Jump to content

Moto Zajednica

Sa jaceg na slabiji motor?

Recommended Posts

• Drug član, 1986 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Sta vi mislite o tome? Mozda cu sledece godine dobiti ponudu koja se ne odbija za stroma 650. Vecina drugara me ubedjuje da je glupost preci na slabiji motor. Inace stroma starijeg sam vozio i ostao mi je bas u lepom secanju. Mislim da mi nece biti problem.

Jel ima neko od vas slicna iskustva da ste vozili jaci pa presli na slabiji?

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 512 postova
  • Motocikl: Japanski

Ja imam te amplitude, jači, slabiji, jači..... Nije to ništa strašno, bar za mene, jer sam prilagodljiv manje - više, svakom motoru. A i volim da menjam motore, da probam svašta. Prva vožnja malo smori, ali posle bude sve to OK. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 5015 postova

Тешка глупост је по мом мишљењу свака осуда какав мотор и које јачине желиш да узмеш. Човек промени са јаче на слабије, са слабије на јаче, са спорт на ендуро и шта ја знам, стварно не постоји правило нит треба да га има у вези овог питања. Ево пример, човек "до јуче" имао могучност да вози туре, мења посо и нема времена за дуге вожње јер се цео дан шуња кроз град, банке поште .......... И сад не сме да прода велики и да купи мањи мотор који му више одговара на новонасталу ситуацију??? Губи титулу и чин моторциклисте или шта????

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

• Sviđa mi se 8
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Integrisan, 9804 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Uhhhh, ja se bas mucim a situacija takva da mi finansijski vise odgovara motor do 750ccm.

Kada jak agregat predje u naviku i stil voznje sve slabije je osuda.

Od osamnaeste godine vozih gs1000g, gvozdenu zver... Tri godine se druzismo pa za njom narednih jedanaest godina cbr1000f.

"ruka i glava" vec navikli na duzinu puta koja mi za preticanje treba, masa nije problem, natovaren ili "prazan" isto je...

Sa cbr1000f (vise od 100000km sam njome presao) "sidjoh" na cbr600f... Katastrofa!

I ponovo Katastrofa!

Navika i ocekivanja ostali sve resto je drugacije. Prilagodi se covek svemu, ali...

...zelja uvek tinja i ceka!!! 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 5564 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Vozim uporedo XT 600 E i XT 1200 Z...Sa većim predjem 10x više kilometara, ali...

Kad god sednem na XT 600 osmeh mi ne silazi sa lica...iskonski doživljaj vožnje motora, bez bilo kakvih dodatnih  stvari, samo najosnovnije. 

Medjutim, solidnu ulogu ima i to sa kakvom se ekipom vozis, odnosno da li voziš sam ili u društvu. Mnogo je lepše i lakše kada su motori i vozači kompatibilni. Drugim rečima, putuju ljudi i sa Vespom, ali ne u društvu sa velikim motorima.

Prelaz sa TDM-a na Stroma 650 nije baš preveliki, ali se oseti. U svakom slučaju, oba motora su prodajna, pa i ako ti se ne svidi, lako možeš nazad, takoreći za iste pare.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

• Ne silazi, 7589 postova
  • Motocikl: TDM 900

Zavisi od namene. Ako se voziš dosta km u dvoje sa prtljagom onda bolje ostani na 900. Za neku solo varijantu, može šta hoćeš. Ima manjih motora koji su baš zabavni za vožnju.

• Integrisan, 9804 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ne primetih sa cega na sta prelazis... Tu su sa snagom, neces ni osetiti, drugaciji raspored klipova ce nadomestiti razliku u kubikazi.

U ovom slucaju prelazis na bolje! 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1986 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Vozim se uvek sam na motoru u istom drustvu ( tdm 900, gs1250, varadero1000, uskoro i jedan xr i taj strom koga hocu da uzmem). Ne menjam namenu motora. Jeste drustvo malo sareno ali i taj strom se uklapa skroz. Ture uglavnom 4-5 dana. 16 god je strom mladji od tdm-a i meni bas bas lezi. Skoro sam 99% odlucio ako ne bude nesto nepredvidjeno ali reko da cujem jos necije misljenje.

@NFS razlika nije mala u snazi. Imao sam stroma a i menjamo se ponekad samo sto meni i tih stromovih 70konja odgovara

• Sviđa mi se 1

Чисто да знаш да TDM иако је официјално редна машина функционише као V под 90 ступњева. Јер док је један клип у GMT други је за 90 ступњева на колено радилице пре или после. Нема везе ја сам за Јамаху у односу на V S.... Возао сам и једно и друго и ако је TDM ко што треба разлика је велика. Сторм је јагње у вучју кожу али ако је млаџи 10 година вреди за размишљање мада, и то ништа не значи ако није прописно одржаван.

• Zainteresovan, 775 postova
  • Motocikl: Bandit 1250S
31 minutes ago, N.F.S. said:

Ne primetih sa cega na sta prelazis... Tu su sa snagom, neces ni osetiti, drugaciji raspored klipova ce nadomestiti razliku u kubikazi.

U ovom slucaju prelazis na bolje! 

Nenad kad je video da pise TDM 900, odmah mu se digla kosa na glavi :jee:

Mislim da ga ti ne bi vozio ni da ti daju milion evra :lol3:

• Sviđa mi se 1

• Rashodovani bajker, 1731 postova
Pre 3 sati, bopk je napisao:

Jel ima neko od vas slicna iskustva da ste vozili jaci pa presli na slabiji?

Znam da nisam baš neko merilo, ali svojevremeno sam prešao sa Kawe z750 na duplo slabiji Transalp 650. Meni lično to nije  bio nikakav problem. :rolleyes:

• Andragog, 5066 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Nekoliko puta sam išao da kupim motor. Posle probe odustadoh iz momenta od tog modela.. Probaj ga bar 30km, pa će ti biti jasnije. :takoje:

Imao sam SV650, ide baš dobro do 120-130, posle toga gubi dah. Strom je teži itd...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2877 postova
  • Motocikl: strom 650

Ja prešao sa Fazera 1000 na malog stroma.

Mali strom niti ide niti koči ,dobra je radna mašina ali za putovanje pogotovo u dvoje natovaren nije pogodan .Treba da se tera blizu maksimuma da bi se održao tempo na putu i ja to ne voim .Može ali nije dobro.

Za putovanja od više dana pogotovo u dvoje da bi to bilo komotno i udobno  treba 100 ks ,a to ke bar 750 ccm optimum je 1000.Ako je više od 1000 onda bude malo problema u lokalu ali je to lakše prevazići nego nedostatak snage na putu

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Moze da se predje sa jaceg na slabiji ukoliko su ti se promenile potrebe i nacin voznje i druge okolnosti. Ako ne putujes mnogo ne ides na neke dalje izlete vise si po gradu i oko grada, za to je vise nego odlicno to sto spominjes. Brzo se naviknes.

Ja bih lagano mogao da predjem pod tim uslovima i potrebama na bilo sta slabije, jer sa jakim nisam ni poceo niti se rodio sa njim, naprotiv. Isto i ako finansije dozvoljavaju samo slabije, vozio bih to slabije. Sta se mora nije tesko. 

Al na primer ne bih nikada presao na slabije samo zato sto je novije. To mi nekako ne pije vodu, i u takvim pricama se ne pronalazim.  

• Drug član, 3421 postova
  • Motocikl: Blackie
pre 16 minuta, JevtaNS je napisao:

Veliki stom je udobniji od TDMa

Tačno... rupe ne oseća ali... ne možeš se "igrati" kao na TDM-u, u smislu 'oćeš sport ili turing!?! Prvenstveno zbog kočnica... i težine! 

Sad mi pade na pamet i smejem se... ja sam na skoro svakom motoru imao prilično dobru zaštitu od vetra(alergija na ujed pčele i td. me naterala na to) ... da i navikao već da ne duva, na TDM-u kao u sobi bilo dok na sadašnjem ne smem da okrenem glavu... da li ću je uspeti vratiti, a da ne smanjujem brzinu:)...naravno dok mu vizir ne podignem!  Haha... čik da pogledaš neku tetu! 

Šala...Izvinjavam se na offu... 

Зато и нисам одговорио Јевти, удобност је различити утисак. Ја је нигде не поштујем превише осим у кревету, мора се остати присебан и присутан поготову на два точка.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2877 postova
  • Motocikl: strom 650

Ja sam fazera zamenio isključivo zbog udobnosti.Za jednog je super i dvoje na kratko.Ali posle nekoliko dana po više stotina km  oseća se jako nedostatak prostora za suvozača.TDM Je isto sedište tako da je u istom košu stim što još i ne ide kao fazer

• Andragog, 5066 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Na FZS1000 kad sam pomerio kofer 10cm unazad, ispao je jako udoban motor za dve visoke osobe, plus potrošnja 4,5-4,6l na 100km. Prodao sam ga i odmah me je bilo žao posle par dana :jok:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja