Jump to content

Moto Zajednica

MARUSHIN SHIVAN DRAGON 888nx KACIGA

Recommended Posts

• U prolazu, 28 postova

Ja imam Marushin Tiger 777nx, koja je u unutrašnjosti dosta slična (mislim čak da i ista) kao Shivan 888nx. Udobnost kacige je po meni ok, i na dužim relacijama (300+ km).

Ali imam par zamerki:

- Iznad 100km/h počne da prodire vetar dosta močno, ispod brade ulazi vazduh i uvlači se do usta. A tako isto radi i na zadnjem delu iznad vrata, uvlači se pod kacigu. Kad je gladno, smrznu zubi i vrat se ukoči  ;D

- Kada ima dosta bočnog vetra, zadnja dva 'spojlerčiča' postaju kao prepreka za vazdušni prolaz sa strane, i počnu da prebacuju glavu levo desno. To mi umara vrat na dužim turama i pri veči brzini. Vidim da jih ima i Shivan.

Provlačenje vazduha satrem windstopper podkapom. A za cimanje glave preuraditi ču neki veči amortizer i okačiti ga oko vrata  ;D

Inače Marushin je sastavljen iz fiberglasa, ima integrisan anti roll of sistem, koji pomaže da se kaciga ne cima na glavi i sve usvemu, dizajn je po meni extra.

Neznam kolko 888nx košta u srbiji, u slo je 189 €.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Mislim da sam prvi koji je kupio kod nas...ja sam prezadovoljan sa njom...presao sam oko 10 000 km. pod raznim uslovima....prilikom jakog vetra svaka mi je kaciga zanosila glavu....kada je hladno vreme koristim podkapu i nemam problema.....na zadnjem delu nemam slicnih problema....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja