bopk 1476 Napisano Octobar 16, 2020 Drug član, 1986 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Sta vi mislite o tome? Mozda cu sledece godine dobiti ponudu koja se ne odbija za stroma 650. Vecina drugara me ubedjuje da je glupost preci na slabiji motor. Inace stroma starijeg sam vozio i ostao mi je bas u lepom secanju. Mislim da mi nece biti problem. Jel ima neko od vas slicna iskustva da ste vozili jaci pa presli na slabiji? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 819 Napisano Octobar 16, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam te amplitude, jači, slabiji, jači..... Nije to ništa strašno, bar za mene, jer sam prilagodljiv manje - više, svakom motoru. A i volim da menjam motore, da probam svašta. Prva vožnja malo smori, ali posle bude sve to OK. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2916 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 5015 postova Prijavi odgovor kao problematičan Тешка глупост је по мом мишљењу свака осуда какав мотор и које јачине желиш да узмеш. Човек промени са јаче на слабије, са слабије на јаче, са спорт на ендуро и шта ја знам, стварно не постоји правило нит треба да га има у вези овог питања. Ево пример, човек "до јуче" имао могучност да вози туре, мења посо и нема времена за дуге вожње јер се цео дан шуња кроз град, банке поште .......... И сад не сме да прода велики и да купи мањи мотор који му више одговара на новонасталу ситуацију??? Губи титулу и чин моторциклисте или шта???? Sent from my SM-G955F using Tapatalk 8 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23117 Napisano Octobar 16, 2020 Integrisan, 9804 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uhhhh, ja se bas mucim a situacija takva da mi finansijski vise odgovara motor do 750ccm. Kada jak agregat predje u naviku i stil voznje sve slabije je osuda. Od osamnaeste godine vozih gs1000g, gvozdenu zver... Tri godine se druzismo pa za njom narednih jedanaest godina cbr1000f. "ruka i glava" vec navikli na duzinu puta koja mi za preticanje treba, masa nije problem, natovaren ili "prazan" isto je... Sa cbr1000f (vise od 100000km sam njome presao) "sidjoh" na cbr600f... Katastrofa! I ponovo Katastrofa! Navika i ocekivanja ostali sve resto je drugacije. Prilagodi se covek svemu, ali... ...zelja uvek tinja i ceka!!! 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vozim uporedo XT 600 E i XT 1200 Z...Sa većim predjem 10x više kilometara, ali... Kad god sednem na XT 600 osmeh mi ne silazi sa lica...iskonski doživljaj vožnje motora, bez bilo kakvih dodatnih stvari, samo najosnovnije. Medjutim, solidnu ulogu ima i to sa kakvom se ekipom vozis, odnosno da li voziš sam ili u društvu. Mnogo je lepše i lakše kada su motori i vozači kompatibilni. Drugim rečima, putuju ljudi i sa Vespom, ali ne u društvu sa velikim motorima. Prelaz sa TDM-a na Stroma 650 nije baš preveliki, ali se oseti. U svakom slučaju, oba motora su prodajna, pa i ako ti se ne svidi, lako možeš nazad, takoreći za iste pare. 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13580 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 7589 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od namene. Ako se voziš dosta km u dvoje sa prtljagom onda bolje ostani na 900. Za neku solo varijantu, može šta hoćeš. Ima manjih motora koji su baš zabavni za vožnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23117 Napisano Octobar 16, 2020 Integrisan, 9804 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne primetih sa cega na sta prelazis... Tu su sa snagom, neces ni osetiti, drugaciji raspored klipova ce nadomestiti razliku u kubikazi. U ovom slucaju prelazis na bolje! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1476 Napisano Octobar 16, 2020 Drug član, 1986 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Vozim se uvek sam na motoru u istom drustvu ( tdm 900, gs1250, varadero1000, uskoro i jedan xr i taj strom koga hocu da uzmem). Ne menjam namenu motora. Jeste drustvo malo sareno ali i taj strom se uklapa skroz. Ture uglavnom 4-5 dana. 16 god je strom mladji od tdm-a i meni bas bas lezi. Skoro sam 99% odlucio ako ne bude nesto nepredvidjeno ali reko da cujem jos necije misljenje. @NFS razlika nije mala u snazi. Imao sam stroma a i menjamo se ponekad samo sto meni i tih stromovih 70konja odgovara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10590 Napisano Octobar 16, 2020 Drug član, 3421 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan S konja na magarca... zašto da ne? I magarac ide... malo slabije, sporije ali ide... Će se navikneš! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2916 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 5015 postova Prijavi odgovor kao problematičan Чисто да знаш да TDM иако је официјално редна машина функционише као V под 90 ступњева. Јер док је један клип у GMT други је за 90 ступњева на колено радилице пре или после. Нема везе ја сам за Јамаху у односу на V S.... Возао сам и једно и друго и ако је TDM ко што треба разлика је велика. Сторм је јагње у вучју кожу али ако је млаџи 10 година вреди за размишљање мада, и то ништа не значи ако није прописно одржаван. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Octobar 16, 2020 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, N.F.S. said: Ne primetih sa cega na sta prelazis... Tu su sa snagom, neces ni osetiti, drugaciji raspored klipova ce nadomestiti razliku u kubikazi. U ovom slucaju prelazis na bolje! Nenad kad je video da pise TDM 900, odmah mu se digla kosa na glavi Mislim da ga ti ne bi vozio ni da ti daju milion evra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23117 Napisano Octobar 16, 2020 Integrisan, 9804 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jawu 350 i njega... Sent from my SM-A202F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 16, 2020 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, bopk je napisao: Jel ima neko od vas slicna iskustva da ste vozili jaci pa presli na slabiji? Znam da nisam baš neko merilo, ali svojevremeno sam prešao sa Kawe z750 na duplo slabiji Transalp 650. Meni lično to nije bio nikakav problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2916 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 5015 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја стално нешто прелазим и уопште ми није проблем.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2485 Napisano Octobar 16, 2020 Andragog, 5066 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko puta sam išao da kupim motor. Posle probe odustadoh iz momenta od tog modela.. Probaj ga bar 30km, pa će ti biti jasnije. Imao sam SV650, ide baš dobro do 120-130, posle toga gubi dah. Strom je teži itd... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1929 Napisano Octobar 16, 2020 Drug član, 2877 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja prešao sa Fazera 1000 na malog stroma. Mali strom niti ide niti koči ,dobra je radna mašina ali za putovanje pogotovo u dvoje natovaren nije pogodan .Treba da se tera blizu maksimuma da bi se održao tempo na putu i ja to ne voim .Može ali nije dobro. Za putovanja od više dana pogotovo u dvoje da bi to bilo komotno i udobno treba 100 ks ,a to ke bar 750 ccm optimum je 1000.Ako je više od 1000 onda bude malo problema u lokalu ali je to lakše prevazići nego nedostatak snage na putu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2916 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 5015 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ни 1000ка не иде као TDM.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1929 Napisano Octobar 16, 2020 Drug član, 2877 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan da ide boje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2916 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 5015 postova Prijavi odgovor kao problematičan Мислио сам на "ВЕЛИКОГ СТОРМА", о Фејзеру нечу ни да причам, то је други филм.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1929 Napisano Octobar 16, 2020 Drug član, 2877 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki stom je udobniji od TDMa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Octobar 16, 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Moze da se predje sa jaceg na slabiji ukoliko su ti se promenile potrebe i nacin voznje i druge okolnosti. Ako ne putujes mnogo ne ides na neke dalje izlete vise si po gradu i oko grada, za to je vise nego odlicno to sto spominjes. Brzo se naviknes. Ja bih lagano mogao da predjem pod tim uslovima i potrebama na bilo sta slabije, jer sa jakim nisam ni poceo niti se rodio sa njim, naprotiv. Isto i ako finansije dozvoljavaju samo slabije, vozio bih to slabije. Sta se mora nije tesko. Al na primer ne bih nikada presao na slabije samo zato sto je novije. To mi nekako ne pije vodu, i u takvim pricama se ne pronalazim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10590 Napisano Octobar 16, 2020 Drug član, 3421 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, JevtaNS je napisao: Veliki stom je udobniji od TDMa Tačno... rupe ne oseća ali... ne možeš se "igrati" kao na TDM-u, u smislu 'oćeš sport ili turing!?! Prvenstveno zbog kočnica... i težine! Sad mi pade na pamet i smejem se... ja sam na skoro svakom motoru imao prilično dobru zaštitu od vetra(alergija na ujed pčele i td. me naterala na to) ... da i navikao već da ne duva, na TDM-u kao u sobi bilo dok na sadašnjem ne smem da okrenem glavu... da li ću je uspeti vratiti, a da ne smanjujem brzinu...naravno dok mu vizir ne podignem! Haha... čik da pogledaš neku tetu! Šala...Izvinjavam se na offu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2916 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 5015 postova Prijavi odgovor kao problematičan Зато и нисам одговорио Јевти, удобност је различити утисак. Ја је нигде не поштујем превише осим у кревету, мора се остати присебан и присутан поготову на два точка. Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1929 Napisano Octobar 16, 2020 Drug član, 2877 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam fazera zamenio isključivo zbog udobnosti.Za jednog je super i dvoje na kratko.Ali posle nekoliko dana po više stotina km oseća se jako nedostatak prostora za suvozača.TDM Je isto sedište tako da je u istom košu stim što još i ne ide kao fazer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2485 Napisano Octobar 16, 2020 Andragog, 5066 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Na FZS1000 kad sam pomerio kofer 10cm unazad, ispao je jako udoban motor za dve visoke osobe, plus potrošnja 4,5-4,6l na 100km. Prodao sam ga i odmah me je bilo žao posle par dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...