Jump to content

Moto Zajednica

Jedna hedonistička tura do Sarajeva

Recommended Posts

  • drkadzija, 1219 postova
  • Lokacija: novi sad
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Već neko vreme imam želju da posetim Sarajevo.Nakon nekoliko dana dogovora ekipa se formirala , plan je bio: vožnja do Sarajeva preko Bjeljine i Romanije.  U našem maniru deo dogovora je bio da doručak u subotu bude u etno selu u Bjeljini pa manje više bez pauze idemo do Romanije gde mora stradati neko jagnje za ručak ( najbolje u kafani Kod Kajme ) ;)pa produžavamo dalje do Jahorine gde smo rezervisali kuću. Po dolasku na Jahorinu ostavljamo stvari i šibamo dole na Pale na večeru , spavanje, obilazak Jahorine ujutro ,oko podne odlazak u Sarajevo i dug put kući sa što manje pauza.

Sudbina je htela da nas vreme posluži i da uprkos najavljenoj kiši krenemo po suncu ali sa 15ak minuta zakašnjenja ( zahvaljujući Djeneralu) >:(. Ipak manje -više na vreme stižemo na OMV pumpu iza S.Mitrovice da se nađemo sa Rashom i Ghostomvs. Pozdravljamo se i putujemo dalje preko graničnog prelaza Rača.

FPquC_raca2sn6.jpg

Napokon stižemo do etno sela i sledi zasluženi doručak i zvanje Dače da nam se pridruži na putovanju dalje.

c04YH_etno1gq1.jpgvM42S_etno2fk5.jpgaboao_etno3tz6.jpgpNJQD_etno4or3.jpg

Nakon malo slikanja i mnogo klope idemo dolinom Drine do Zvornika . Odmah nakon Zvornika stajem na vidikovac radi još malo slikanja .

Y5ej3_zvornik1dz9.jpg404.jpg404.jpg

Predivan pogled i idealno mesto za finalne dogovore oko presvlačenja jer očekujemo zahlađenje na Romaniji i putne brzine.

Krećemo ka Romaniji nižu se kilometri dobrog asvalta i lepih krivina . Kod Vlasenice skupljamo par italijana na Dukatiju koji su na proputovanju kroz bivšu SFRJ i imaju za danas isti cilj kao mi , Sarajevo. Stižemo i do kafane "Kod Kajme" gde sledi razočaranje činjenicom da je sva jagnjetina rasprodata ali imamo par minuta za predah i razmenu utisaka o pređenom putu, dobijamo savet da produžimo do "Peđe " što i činimo, slede kilometri još lepših krivina koje mame da se motor obara do krajnjih granica.

404.jpg404.jpg

I opet promašaj ,  kafana "Peđa " ne radi ,na godišnjem odmoru su.

TvCQw_najblizejagnjetiniqd4.jpg

Ovo je najbliže što smo prišli jagnjetini.

Frustracija doseže kritičan nivo  te pada odluka da idemo direktno na Jahorinu da se smestimo i onda možemo na Pale na večeru.Sledi još krivina ,krava po putu i napokon smeštaj u sasvim ok planinskoj kućici kod (možda malo previše ) ljubaznih domaćina .

UvE10_jahorina1od5.jpgyWcOl_jahorina3ad0.jpgDFG82_jahorina2tn9.jpg

Trka ka Palama može početi,krivine , gasiranje ,obaranje , šaltanje u nižu i kočenje , i začas smo pred restoranom "Dva goluba " na ulazu na Pale na večeru, gde nam se pridružuju dva lokalna bajkera koji nam čak uz večeru nude njihove cross-eve da se ujutro provozamo kroz šumu.

FUjab_vecera1hx5.jpg

Nakon večere ekipa se deli na dve dela , prvi prave žurku u kućici a mi odosmo da vidimo Sarajevo noću.Posle kretke vožnje parkiramo se i izlazimo na Baščaršiju , mala šetnja puno razgledanja , prelepe sarajke , extra atmosvera  lepi kafići a mi planiramo šta ćemo sutra....

I naravno strada sladoled koji Dačo i moja malenkost eliminišemo bez imalo žaljenja.

kdk6C_sarajevonoc1xt8.jpg404.jpgRnql4_sarajevonoc3si2.jpg1FaiX_sarajevonoc2xr1.jpgUFRRr_sarajevonoc4ou5.jpg404.jpg

Shvatamo da je već kasno i krećemo našem privremenom domu , uz put vidimo i malu lisicu,koja upotpunjuje sliku Jahorine u svoj njenoj letnjoj lepoti.     

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • drkadzija, 1219 postova
  • Lokacija: novi sad
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

 Za buđenje drugog dana našeg druženja bile su zadužene žena za volanom i federfufna koje su nam odsvirale koncert na Dačinim mnogobrojnim sirenama.Potom krećemo u malu šetnju po Jahorini do jezerceta sa pastrmkama.

R9bYn_jahorinaujutro1ai0.jpgHAROZ_jahorinaujutro2rv0.jpgIEVwd_jahorinaujutro3pw3.jpg5J9g4_jahorinaujutro4qt2.jpgpX810_jahorinaujutro5jy4.jpg

Sledi pakovanje i polazak u Sarajevo.

404.jpg

Nakon dolaska u Sarajevo i pronalaska parkinga sledi moje shvatanje grada nekada tri religije gde na 100m imate katoličku , pravoslavnu crkvu i džamiju. Opet šetnja Baščaršijom i malo slikanja.

1rmXy_sarajevo1ib4.jpgxxQWi_sarajevo2xw3.jpgddacA_sarajevo2rn9.jpgTtJh4_sarajevo3ch9.jpgl4LI9_sarajevo6tu7.jpgFLEn8_sarajevo7bw1.jpgdyhYJ_sarajevo5tp0.jpg

Od silnog razgledanja i slikanja smo malkoc i ogladneli te shvatili da je poseta Sarajevu a da se ne proba čuvenih 10 u pola sa lukom čist promašaj, te sedosmo u ćevabdžinicu "kod Hodžića".

4WO6q_kodhodzica1og8.jpgDVZ12_kodhodzica2is4.jpg9VQGP_kodhodzica3vl1.jpgSy2g1_10upolaslukomsv7.jpgx1iLG_kodhodzica4ya7.jpg

E pa pošto su nam ćevapi potrajali čitavih 10ak minuta setili smo se da bi i nešto slatko valjalo pojesti pa smo se preselili u slastičarnu "Carigrad".

Gshkx_sarajevo4tk4.jpgkWV9v_carigrad1ve3.jpgGTWCV_carigrad2pe6.jpgwwPpG_carigrad3wc2.jpg

Ipak nam oči behu gladnije od stomaka ali smo se nekako izborili.Još malo šetnje i krećemo nazad kući žaleći što nismo imali više vremena za oblazak svih lepota Jahorine i Sarajeva, ipak je dva dana prekratko za ovakav put.

Još koja slika na Jahorini i Romaniji i kilometri klize.

Jahorina

uO1ZJ_jahorinapopodne2te0.jpgrKbAF_jahorinapopodne1ra6.jpg7Nzuh_jahorinapejzaz2cx7.jpg

Romanija

IpWbV_romanijapopodnevy9.jpgErD5p_romanijakrivinehx1.jpg

Negde pred Han Pjesak obilazi nas crna Africa i daje nam znak da stanemo, upoznajemo se to je GS sa foruma , zove nas na piće ali ga nažalost moramo odbiti , puno je kilometara pred nama. Nadam se da ponuda stoji za neki naredni put jer se ovo druženje mora ponoviti.Dolivamo gorivo u Zvorniku i pravimo par minuta pauze pa produžavamo ka bjeljini.

U Bjeljini nailazimo na ljude iz MK "Ducan" koji nas sprovode do škotskog pub-a gde uz piće pretresamo uobičajene motoraške teme. U to stiže poruka da su nam pice kod Dače u piceriji gotove te menjamo lokal. Preporuka ako ste u Bjeljini obavezno kod Dače na picu, odma je iza robne kuće u centru ali kroz isti nemojte prolaziti  jer je zabranjeno za motore >:( >:(>:(.

PIQeY_vecerakoddaceqx7.jpgTFm4n_pizzeriaitaliaxx9.jpgymSm6_pizzeriaitalia2jr9.jpg

Uz večeru opet priča, slikanje, pakujemo se i nastavljamo put kući.

Nakon 700 i kusur kilometara završavamo ovo dvodnevno putovanje , puno prelepih kilometara ,lepih krivina i kvalitetnog puta sa izuzetnim pejzažima te ukusne hrane.

P.S. slike su takve kakve jesu - amaterske , ali se nadam da dočaravaju atmosveru a što bi naš prijatelj i saputnik Joseph.B rekao: najlepše slike ostaju u glavama putnika.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12094 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

hehe sem cevapa, sve ostalo su slike praznih stolova... tako da zaista "najlepse slike ostaju u glavama". A vama i u stomacima, sto se vidi na nekim slikama :)

 

Svaka cast za putovanje, voleo bih da i ja to prodjem jednom prilikom :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 712 postova
  • Lokacija: Bliski istok
  • Motocikl: cbr900rr

Lepo, lepo.

Cak sta vise, meni se vise svidjaju ove fotografije, nego fotografije sa nekih drugih putovanja gde su na svakoj drugoj ili cevapi ili pljeskavice, raznjici, butkice, sniclice,...  :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • I=U/R, 2061 postova
  • Lokacija: Temerin
  • Motocikl: Transalp `97

Ma bilo bi toga i ovde samo vidiš da nisu nigde mogli da nađu jagnjeće pečenje ;D ;D ;D

Na Lukavici pecenjara Mlado jagnje-provereno,i na Romaniji pecenjara Romanijski raj-takodje provereno!

Samo treba traziti na pravom mestu  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bona Fides, 1310 postova
  • Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Svaka cast za putovanje, voleo bih da i ja to prodjem jednom prilikom :)

 

:) e pa eto. grof i ekipa su fantasticno pripremili V vanrednu grupnu bjb voznju. predlazem da voznja bude visednevna i da nosi naziv "dok jaganjci ne utihnu" ;D 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5497 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Odabrali ste lepe krajeve za voznju. Uzivancija! Dobre klope nije falilo, samo jos da je neko jagnje bilo, radosti nikad kraja. Taman je to dobar razlog za popravni...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • drkadzija, 1219 postova
  • Lokacija: novi sad
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Načelni dogovori za sledeću turu postoje, čak su u najavi i ozbiljni popusti za hotel na Jahorini a domaćini su i neku jagnjetinu obećavali, ima šta da se vidi ali ipak je 2 dana pre kratko , a većina za više od toga nema vremena. Ako i bude šta od toga organizacija će morati biti ozbiljna , dogovor sa svim restoranima usput da ne bude neprijatnih situacija, grupe motora podeljena po vrsti i stilu vožnje , i naravno grupe ne veće od 7-8 motora zarad lakše komunikacije, sastanci i stajanje na dogovorenim mestima. No ostaje da se vidi ko , šta i kako ,jedno je sigurno želja za ponovni odlazak na tu stranu postoji.

P.S. Zbog jagnjetine mi je najviše žao jer je naš sapatnik Joseph B. žarko želeo da proba čuvenu jagnjetinu sa Romanije.  

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago - Purple Rain

Dobre klope nije falilo, samo jos da je neko jagnje bilo, radosti nikad kraja. Taman je to dobar razlog za popravni...

 

Vidim ja da će popravni biti u stvari sveden na pomor jaganjaca  !

 

maaaaaaalih, slaaatkih, mazljivih, mekanih jaganjaca.....

 

:(

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 7 postova
  • Lokacija: Novi Sad

Ko kaže da nije bilo jagnjetine?    Puna Bosna!  Po glavi stanovnika jaganjaca ima garant po 5 komada.

 

Nego ekipa neće da prizna da im je bila bitnija vožnja nego jagnjetina. E to je ljubav! Čak je i Dača omašio jutarnju kafu da nebi izgubio korak sa celom ekipom- to mu nikada nećemo zaboraviti a verujem ni on nama  ::)

 

Jako sam happy što sam išla sa vama i svi ste mi za jako kratko vreme postali uzasno dragi. Hvala vam na velikom razumevanju mojih početaka, debelim živcima i savetima koje ste mi dali :)

 

Stvarno je neobično i fantastično kako se toliko različitihi ljudi tako lako uklopilo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 274 postova
  • Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi

necu,nikad necu zaboraviti rano ustajanje,u svakom slucaju odlicna ekpa voznja i druzenje,upravo spremam slicice,imam ih puno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 34 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Stromcina

E, OVDE STE MI SE POPELI! EVO, EVO BAS OVDE! NECU DA VAS VIDIM DO SLEDECE SEZONE!!! >:(

Samo moootoori, da se jede, da se vozi, neka druzenja, da se jede, izleti od 10000km, da se jede (ovo mi nesto poznato!?),i gomila nekih slika i naravno, da se nesto POJEDE!!! KATASTROFA STE! Nemam pojma kako sam sve to pregurao i zato imam samo jedno za reci!

 

OBOZAVAM VAS SVE!!! NA KRAJ SVETA AKO TREBA! VIDIMO SE ZA VIKEND  :-* :-* :-* :-* a posebno tebe "mala" ;D

Ubio sam i 10 000-ti kilometar za sezonu i konstatujem...zadovoljan sam!

 

A sto se tice jagnjetine!!! Ja sam bio umiljat ko jagnje i..niste me ni pipnuli!!!  ;D Vozdra!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Jaaaaaaaooooooooooooooo  !!!!!! sto vam zavidim ...........pre svega na cevapima, pa onda i na svemu ostalom.

super tura........ne cudim se kad vidim Joseph-a (da se dobro jelo). Moj drug ne zameri, ali ko ce kome ako nece svoj svome......

Cestitam svima na odlicnom provodu......samo tako nastavite, jos jednom ZAVIDIM VAM!!!!

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Pobjednik motogp kladionice 4X, 5254 postova
  • Lokacija: Sokolac RS
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Pozdrav za ekipu i bas mi zao sto se ne sretosmo!

Onu vece kad ste bili u "dva goluba" na veceri ja sam imao posjetu nekih prijatelja iz Beca koji su bili tu samo tu noc tako da sam racunajuci da cu vas vidjeti sledeci dan nisam dolazio na Pale.Momak koji je bio sa vama mi je dao broj kako rece Nikole +38163241079 kom sam poslao poruku koju nikad nije primio ,pa sam sutradan nasao broj od Josefa u bjb adresaru +381648210671 i njemu sam slao poruke i pozivao ga ali bez odgovora.Da li su u pitanju pogresni brojevi ili sta vec neznam ali jedino bitno je da je vama bilo dobro i da ce te sad kad se zazelite dobre voznje opet doci PA SE VIDIMO!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 274 postova
  • Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi

bilo je premalo vremen a htjeli smo sve,momak sa pala nam je ponudio kroseve za jahorinu ali nismo stigli,u han pijesku nas je zaustavio vanja nakratko,ali vjerujem da cem ponoviti rutu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 274 postova
  • Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi

auu koliki je zlatibor

 

P8160054.jpg

 

najspreniji suvozak kojeg sam do sada imao

 

P8160056.jpg

 

pozurite gladan sam

 

P8160059.jpg

 

P8160061.jpg

 

slatko hladno i lizanje

 

P8160062.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja