Jump to content

Moto Zajednica

Moren

Članovi
  • Broj tema i poruka

    28
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Lj - Bgd

Moren's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Extra kaciga, nek te sluzi dobro i na puno bezbednih km
  2. Ja imam Marushin Tiger 777nx, koja je u unutrašnjosti dosta slična (mislim čak da i ista) kao Shivan 888nx. Udobnost kacige je po meni ok, i na dužim relacijama (300+ km). Ali imam par zamerki: - Iznad 100km/h počne da prodire vetar dosta močno, ispod brade ulazi vazduh i uvlači se do usta. A tako isto radi i na zadnjem delu iznad vrata, uvlači se pod kacigu. Kad je gladno, smrznu zubi i vrat se ukoči ;D - Kada ima dosta bočnog vetra, zadnja dva 'spojlerčiča' postaju kao prepreka za vazdušni prolaz sa strane, i počnu da prebacuju glavu levo desno. To mi umara vrat na dužim turama i pri veči brzini. Vidim da jih ima i Shivan. Provlačenje vazduha satrem windstopper podkapom. A za cimanje glave preuraditi ču neki veči amortizer i okačiti ga oko vrata ;D Inače Marushin je sastavljen iz fiberglasa, ima integrisan anti roll of sistem, koji pomaže da se kaciga ne cima na glavi i sve usvemu, dizajn je po meni extra. Neznam kolko 888nx košta u srbiji, u slo je 189 €.
  3. http://www.leo-pard.eu/srb/ /rubrika 'Prodavci'
  4. Nemački Fichtel & Sachs (pristojniji kinez) je u 70-im godinama proizvodio agregate za KTM Dali to znači, da ima tvoj motor kineske korene? ;D Ako je tako, onda je i KTM EXC 125 'pristojniji kinez'...a za mnogo veče pare. ...Ne zavodi dečka, i ako se Sachs od prošle godine proizvodi u Kini - kao i večina stvari danas. Izvinjavam se za off Inače podržavam sa Shestiem da počneš sa nekom 125-icom, bar za tolko vremena da stekneš osnovni osečaj za motor i ciklistiku.
  5. XRoad se ne proizvodi u kini, vec u Nemackoj. Inace, Sachs proizvodi bicikle, motore i agregate vec od 1886 godine. Kod XRoada je kvalitet pouzdan, agregat Franco Morini sa 13,3 KS, novi model ima SM road gume (p: 110/70-17, z: 150/60-17) sa cime se dostize do dobrog gripa na krivinama, 6 stepeni menjac sa produzenom prvom brzinom zbog eliminacije proklizavanja zadnjeg tocka, side bari za zastitu agregata i usmerivanja zracnog toka za bolje hladjenje, prednji disk 320mm - koci ko lud, a zvuk iz topa mu celo vreme grga ko lav...Sve u svemu, meni dobro sluzi, svidja mi se uspravna pozicija i preglednost u saobracaju, jer vozim dosta po gradu...a ponekad napravim i neku kracu realciju. Na brze poteze fantasticno reagira, a povuce isto tako. Ako trebas test iz MM, javi mi svoj mail na pp, pa cu ti poslati nemogu da ga prikacim na post jer su slova onda presitna za citanje.
  6. Munch je kraj 60ih lansirao model Mammut TTS 1085, kao sto je revolution naveo. Bio je fenomen za ona vremena, i mnogi ga nazivaju Hayabusom 60ih godina. Pocetkom 70ih Kawasaki odgovara trzistu sa modelom Z1. Kasnije Munch proizvede Mammuta TTS-E od 1286 kubika i 100 konja. Ocekivali su masovnu prodaju u Americi i Evropi. Ali, zbog suve tezine od 340 kila i dobos kocnica, slabo je parirao novim, laksim, vodljivijim i mnogo jeftinijim Japancima, koji su izlazili iz istocnih fabrika . Munch je zbog financijskih problema prijavio bankrot. Prvo u 1971, a onda opet u 1973 godini. Friedl Münch prodao je prava svoje kompanije i trudio se produkcijom motora jos nekoliko godina uz pomoc. 2001 godine, Munch podize ime prasnog starog Mammuta i kreira novog, jaceg i pokloni svetu novo cudo. Munch je u ovom veku, za sad, podigo samo Mammuta na dva tocka, zato sam objavio resenje, kad se je pogodio proizvadjac (jer nema drugog modela da se pogadja)
  7. Bravo! u 2001 prvoj godini proizvodio se legendarni Munch Mammut 2000, sa Dohc,1998cc, rednih 4 cilindra, Öhlins vesanjem i karbonskim oklopom. Sa Cosworth glavom i Schwitzer turbinom, motor je razvio 260 konja, kojih ga doteralo do max brzine od 250 km/h. Cena mu je bila oko 86.000 usd sa limitiranom produkcijom od samo 250 primeraka. Cepaj dalje
  8. Sto brisati? Hehe avartar te podsetio Sachs je prihvatio i odrzao narucbinu od neke xx firme za proizvodnju tog xx modela zbog sopstvenih mogucnosti fabrika, ali...motor se ne zove Sachs, nego... p.s. proizvedenih je bilo samo 250 primeraka, u 2001 godini
  9. nije ni bmw. Predhodnik ovog motora, koji mi mota misli, je bio u kasnim 60-ima i pocetkom 70h godina jedan jacih serijskih motora. Max brzina je bila oko 230 km/h, a suva tezina od 340 kila. Mana su mu bile dobos prednje i zadnje kocnice, koje su eliminirale zelju po brzini kod vecine vozaca. A moderni primerak kojeg zamisljam, je...?
  10. nije :-\ al zemlja porekla je blizu Puchove
  11. njet (al proizvadjac tog motora je pravio i neke delove za KTM)
  12. jeste... pomoc: redak je primerak (i dosta je tezak za svoju klasu)
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja