si slikao i prikazao , ja sam zaboravio za njega koliko je koristan. Za nabijanje semeringa i prašinara sam koristio kanalizacionu cev, odgovarajući promer. Sedište vidi impregniraj da kroz konce i šavove ne bi upijao vodu. Odličan rad ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Februar 19, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Jašim je napisao: Iz Luisa su mi donosili pastu za poliranje Autosol (za aluminijum) - usija ga , bude kao hromiran. Oko 5e Na Aliexpresu imaju znakove za Viraga / Yamahu - tank/ bubrezi. Gde si uzeo manžetne / gumenu zaštitu za štapove viljuške ? Sabijač opruge je tako jednostavan i prost alat . Lepo je što si slikao i prikazao , ja sam zaboravio za njega koliko je koristan. Za nabijanje semeringa i prašinara sam koristio kanalizacionu cev, odgovarajući promer. Sedište vidi impregniraj da kroz konce i šavove ne bi upijao vodu. Odličan rad ! Do sad sam za poliranje koristio filc i pastu, ali taj posao još nije gotov. Neću stavljati nikakve logoe i bedževe, neka bude sve čisto. Zna se da je to Yamaha Virago Gumene manžentne sam kupio preko AliExpress-a. Bez sabijača opruge nikako ne bih mogao da zamenim ulje u vilama. Čudno je što na Viragu kod mog drugara su šrafovi na vrhovima vila, a meni (kao i u servisnom uputstvu) su čaure i osigurači. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Mart 6, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Radovi se nastavljaju... Staro ulje iz prednje kočnice je izbačeno, i sipano je novo Promenjene balarne podloške Hteo sam i crevo da menjam, ali holender niko nije imao u KG da mi napravi jer ima unutra neki žleb, pa sam vratio staro crevo. Svakako je bilo i ono dobro, nego kad već menjam ulje, voleo sam da bude i novo crevo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Mart 6, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan MENJANJE ULJA U AGREGATU Motor je predhodno upaljen da radi 10ak minuta da bi se zagrejao. Zatim je ispod agregata odvijen šraf i istočeno staro ulje Kada se svo ulje iscedilo, skinut je poklopac filtera ulja i izvadjen stari filter Novi filter je spreman za montažu Knjiga kaže 2,8L ulja ide kada se menja i filter Spremljeno za nalivanje Sipa se u agregat tačno 2,8L Kod zamene ulja u kardanu je potrebno prvo izbaciti staro ulje. To se radi tako što se odvija šraf sa donje strane na levoj strani zadnjeg točka. Po knjizi ide 0,2L uljaza kardan, toliko je i odmereno Zavije se donji šraf, odozgo se sipa ulje, zavije se gornji šraf i to je to. Prosto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Mart 6, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je svo ulje zamenjeno, motor je spreman za vožnju. To znači i da može da se odveze na tehnički i da se registruje. To je i uradjeno, i sa novom tablicom ide i novi nosač tablice sa strane... da bude u fazonu Stavljeni mali migavci napred Isto i pozadi, sa novim stop svetlom Retrovizoti i ručice takodje namontirani I unikatna papučica nožne kočnice Ovim je 99% radova gotovo. Ostalo je da uhvatim vreme da ga lepo operem i odmastim, još malo zapoliram i da namontiram torbicu za alat koja će ići umesto zadnjeg sedišta 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4252 Napisano Mart 6, 2021 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo si ovo uradio. Samo napred! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Mart 27, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Danas palo prvo fotkanje i nakon toga prva duža test vožnja od 150km 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5433 Napisano Mart 27, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Fantazija kako je ispalo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Mart 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je ispao! Svaka cast!Podseti me na moju staru ljubav...Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4767 Napisano Mart 27, 2021 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan @Yanco skidam kapu, svaka čast. Ko ti je polirao ručice za kočnicu i kvačilo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Mart 27, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Markone88 je napisao: @Yanco skidam kapu, svaka čast. Ko ti je polirao ručice za kočnicu i kvačilo? Jedan pican 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Mart 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vidim nesto sija nestandardno, sada znam i zasto. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2501 Napisano Mart 27, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan I ako se vratimo negde na početak teme negde u Oktobru, bila je slika gde sam u Photoshop-u zamisljao kako će da izgleda na kraju. Tadašnja ideja i sadašnja realizacija se ne ralikuju mnogo 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Mart 27, 2021 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan ne razlikuju se mnogo ali je sadasnja realizacija lepsa. svaka cast mnogo lep motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...