cagivamito 4 Napisano Avgust 16, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan Neki kazu da je Honda VTR 1000sp-2 najkvalitetniji V2 motor ikada napravljen i da je u mnogim stvarima bolji od DUCATI-ja pa sam zato otvorio ovu temu, interesuje me vase misljenje, posto moj otac ima jedinu VTR1000-sp2 u Srbiji. Ova slika je sa Moto-susreta u Nisu 09.05.2008. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 16, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan znam samo da bi je rado posedovao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Avgust 16, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan mislim da se jos uvijek nisi predstavio pa dok to ne obavis,LOCK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Avgust 16, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan e,tako,vidis da nije bilo tesko! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8454 Napisano Avgust 16, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3184 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan znam samo da bi je rado posedovao... +1 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Avgust 16, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me vase misljenje, posto moj otac ima jedinu VTR1000-sp2 u Srbiji. Cekaj pa zar nema Pablo SP2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3Mer89 1 Napisano Avgust 16, 2008 U prolazu, 84 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Motor stvoren ga grijeh, a tek onaj zvuk..... mmmmm danas jedna ona starije prodje pored mene, ja kad se nisam bacio na put :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Avgust 16, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pablova je sp01 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Avgust 16, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan sp-2 je iz daljine slicna kao sp-1, a ustvari imaju sasvim razlicitu opremu (sp-2 ima bolju) .... a i sp-1 je extra motor.... zamisli kako se sp-2 cuje sa jednim otvorenim REMUS-om :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Avgust 17, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan SP-2 ili Ducati 998r? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 18, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan definitivno 998r!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Avgust 18, 2008 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi pre svega 748 ili 749,ali posto se radi o poredjenu litrasa,onda 996 ;-).Honda VTR mi se svidja,nisam imao prilike da je provozam,ali sam slusao same reci hvale.Ipak,meni je srcu miliji Ducati,a iza njega Suzana TL1000R,pa tek onda VTR... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Avgust 18, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Realno gledano i honda i ducati su odlicni motori ali moj glas ipak ide hondi prvenstveno zbog po mom misljenju boljeg kvaliteta i pouzdanijeg agregata koji je mnogo manje zahtevan od ducatija u smislu odrzavanja. Pozdravi caleta od njegovog druga iz tvrdjave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Avgust 18, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan Vazi. Evo testa DUCATI 998r VS HONDA VTR1000 sp-2 Zvuk HONDA VTR 1000 sp-2 Zvuk DUCATI 998 ( r ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 18, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ma Honda je zakon a jos u kombinaciji sa akrapovicem ;D, nemam reci. Bas me zanima zasto veliki broj masina ima malo nemiran rad na leru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Avgust 18, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan vtr 1000 sp-2 uvek radi nemirno jer ima v2 motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Avgust 18, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma Honda je zakon a jos u kombinaciji sa akrapovicem ;D, nemam reci. Bas me zanima zasto veliki broj masina ima malo nemiran rad na leru? Da li si čuo kako formula 1 radi na leru. Po prirodi stvari mašina (agregat) koja je predvidjena da dobro radi u niskom režimu, jako teško radi dobro u visokom. To je pokušala da reši honda sa varijabilnim bregastim osovinama na V-tec motorima ia jako sličan je i toyotin v-vt. Nekada su motorcili radili sasvim pristojno na leru od 800-900 obrtaja, a novija generacija radi na 1500 obrtaja, ili za 50% većem broju obrtaja na leru. Ja sam uspevao moju BSA 500 iz 1967 spustim da radi mirno u leru na 550 obrtaja, a sa minimalnim oscilacija i na 300, jednostavno masivna radilica i ugao otvaranja bregastih dozvoljavaju brojanja i na nižem broju . V-tvinovi su posebno zanimljivi pošto zbog načina paljenja i položaja cilindara radilica nema istu putanju izmedju dva opaljenja, odnosno motor zaleće, ali zato daju izuzetan obrtni momenat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Avgust 18, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Zvuk DUCATI 998 ( r ) Aaaaaa, pa nisi ti cuo Djusijevog 998s! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 18, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Zvuk DUCATI 998 ( r ) Aaaaaa, pa nisi ti cuo Djusijevog 998s! Znaci, uze mi rec iz usta, samo sto sam hteo da napisem i pise:Upozorenje - dok ste čitali poslat je nov odgovor. Možda ćete želeti da izmenite svoju poruku. ;D ;D ;D Nisam jos uvek cuo Djusijevog, ali sam cuo 748 ;D E da, preko kompa ne mozes da osetis tu car kad se trese tlo pod nogama, i srce brze radi... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 453 Napisano Avgust 18, 2008 Ducatista, 2903 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Zvuk DUCATI 998 ( r ) Aaaaaa, pa nisi ti cuo Djusijevog 998s! Bilo je pitanje sekunde ;D Inace ono na snimku nije 998 R nego obican 998, sa otvorenim Terminjonijima. Nije da se lose cuje ali mozete da primetite kako zaglupi kameru kad ona stane direkt iza lonaca. Inace meni se VTR svidja ali i dalje sam za onaj drugi V2. Sto se tice poredjenja sa 998 R... To ne moze da se poredi, prvo po ceni, zatim po komponentama (iako je konjaza tu negde) koje su mnogo jace na R, a i 998 R je pravljen u limitiranoj seriji od 500 komada. Mozes da ga poredis sa 998 S, to je tu negde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasa_Nis 279 Napisano Avgust 20, 2008 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Nis Motocikl: 916 SP, Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da imam oba motora (cagivamito) je moj sin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_kele 0 Napisano Avgust 20, 2008 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je razlika izmedju VTR-ova (SP1 i SP2) i Honde RC51 ? Jel su to isti motori? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Avgust 20, 2008 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan rc51 ti je oznaka za americko trziste,a vtr za evropsko,inace sve je isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1713 Napisano Avgust 20, 2008 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan SP1 je pravljen od 2000. do 2002. godine kada ga menja naredni SP2 sa sitnim izmenama koje ga cine ukupno nesto boljim motorom. Razlike: - povecan precnik grla u injection-u, ubrzan rad kompa, sto rezultuje povecanjem snage agregata za 4 ks; - minimalno promenjeni izduvni kanali u glavama motora; - sestokrake felne zamenjene petokrakim zbog smanjenja mase i poboljsanja upravljivosti; - produzena zadnja viljuska par mm; - napred stavljene par mm deblje viljuske; - promenjen zadnji subframe koji nosi sedista vozaca i suvozaca; - promenjeni nosaci agregata na ramu. To bi bilo to sto se izmena tice. Kao sto rekoh, sve su to sitna unapredjenja koja su odlican motor napravila jos boljim. U Evropi su oznake VTR 1000 SP1 (SC45 oznaka masine) i SP2, dok je u Americi oznaka RVT 1000 (RC51 oznaka masine). Americki RC51 je mehanicki identican Evropskim SP1 i SP2, naravno ako uporedjujemo ista godista. Jedina je razlika u boji plastika. Inace, SP1/SP2 agregati su jedine serijske Honda masine koje na sebi imaju ispupcenu oznaku HRC. Takodje, nigde drugde taj agregat nije ugradjivan osim u taj motorcikl. Kazu da je napravljen i pusten u serijsku proizvodnju samo da bi Honda dobila homologaciju za SuperBike za taj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Avgust 20, 2008 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan da li VTR ima bregaste pogonjene zupcanicima kao i starije generacije VFR-a?Cini mi se po zvuku motora da je tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...